Hei VierasVs: Ilen blogi 2019 - encore spins
Aloittaja Iletus
248 Vastauksia    106937 Lukukerrat
Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Noniin, kisat ovat edenneet välierävaiheeseen ja suurin osa otteluista, kuten myös vedoista alkaa olla takanapäin. Kirjoitellaan jo tässä vaiheessa havaintoja ylös kisojen vedonlyönnistä, niin ei ole sitten niin iso urakka finaalin jälkeen. Pystyy sitten ainakin 2 ja 4 vuoden kuluttua palailemaan näihin ja vähän vertailemaan, jos silloin vielä saa pelata muualle kuin vekelle. 3. lohkokierros meni huonohkosti, mutta play-offsit ovat taas menneet paremin putkeen.

Muutama selkeä markkina on näissä kisoissa on ollut, mihin vedot ovat suuntautuneet. Tilastovedot käytiin jo läpi edellisessä melko kattavasti. Play-offseissa on ehkä hivenen matalampia laukaisumääriä, joten ne overit eivät ole niin maistuvia kuin aiemmin. Korttivedoissa ei ole aivan selkeää suuntaa onko kiihkeissä play-offsmatseissa value undereissa vai overeissa. Tuo markkina kuitenkin elää voimakkaasti ja sureja sieltä pystyy napsimaan, jos saa useammalle välittäjälle peliä. Habsin tipsaamat syöttövedot ovat ehkäpä kaikkein paras tilastomarkkina ja noihin saa välistä helmikohteita, joten edelleen suurkiitos sinne suuntaan, että näitä laitat jakoon  :Finger_fing02:. Maalintekijävedot eivät ole olleet niin maistuvia, kuin mitä ennen kisoja toivoi, mutta kyllä niistäkin nopeimmille, eli JDF:lle riittää erityisesti pinnyltä. Tilastovetojen palautus on nyt 119 % ja kun näitä on  kaikista vedoista 43%, niin suurin osa nettotuloksesta muodostuu näistä.

Ah-ja totals vedot ovat tappiolla. Hivenen yli 50% niistä on omia poimintoja ja niiden palautus on 98,9%. Peesejä on loput ja ne ovat vain 70 %. Peesattuna naapurista muutamia vihjeitä sekä täältä myös muutamia. Otos toki pieni, ettei voitollisuudesta voi vetää johtopäätöksiä. Kerroinvedot ovat myös niukasti tappiolla. Niihin sisältyy lähinnä maalintekijät ja suret, palautus 95,7%. Livet odotetusti plussalla 109 % palautuksella ja näissä on kyllä hyvin valueta lähes ottelussa kuin ottelussa, jos kertoimia jaksaa seurata useammalta saitilta. Nyt ei ole hirveästi jaksanut, kun ennen otteluakin on saanut jo tarpeeksi vetoja sisään ja osa liveistä on ollut lähinnä suojauksia, kun kerroinasetelma on muuttunut nopeasti suotuisaksi.

Loppukisoissa pääpaino on turnausvedoissa. Lohkovedot ja H2H:t ovat ratkenneet, kuten joukkueiden sisäiset skabat. Näissä on tällä hetkellä paras palautus, 143 % ja luvuissa jo mukana tippuneiden maiden voittajavetopanokset. Joukkueiden sisäisistä maalikuninkuusvedoista lähes kaikki ovat ainakin puoliosuneet, mikä nostaa palautusta. Voittajavetosalkku näyttää myös hyvältä ja tuon saisi realisoitua jo reilulla voitolla ja sopivat suojaukset pitääkin huomenna asetella ennen ottelua. Suurin plussa on tällä hetkellä Belgia, sitten Englanti. Kroatia sekä Ranska ovat nyt lievästi punaisella. Tässä vaiheessa mukana olevat joukkueet on kyllä omalla mututuntumalla pelanneet vahvasti, varsinkin Fra, Bel ja Eng. Kroatia tuntuu huonoimmalta poiminnalta, kun rasitusta on niin paljon takana, mutta kerroin ei ole tuohon mielestäni juurikaan reagoinut. Näin ollen semifinaalivaiheessa ottaisin Englantia, jos vetoihin lähtisi puhtaalta pöydältä. Paras veto Englannille ehdottomasti Bethardien tarjoama 4,35 mestaruudelle. Siihen sai myös vetoa hyvin sisälle.

Voittajavedoissa on auttanut huomattavasti ennen ottelua tehty laskenta mestaruuteen asti sekä arviointi, mihin to qualify -todennäköisyydet muuttuu jos jompikumpi tekee maalin x minuutilla. Nämä ovat olleet riittävän tarkkoja siihen, että maalin tullessa on saanut maistuvia voittajavetoja Betfairin voittajamarkkinalta ja se ei aina reagoi oikein verrattuna to qualify -markkinaan, jota pidän tehokkaampana pelin aikana. Esimerkiksi Belgia putosi hämmästyttävän vähän maalin jälkeen ja aliarvostus kesti lähes 5 minuuttia. Betfairilla ei ole tuossa varoaikaa, joten joillain saattaa unohtua veto sisään, kun tuo voittajamarkkina on siellä todella suuri. Tuon hyödyntämiseen olisi kyllä kätevä sellainen hiiri, jossa ei olisi optiikkaa ollenkaan, vain pelkkä hiiren nappula ja sen asettelisi pelin ajaksi jo vetonapille odottamaan maalia sopivan kertoimen kera. Hiirihän voisi olla vaikka Trump-tyylinen iso punainen buttoni, jota lämäisi aina kun maali tai rankkari tulee, siinä voisi olla ihmettelemistä, kun olisi moukutusnappi sisustuksena sohvan vierellä.

Kroatian suojaukseen lienee paras kerroin 6,00 Bethardeilla ja otetaan sitä ainakin sen verran, että omat saa pois. Ranskaa on suojattu heti puolivälierän jälkeen 3,75 kertoimella, mutta tuota ei enää saa ja pitänee sekin suojata hieman plussan puolelle, koska Belgiassa on nyt tulossa koko nettotuloksen kaksinkertaistava potti. Luultavasti kuitenkin Belgiaa jätän sen verran auki, että mestaruutta saisi ilakoida vahvasti. Lisätankkauksille toki annetaan sauma livestä myös.

Tässä vaiheessa palautus näyttää olevan noin 108 %, mutta tuosta seurannasta puuttuu vielä kokonaan betfairilla olevat vedot ja niiden kanssa ollaan lähellä 115%:a, mikä on myös laskennallinen palautus rajakertoimista laskettuna. Yllättävän hyvin kohteita siis löytyi ja näillä tuloksilla taitaa jäädä vielä bookereillekin osansa.
Zoltan8D [Kesäkuu 24, 00:24:17]:   
hahah vitsi mua naurattaa tää tilanne ku iletus vetää viel kamat niskaan ja menee johonki kiskalle
-tulin surettaa japanin naisten underia
R-bet [Tammikuu 06, 00:49:28]:   ei saatana Iletus tosta bannit kyl 0:55 asti


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Arvokisaputki on taputeltu ja blogin tämän hetken teema on tullut jossain määrin taitekohtaan. Tänä vuonna selvä strateginen valinta oli keskittyä arvokisoihin, eli olareihin ja mm-futikseen sekä mahdollisesti myös muihin, joista valikoitui mukaan vielä jääkiekon MM-kisat. Nythän on vielä edessä yleisurheilun EM, mutta luultavasti vetelen sen tuonne muiden vetojen sekaan, eikä siihen ole omalla kohdalla näillä näkymin tulossa normaalia arvokisapanostusta ajankäytön suhteen.  Joten nyt voi vähän vetää yhteen tätä vuotta tähän asti ja kun sekä veto-, että kassurintamalla on hiljaisempaa, niin tässä pystyy päivän käyttämään vähän yhteenvetämiseen ja tulevan suunnitteluun.

Laitetaan ensin Futiskisat pakettiin. Nyt kun finaalista on yli viikko, niin yksityiskohdat alkaa unohtua, joten tilastot kertovat melko hyvin ilman mutua, miten kisat meni. Sanotaan nyt sen verran, että vielä välierävaiheessa voittajasalkku oli tukevasti plussalla, mutta kun suurin osa oli Belgiassa ja Englannissa, niin suurempaa voittoa niistä ei tullut. Toki näitä oli suojattu ja lunastamaan päästiin joka tapauksessa, mutta kyllä näissä turnauksissa hakee myös vähän sitä fiilistä, mikä syntyisi, jos messevä voittajaveto osuisi jo vähän aikaisemmasta vaiheesta kuin finaalin puoliajalta.

Kisojen tilastot näyttää seuraavalta:

Palautus: 114,1 %
Vetoja: 240

                    Palautus      Suht osuus
Oma            126,12%      21,10 %
Peesi           70,02%        10,90 %
Live             109,66%      10,25 %
Tilasto         124,15%      42,36 %
Turnaus      116,56%      7,44 %
Kerroin        95,68%        7,75 %Tilastovedot olivat pääosissa koko kisojen ajan ja niitä saikin mielekkäällä panoksella ensin RoyalPandalle ja lopuksi Voltkasinolle, joka limputti ennen finaalia. Käppyrästä näkyy tilastovetojen dominanssi, kun ne monesti olivat samansuuntaisia aina yhteen otteluun ja jos ottelunkuva meni sitten niiden kannalta reisille, niin sitten meni vihkoon lähes kaikki ja päinvastoin. Toki noissa vedoissa on myös otettu useampaa linjaa underia tai overia, jotka monesti joko osuivat kaikki tai ei mitään. Onneksi useammassa pelissä oltiin lunastuspuolella. Viimeinen piikki ylös on turnausvetojen osuminen, mutta kuten sanottua, niitä oli enimmäkseen Belgiassa, Englannissa ja Ruotsissa pitkin pleijareita ja ne kusseet ovat sitten käyrässä sisässä ennen tuota viimeistä piikkiä. Tilastovetojen jälkeen omia, lähinnä AH- ja totalsvetoja oli viidennes kaikista euromääräisistä panoksista. Ne sujuivat hyvin, kuten livepoiminnat, joista osa oli tosin suojia pre-match vedoille. Peesit ja Kerroinvedot jäivät kategoriana tappiolle, mutta aineisto on pienehkö, joten ei tuomita niitä tappiollisiksi, kuten ei varsinkaan noita omia poimintoja lähellekään noin hyviksi.

Kaiken kaikkiaan melko lähelle runattiin rajakertoimista laskettua ev:tä. Kuten chatissa juteltiin, niin tilastovedoissa EV saattoi olla jopa rivompi mitä arviossa on ja näin ollen myös nämä futiskisat meni EV:ssä olympialaisten ja kiekkokisojen edelle, mitä ennakkoon en olisi uskonut. Toki pitää muistaa, että panostus oli näissä kisoissa myös ainakin olympialaisiin verrattuna suurempi ja jääkiekkokisoihin verrattuna yhteen otteluun oli enemmän panosta helposti, vaikka yksittäisiin vetoihin panostusta oli suurinpiirtein saman verran. Yleensä ennakolta hyvältä näyttäviin kohteisiin tulee panostettua kohtuullisen aggressiivisesti ja kun tällaisia kohteita oli kaikissa arvokisoissa, on laskennallinen EV melko merkittävä. Tuloksellisesti arvokisavuosi oli vieläkin merkittävämpi, koska kohtuullisen hyvän EV:n yli mentiin vielä selvästi. Alla olevassa käppyrässä on kaikki tämän vuoden arvokisavedot, jotka meni yhteensä 123 % paltsilla:Tämän vuoden EV:stä peräti 32% on kairattu arvokisavedonlyönnillä. Katsoinpahan huvikseen tässä vaiheessa tilastoja niin vedonlyönnin osuus kokonaisev:stä on peräti 47 % tälle vuodelle, mikä on täysin ennakko-odotusten vastaista, kun viime vuonna vedonlyönnin merkitys oli 15% luokkaa. Ilman arvokisoja ja kassujen kuivumista tämä ei kyllä näin merkityksellistä olisi. Vedonlyönnin avulla on saatu vielä yksi piikki kuukausipalkkaan ja nyt ollaan suurinpiirtein samalla tasolla kuin viime marras-joulukuussa, jolloin edellinen ATH EV-mielessä oli. Tämän vuoden perusteella arvokisavedonlyöntiä ei tarvitse ihan harrastuksena pitää, vaan tähän kannattaa panostaa jatkossakin. Tosin se vaatii sen, että löytyy jokin kohta missä markkina ei ole perillä ja bookeri, jonne saa mielekästä panosta sisään. Pitää muistaa, että sekä jääkiekon ja futiksen MM-kisoissa molemmissa oli se yksittäinen tekijä, joka mahdollisti ison valuen ottamisen; jääkiekossa keskimääräistä paremmat huippumaat ja siitä seurannut markkinan vääristyminen ja futiksen puolella tilastovedot+pandakopiot, jotka eivät turhaan marimekkoa kuluttaneet. Eikä missään nimessä sovi unohtaa, että omilla arvioillahan ei tuota tulosta ole tehty, vaan kiitokset menee pitkälti Habsille, Mannylle, latelle, pinolle, JP:lle ja JDF:lle, sekä chattikeskusteluille. Laittelen vielä toisen postauksen, jossa käyn läpi vähän vedonlyöntiä pitemmältä jaksolta.

Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Kirjoitetaas tämä postaus mikä on roikkunut kauan asialistalla. Tämäkin on jäänyt tekemättä, koska melkolailla heti futiskisojen jälkeen ote pelihommista lipesi jonkin verran ja enemmän tai vähemmän kesälomaa on tullut pidettyä. Kairailuun on menny ehkä puolesta tunnista pariin tuntiin päivässä ja kun kelit pihalla ovat olleet hyvät niin ei jaksa koneen ääressä istua niin paljon kuin syksymmällä. Muutenkin on tullut nyt melko paljon seurattua pörssejä, kryptoa ja perinteistä. Varmaan parin viime kuukauden aikana oppimista on tapahtunut enemmän kuin muina 11 edellisenä kuukautena yhteensä siellä rintamalla ja tarkoitus olisi osa kassasta pitää nyt hieman aktiivisemmassa sijoittelussa. Kryptoista vielä sen verran, että en nyt välttämättä suosittele ketään peesaamaan, en oikeasti tiedä, onko niissä valueta vai ei, toki uskon ja haluankin, että niilläkin otetaan lunaria. Mutta hankala vedonlyönnissäkin on lähteä surettamaan tai etsimään ylikertoimia, jos ei tiedä miten vetokuponki täytetään. Pikkuhiljaa kun kryptojen perusasiat alkaa olla hallussa voi keskittyä enemmän spekulointiinkin.

Mutta näin se oli tarkoituskin, että pikku hiljaa palataan sorvin, tai pikemminkin kairan ääreen, kun talvisarjat alkaa, niissä nyt parin viime vuoden kokemuksella on enemmän valueta ollut vedonlyönnin puolella. Ehkä sitten miitistä lähtee uusi kausi käyntiin ja saa vähän motia lisää. Ja kyllähän se edelleen niin on, että sijoitusmielessä vedonlyönnin ja ennen kaikkea kassukairauksen riskikorjattu tuotto on aivan eri planeetalta kuin vaikkapa pörssin osakkeiden. Joten seuraava kausi sinne luultavasti about jääkiekon MM-kisoihin ja Euroviisuihin mennään ennen kaikkea ammattivedonlyöjänä, jos tämä termi sallitaan myös lähinnä kassuja kairaavalle. Muut tulessa olevat raudat on sitten enemmän harrastuksia.

Puretaan tässä vaiheessa vähän lisää vedonlyöntiaihetta kuivalla tilastopostauksella. Viime postauksessa käytiin arvokisat läpi, joten analysoidaan nyt menneitä vetoja kokonaisuudessaan. Uudistin vetoseurannan huhtikuussa 2016 ja siitä lähtien seurannat on yhteensopivia nykyisen kanssa. Niinpä koostin kaikki vedot sieltä saakka futiksen MM-kisojen loppuun, koska tein tuon koosteen jo silloin, enkä jaksa nyt muutamia elokuun vetoja tuohon ympätä. Aineistoa alkaa olla yhteensä yli 2300 vedon verran, joista noin 700 vuoden 2018 vetoja. Olen tehnyt vastaavan yhteenvedon aiemmin ja tämä on nyt siis jatkoa sille https://www.vastaveto.com/keskustelut/blogit/19/ilen-blogi-2k18-arvokisoista-arvokisoihin/1001/msg23154#msg23154

Kaikki vedot 4/16 - 7/18


Palautus 112 %

Arvokisat dominoi tätä käyrää lähes täysin. Suuri kuoppa puolestaan on vajaa vuosi sitten syksyltä 2017, jolloin kuopattiin paljon Valioliigaan, Tapparaan ja E-sportsiin. Tuolla 500 vedon kohdalla alkava kuoppa on niin ikään lähinnä valioliigaa, mutta tänä vuonna siihen ei ainakaan sitten kuopata. Tasainen nousu 900 vedon kohdalta 1400 vetoon on puolestaan enimmäkseen talviurheilua ja jääkiekkoa. Käyrää kuitenkin vääristää kassuilta saatu lisäkassa, mikä on mahdollistanut panostason kasvattamisen ihan eri tavalla kuin pelkälä vedonlyönnillä olisi voinut.

Lajianalyysissä voi olla virheitä, koska lajia ei ole välttämättä merkattu huolelllisesti aina samalla tavalla mutta karsin sieltä ainakin pahimmat pois. Talviurheilun ja Talvilajit, kun yhdisti, niin suuri kuva on varmaan aika kohdallaan.  Lajeja on itse asiassa enemmän kuin excel tällä hetkellä tukee ja pitää tuo koodata kuntoon jossakin vaiheessa, Esports, Muu ja Yleisurheilu jäävät mm. nyt kokonaan ulos. Pitää tehdä lajien välinen analyysi myöhemmin. Jalkapallo on suurin laji liikevaihdossa, mutta nettotuotossa jääkiekko ohittaa sen. Talvilajeissa on puolestaan paras palautus. Edellä mainittujen lisäksi Koripallo on ollut merkittävä laji ja viideneksi suurin lienee E-sports. Muihin lajeihin on mennyt sitten lähinnä hajavetoja.


Vetotyypeittäin erittely näyttää suurinpiirtein tältä:

O   Oma 101,21%
P   Peesi 114,38%
L   Live   126,64%
M   Maksullinen   99,65%
B   Bonus   114,17%
K   Kerroin   110,08%

Yllä olevasta tilastosta tosin puuttuu vetoja, koska arvokisoissa on käytetty osittain erilaista tyypitystä. Tuo Liven tilasto on kova, koska siellä on myös vetoja aika paljon ja tuolla paltsilla viivan alle jää mukavasti, ainoastaan peeseistä jää enemmän, mutta niitä on taottu yli neljä kertaa enemmän liveihin verrattuna.

Laitetaan seuraavaksi skenaario, että kassa olisi pitänyt kasvattaa vain vedonlyönnillä. Tässä skenaariossa joka vetoon olisi panostettu kellypanos ja taso kasvaa sitten sitä mukaan kun vedot osuu.


Tämäkään ei anna täysin todellista kuvaa, koska kellypanosta ei olisi saanut läheskään kaikkiin vetoihin. Joka tapauksessa tämän vuoden puolella vedetyt vedot ovat hyvin lähellä kellypanostusta ja lopussa se antaa ehkä hieman todellisemman kuvan. Itse asiassa voittoa olisi tullut hieman enemmän, mutta alussa kassaa kasvattaa epärealistisen suurella panoksella vedetyt naisten jousiammuntavedot. Mielestäni tämä antaa kuitenkin melko hyvän kuvan siitä, onko seurantaan merkityt rajakertoimet pitäneet paikkansa. Ja koska 2300 vedon aineistolla saadaan korkoa korolle-käyrä, niin ovat ne ainakin siellä päin. EV-käyrän alle kuitenkin jäädään, joten rajakertoimet on luultavasti asetettu hieman liian optimistisesti.  Tämä jää kiinni seuraavassa tarkastelussa, jossa joka veto on lyöty tasan rajakertoimella sekä euron tasapanoksella:Periaatteessa tuosta pitäisi tulla 0-tulos, jos rajat olisivat auringontarkkoja. Johtopäätöksenä voinee todeta, että vedonlyönti on ollut voitollista 2300 vedon ajanjaksolla ja rajat ovat olleet siellä päin, mutta systemaattisesti liian optimistiset. Poistin huvikseni lopuksi vielä maksulliset ja bonusvedot, jolloin käyrä parani paljon, mutta huomasin, että tasapanoksella pelatessa esimerkiksi ison kertoimen hävinneet voittajavedot huononsivat aineistoa niin paljon, että tämä viimeinen tarkastelu ei ehkä sittenkään ole kovin käyttökelpoinen.

Kaiken kaikkiaan näyttäisi siis siltä, että nykyisenmallista, enimmäkseen tarkkaan valikoituihin peesaajiin perustuvaa vedonlyöntitapaa kannattaa jatkaa. Myös Kellyn "läppäkaavan" ylivertaisuus tuli jälleen kerran todettua.  Tällä kertaa ei tähän postaukseen enempää, excel vaatisi vähän fiksausta, että sieltä saisi ulos enemmän tilastoa. 
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 21:39:19 kirjoittanut Iletus »


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Otetaan kynä, eli näppis käteen ja kirjoitellaan välillä blogia, kun pelitahti on tällä hetkellä vähän himmannut. Futiskausi päättyi Suomessa ja ensi kaudellakin kairauskaupungissa nähdään eurofutista, joten kauden minimitavoite täyttyi kannattajan näkökulmasta. Betsarin näkökulmasta taas tehtiin turskaa omill arvioilla, vetoja ei kylläkään tullut juuri tehtyä alkukauden jälkeen. Suurin osa oli veikkausliigan maalintekijöitä, muutama Kupsin peli tuli kanssa puoliseurantavetona ja pari matsia kakkosta. Ei tällä seuraamismäärällä kumminkaan saa etua kuin korkeintaan kertoimia kyttäämällä ja sitäkään ei oikein jaksa tehdä, jos ei ole varma, että kyttäys kannattaa.

Futiskausi -18 omilla arvioilla
 
Vetoja: 25 kpl
Palautus: 66,80 %

Se futiksesta, siinä ei pärjätty, mutta muualta chatissa on sitten keuhkottu kisasta jossa pärjättiin. Kyseessä oli siis Netellerin järjestämä "Kickoff" -niminen kutsukisa rahapalkinnoilla. Ideana yksinkertaisesti se, että jokaisesta 10 000 netellerillä maksetusta dollarista saa yhden pisteen. Kuukauden aikana eniten pisteitä kerännyt julistettiin voittajaksi ja 10 000 dollarin pääpalkinnon lunastajaksi, mutta kisan alussa myös ilmoitettiin, että kisan kolmas eli viimeinen vaihe on pudotuskisa, jonka voittajalle on myös luvassa hieno palkinto, mutta siinä vaiheessa ei vielä oltu infottu tarkemmin mitä se on. Lisäksi joka pisteestä, jonka keräsi sai Netelleriltä Cashbackia; ekassa vaiheessa 25$, toisessa 40$ ja kolmannessa 50$. Siihen kun lisätään vielä Netellerin vip asiakkailleen maksama cashback, joka timanttitasolla on 0,5% maksetusta summasta, Netellerin kaupan vip pisteet, jotka vastaavat noin 0,2% maksetusta summasta ja yksi affin kautta saatu cb-ohjelma, arvoltaan 0,3% Netukalla maksetuista summista, niin kairaajan luonteella varustetut mielet tekevät tuosta nopean laskutoimituksen, että bläkää kerran veivaamalla ympäri ja rahat nostoon, niin EV-kuppi keikahtaa jo kotiinpäin. Varsinkin, jos vielä on muistissa miitissä lauantai-sunnuntai välisenä yönä klo 03 pidetty blackjack switch-koulutus, kasinopeli, jossa on netissä paras palautus; 0,9987. Parhaillaan viimeisessä vaiheessa deposta niistettin siis 1,1% depotusta summasta EV:tä itselle, kun otetaan huomioon normibläkän talon etu.

Kisaan lienee kutsuttu Netellerin suurimpia siirtäjiä ja varmaan joitakin myös pärstäkertoimen perusteella, mutta joka tapauksessa Vastiksesta olivat mukana myös Zoltan ja Kiekkomies. Tämä oli omalla kohdalla jo kolmas Netukan järjestämä kisa, eka oli vähän ihmettelyä siitä, kuka muka siirtää noin ***tanasti rahaa muutamassa viikossa. Lyon-kisassa en ollut mukana, mistä yllä mainitut kairasivat lipun Eurooppa-liigan finaaliin. Myös futiksen mm-kisojen aikaan  oli vastaava kisa, siinä tuli pärjättyä vähän paremmin, mutta sitä hallitsivat kovin valtiolliset nimimerkit "rocket" ja "Trump". En varsinaisesti ihmettelisi jos Kimillä olisi valtion kassa Netukassa ja sitä oli ainakin sen verran, että sillä pärjäsi kisassa. Tuon kisan voittomäärä oli kuitenkin sellainen, että siitä johtopäätökset vedettyäni arvelin, että kyllä voiton tavoitteleminen on ihan realistinen tavoite. Analyysin perusteella pahimmat vastustajat kisassa olivat Vastislaisten ja valtionpäämiesten lisäksi annasky, Turkin oma poika, josta Lyonin reissulla olleet tiesivät kertoa, että sopuisa kaveri on. Kiekkomieheltä tuli kuitenkin ahkerasti snäppiä milloin mistäin riennoista, joten jotkut riidit pystyi ottamaan ja pahimmaksi vastustajaksi arvelin kuitenkin Seinäjoen sulttaania.

Kisassa tulokset tuli aina arkisin noin klo 16 aikaan ja kun kisa alkoi perjantaina niin ekana viikonloppuna oli mahdollista lähteä kuin viidenkympin pertsalle paukusta täysillä. Siinä varovaisesti tunnusteltiin bookereiden kantaa 5k ja 10k talletuksilla sekä kerta kenttään -bläkäkierrätyksellä. Tässä vaiheessa suhtautuminen oli positiivista ja kun nostot palautui Netelleriin, niin helposti siinä alkoi lyömään nasakalla palautuslyönnillä niitä takaisin.  Taktiikka purikin ja ekana päivänä jolloin tuloksia julkaistiin oli piikkipaikka jo useamman sadan kilon marginaalilla hallussa. Ainoa uhka näytti olevan Zolt, mutta seuraaviin oli matkaa jo puolisen miljoonaa dollareissa.

Nyt jos joku kysyy jälkikäteen, että lähtikö käsistä, niin kiitos kysymästä, kyllä lähti. Aluksi oli ihan jeppis, mutta kisan vikalla viikolla ei ollut enää kellään hauskaa. Zoltin rollin tietäen, päättelin että ekan viikonlopun tahtia on suurinpiirtein jatkettava nyt seuraava kuukausi ellei siellä aleta vetämään lonkkaa. Ja ei kai siellä vedetty, ekan viikonlopun jälkeen ero pysyi melko tasaisena. Tästä kehitin itselle päivärutiinin, eli lähes koko ajan tuli vilkuiltua puhelinta, onko voitot palautuneet tilille, jotta niitä pääsee sijoittelemaan uudelleen. Aamu alkoi puurolla ja 50 kilolla depoja, joista ekat kilahteli bäkkiin puolessa tunnissa. Välillä veivasin bläkää pururadalla hölkätessäni Puijolla ja jos Iivo olisi painellut vastaan, niin tuskin olisin huomannut morjensta heittää, kun aivan Iivona painelin muita karkuun kisassa. En juurikaan veivannut samalla kassulla montaa kertaa peräkkäin, mutta muutamat alkoivat maksaa niin nopeasti, että useampia 10k settejä tuli kokeiltua päivän mittaan. Hyvän kuvan sai parinkymmenen saitin maksunopeudesta.

Hyvän kuvan sai myös runeista. Pelasin enimmäkseen 250 euron panoksella bläkää. Olin alkuun aikonut pelata 100e panoksella, mikä on tietsikalla ihan hyvä vauhti. Pelasin kuitenkin puhelimella paljon ja siinä se pelaaminen on niin paljon hitaampaa, että en olis pystynyt pitämään tahtia yllä, joten 250 vakiintui peruspanokseksi. Runit oli tyypillisesti sellaisia, että 10k deposta saatiin kotiutukseen 8-12 k. Pahimmillaan taisi jäädä 4k ja parhaimmillaan 15k. Ekana viikonloppuna oli jo saatu kierrätyksillä 5-numeroinen kuoppa, mutta se kuroutui käytännössä maanantaina kokonaan umpeen, mistä jatkuikin saman kokoinen nousu. 5 Kilon päivätulos molempiin suuntiin oli normi ja kyllähän siinä pieni stressi oli aamuisin, että tuleeko tänään 10k kuoppaa vai lusua muiden pelien kanssa. Pitkään tuo pysyi plussan puolella, mutta yhtänä päivänä saatiin aikaan over 20k kuoppa bläkäkierrätyksillä ja muulla vedonlyönnillä. Myös muutamia hyviä ratkaisuja bläkässä ehtii tehdä kun tuhatmäärin käsiä pelaa.     Äi Ämäisin veto oli varmaankin vetää 18:sta lisää ja ottaa sillä 21, millä sitten jakajan 20 lyötiin. Surullisin ratkaisu puolestaan oli jäädä kympillä vitosta vastaan, josta tuli sitten turpiin. Loppujen lopuksi jäin inasen laskennallisen palautuksen yläpuolelle, mutta yksittäisen päivän runit olivat monesti tiukasti jompaankumpaan suuntaan. Alla olevassa käppyrässä näkyy bläkän palautus kisan edetessä, x-akselilla on depomäärä, odotusarvohan lienee jossain 99,7 ja 99,8:n välillä, koska BJ switch nostaa palautusta ja lisäksi seurannassa oli muutamia depoja, jotka on kuitattu osana kasinobonuksia tai vedonlyöntiä ja en niitä jaksa erikseen etsiä, kun ei ne paljoa aineistoa vääristä. Bläkän kusettaminen voidaan siis jokseenkin tuomita murretuksi myytiksi.Kolmas asia mihin päästiin tutustumaan, oli kasinoita valvova uusi lainsäädäntö. Kasinoillahan on velvollisuus nykyään tarkistaa asiakkaan varojen alkuperä sekä se, että asiakkaalla on varmasti varaa pelata niillä summilla millä pelaa. Ei tarvitse olla guru arvatakseen, että bläkän veivaus kymppitonnin depoilla herättää varmasti turvallisuusosastot. Selvästi MGA:n ohjeistus ei ole tarkka, vaan toteutusvastuu on kasinoilla itsellään. Tätä vastuuta tulkitaan monin eri tavoin, helpoimmillaan asiakas voi hoitaa varallisuuden todistamisen ruksaamalla rastin ruutuun, että on varaa pelata ja pelit rahoitetaan palkalla/säästöillä tms. Suurin osa vaati täyttämään lomakkeen, missä kerrotaan varojen alkuperä sekä todiste joka tämä osoittaa. Palkkakuitteja, tiliotteita ja nettilompakoitten siirtohistorioita on siis saanut lähettää moneen paikkaan. Tarkastukset ovat kestäneet muutamista päivistä toistaiseksi tuntemattomiin ajanjaksoihin, koska noita on kesken pari kolme. Myös kasinoiden asenteissa on polarisaatiota; toiset ottavat vittuilevan ja hankalan asenteen ja toiset hoitavat homman sujuvasti, vähän sama kuin dokkarien kanssa, mutta nämä saitit ovat kaikki ns. laatusaitteja, jotka eivät dokkarien kanssa juuri vittuile. Tarkastusten lisäksi moni saitti meni sulkuun, ymmärrettävää sinällään, koska tässä kampanjassa pystyi kairaamaan kasinoilta paljon enemmän ev:tä kuin depobonasta ja tässä se on myös helpompi huomata.  Tässä vaiheessa kassujen tuskastuminen ilmeisesti alkoi kasvaa ja kisan viimeisen viikon koittaessa Netelleriltä soiteltiinkin, että kasinot valittaa siirtomääristä ja väittävät pelaajan rikkoneen sääntöjä. Tein selväksi, ettei sääntöjä ole rikottu, vaan kasinoilla on kierrätetty vaadittu määrä ennen nostoa. Tuossa vaiheessa kuitenkin selvisi, että Netellerin hieno idea tehdä lisää liikevaihtoa alkoi lähteä käsistä ja nyt ei ollut enää kivaa kilpailijoilla, Netellerillä eikä kasinoilla, mutta viimeksi mainittujen hauskuudesta kairaajille nyt ei ole niin väliä; hymy niiltä hyytyy kuitenkin ennen pitkää. Rahoja on vielä yli 10k kiinni source of wealth tarkistusten vuoksi. Kyllähän tässä selkeä tarve on kahinacoinin kaltaiselle ratkaisulle, jossa kryptolompakossa hoidetaan KYC ja AML, minkä jälkeen tuosta lompakosta tehdyt depot rullaa kryptattuina tokeneina molempiin suuntiin 5 sekunnissa. No se jää nähtäväksi, mutta kyllähän tuollainen olisi helpompi sekä kassulle, että pelaajalle.

Rahat siis jäivät osassa paikkaa jumiin, mutta aina jostain löytyi avointa mestaa ja kisa jatkui läpi pudotuspelivaiheen, missä joka stagen selvittämisestä sai alati kasvavan rahapalkinnon. Finaalin voittaja kuittasi 5000 dollaria ja finaalivaiheeseen selviämisestäkin sai 2000$. Enimmillään viimeisellä stagella pystyi siis tienaamaan palkintorahoja 7000 dolsua. Yläkaavio oli vaikea; lauluun piti kammeta niin Kiekkomies, joka oli syttynyt kisan viimeisessä vaiheessa kamppailuun täysillä, kuin annaskykin. Lopulta Kiekkoa vastaan hurja siirtelyurakka päättyi niukalla 20k dollarin erolla, sopivasti tein lopussa kamikazesiirron pinnylle vetorolliksi, jolla tuo lopulta ratkesi. Onneksi vitutukseen saa kaljaa ja viinaa, joten Etelä-Suomen suunnalla tappio lienee jo sulateltu. Annasky taipui lauluun puolestaan 54-0, mutta itse joutui sykkimään, koska kisa oli viikonloppuna, joten päivitystä ei saanut ja herra on todistetusti siirtänyt tuosta isompia summia samassa ajassa. Näin ollen unelmafinaalissa kohdattiin zolt, joka lopulta vei finun helposti nimiinsä, kun tuossa vaiheessa ei viitsinyt enää verissäpäin taistella, eikä niin pystynytkään, koska saitteja meni nurin jatkuvalla syötöllä.Kokonaiskisasta irtosi makein kisavoitto kairausuralla ja Vastislaisittain tuo oli hienoa luettavaa.  :Finger_fing22: :(Suomi):Kisan jälkeen ei tullut tyhjää oloa, se ei loppunut päivääkään liian aikaisin. Kairaus tuli vietyä tässä uusille äärirajoille, varmaksi ei voi sanoa tuleeko noin kovaa ja korkealta kairattua koskaan varsinkin kun huomattava osa kassuista on nyt bannissa, saksalaisetkin. Yhdessä sunnyn bonien kanssa syyskuun puolesta välistä lokakuun puoliväliin kestänyt jakso oli kerätyssä EV:ssä niin rivo, ettei oikein kehtoo sanoa  :rahaatulee:
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 31, 14:45:43 kirjoittanut Iletus »


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Pitkän ajan seurannassaon se hyvä puoli, että näkee tietynlaiset jaksot ja putket jälkikäteen selkeästi. Jos 2017 meni pahasti alle EV:n, niin nyt tuo, noin yhden ison slottivoiton ero on kuroutunut umpeen. Chatin perusteella saa monesti hyvän kuvan kellä on menossa kuuma ja kellä nihkeä runi, minkä perusteella sitten laaditaan top-listoja, että kelle toivoisi sitä isoa osumaa. Meikäläisen voi ainakin tiputtaa jumbofinuun pallon kanssa taistelemaan, koska oikeastaan koko menneen puolenvuoden ajan on menty uran parhaassa voittoputkessa, jota ei ole oikein keskeyttänyt kuin pari hetkellisesti lyhyttä kuoppausta. Tämä on sikäli jännä, että aiemmin olen kuitenkin tottunut jopa kuukauden parin huonompiin ja parempiin jaksoihin. Pitää analysoida myöhemmin, mutta kyllä tuosta on kiittäminen varmasti enimmäkseen tuureja, esim bläkägrindit ovat menneet todella paljon yli EV:n Neteller-kisojen yhteydessä.Ennätysvuosi saadaan siis tästä vielä aikaiseksi, tuloksellisesti ei yllätä, EV-mielessä ei voinut olla 100% varma. EV-mielessä ensi vuonna on vaikea pistää paremmaksi, mutta etukäteen ei juuri tiedä siitä. Suurin yllätys on ollut ehdottomasti se, että eilen nopeasti laskin vedonlyönnin osuuden olevan tuloksesta noin 50% luokkaa. Kun ottaa huomioon, että parikymmentä prosenttia ev:stä on tullut Netellerin ansiosta, niin kasinobonusten merkitys on yllättävän alhainen ja tilanne, jota ei ole ollut useampaan vuoteen. Sikäli myös hyvä tilanne, että kairattavaa on enemmän mitä ehtii, joten tiettyjen saittien sulkeutuminen ei ole vakavaa. Talviurheiluvetojen kimppuun ei esim. ole oikein ehtinyt, mutta parin viime vuoden takainen seuranta osoittaakin, että tuloksen teko on alkanut vasta tour de ski:ltä.

Laitan seuraavaan postaukseen joulukalenteriseurantaa, niin saa niitä vähän niitä kasinobonuksiakin otettua välillä.


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
****Joulukalenterit 2018****

Edellisten vuosien kalenterit on olleet seuraavanlaiset:

2013: +548,12 € (Vetobonukset+ Casinoeuron surekassubonat)
2014: +180 €  (pelkät vedot)
2015: + 1242,36 € (EV: 1574 €)
2016: + 7439 €  (EV: 2070 €)
2017: + 2267,10 € (EV: 2574 €)

1.12
Tänään toistaiseksi bonattu seuraavat. Spinnipromoja envarmaan jaksa ellei ole todella hyvä ev. Viime vuonna tavoitteeksi laitettu 3k EV:tä mihin en kyllä usko, kun on jo niin moneen paikkaan bannitkin. Ja muutenkin tulkinnanvaraista mitkä lukee joulukalenteribonaksi, mutta eiköhän nämä enimmäkseen niitä ole. Henkilökohtaisia on varmasti suuri osa, joten peesaushyöty näistä on myös melko kyseenalainen.

Comeon: 150€+150€ 25xd+b EV: 70 €
Frankfred: 2 x 75€+75€  EV: 35 €
Calzone: 5 % cb ilman kierrätystä, bläkän veivauksen ohella suoraan evtä EV: 100€

 
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 19:14:33 kirjoittanut Iletus »


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Tällaiset poimittu toistaiseksi. Pitää laitella tulokset ja EV:t myöhemmin kun kerkiää

2.12
Leovegas 200+100 EV: 60 €

3.12
Betsafe 50+50 EV: 28 €

« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 19:14:59 kirjoittanut Iletus »


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2K18, arvokisoista arvokisoihin
Päätetään blogi 2018 -vuodelta kalenterien pikaiseen yhteenvetoon. Loput kalenteritarjoukset nipussa mitä tuli otettua:

6.12: Leovegas 303 + 303 EV: 230 €  (meni no depo-bonaksi kisan yteydessä, siksi noin korkea EV)
8.12 Leovegas 300 + 150 EV: 75 €
11.12 Leovegas 300+300 EV: 230 € (Sama kuin yllä)
14.12 Leovegas 200+100 EV: 60 €
19.12 Funcasino 20% slotticb EV: 70 €
21.12 Comeon 200+200 vetobona EV: 150 €
21.12 Leovegas 100+100 EV: 65 €
23.12 Comeon 400+200 vetobona EV: 150 €
24.12 Casinostugan 200+100 EV: 20 €
24.12 Expekt  20% cb 500€ asti EV: 65 €


Yhteensä:
EV: 1408 €
Tulos: + 132 €

Kyllähän ne tämän vuoden kalenteritkin vaan plussalle kairattiin. EV-mielessä olikin huonointa tekemistä sitten vuoden 2014.


2013: +548,12 € (Vetobonukset+ Casinoeuron surekassubonat)
2014: +180 €  (pelkät vedot)
2015: + 1242,36 € (EV: 1574 €)
2016: + 7439 €  (EV: 2070 €)
2017: + 2267,10 € (EV: 2574 €)
2018: +132 €  (EV: 1408 €)

Ensi vuonnakin pidettäneen perinteestä kiinni ja listataan nämä, isoa merkitystä näillä ei sinänsä kokonaiskuvassa ole.


Iletus
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  725
  Vihjeitä
  411
   
   
  Palautus
  105.27%
  Tuotto
  134.68
  Panostus (ka.)
  6.22
   
   
  Tykkäykset:
  563
Vs: Ilen blogi 2019 - encore spins
Ollu blogikirjoitus tulossa pitemmän aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi. Kaksi aihetta olisi tyrkyllä, mutta jääköön ne tulevaisuuteen ja kirjoitellaan kuitenkin sitten kassuista. Olen tavannut keksiä aina uuden otsikon blogille joka vuosi kuvastamaan vähän sen hetkistä tilannetta ja nyt ehkä keksin kuvaavan otsikon tälle vuodelle. Muutaman viime kuukauden ajan on ollut vähän lopun merkit ilmassa kassujen kanssa. En ole juurikaan enää kairannut normaaleja kasinobonuksia, vaan enemmänkin henkilökohtaisia vip cashbackeja, sekä netellerin kisoja bläkässä veivaten. Varsinkin jälkimmäinen on saanut tilejä sulkeutumaan kovaa vauhtia. Lisäksi koko ajan tulee uusia ylimääräistä työtä ja turhautumista aiheuttavia tarkastuksia, kuten anti-money laundering tarkastukset, suorat kusetukset ja nyt ihan uutena tarkistus net entiltä, että olen varmasti saanut pelitilin saldon tuplattua Net Entin pelissä. Eli kassu siis varmistaa Net Entiltä, että tosiaan ei ole mitään häikkää pelaajan voitoissa ja tämä saattaa kestää helposti 2 viikkoa. Koska kaikki tuollainen säätö on ajankäytöltä rankasti -EV niin se syö jo motivaatiota lähteä edes tallettamaan. Eilen vielä chatissa avauduin Betfairin premium chargesta ja ilmeisesti tuo käytännössä tarkoittaa sitä, että Fairin käyttö vaikeutuu jatkossa niin paljon, että tuskin tulee paljon käytettyä. Pian siis alkaa pelit omalla nimellä kaventua pariin mestaan eikä tarvitse arpoa, missä mahtaa rahaa löytä seuraavana. Muiden nimillä askartelun jätän luultavasti ahkerammille, ukrainalaisille, turkkilaisille ja turkkilaisen mielisille vaikka jopa nettilompakkoedustajat tätä vahvasti suosittelevat.

Eilen illalla lopun merkkejä ilmaantui lisää, itse Aki Pyysingin korjatessa arviotaan IP-blokkien tulosta estämään liikenne ulkomaisille pelisivustoille. https://www.pokeritieto.com/kolumnit/veikkauksen-sare-ja-nummikoski-kaantamassa-takkinsa-ajamassa-nettiblokkeja-ja-murentamassa-kokoomuksen-kannatuspohjan/
  :banned: 

En tiedä miten tarkka Akin 50 % arvio on, mutta parempiakaan ei ole käytössä. IP-blokki käytännössä lopettaisi kairauksen tässä laajuudessa, hyvin todennäköisesti kaikki hyvät saitit estäisivät suomalaisten pelaamisen ja korkeintaan vpn:n kautta pääsisi käsiksi muutamiin Curacaon helmiin. Lakipäätöksen jälkeen aikaa kuluisi luultavasti muutamista kuukausista pariin vuoteen, että tuo saataisiin toimimaan, mutta sinä aikana moni saitti saattaisi jo itse poistaa suomalaiset asiakkaat. Suomen passi on yksi parhaita, ellei jopa globaalisti paras kasinoiden kairaukseen, monet muut maat löytyvät kassujen bannilistoilta ja käytettävissä on tuhansien kassujen massa, joista voi kairata ainakin welcomet. Monessa suhteessa täällä ollaan etulyöntiasemassa ja hienolla tavalla sitä on myös hyödynnetty. Jos siis viime ajat on laiskotellut eikä kassukairauksen kelkassa ole tullut istuttua kovin tiiviisti, nyt viimeistään lienee hyvä aika hypätä kyytiin mikäli vielä meinaa.

Kasinobonuksissa on omien havaintojen mukaan paras riskikorjattu tuotto niistä sijoitusinstrumenteistä mitä tunnen 50k - 1 milj. kassalle.  6 figs kassankin tuplaa vuoden aikana kasinobonuksiin turvautumalla, melko seppä saisi esim. pörssissä tai vedoissakin olla mikäli samaan pystyy. Puhumattakaan siitä että kahdessa viimeksi mainitussa joutuu tällöin käytännössä ottamaan tonnien tai jopa kymppitonnien riskejä yksittäiseen kohteeseen siinä missä kasinobonukseen riittää tyypillisesti muutaman satkun panostus. Tässä suhteessa on täysin no-brainer koettaa kairata kaikki kassubonukset mitä vielä on kairattavissa. Näin ollen ennen kairan lopullista museointia otetaan itseä niskasta kiinni ja kairataan nyt vielä se mikä kairattavissa on, ei tarvitse sitten blokkauspäivänä harmitella kun jäi evtä sisään. Jännä nähdä paljonko kassuilta nykyisessä tilanteessa saa nyhdettyä ev:tä, jäädäänkö alle 6 figs, vai vieläkö irtoaa useampi sata kiloa, pitää koodata seurantaan kenttä joka laskee kassubonarien ev:n tästä päivästä.

Sinänsä jos blokki tulee niin ei se itselle maailmanloppu ole, kairaus on ollut hyvä ohituskaista kohti taloudellista riippumattomuutta ja määritelmästä riippuen se on ainakin hyvin lähelle jo saavutettu. Slottien pyöritystä tai bläkän veivausta ei tule ikävä, aikaansa kutakin, eiköhän sitä sitten muuta tekemistä keksi. Vedonlyöntiä olisi ihan jees kyllä jatkaa, joten toivotaan siis ettei blokit toteudu ja vetoja saa iskeä edes Pinnaclelle Veijon lisäksi vielä Tokion olympialaisissa. Ei muuta kuin vilkku päälle ja kaira pyörimään.
  :rahaatulee:

   


 

 xx
Euroviisut 2019

Aloittaja Iletus

0 Vastauksia
104 Lukukerrat
Uusin viesti Maaliskuu 21, 18:44:19
kirjoittanut Iletus
xx
Leijonapörssi 2019

Aloittaja hrrmony

3 Vastauksia
66 Lukukerrat
Uusin viesti Toukokuu 09, 13:10:19
kirjoittanut kuervaara
xx
ENG CH & L1 & L2 & EC 2018-2019

Aloittaja hynynen94

1 Vastauksia
412 Lukukerrat
Uusin viesti Elokuu 07, 13:24:09
kirjoittanut hynynen94
xx
Eduskuntavaalit 2019

Aloittaja Zoltan8D

7 Vastauksia
277 Lukukerrat
Uusin viesti Huhtikuu 13, 10:52:52
kirjoittanut Zoltan8D