kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

F1-ennakko: Abu Dhabin GP

Historian pisin f1-kausi saa päätöksensä tänä viikonloppuna, kun Abu Dhabissa ajetaan kauden 21. ja viimeinen osakilpailu. Kyseessä on kahdeksas kerta kun Yhdistyneet Arabiemiirikunnat järjestää kilpailun vuonna 2009 valmistuneella Yas Marinan radalla. Kilpailu on yksi sarjan kolmesta iltavalaistuksessa ajettavista kilpailusta, joskin lähtö tapahtuu auringonlaskun aikaan.

Maailmanmestaruus on ratkaistu Abu Dhabissa kahdesti ennen tätä viikonloppua. Vuonna 2010 peräti neljä kuljettajaa (Alonso, Webber, Vettel ja Hamilton) saapuivat Abu Dhabiin mahdollisuus napata mestaruus. Silloin Red Bullin Sebastian Vettel vei mestaruuden vastoin odotuksia Alonson ja tallikaveri Webberin nenän edestä. Mercedesten jäsentenvälinen ratkesi kaksi vuotta sitten samalla radalla. Lewis Hamilton saavutti uransa toisen maailmanmestaruuden typerästä tuplapistesäännöstä huolimatta, kun Nico Rosbergin auto putosi pois pelistä teknisten ongelmien vuoksi. Tämä viikonloppu on kolmas kerta kun mestaruus ratkaistaan Yas Marinan radalla. Tällä kertaa Mercedesten välillä on eroa 12 pistettä Rosbergin hyväksi, joka jahtaa uransa ensimmäistä maailmanmestaruuttaan sunnuntain kilpailussa. Onko ensi kaudella lähtöruudukossa viisi eri maailmanmestaria, vai kaksi nelinkertaista mestaria?

Seuraavassa erilaiset skenaariot, joilla Rosberg kruunataan maailmanmestariksi

  • Jos Hamilton voittaa, Rosbergin on oltava vähintään kolmas
  • Jos Hamilton sijoittuu toiseksi, Rosbergin on oltava vähintään kuudes
  • Jos Hamilton sijoittuu kolmanneksi, Rosbergin on oltava vähintään kahdeksas
  • Jos Hamilton sijoittuu neljänneksi, Rosberg on sijoituksestaan huolimatta maailmanmestari

Jännitys on aistittavissa ennen kauden viimeistä viikonloppua. Jokin aika sitten päättyneessä lehdistötilaisuudessa tallikaverit eivät suostuneet median pyynnöstä paiskaamaan käsiä yhteen reilun kilvanajon merkiksi. Hamilton voi kuitenkin lähteä viikonloppuun paljon rennommin mielin. Häneltä löytyy taskustaan kolme maailmanmestaruutta, eikä hän voi vaikuttaa Rosbergin sijoitukseen millään tavalla. Rosberg voi vain ja ainoastaan hävitä mestaruuden hölmöilemällä. Jos saksalainen ajaa tismalleen samanlaisen varman ja varovaisen kilpailun kuin kolmessa edellisessä kilpailussa, juhlii hän mestaruutta sunnuntaina. Liikaa Rosbergin ei kannata varoa. Red Bullit ovat osoittaneet kykenevänsä haastamaan Mercedekset viime aikoina ja USA:n sekä Brasilian GP:ssä Rosberg saa kiittää onneaan, että sijoittui maalissa toiseksi.

Mercedekset sikseen, radalla ajaa myös 20 muuta kuljettajaa. Ensi kauden lähtöruudukosta puuttuu kaksi kokenutta ja 2000-luvulla formuloita seuranneille tuttua nimeä. Abu Dhabin GP on Felipe Massa sekä Jenson Buttonin (toistaiseksi) viimeinen kilpailu. Samalla poistuu 553 kilpailun, 26 voiton, 24 paalupaikan, 91 palkintopallisijan sekä yhden maailmanmestaruuden verran kokemusta. Jenson Button tosin saattaa tehdä paluun vuonna 2018, mutta mikäli Alonso lopettaa, McLaren etsii todennäköisesti nuorta verta Stoffel Vandoornen tallikaveriksi.

Kevin Magnussen julkistettiin Brasiliassa odotetusti Haasin toiseksi kuljettajaksi ensi kaudelle. Myös Marcus Ericssonin tulevaisuus on turvattu, sillä ruotsalainen solmi jatkosopimuksen Sauberin kanssa. Toisesta Sauberin paikasta käydään huhujen mukaan kovaa taistelua Felipe Nasrin, Esteban Gutierrezin sekä Pascal Wehrleinin välillä. Nasr saattoi upealla ajollaan kotikisassaan menettää ajopaikkansa Wehrleinille, nimittäin Sauber ei valmistajien sarjan kymmenennen sijan myötä kaipaa brassin sponsorirahoja yhtään sen enempää, kuin Gutierrezinkaan.

Valmistajien sarjassa Force India sekä Williams kävivät pitkään taistelua neljännestä sijasta, mutta Brasilian GP löi lopullisen naulan Williamsin arkkuun. Force India karkasi 27 pisteen johtoon ja sitä on Williamsin lähes mahdoton kuroa umpeen. Myös Manor koki valtavan pettymyksen, kun Nasrin yhdeksäs sija vei Sauberin Manorin edelle noin 15 miljoonan euron arvoiselle kymmenennelle sijalle valmistajien taulukossa. Ilman kaaottista kilpailua on vaikea nähdä Wehrleinin tai Esteban Oconin kykenevän yhdeksännelle sijalle sunnuntaina.

Viime kauden kilpailussa Mercedekset ajoivat Rosbergin johdolla kaksoisvoittoon ennen Ferrareita. Samaa on odotettavissa sunnuntaina, joten Rosbergin mahdollisuudet mestaruuteen pitäisivät olla hyvät. Red Bull tulee todennäköisesti haastamaan Mercedekset niin hyvin kuin pystyvät, mutta esimerkiksi viime kaudella Mercedekset olivat puoli sekuntia muita nopeampia Abu Dhabin aika-ajoissa. Ferrarin vauhti ei välttämättä riitä aika-ajoissa Red Bullien kyytiin, mutta kilpailussa Räikkönen ja Vettel toivon mukaan haastavat ainakin Red Bullit. Hamiltonille olisi kaikkein parasta jos lähimmät haastajat pystyisivät ohittamaan Rosbergin kilpailussa ja avittamaan näin ollen britin neljänteen mestaruuteen.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu