kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Australian avoimet 2016 | Miehet

Australian Avoimet 2016

Tenniskauden ensimmäinen Grand Slam-turnaus on jo oven takana, kun Melbourne Parkissa pelattava Australian avoimet pyörähtää käyntiin maanantaina 18. päivä kuluvaa kuuta. Australian avoimet on yksi neljästä kauden suurtapahtumasta, joista seuraavana on vuorossa Ranskan avoimet. Kaksi muuta Grand Slam-turnausta ovat kaikkien tennisturnausten äiti, Wimbledon ja loppukesästä pelattava US Open.

Australian avoimet järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1905 ja vuodesta 1972 lähtien se on järjestetty Melbournessa, jossa pelataan myös tällä kerralla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Australian avoimet pelattiin viimeisen kerran ruoholla vuonna 1987. Kyseisen vuoden jälkeen turnaus on pelattu kovilla kentillä. Australian avointen kaksi pääkenttää ovat Rod Laver Arena ja Hisense Arena. Pääareenoilla on katot, jotka voidaan sulkea sateella tai rajulla kuumuudella.

Australian avointen voittajat 2010-luvulla ovat olleet Sveitsin Roger Federer, Serbian Novak Djokovic ja sveitsiläisen maamies Stanislas Wawrinka. Djokovic voitti viime kaudella Australian avointen mestaruuden kaatamalla loppuottelussa Iso-Britannian Andy Murrayn neljässä erässä. Federerin edellinen mestaruus on Australiassa monen vuoden takaa, ja peliolosuhteet sopivat hänelle huomattavasti paremmin etenkin Wimbledonissa. Australian avointen voittajasuosikit eivät ole muuttuneet viime kaudesta lainkaan, sillä Djokovic on mestarisuosikki numero yksi. Hänen takanaan päähaastajat ovat Murray, Federer sekä kysymysmerkeillä Wawrinka ja Nadal.

Australian avoimissa erityishuomiota ja erityismaininnan ansaitsevat oman maan miespelaajat, jotka ovat aiheuttaneet kohua niin tenniskentällä kuin sen ulkopuolellakin. Australian avoimissa suurimmat odotukset on laitettu Nick Kyrgiosille yhdessä Bernard Tomicin kanssa. Vedonlyöntiyhtiö Unibet pitää ensimmäiseksi mainittua pelaajaa seitsemänneksi todennäköisimpänä voittajasuosikkina, joten tippuminen avauskierroksilla olisi suuri pettymys. Tomic on puolestaan käynyt jo esimerkiksi lonkkaleikkauksessa, mutta australialainen on tehnyt hyvää paluuta ATP-kiertueelle. Olisi vähintäänkin herkulliset asetelmat, jos Kyrgios ja Tomic kohtaisivat jossain vaiheessa vastakkain. Ensimmäiseksi mainittu pelaaja aiheutti viime kaudella kohua kommenteillaan ja esimerkiksi Wimbledonissa hän hävisi tahallaan pisteitä ranskalaiselle Richard Gasquetille. Siitä on paljon materiaalia. Lisäksi australialaisittain Lleyton Hewittin uran päättyminen tulee olemaan hyvin koskettava hetki.

Kenties suurin kysymys Australian avoimissa on, että kuka ja miten Djokovic pystytään pysäyttämään? Serbialainen voitti viime kaudella lähestulkoon kaikki mahdolliset ja mahdottomat kilpailut, joissa hän oli mukana. Djokovicilla on ollut ajoittain ongelmia kovan kuumuuden kanssa, joten se saattaa nousta Australian avoimissa yllättävän suureen rooliin, mutta toisaalta serbialainen on ollut 2010-luvulla Melbourne Parkin ylivoimainen valtias. Vaikka Murray ja Federer ovat Djokovicin ykköshaastajat, Wawrinka voisi olla puoliuhkarohkealla pelityylillään jopa hyvin vaikea vastustaja. Sveitsiläinenhän on haavoittuvaisimmillaan ensimmäisillä kierroksilla, mutta mitä pidemmällä ollaan, sen todennäköisemmin hänen pelityyli voi aiheuttaa Djokovicille jopa paljon ongelmia. Wawrinka, joka on pitkien swingien lyöjä, on voittanut viime kausien aikana niin Australian avoimet kuin Ranskan avoimet, joten jos verrataan hänen mahdollisuuksia Federeriin verrattuna, kumpi on nykyään Sveitsin ykköspelaaja?

Pommittajat ovat aina vaarallisia, kun he pystyvät pelaamaan olosuhteet huomioonottaen korkealla tasolla. Edellämainittuja pelaajia ovat etenkin Tshekin Tomas Berdych, Kroatian Marin Cilic, kanadalainen Marin Cilic ja Ranskan Jo-Wilfried Tsonga. Cilichän voitti toissakaudella US Openin mestaruuden, joten siinä mielessä hänellä on kokemusta suurten turnauksien voittamisesta. Berdych on ollut puolestaan jokaisessa Grand Slam-turnauksessa vähintään semifinaalivaiheessa, mutta suurten turnauksien mestaruudet ovat jääneet saavuttamatta. Tshekkiläinen ei ole vanha pelaaja, mutta kyseessä on kuitenkin 30-vuotias kaveri, joten on mielenkiintoista nähdä, että pystyykö mies voittamaan ainuttakaan Grand Slam-turnausta.

Bulgarian Grigor Dimitrov on supersuosittu pelaaja ympäri maailmaa. Häntä ei kutsuta syyttä “babyfedeksi”. 24-vuotias pelaaja koki viime kaudella suuria muutoksia, sillä hänelle tapahtui runsaasti ikäviä asioita niin tenniskentän kuin sen ulkopuolellakin. Se valitettavasti heijastui hänen tekemiseensä. Dimitrov voitti vuonna 2008 Wimbledonin poikien mestaruuden ja finaalissahan hän kaatoi suomalaisen Henri Kontisen. Samana vuonna bulgarialainen juhli poikien mestaruutta myös US Openissa. Dimitrov on ollut Grand Slameissa aikuisten tasolla parhaimmillaan semifinaalivaiheessa, joten hän on yksi sellaisista pelaajista, joilla on realistinen mahdollisuus taistella semifinaalipaikoista.

Suomen Jarkko Nieminen ei ole enää mukana ATP-kiertueella, vaan hän on “tenniseläkkeellä”. Näin ollen kaksinpelissä suomalaisilla ei ole lainkaan pelaajia, kun kauden ensimmäinen Grand Slam-turnaus lähtee käyntiin. Niemisen viimeinen Grand Slam-ottelu pelattiin viime kauden päättäneessä US Openissa, jossa suomalainen hävisi ensimmäisellä kierroksella Jo-Wilfried Tsongaa vastaan. Ottelu päättyi kolmessa erässä.

Australian avoimet on hieno tapahtuma ja saamme varmasti nauttia upeasta tenniksestä seuraavat kaksi viikkoa. Vedonlyöntimielessä löytyy vihjeistä varmasti tarjontaa. Jo voittajavedoissa on mielenkiintoisia kohteita kuten Djokovicin voitto. Onhan hän selvä suosikki ja dominoi kenttiä juuri nyt. Ehkä 1,75 kerroin on jopa pelikelpoinen? Kyseistä kerrointa tarjoaa muun muassa Nordicbet. Samasta paikkaa myös Roger Federerille kerrointa 9,00. Vieläkö Roger ottaa yhden Grand Slam voiton? Jättiyllätystä hakeva voi pelata Australian kotipoikaa Nick Kyrgiosia, joka on pelannut loistavasti alkukauden ja hänellä on kaikki aseet todelliseksi tähdeksi, jos vain pää kestää. Kyrgiosin kertoimet ovat edelleen samalta peliyhtiöltä jopa 51. Jäämme jännittämään vetoja, mutta ennen kaikkea nauttimaan huipputenniksestä! Muistakaa myös lukea loppuviikosta ennakko naisten peleihin Australian Avoimissa 2016!

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu