kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

F1-kauden päätöskilpailu Abu Dhabissa

  • Yas Marina Circuit
  • 5,554km
  • Ensimmäinen kilpailu: 2009
  • Eniten voittoja: Sebastian Vettel (2009, 10, 13)
  • Viime kauden top3: 1. Lewis Hamilton (Mercedes), 2. Felipe Massa (Williams), 3. Valtteri Bottas (Williams)
F1-kausi 2015 alkoi Australian Melbournesta yli kahdeksan kuukautta sitten. 18 kilpailun jälkeen tiedetään jo se, että Lewis Hamilton on kuljettajien maailmanmestari ja hänen tallinsa Mercedes valmistajien mestari. Tänä viikonloppuna ajetaan kauden päätöskilpailu Abu Dhabissa upeissa puitteissa. Kilpailu alkaa auringonlaskun aikana ja päättyy iltavalaistuksessa. Rata ei ole suuremmin kerännyt kehuja ja muun muassa Kimi Räikkönen luonnehti sitä aikoinaan tylsäksi. Yas Marinan radalla on ratkaistu maailmanmestaruus kahdesti kun ensin kaudella 2010 Sebastian Vettel voitti uransa ensimmäisen mestaruuden ja viime kaudella Lewis Hamilton otti uransa toisen mestaruutensa voittamalla kyseisellä radalla ajetun kilpailun.

Kilpailuun lähdetään Nico Rosbergin voitettua kaksi edellistä kilpailua Meksikossa sekä Brasiliassa. Rosberg on onnistunut myös nappaamaan paalupaikan viisi kertaa putkeen tallitoverinsa Hamiltonin nenän edestä. Viime kilpailun voitollaan Rosberg varmisti Sebastian Vettelin pysymisen kolmossijalla kauden loppuun saakka. Saksalainen on ollut kuitenkin ainoa todellinen haastaja Mercedes-kaksikolle, voitettuaan kolme kilpailua tällä kaudella. MM-sarjan neljännestä paikasta käydään kova taisto suomalaisten kesken, sillä Valtteri Bottas on ainoastaan pisteen Räikköstä edellä, eli paremmin Abu Dhabissa sijoittuva kuljettaja sijoittuu myös MM-sarjassa toisen edelle. Räikkönen on tosin sanonut ettei sijoituksella ole väliä jos ei ole maailmanmestari. Mikäli Ferrari kulkee korkeissa lämpötiloissa hyvin, on todennäköistä, että taisto kääntyy Räikkösen eduksi. Todennäköisesti järjesyts kauden viimeisessä kilpailussa on Mercedes-Ferrari-Williams ellei Red Bull tai Force India kykene yllätyksiin. Red Bull toisaalta on aina kulkenut Abu Dhabissa hyvin, joten heillä saattaa olla mahdollisuus kiilata Williamsien sekä Ferrareiden sekaan.Valmistajien sarjassa isoja eroja ei voida enää tehdä. Kärkisijoitukset ovat jo ratkenneet ja ainoa taisto käytänee kuudennesta sijasta Lotuksen ja Toro Rosson välillä. Lotus on yhdeksän pistettä edellä, mutta esimerkiksi Max Verstappen on osoittanut tällä kaudella, että tapahtumarikkaissa kilpailuissa hän on hyvin kykenevä tuomaan tallilleen vaadittavat pisteet. Tosin ainoan kerran Abu Dhabissa nähtiin todella tapahtumarikas kilpailu vuonna 2012 kun silloin McLarenilla ajanut Hamilton keskeytti kärkipaikalta tehden tietä Räikköselle, joka ajoi Lotuksella voittoon. Silloin kilpailussa nähtiin kaksi kertaa turva-auto radalla. Sen jälkeen Abu Dhabin kilpailussa ei olekaan turva-autoa radalla tarvittu. McLaren on viisi pistettä Sauberin perässä valmistajien sarjan yhdeksännellä tilalla, mutta ottaen huomioon brittitallin vaikeudet tällä kaudella, edes viisi pistettä kauden päätöksestä ei ole realistista. Wokingissa on tehtävä talven aikana lujasti töitä, jotta Fernando Alonsolla ja Jenson Buttonilla on mitään mahdollisuuksia ajaa edes palkintopallisijoituksista kaudella 2016. Maksimissaan voidaan odottaa tallin nousevan Force Indian tasolle, mutta se, että McLaren olisi ensi kauden alussa voittaja-auto, on ylioptimistista ajattelua.

Mercedes voi tehdä yhden kauden piste-ennätyksen valmistajien sarjassa, mikäli se onnistuu ottamaan kaksoisvoiton. Kilpailu on Romain Grosjeanin viimeinen kilpailu Lotuksen ratissa. Ensi kaudeksi ranskalainen siirtyy uuteen Haas-talliin. Tallin omistaja Gene Haas on menestynyt vastaavassa roolissa Yhdysvalloissa Nascar-sarjassa ja on voittanut siellä kaksi mestaruutta Stewart-Haas-tallin omistajana. Lotus-nimi on käytössä toistaiseksi viimeistä kertaa, jos talli muuttaa nimensä Renaultiksi ensi kaudella.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu