kasinosankarit

Kohteita 32860

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Jalkapallon EM-karsinnat Huuhkajien ottelut 12.10. ja 15.10.

Bosnia ja Hertsegovina vs Suomi 12. lokakuuta kello 19.00

Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat Suomen osalta tulevana lauantaina 12. lokakuuta, kun Huuhkajat matkustaa Bosnia ja Hertsegovinan vieraaksi. Kotijoukkue löytyy J-lohkosta neljänneltä sijalta kerättyään tähän mennessä kaksi voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota. Vierasjoukkueen EM-karsinnat ovat menneet hienosti, sillä suomalaiset ovat napanneet neljä voittoa ja kaksi tappiota. Bosnia ja Hertsegovina kohtasi Suomen miehistöjen ensimmäisessä ottelussa aiemmin Tampereella, jolloin Huuhkajilla Teemu Pukin kaksi osumaa mahdollistivat suomalaisille täyden pistepotin. Osumat syntyivät 56. ja 68. minuuteilla.

Bosnia ja Hertsegovina

Bosnia ja Hertsegovinan asetelmat ennen lauantain ottelua ovat hyvin selvät. Kotijoukkueen on pakko napata koitoksesta täysi pistepotti, jos isäntien mahdollisuudet EM-kisojen paikkaan halutaan pitää elossa. Bosnia ja Hertsegovina on pelannut alisuorittaen, eikä esimerkiksi edellisellä kierroksella tullut tappio Armenialle ollut millään tavalla hyvää tekemistä. Isäntien voittokaan ei ehkä riitä viemään Lohikäärmeitä kohti tavoitetta, mutta esimerkiksi pistejako ei tule enää kyseeseen. Bosnia ja Hertsegovina on ehtinyt napata voitot kotonaan Armeniasta ja Liechtensteinista. Kuuteen peliin itse on viimeistelty 12 maalia ja omiin on mennyt 11 osumaa.

Bosnia ja Hertsegovina pelasi edellisessä Kansojen Liigan lohkossaan vahvasti, sillä kotijoukkue meni siellä aina ykköseksi saakka. Bosnia ja Hertsegovina voitti Kansojen Liigan lohkonsa keräämällä neljällä kierroksella kolme voittoa ja yhden tasapelin. Kansojen Liigassa samassa lohkossa pelasivat Itävalta ja Pohjois-Irlanti. Bosnia ja Hertsegovina on sen verran hyvä ja taitava nippu, että myös Kansojen Liigan menestykseen nähden EM-karsinnat ovat sujuneet pettymyksen merkeissä. Lohikäärmeiden viimeisin ottelu oli hyvä osoitus varsinkin alakerrassa olevista epävarmuuksista. Armeniaa vastaan omiin meni neljä osumaa.

Bosnia ja Hertsegovina tulee pelaamaan toisella tavalla kuin kesäkuussa Tampereella. Lohikäärmeillä on paljon näytettävää ja nimenomaan omien kannattajien edessä isännät tulevat olemaan erittäin halukkaita ja näyttöhaluisia. Bosnia ja Hertsegovinan vaikeuksista kertoo kuitenkin hyvin se, että Armeniaa vastaan pelatun ottelun jälkeen päävalmentaja Robert Prosinečki olisi halunnut jättää tehtävänsä, mutta maan jalkapalloliitto onnistui estämään tilanteen. Maan jalkapalloliitto sai näin ollen jatkamaan Prosinečkin tehtävässään, mutta myös hänen osaltaan on selvää, että varsinkin ottelu Huuhkajia vastaan on oltava hyvä.

Bosnia ja Hertsegovina joutuu tulemaan toimeen ilman yhtä suurinta tähteään, sillä Edin Dzeko on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Dzeko on jaetusti Bosnia ja Hertsegovinan paras maalintekijä kolmella osumalla. Tärkeän pelaajan ohella Haris Duljevic on sivussa kotijoukkueen kokoonpanosta. Isäntien jaetusti paras maalintekijä Amer Gojak on onnistunut maalinteossa myös kolmesti. Keskikentällä viihtyvä pelaaja on tehnyt kahdessa edellisessä nipun ottelussa yhteensä kolme osumaa. Varsinkin Dzekon poissaolo on Lohikäärmeiden menestykselle iso heikkous, mutta ei miehistön hyökkäysvoima ole toki vain hänen varassa.

Suomi

Suomi on pelannut EM-karsinnoissa kahdella edellisellä kierroksella niukasti tappiollisesti Italiaa vastaan ja voitollisesti Kreikkaa vastaan. Viimeksi kotona tullut niukka tappio Italiaa vastaan olisi ollut jopa vältettävissä, mutta pisteittä jääminen ei ollut yhtään vääryys. Saapasmaan jälkimmäinen maali tehtiin rankkarista. Ottelussa oltiin tauolla maalittomassa tilanteessa, kunnes noin tunnin kohdalla vastustaja pääsi maalin edelle. Hetkeä myöhemmin Teemu Pukki toi sinivalkoiset kiinni pistejakoon. Osuma tehtiin niin ikään rankkarista. Kreikkaa vastaan yksi Pukin viimeistelemä osuma rankkarista mahdollisti koko pistepotin.

Suomi on pelannut kokonaisuutena oikein hyvät EM-karsinnat. Huuhkajat on ollut Markku Kanervan alaisuudessa monella tavalla taitojensa ylärajoilla ja onnistumiset ovat ruokkineet uusia onnistumisia. Suomen alakerta on ollut ehdottomasti yksi lohkon parhaista, kun taas hyökkäyspelaamisessa Pukki on ollut mainiossa pelivireessä. Sinivalkoisten tekeminen ei ole ollut aina kaunista tai näyttävää, mutta koko ryhmänä hoidettu tasokas alakerta, hyvä kyky venyä tiukoissa paikoissa ja Pukin loistavat otteet ovat antaneet mahdollisuuden menestyä. Suomelle yksikin piste tekisi lauantailta todella hyvää, koska silloin tämän kierroksen jälkeen sijoitus olisi varmasti toisena. Armenia on juuri nyt kolme pistettä suomalaisia perässä.

Suomi matkusti Bosnia ja Hertsegovinaan aiemmin tänään torstaina. Suomen terveystilanne on muuten hyvin kunnossa, mutta Huuhkajille on tullut viime hetkillä yksi poisjäänti. Vatsataudin vuoksi Lassi Lappalainen on jäänyt sivuun reissusta. Vierasjoukkuetta ei Palloliiton mukaan täydennetä, joten nippu on matkassa 23 pelaajan ryhmällä. Lappalainen on ollut vahvassa pelivireessä Yhdysvaltojen MLS-sarjassa. Lappalainen on pelannut Montreal Impactin riveissä yhteensä 11 ottelussa ja tehnyt niissä viisi maalia. Suomella ei pitäisi olla siis muuten terveysmurheita esimerkiksi vatsataudin tai muiden asioiden suhteen.

Ottelun yhteenveto

Bosnia ja Hertsegovina tulee olemaan, kuten on jo käynyt siis ilmi, monella tavalla vaarallisempi ja vaikeammin voitettavissa oleva nippu kuin kesällä Tampereella. Suomelle yksikin piste olisi lohkon tilannetta ajatellen mainio juttu, eikä hyvässä pelivireessä olevien suomalaisten mahdollisuudet menestyä ole lainkaan huonot. Bosnia ja Hertsegovina tulee pitämään palloa, kun taas Huuhkajat tulee puolustamaan tiiviisti. Lohikäärmeiden voiton todennäköisyys on Zenicassa noin 45 prosenttia. Suomalaisten voittoon päädytään vähän alle 30 prosentilla. Isäntien ja Huuhkajien kohtaaminen löytyy myös lauantain vakiosta heti ensimmäisestä kohteesta. Lauantain vakiossa ikävä kyllä alipelattu ykkönen on ehkä laadukkain peli-idea.

Kertoimia otteluun

Lauantaina muissa Suomen lohkon EM-karsinnoissa käytävissä otteluissa Liechtenstein pelaa Armeniaa vastaan ja Italia saa vastaansa Kreikan. Liechtenstein on odotetusti lohkon jumbona vain yhdellä pisteellä. Armenia on kerännyt yhdeksän pistettä ja niistä viimeksi tuli yksi kolmasosa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Saapasmaa on tällä hetkellä selvästi lohkon paras ryhmä, sillä heillä on kasassa kuudelta kierrokselta yhtä monta voittoa. Kahdella edellisellä kierroksella voitot ovat tulleet Suomen ja Armenian kustannuksella. Ethnikin tilanne on vaisu, sillä miehistöllä on kasassa vasta yksi voitto ja sekin tuli EM-karsintojen alussa Liechtensteinista. Kotona Liechtensteinin kanssa jäätiin oudosti tasapeliin maalein 1-1.

Suomi vs Armenia 15. lokakuuta kello 19.00

Suomi jatkaa urakkaansa EM-karsinnoissa lauantain jälkeen heti tulevana tiistaina, kun Armenia matkustaa Huuhkajien vieraaksi Turkuun. Suomi ja Armenia pelasivat vastakkain aiemmin EM-karsinnoissa, jolloin sinivalkoiset nappasivat koko pistepotin Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin tekemillä maaleilla. Suomalaiset saivat viimeksi ottelulle mainion alun, sillä Jensen vei miehistön johtoon jo ensimmäisellä vartilla. Soirin tekemä lopullinen ratkaisu tuli toisella jaksolla noin vartti ennen päätöstä. Armenian edelliset ottelut ovat menneet tappiollisesti Italialle ja voitollisesti Bosnia ja Hertsegovinasta. Tuolloin itse tehtiin neljä maalia.

Suomen ja Armenian kohtaaminen tulee olemaan viikonloppuna pelattavien Huuhkajien ja punapaitojen otteluiden tavoin erittäin merkityksellinen. Tähän mennessä Armenialla on ollut hieman paremmin ratkaisuvoimaa, sillä miehistö on onnistunut maalinteossa 12 kertaa, mutta heillä alakerta on ollut suomalaisia vaisumpi. Tiistain vierailla omiin on mennyt 11 osumaa, kun taas sinivalkoisille maaleja on tehty vain neljästi. Armenia teki silti viimeksi neljä maalia Lohikäärmeille ja muutenkin neljässä edellisessä pelissä kolme kertaa vähintään kolme osumaa. Yksi Armenian parhaista pelaajista Henrikh Mkhitaryan kärsii tosin loukkaantumisesta, mikä syö selvästi nipun pallollista tekemistä. Iso nimi on ollut sivussa syyskuun jälkeen.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu