kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

F1-kausi ylittää puolivälin Unkarissa

Unkarin GP  2016

Formula ykkösten kausi 2016 ylittää puolivälin Unkarin GP:ssä, kun 21:n osakilpailun kalenterista on vuorossa numero 11. Kilpailu on samalla 30-vuotisjuhlakisa Hungaroringin radalla.

Kuluva MM-sarja käynnistyi erikoisesti – tai mitä nyt Mercedekset kärjessä. Erikoisesti siis siksi, että Lewis Hamilton saavutti vain sijat 2, 3, 7 ja 2 ennen Barcelonassa tapahtunutta Mersu-kuskien välistä kolarointia. Saman neljän kilpailun aikana Nico Rosberg hoiti voitot kaikista kisoista kotiin ja joku ehkä luuli kauden olleen jo siinä vaiheessa taputeltu kuljettajien mestaruuden osalta.

Sitten vaihtuivatkin roolit ja Hamilton on napannut viidestä viimeisestä kisasta yhteensä neljä voittoa ja yhden viitossijan ja on enää vain pisteen perässä Rosbergia. Piste ei tarkoita käytännössä yhtään mitään, on sitten kyseessä vuoden 2016 tai mikä tahansa muu laskusysteemi.

Unkariin mentäessä Rosbergilla on varmasti hurjat paineet kannettavanaan, sillä tallikaveri on nyt selvästi nopeampi kisakuski ja jos sama trendi jatkuu, niin ehkä jo varovasti mielessä käväisseelle mestaruudelle voi jättää hyvästit. Lisäksi vaikuttaisi siltä, että varsinkin Max Verstappenilla voi olla jotain saumaa kärkikahinoihin yksittäisissä kilpailuissa tilannetta sotkemaan.

Viikonlopun näyttämönä toimii kuten sanottua Hungaroringin rata. Radan pituus on vain 4,831 km, joten kierroksia kertyy sunnuntain kisassa peräti 70.

Rata tunnetaan hyvin hankalana paikkana ohittaa myös nykyisellä aikakaudella, eikä keskinopeuskaan nouse järin suureksi. Tämä tekee kisasta hyvin rankan kuljettajille, sillä kaiken aikaa on väännettävä rattia ja suorilla ei pääse “lepäämään”.

Unkarissa ja rata-alueella piisaa yleensä hellettäkin aivan tarpeeksi varsinkin suomalaiseen makuun ja sääennustukset näyttäisivät viikonlopulle tälläkin kertaa noin 30 asteen lukemia.

Suomalaisista tämän meidän “kotikisamme” on voittanut peräti kolme eri kuljettajaa: Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen vuonna 2008, joka jäi samalla hänen ainoaksi voitokseen F1:ssä. Se että tänä vuonna siniristilippu vedettäisiin keskimmäiseen salkoon vaatisi luultavastikin rutkasti onnea tai päinvastoin epäonnea Mercedekseltä. Lisäksi Ferrari on jo tuhlaillut kehityspolettejaan, eikä se ole valitettavasti liiemmin näkynyt auton vauhdissa. Vaikuttaisi siltä, että Ferrarin harmiksi Red Bull on tällä hetkellä sarjan toiseksi nopein auto. Toisaalta Mercedes ei ole vielä kyennyt voittamaan tällä radalla, mutta on hyvin vaikea uskoa, että se tilasto ei korjaantuisi tällä kertaa.

No, jos jotain edes saadaan jännittää suomalaisittain, niin Räikkösen ja Vettelin välistä taistelua. Räikköstä pidetään niin selvänä kakkoskuskina mediassa ja lienee oikeastikin, mutta Vettelin päihittäminen pisteissä olisi erittäin makeaa, sillä 21 osakilpailun sarjassa huonoja ja hyviä hetkiä kertyy kaikille.

Mikäli Hamilton korjaa täyden pistesaaliin Unkarista, niin tarkoittaa se MM-pisteiden kärkeen siirtymisen lisäksi sitä, että hän nousisi Michael Schumacherin ohi Unkarin GP:n kaikkien aikojen voittotilastossa. Molemmilla on nyt kasassa neljä voittoa. Kertoimien puolesta Hamilton on suuren suuri suosikki voittamaan sekä kisan (1,9-2,1), että myös maailmanmestaruuden (1,25-1,33).

Viikonlopun ohjelmasta sen verran, että perjantaina ajetaan tuttuun tyyliin kahdet vapaat harjoitukset. Lauantain aika-ajot Euroopan kisojen malliin 15.00 ja tätä ennen kolmannet vapaat harjoitukset. Kisa sitten sunnuntaina myös klo 15.00 lähtien.

Ennen F1:sten kesätaukoa ajetaan vielä viikon päästä Saksan GP Hockenheimin radalla. Ehkäpä tämä nykyinen Hockenheim ei sytytä niin paljoa, kuin vuosia sitten – osittain metsän keskelläkin ajettu versio, mutta pääasia että Saksassakin kisataan taas vuoden tauon jälkeen kaikkien neuvottelujen ja talousvaikeuksien jälkeen.

3 kommenttia

 1. aleks1

  21.07.2016 18:35

  Mukava nähdä muiltaki F1-aiheisia tekstejä 😀

 2. Lumpy

  22.07.2016 13:49

  Juu tuli vähän “varastettua”. Ajattelin tuon Saksan GP:n vielä mutta muuten pysyttelen muissa lajeissa jos haluat loppukauden kisoista kirjoittaa.

  • aleks1

   22.07.2016 20:47

   Joo ei mitään. Ajattelin aloitella ensi viikolla F1-aiheista blogia, mutta ainakin loppukaudesta kirjoittelen etusivulle muutaman jutun.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu