kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

F1:set kesälomalle Saksan GP:n kautta

Yllä oleva kuva muutaman vuoden takaa. Ehkäpä muuten Ferrareita ei kärjessä enää näekään? Kuva: globalmotorsport.net

Saksan GP 2016

Kausi on tullut nyt 12:nteen osakilpailuunsa, joka ajetaan Saksan Hockenheimissa, Hockenheimringilla. Rata muistetaan vielä vuosituhannen alusta ja sitä ennen hienosta metsäpätkästään, joka nosti keskinopeudet erittäin hurjiksi. Vauhti alkoi olla jo liiankin kovaa, eivätkä kaikki turva-asiatkaan olleet välttämättä aivan parhaassa kantimissa sillä kohdin rataa. Sitten saapui ehkäpä ei niin pidetty Hermann Tilke, joka suunnitteli radan ikään kuin leikkaamaan tämän metsikön ohitse. Kaikeksi onneksi radalle ilmestyi sen myötä kunnollinen suora, joka tarjoaa paikkoja ohituksille.

Vanhat rataosuudet ovat tänä päivänä lähinnä muistoissa ja videoilla, sillä asfaltit on revitty pois ja luonto valtaa metsän keskellä näkyviä aukeita.

Nykyinenkin rata on oikein viihdyttävä, varsinkin jos verrataan suurimpaan osaan 2000-luvulla rakennetuista radoista. Kaiken lisäksi vuosi sitten Saksassa ei ajettu ollenkaan F1-kisaa, joten tämä viikonloppu on oikein tervetullut senkin vuoksi. Sarjassa on kaksi voitoista taistelevaa saksalaista ja totta kai Mercedes-talli, joten faneistakaan ei ole pulaa.

Tässä vielä kuva tästä nykyisesta Hockenheimringista mutkineen ja vertailuna myös vanhasta, sillä on helpompi kertoa kuvin kuin sanoin millaisen muutoksen rata on tarkalleen ottaen kokenut. Huomaa erityisesti missä kohdin nykyinen neulansilmä (4) olisi sijainnut vanhalla radalla.

Vaikka Spa vielä kisakalenteriin kuuluukin, niin ehkä tämä vanha Hockenheim oli vielä upeampi näin katsojan näkökulmasta, jos ei sitten aika ole liikaa kullannut muistoja. Kuskit tuntuvat ehkä enemmän pitävän Spasta kaikkine korkeuseroineen ja muineen.

 

 

 

Asetelmat viikonloppuun lähtiessä

Viikko sitten ajettiin Unkarin GP, joka pisti MM-pistetilanteen uuteen uskoon. Lewis Hamilton johtaa sarjaa nyt kuuden pisteen erolla tallitoveri Nico Rosbergiin ja samalla tämä tarkotti sitä, että nimi vaihtui kärjessä ensimmäistä kertaa koko kauden aikana. Kukapa olisi tätäkään uskonut kevään vaikeuksien jälkeen, tuskin edes Hamilton itse. Tilanne on varmastikin erittäin tuskainen Rosbergille. Edelliseen kilpailuun mahtui parikin vaihetta, kun Nico tuntui tavoittavan Hamiltonin täysin, mutta ohitse ei ollut asiaa. Olisikin ollut elintärkeää pitää se ykköspaikka paalulta startattuaan.

No, ei Hamiltoninkaan menon uskoisi jatkuvan näin hurjana aivan koko kauden loppupuoliskoa, mutta kyllä hän on tällä hetkellä Mercedes-kuskeista se nopeampi kisakuljettaja. Mikäli Rosberg ei ole hieman onnekkaampi tai löydä yhtä lisävaihdetta, niin taistelu voi olla yllättävänkin pian ohitse.

Kuumana käy taistelu myös kolmossijasta. Ja mikäli itse kolmossija ei merkitse kuljettajille juurikaan neljättä tai viidettä enempää, niin ainakin siellä olisi tallien sisäistä kilpailua. Tällä hetkellä sijojen 3 – 6 kuljettajat mahtuvat 15:n pisteen sisälle toisistaan. Ja mikä suomalaisittain ilahduttavaa, niin Kimi Räikkösellä on edelleenkin pieni neljän pisteen kaula Sebastian Vetteliin upean Hungaroringin sunnuntai-iltapäivän jälkeen.

Ferrari on ollut menneen viikon mittaan mediassa runsaasti esillä, kun tekniikkapomo James Allison päätti jättää tallin kesken kauden. Allison oli hyvin tuttu mies Räikköselle jo ennen Ferrari-aikojakin. Kimin ja miksi ei Vettelinkin osalta tilanne on sinänsä hyvällä mallilla vieläkin, sillä tallissa jo pitkään eri tehtävissä viihtynyt Mattia Binotto täyttää Allisonin jättämän teknisen johtajan paikan. Myös vanhaa legendaa Ross Brawnia on huhuiltu takaisin, mutta britti on itse tyrmännyt nämä haaaveet täysin.

Saksan GP:n jälkeen kuljettajille koittaa noin kuukauden mittainen kesäloma, jonka aikana ei ajeta edes testejä, vaan ne jäivät pari viikkoa sitten Silverstoneen. Lomien jälkeen kausi jatkuu Belgiassa ja toivon mukaan vielä jännittävistä asemista. Sitä ennakoisi ainakin se, että Mercedes on lienee edelleen kiinni siinä taktiikassa, että Hamiltonille vaihdellaan Spassa moottoreita siinä määrin, että lähtöruuturangaistukset vievät hänet joukon hännille. Kääntöpuolena tässä on se, että Spassa on hyvät saumat nousta korkeallekin uudella voimanlähteellä sillä tehoa tarvitaan sekä ohituspaikkoja riittää ja lisäksi näin loppukaudellekin olisi tuoreita moottoreita saatavilla ilman uusia rangaistuksia.

Vapaat harjoitukset

  • Perjantai 29.07. 10:55-12:40
  • Perjantai 29.07. 14:55-16:40
  • Lauantai 30.07. 11:55-13:10

Aika-ajot

  • Lauantai 30.07. 14:55-16:10

Saksan GP

  • Sunnuntai 31.07. 14:55-17:05

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu