kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Barcelona – PSG

Barcelona isännöi Paris Saint-Germainia lohkon viimeisellä kierroksella ja panostakin pelissä riittää, sillä voittaja voittaa myös lohkon. Lohkon voitto olisi molemmille tärkeä, sillä näin välttäisi kovimmat vastustajat seuraavalla kierroksella, mutta vielä tärkeämpi se olisi vieraille. Barcelona on näistä kahdesta se jota pidetään parempana joukkueena ja sitä se myöskin on, mutta PSGtä ei sovi aliarvioida tässä pelissä. PSG lähtee hakemaan Espanjan reisultaan voittoa ja mikään muu ei kelpaa. Stadion tulee olemaan täynnä ja myös 1600 PSG fania on saapumassa paikalle.

Viime kohtaaminenJoukkueet kohtasivat viimeksi Pariisissa Syyskuun viimeisenä päivänä. Pelille asetettiin ennakkoon todella kovat odotukset ja se ei niitä todellakaan pettänyt. Ensimmäisen 30 minuutin aikana nähtiin 3 maalia. Maalinteon aloitti PSGn uusin hankinta toppari David Luiz, joka sai pallon liian helposti jalkaansa Lucasin vapaapotkusta ja vaikka oli selkä maalia kohden, onnistui kääntymään ja helppo viimeistely takakulmaan. Kauaa ei kuitenkaan pariisilaisten ilo kestänyt, kun Barcelonan loistava syöttöpeli jätti PSGn puolustuksen seisomaan ja ihastelemaan ja kukas muukaan kuin itse Messi viimeisteli niin ikään takanurkkaan ainoastaan 2 minuuttia 1-0 maalin jälkeen. Peli oli jälleen tasan ja kaikki vielä auki. Vähän ennen kuin puoli tuntia tuli täyteen pelikellossa, isännät saivat kulmapotkun ja Thiago Motta keskitti millin tarkasti takatolpalle, jossa kentän lyhyin mies puskee tilanteeksi 2-1. Tuossa maalissa Barcelonan puolustus oli aivan sekaisin ja eivät oikeastaan edes yrittäneet saada palloa pelattua pois. Barcelona ei ollut ennen tätä ottelua päästänyt koko kaudella vielä yhtään maalia, joten oli yllätys kuinka lepsusti heidän puolustuksensa pelasi. Tauolle kuitenkin siirryttiin 2-1 tilanteessa ja pariisilaisyleisö oli ekstaasissa.

Toinen puoliaika käynnistyi ja ehti kulua ainoastaan alle 10 minuuttia, kun PSG puolustaja Van der Wield nousee oikeasta laidasta ja keskittää matalan keskityksen. Maalille on juoksemassa sekä Cavani että Matuidi, Cavani saa hölkkäillä aivan rauhassa maalille, mutta ei yletä palloon. Matuidia yritetään sentään pelata ulos tilanteesta, mutta hän saa kuitenkin jalkansa palloon ja viimeistelee suhteellisen helpon näköisesti tilanteeksi 3-1 Pariisille. Mutta kuten 1-0 maalin jälkeen, myös nyt Barcelona lähtee hakemaan maalia heti omissa soidun perään. Alves nousee oikeasta laidasta ja keskittää pelaajasumaan. Messi yrittää nousta korkeimmalle 3 PSGn pelaajan keskeltä, mutta ei siinä onnistu, tilanne näyttää siltä, että Messi rikkoi tilanteessa ja tuomarin olisi pitänyt viheltää vapaapotku, mutta näin ei käy vaan pallo pomppii taaksepäin ja suoraan Neymarin jalkaan ja Neymar ei usein näistä paikoista erehdy ja ei erehdy tälläkään kertaa. Peli siis 3-2 ja peliaikaa vielä jäljellä hyvinkin. Maaleja ei kuitenkaan enää nähdä vaan kun tuomari viheltää pelin päättyneeksi on tilanteena 3-2 ja PSG kuittaa erittäin tärkeät pisteet.

Tappioton Les Parisiens

PSG saa kunnian olla tällä hetkellä ainoa seura koko Euroopassa (isoissa sarjoissa) joka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Aikaisemmin joutuivat jakamaan tämän kunnian Chelsean kanssa, mutta Chelsea meni häviämään Newcastlelle ja näin ollen PSG on ainoa luokassaan. Mukavan lisämausteen tuohon tuo vielä se, että Chelsea pudotti tiukan taistelun jälkeen Pariisin Mestareiden liigasta viime kaudella, joten saavat vähän palsamia haavoihin. Ligue 1sessä PSG on pelannut 17 peliä ja voittanut niistä 10 ja 7 tasan. Maaleja pääkaupunkilaiset ovat tehneet 32 kappaletta ja vastaavasti noukkineet pallon omasta verkostaan 12 kertaa. Tästä huolimatta he eivät ole edes sarjakärjessä vaan Marseille kuittasi jälleen ohi. Vaikka Marseille on hävinnyt kauden aikana 3 kertaa, on se silti ollut koko ajan kärjessä. PSG on ainoastaan käynyt sielä pikaisesti odottamassa, että Marseille saa tasoittavan ottelun pelattua.Les Rouge-et-Bleu aloitti kautensa voittamalla Ranskan Trophée des Championsin eli Ranskan Super cupin Guingampia vastaan Pekingissä 2-0. Kausi kokonaisuutena alkoi kuitenkin suhteellisen vaisusti, kun eivät onnistuneet voittamaan vieraissa Reimsiä eikä Eviania ja vaikka kotona kaatui Bastia 2-0 niin parantamisen varaa oli. Koko kausi on PSGllä ollut samanlaista eli tulosta on tullut, mutta se on monesti tullut suhteellisen huonolla pelillä ja vieläkään ei eivät ole löytäneet täyttä virettä vaan pelit ovat edelleenkin erittäin vaikeita heille. Joukkoon mahtuu tietenkin sitten loistavia esityksiä kuten Pariisissa pelattu St. Etienne peli, jonka PSG voitti 5-0 ja tämän otteluparin ensimmäinen osio. Kotona esitykset ovatkin kokonaisuutena ollut suhteellisen hyviä ja valittamista on vähän, mutta vieraspelit ovat ne jotka ovat aiheuttaneet ongelmia. Mestareiden liigassa PSG on vieraissa pelannut Ajaxin kanssa 0-0 ja APOELin kanssa 0-1 ja vaikka nuo tulokset riittävät niin tyytyväisiä ei joukkue voi niihin olla. Toki PSG on kärsinyt paljon loukkaantumisista pitkin kautta ja tuo on aiheuttanut sen, että avauskokoonpano on vaihdellut usein. Tuon voi ajatella myös hyvänä asiana sillä sen ansiosta moni pelaaja on saanut näytön paikan kovemmissakin peleissä. Hyökkääjä Bahebeck on yksi joka on käyttänyt tuon tilaisuuden hyväkseen ja esiintynyt edukseen, herralla ei toki avaukseen ole mitään asiaa Barcelonaa vastaan sillä on loukkaantuneena eikä muutenkaan tänään avaukseen pääsisi.

Verrattuna viime Barcelona peliin PSGllä on kokoonpano paljon paremmassa kunnossa. Heiltä puuttui viime pelistä joukkueen sielu Zlatan Ibrahimovic, joukkueen kapteeni Thiago Silva sekä Lavezzi. Jokainen noista on iso menetys PSGlle ja tuosta syystä kukaan ei paljoa mahdollisuuksia PSGlle antanutkaan ennen viime peliä. Joukkue nousi kuitenkin joukkueena esille ja teki mitä pitikin. Tässä pelissä nämä kaikki kolme ovat kuitenkin mukana ja ainoa mainittava poissaolo on aikaisemmin mainittu hyökkääjä Bahebeck ja hänenkään poissaolonsa ei vaikuta avaukseen mitenkään. Zlatan ei ole vieläkään 100% kunnossa, mutta hän on 90min kunnossa ja hän on vaarallinen puolikuntoisenakin. Hyökkäykseltä odotetaankin tässä pelissä paljon, sillä PSG ei voi lähteä bussia pitämään maalinsa edessä, koska he eivät ole tottuneet sellaiseen peliin ja Barcelona tulisi varmasti sen murtamaan lopulta ja sen jälkeen olisi Pariisilla kiire. Hyökkäyksen pitäisi kuitenkin kaiken järjen mukaan olla hyvässä vireessä, nyt kun Zlatan on takaisin niin se on huomattavasti vaarallisempikin. Cavani on ollut hyvässä vedossa tällä kaudella ja vaikka jälleen on huhuja, että hän on lähdössä Valioliigaan viimeistään ensi kaudeksi niin hän on vielä täällä ja tekee kaikkensa PSGn eteen. En muutenkaan itse usko, että hän vielä olisi lähdössä, huhuja nyt vain on koko ajan, koska "Cavani on pettynyt rooliinsa" tai "Cavani ei mahdu Zlatanin kanssa samaa aikaan kentälle". Totuus on kuitenkin se, että sekä Cavani että Zlatan ovat molemmat parempia tällä hetkellä kun ovat yhdessä kentällä. Heillä on terve kilpailu menossa ja molemmat haluavat olla toista parempi, mutta se ei ainakaan vielä ole mennyt joukkueen menestyksen edelle. Laidoilla viilettävät oletettavasti Lavezzi ja Lucas ja heiltä voi odottaa mitä vain. Lucas välillä pelaa liian itsekkäästä ja Barcelonaa vastaan siihen ei ole varaa vaan paikat on hyödynnettävä.

Keskikenttä ja puolustus Pariisilla on ollut kunnossa koko kauden pelillisesti. Välillä heillä on näkynyt nuutumisia, mutta ne ovat johtuneet enimäkseen poissaoloista. Pastore ja Matuidi ovat pelanneet loistavan alkukauden ja olleet pelistä toiseen erittäin tärkeitä osia joukkueelleen ja jakaneet hyviä palloja sekä tehneett tärkeitä pallon riistoja. Tänään he kamppailevat keskenään myös avauspaikasta. Myös Verratti on jatkanut siitä samasta mihin hän viime kaudella jäi, mutta on samalla myös nostanut aavistuksen tasoaan. Verrattin ongelma on edelleenkin se, että hän on liian herkkä ottamaan keltaisia kortteja ja tällä kaudella niitä on kasassa jo peräti 6 kappaletta. Hän ei ole kuitenkaan kertaakaan ottanut punaista korttia, mikä on positiivinen asia. Mutta aina kun hän on kentällä häneltä voidaan odottaa mitä vain, melkein aina se on loistava pallon riisto kun vastustaja on pääsemässä vastahyökkäykseen tai millin tarkka syöttö hyökkääjille. Verratti on pelaaja joka saa aivan liian vähän huomiota taidoistaan ja hyvästä työstään. Puolustus on puolestaan parantunut viime kaudesta. Paljon oli epäilyksiä David Luizia kohtaan, että miten hän pärjää, mutta hän on pärjännyt todella loistavasti. Jonkin aikaa kesti, että hän pääsi joukkueeseen kunnolla mukaan, mutta sen jälkeen on ollut todella iso osa puolustusta ja paikannut Thiago Silvan poissaoloa todella hyvin. Thiago Silva on kärsinyt pitkästä loukkaantumisesta ja pelejä on kertynyt Ligue 1:dessä ainoastaan 8 kappaletta, mutta nyt hän on jälleen kunnossa ja valmiina tositoimiin. Kapteenina hän on tietenkin tärkeä koko joukkueelle. Laidoilla Van der Wield sekä Maxwell ovat molemmat pelanneet sitä mitä heiltä on totuttu näkemään ja välillä heidän korvaajinaan pelanneet Aurier ja Digne ovat myös pelanneet ihan hyvin odotuksiin nähden. Mutta kenties kaikista parhaiten alakerrasta on pelannut maalivahti Sirigu. Lilleä vastaan hän oli todella loistava ja piti välillä joukkuettaan pystyssä yksin (Sirigun torjunta - Youtube), mutta toki Lillen tasoitus merkittiin Sirigun piikkiin. Hän on kuitenkin loistava maalivahti ja kun Buffonin aika Italian maajoukkueessa on ohi, ei ole kysymystäkään täyttääkö Sirigu hänen saappaansa vai ei.

BlaugranaPariisilaisten isäntänä toimiva Barcelona on omassa sarjassaan samalla sijoituksella kuin heidän vieraansa eli toisena. Barcelona on hävinnyt kaksi peliä tällä kaudella La Ligassa ja yhden Mestareiden liigassa, joten aivan yhtä huimaan saldoon eivät pääse kuin PSG, mutta ei ne tilastot PSGn rinnalla kuitenkaan kalpene. He ovat kuitenkin voittaneet 14 ottelustaan huimat 11 ja yhden pelanneet tasan, joten hyvässä vireessä ovat myös espanjalaiset. Sarjakärki Realiin eroa on kaksi pistettä, joten tiukkaa taistelua käyvät myös he. Barcelona on tällä hetkellä 7 ottelun voittoputkessa kaikki kilpailut mukaan luettuna ja nälkää varmasti riittää tuota saldoa kasvattamaan. Maaleja noissa peleissä on syntynyt 23 kappaletta ja kun omiin on mennyt ainoastaan neljä, niin ei ole mukava hetki PSGllä kohdata heitä.

Barcelona ei varmasti ole unohtanut viimeisintä kohtaamista Pariisissa ja haluavat lähteä tuota erehdystä korjaamaan ja mikä olisikaan parempi tapa kuin voittaa kotona ja viedä PSGn nenän edestä lohkon kärkisija. Ja kun on niin nimekäs joukkue kuin Barcelonalla niin saavat vielä lähteä peliin suurena ennakkosuosikkina. Heidän hyökkäyksensä on jäätävässä vireessä ja vaikka osa maaleista onkin tullut heikkoja vastustajia, kuten Espanyol, vastaan niin se ei poista sitä faktaa, että PSGn puolustuksella tulee kuumat paikat Barcelonan illassa. Ja tekiväthän he myös 5 maalia Sevillan verkkoon. Varmaan ei tarvitse hirveästi lähteä erittelemään mihin Neymar, Messi ja Suarez ovat pystyviä, sillä luultavasti sen kaikki jo tietävät. Jos PSGn puolustus tekee yhdenkin virheen tai liike pysähtyy, omissa soi. Keskikentän ja puolustuksen osalta Barcelonalla on myös pullat hyvin uunissa, mutta heidän tehtävänsä ei kuitenkaan tule olemaan helppo PSGtä vastaan. PSGn keskikenttä on myös sen verran osaava, että todennäköisesti nähdään tasaista taistelua keskikentällä ja palloja voitetaan puolin ja toisin. Yksi tämän ottelun käännekohdistakin voi tapahtua juuri keskikentän taisteluissa ja kumpi pääsee niistä ulos voittajina. Kumpikaan ei kuitenkaan tule antamaan mitään ilmaiseksi ja vaikea nähdä kumpaakaan hallitsevan täysin keskikenttää. Toki Barcelonan pelityyli rakentuu erittäin paljon pallonhallinnalle, mutta PSGtä vastaan se pitää toimia hyvin sillä PSG iskee vastaan erittäin terävästi ja turhat pallonmenetykset on saatava pois. Joukkue on päästänyt La Ligassa 7 maalia, joten puolustus ei voi olla huono. Helppoa ei kuitenkaan tule heillekkään olemaan, sillä PSGn hyökkäys on erittäin nopea ja taitava, joten saavat luultavasti juosta aivan tarpeeksi tässä pelissä. Myöskään Barcelonan puolustus ei voi virheitä tehdä, ei ainakaan sellaisia mitä he tekivät Parisiisissa, sillä vaikka PSGn hyökkäys on kunnostautunut paikkojen tuhlailussa, en usko heidän tässä pelissä hirveästi paikkoja mokailevan. Maalivahtien välinen taistelu menee allekirjoittaneen papereissa vieraille vaikka Barcelona tuskin maalivahtiinsa kaatuukaan. Barcelonalta on poissa tästä kamppailusta puolustaja Vermaelen, puolustaja Dani Alves sekä keskikenttä Rafinha.

Seuraa heitä

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan pelaa viimeisiä vuosiaan ja on sanonut lopettavansa pelaajauransa jahka sopimus PSGn kanssa loppuu vuonna 2016, joten on myös viimeisiä mahdollisuuksia voittaa Mestareiden liiga. Viime aikoina hänen agenttinsa on kuitenkin sanonut, että se ei ole kiveen hakattua vaan Zlatan voi pelata niin kauan kun hänestä tuntuu siltä. Ainut on, että Zlatan ei halua joutua istumaan penkillä puolta kautta. Ura saattaa jatkua PSGssä, MLS:sä, Ruotsissa tai ei missään. Vielä hän kuitenkin PSGssä pelaa ja on tärkeä osa joukkuettaan. Zlatan haluaa aina voittaa ja haluaa aina olla kentän paras ja se monesti myös näkyykin kentällä. Hän tekee joka pelissä kaikkensa, että itse loistaisi, mutta myös että joukkue loistaisi. Hän on ollut viime ajat loukkaantuneena, mutta on kuitenkin jo pelikunnossa ja sitä hän oli myös viime Nantes pelissä. PSG voitti tuon 2-1 ja molemmista maaleista vastasi juurikin Zlatan (Nantes pelin maalit - Youtube). Hän missasi viime pelin vanhaa seuraansa vastaan, joten luultavasti nälkä on vain kasvanut ja hän tulee olemaan kenties jopa ratkaisevassa osassa tässä pelissä. Zlatan on tehnyt Ligue 1:ssä 9 peliin 8 maalia.

Lionel Messi

Kuten Zlatan, on myös Messi korvaamaton joukkueelleen. Kaikki tietävät mihin Messi pystyy ja vaikka koko miestä ei näkyisi koko ottelun aikana kentällä, saattaa hän tulla esiin kuin tyhjästä ja ratkaista ottelun joko maalilla tai maalisyötöllä. Messi on tehnyt Mestareiden liigassa 74 maalia ja luku tuskin pysähtyy tuohon. La Ligassa mies on niin ikään paukuttanut huikeat määrät maaleja ja viikonloppuna Espanyolia vastaan hän teki hattutempun - uransa 32:s. Toki Messi saa myös kritiikkiä osakseen, osaksi aiheesta ja osaksi turhaan, mutta niin vain hän onnistuu rikkomaan ennätyksiä ja voittamaan joukkueelleen. Ei ole epäilystäkään siitä, että hän saa erityiskohtelua PSGn pelaajilta tässä pelissä ja hänen on varmasti vaikea löytää tilaa, mutta luultavasti hän siinä silti tulee onnistumaan ainakin muutaman kerran. Ja aina kun Messi löytää itselleen tilaa, on kyseessä vastustajalle vaaranpaikka.

Todennäköiset avaukset

Barcelona: Ter Stegen - Adriano, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta (cap) - Messi, Neymar, Suarez PSG: Sirigu - Van der Wiel, David Luiz, Thiago Silva (cap), Maxwell - Verratti, Thiago Motta, Matuidi (ou Pastore) - Lucas, Cavani, Ibrahimovic  

Jondelin arviot

Barcelona on itseoikeutetusti suosikkina tässä pelissä ja isonakin suosikkina. He ovat todella hyvä joukkue ja kun ovat vuorostaan kotonaan niin entistä parempi. Mutta kuuluuko Barcelonan olla silti noin suuri suosikki? Omasta mielestäni ei sillä myös PSGtä pitää arvostaa ja omasta mielestäni bookerit eivät sitä tässä tee. PSGn tulee onnistua todella hyvin, jos mielivät tästä jotain saada kotiinviemiseksi, mutta ei se mahdotonta ole. Kukaan ei odottanut pariisilaisilta mitään kotonaan ja voittivat, kukaan ei odota heiltä Barcelonassa mitään, joten pystyvätkö näyttämään toisen kerran putkeen, että heitä aliarvioidaan pahasti? En usko, että tästä mitään murskavoittoa kotijoukkueelle tulee, kyllä PSG pystyy pistämään kampoihin. Kun tarjotaan suhteellisen hyvää kerrointa PSGn ah- tasoituksille niin isketään niihin kiinni. Myös molempien maalit houkuttelee itseäni.

Barcelona - PSG +1.25 2.02 Bet365

Barcelona - PSG Molemmat joukkueet tekevät maalin: Kyllä 1.73 Bet365

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu