kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

F1-kausiennakko: Sauber ja Renault

Sauber

  • Perustettu 1993
  • Osakilpailut: 424
  • Valmistajien mestaruudet: 0
  • Voitot: 1
  • Paalupaikat: 1

Sauber lähtee uuteen kauteen uudessa omistuksessa. Longbow Finance osti tallin viime kauden aikana ja toiveet ovat uuden omistajan myötä korkealla. Viime kaudella sveitsiläistalli selviytyi MM-sarjan kymmenennelle sijalle Brasilian kaaottisen sadekelin osakilpailun ansiosta, vaikka talli jäi muissa kilpailuissa pisteittä. Tuon tärkeän pistesijan tuonut Felipe Nasr sai väistyä Mercedeksen nuorten kuljettajien akatemiaan kuuluvan Pascal Wehrleinin tieltä, kun Mercedes yritti saada suojatilleen väkisin paikan lähtöruudukosta Valtteri Bottaksen vietyä Nico Rosbergin paikan saksalaistallissa. Ruotsin Marcus Ericsson jatkaa Sauberilla kolmatta kautta putkeen.

Sauber on oikeastaan kauden 2012 jälkeen paininut suurissa ongelmissa niin taloudellisesti kuin tuloksellisesti. Nico Hülkenbergin vakuuttavat otteet Sauberin ratissa antoivat edes vähän uskoa kaudella 2013, mutta sen jälkeen tiimin kurssi on ollut pahasti laskussa. Viimeisen kolmen kauden aikana talli on saalistanut 38 pistettä, joista 36 kaudella 2015. Tulevan kauden ajokkinsa ensimmäisenä julkaisseen Sauberin on syytä toivoa, että siinä riittää vauhtia taistelussa keskikastin muita talleja vastaan tai muuten tuloksena saattaa olla taas yksi pitkä kausi ilman menestysmahdollisuuksia.

 

Renault

 

 

  • Perustettu 1977
  • Osakilpailut: 324
  • Valmistajien mestaruudet: 2 (2005, 06)
  • Voitot: 35
  • Paalupaikat: 51

Renaultin paluu F1-sarjaan ei ollut paras mahdollinen. Jolyon Palmer sekä Kevin Magnussen onnistuivat keräämään ainoastaan kahdeksan pistettä viime kauden aikana. Auto oli suurimman osan kaudesta hidas eikä Renaultin moottorissakaan ollut tarpeeksi puhtia viemään ranskalaistiimi keskikastin kamppailuihin. Talli sai täksi kaudeksi uuden johtotähden. Nico Hülkenberg hyppää Renaultin puikkoihin tavoitteena uran ensimmäinen palkintopallisijoitus. Saksalaisen tallikaverina jatkaa viime kauden loppua kohden otteita parantanut Palmer Magnussenin siirtyessä Haasille.

Viime kauden jälkeen odotukset Renaultin leirissä ovat korkealla. Hülkenbergin uskotaan tuovan talliin kauan kaivatun johtajan, jonka odotetaan hinaavan Renaultin takaisin huipulle. Hülkenbergin tapauksessa kyseessä oli pakollinen riski. Tehdastiimillä on pitkässä juoksussa paremmat mahdollisuudet menestyä kuin Force Indian kaltaisella tallilla. Mikäli Renault tarjoaa Hülkenbergille tarpeeksi laadukkaan auton, voi saksalainen yltää huippusuorituksiin. Renaultin tilanne näyttää kaiken lisäksi paremmalta kuin viime kaudella. Testien perusteella talli on tehnyt harppauksen keskikastiin ja vaikuttaa aidosti siltä, että Hülkenberg sekä Palmer ajavat pistesijoista useammin. Se jos mikä sopii etenkin Hülkenbergille. Ei kuitenkaan ikuisesti.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu