Hei VierasKäyttäjän blogi vol 3
Aloittaja pino
1957 Vastauksia    474400 Lukukerrat
pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Euroviisutkin on tällä erää taas kärsitty ja tällä kertaa nimenomaan kärsitty. Enkä tarkoita musiikillista nautintoa vaan vetotulosta. Vedot oli kaikki peesejä, peli ei ollut kovin hyvin balanssissa, tuli otettua mitä sattui saamaan ja panoksetkin oli mitä sattui. Semeihin oli joitakin vetoja ja niiden tulos vielä hyvä mutta finaali oli synkkä. Tappiot kulminoitui Maltaan ja Ruotsiin. Maltaan oli useita vetoja mutta panokset pieniä, suurimmat rahalliset tappiot tuli Ruotsista. Ei kai voi varsinaisesti sanoa että Ruotsi floppasi mutta hieman alakanttiin meni. Jos se olisi saanut 7 pinnaa enemmän tulos olisi jo kääntynyt voitolliseksi eli se olisi ollut paras pohjoismaa. 30 pinnaa enemmän ja top4:ään niin voittoa olisi tullut mukavasti. Mutta kun ei saanut niin ei saanut. Hyvin ei mennyt Suomellakaan. Harmi ettei meillä ollut heittää mukaan niin laadukasta esitystä kuin SanMarinolla, 20. sija olisi ollut ihan siedettävä.

Pelkäänpä pahoin, että viisukuoppaa ei saa täytettyä ainakaan mm-kiekolla. Nihkeästi menee edelleen, olen nyt yrittänyt ottaa maalintekijöitäkin ja onhan niitä osunutkin. Mutta ei noillakaan ilmaiseksi mitään näytä saavan. Esim. alkuiltaan oli useita vetoja ja kolme osuikin mutta hieman noista tuli tappiota. Edelleen on kuitenkin mahdollista kumpi tahansa lopputulos, onhan pelejä vielä parikymmentä jäljellä.

Suomen edelliseen olisi kannattanut jatkaa linjalla, I-B:stä olisi tullut kaunis osuma mutta eipä siitä ollut tuntemuksia eikä ole tämän illan pelistäkään. Ranska on ollut kehno ja se tarvii kaiken energian huomiseen I-B peliin. Toisaalta Suomen ei tarvi tehdä muuta kuin hakea kolme pinnaa pois ja lähteä kaupungille. Joitakin pelaajia saattaa kiinnostaa maalitilin avaaminen kun tässä se on varmaan helpompaa kuin lopuissa peleissä yhteensä. Anttila tuskin onnistuu vieläkään, Savinainen saattaisi saada vahinko-osuman. Ja näin kun kirjoitti menee varmaan toisin päin. Laukauksia heillä on 14 ja 13 ja tänään muutama lisää, kyllä niillä pitäisi jo maalikin saada. Kakolla on mennyt joka neljäs sisään, Pesosella joka toinen ja Kuuselalla kaikki.


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Ranskastakin olisi tullut helppo osuma mutta kun ei ymmärtänyt ottaa. Tänään tulee varmaan helppo huti koska valinta on aika ilmiselvä.
Suomi hakee lohkovoittoa jolla ei ole sellaista arvoa kun yleensä koska toisella puolella kaikki ovat hyviä joukkueita, ainakin siltä tuntuu. Sveitsihän sieltä todennäköisimmin tulee vastaan, sehän häviää vaikka tahallaan jotta saa Suomen jos Suomi on voittamassa Saksan. Suomen maalinteko on palannut entiseen eli vaikeaksi vaikka alkupelissä muulta näyttikin. Manninen-Pesonen-Kakko lopetti maalinteon ja muilta tulee sattumia harvakseltaan. Suomi onkin ollut jatkoon pääsevistä joukkueista tehottomin yhdessä Saksan ja Sveitsin kanssa. Sveitsi vaan on niin liukasliikkeinen joukkue että sille tulee enemmän paikkoja. Sinänsä pitäisi laskea maalipaikkoja eikä laukauksia mutta niistä ei ole tilastoja saatavilla. Joka tapauksessa Suomi on tehnyt vähän maaleja mutta myös päästänyt vähän vaikka puolustuspää vaikuttaa heppoiselta. Hyny kerkesi varastamaan vetoni mutta pistän silti kun tämä on pelattuna. Tasatilanteessa Saksa ottaa maalivahdin pois jolloin neljä saattaa muuttua viideksi joten raja korkealle ja kerroin alas. Pistänpä piruuttani Hillille vaikken sinne pystykään pelaamaan enää.

21.05.2019 13:15
Finland - Germany | JääkiekkoMM 19Tulos: 2-4, hävitty 1.00 yks.
Valinta: under 5,5Kerroin: 1.55 @ William HillPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.52Arvio: 66%
pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Viisut oli aamupäivällä hetken aikaa voitolla mutta eipä sitä iloa kauaa kestänyt. Ihmeellistä soutamista Coolbetillä. Yleensä ei vetojen tulosta enää muutaman päivän päästä muuteta joten ei sinänsä yllätys. Tosin eihän tämä mikään dopingtapaus ollut. Jotkut kai tuloksia kuitenkin muuttivat ja maksoivat. Ja ottivat varmaan toisilta pois.

Suomi-vedot on mennyt tässä aika surullisesti. Undereita olisi kannattanut pelata läpi, kaksi otin tähän ja juuri niistä tuli ne ainoat overit. Täydellistä arviokyvyttömyyttä siis ja onkin syytä lopettaa omat vedot. Kisat kuitenkin loppuun. Alkusarja piti pelata Suomea vastaan ja pudotuspelit puolesta mutta kun vastaanvetoja jäi käyttämättä niin otetaan tähän vielä. Loput pelit sitten puolesta. Päävetoni on tietysti ml mutta kerroin on niin pieni että otetaan suora voitto. Kertoimet toki pudonnut mutta eihän sillä väliä kun kaikki riittää...

23.05.2019 21:13
Finland - Sweden | JääkiekkoMM 19Tulos: 4-3 ot, hävitty 1.00 yks.
Valinta: 2Kerroin: 1.65 @ VeikkausPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.61Arvio: 62%
pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Lupasin kyllä pelata loput Suomeen mutta ei kai nyt sentään. Venäläisetkin toki pelkää mutta ovat taitavampia kuin ruotsalaiset joten eiköhän ne jotenkin tästä selviä.

25.05.2019 16:15
Russia - Finland +1,5 | JääkiekkoMM 19Tulos: 0-1, hävitty 1.00 yks.
Valinta: 1Kerroin: 1.847 @ PinnaclesportsPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.82Arvio: 55%pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Onpahan mennyt kisat harvinaisen huonosti niin omissa kuin peeseissäkin. Maalintekijöistä ei oikein osaa sanoa ennen kuin laskee, niissä on varianssia niin ettei oikein osaa hahmottaa. Eilen tosin oli niissä voitollinen päivä, Suomen pelissä ei osunut mitään mutta toisessa pari kanadalaista ja tsekki. Puolivälierät taas oli tappiollisia. Tämäkin päivä tässä vaiheessa vaikka yksi on osunutkin.

Suomen finaalihistoria ei ole paras mahdollinen, kymmenkunta kertaa mukana ja kaksi voittoa. Tuo saattaa olla ihan sattumaakin. Toisaalta Suomi on varmaan usein ollut altavastaajakin ennakkoon. Tosin esim. viimeksi 2016 oli niukka suosikki, silloinkin vastassa Kanada. Mahdollista on myös että Suomi on ylittänyt itsensä jo päästäkseen finaaliin eikä ole sitten enää jaksanut ylittää tai jos on niin vastus on ollut niin kova että se ei ole enää riittänyt. Vähän tällainen pelko on nytkin. Erityisesti tämä kulminoituu Lankiseen, voiko hän pelata kaksi huippupeliä peräkkäisinä iltoina. Hänen virheensä kun näkyy tulostaululla. Eipä tässä muuta ole tehtävissä kun omaisuus Kanadaan ja toive että menettää sen. Pääpanostukseni on ml:ssä mutta otetaan tähän suora voitto. Veikkaus on näköjään lopulta pudottanut mutta muualla noussut.

26.05.2019 21:15
Canada - Finland | JääkiekkoMM 19Tulos: 1-3, hävitty 1.00 yks.
Valinta: 1Kerroin: 2 @ CoolbetPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.92Arvio: 52%pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Sunnuntai-illan kiekkohuumassa en huomannut lainkaan, että naapurin talo oli syttynyt palamaan. Sinne on sen verran etäisyyttä, että hälytysajoneuvojen ääni ei kuulunut eikä siniset vilkkuvalot näkynyt ennen kuin nukkumaan mennessä satuin katsomaan oikeaan suuntaan. Naapuri se tavallaan on, välissämme ei ole yhtään rakennusta, ainoastaan peltoaukea. Yöllä pimeässä ei nähnyt niin tarkkaan mikä palaa, aamulla saattoi havaita, ettei se onneksi asuinrakennus ollutkaan vaan aivan sen vieressä sijainnut kahden auton autotalli joka paloi autoineen. Tapahtumalla ei liene muuta yhteyttä maailmanmestaruuteen kuin ajallinen. Ei kai kukaan sentään juhlan kunniaksi sytytä autotalliaan palamaan. Tosin naapurin tallin saattaisi sytyttää. Jos näin niin minä se en ainakaan ollut.

Hauska sattuma on, että Anttilan kasvattajaseura LeKi potkaistiin juuri ulos Mestiksestä. Lempäälän jäähalli nimettiin jo Mörkö-Areenaksi. Mielenkiintoista nähdä miten liitto palkitsee seuran, pelataanko Mörkö-Areenalla kakkosdivaria kuten on uhkailtu vai seuran toivomaa Suomi-sarjaa kun ei kerran Mestistä saa pelata.

Asiaan. Jääkiekon MM-kisat meni urheilullisesti loistavasti mutta vedonlyönnin suhteen aika surullisesti, tosin ei ihan läpeensä. Omat vedot jotka oli pääasiassa Suomen peleihin ei ole ikinä mennyt näin huonosti. Tuota kuvaa aika hyvin tagivedot. Niissä suunnitelma oli loistava mutta toteutus luokaton. Suunnitelmahan oli vetää alkusarja Suomea vastaan ja pudotuspelit puolesta. Jos olisi noin tehnyt niin kolmesta ensimmäisestä huti ja loput seitsemän olisi osunut ja tulos reippaasti voitollinen. Vaan eipä osannut noin tehdä. Parasta onkin lopettaa omien vetojen pelaaminen. Saisi blokki tulla jo huomenna niin ei tulisi noita pelattua.

Mutta peesejähän voisi tietenkin pelata vai kannattaisikohan? Kisoihin perusvetoihin reilu 50 peesiä ja palautus 91,9%. Aivan kuten arvelinkin kisoihin ei ollut sellaista vihjaajaa joka olisi vihjannut säännöllisesti ja johon olisi ollut luotto ennestään. Joitakin vihjeitä täälläkin mutta pääosin noita joutui poimimaan naapurista. Useita yrittäjiä, juuri kellään ei ole tulosta eriteltynä, tuskin aivan huipputuloksia monikaan teki. Jussilla 18/ 96% mikä saattaa hyvin kuvata tasoa. Maksulliset vihjaajat ei ole hehkuttanut huipputuloksia. Jormalla oli oikein pakettikin, voittoa tuli niin paljon ettei ole saanut sitä vielä laskettua, vai onko jossain tietoa näkynyt? Joten peesienkin puolesta blokki saisi tulla jo huomenna.

Lopuksi vielä omana ryhmänä maalintekijävedot. Nämä poikkeaa monellakin tavoin muista vedoista eikä näitä kannata yhdistää muihin koska silloin tulee harhaanjohtava lopputulos. Arvioita ei varmaan kukaan varsinaisesti laskenut vaan periaate oli kerroinvertailu ja hienosäätö mutuilemalla. Korjatkaa jos olen väärässä. Pääosa peesattu täältä, osa naapuristakin ja jotakin jouduin kaivamaan itse. Yhteistulos 153 vetoa ja tasapalautus 113,3%. Normaalisti tasapanos kuvaa paremmin vetojen hyvyyttä mutta näissähän kerroinhaarukka oli varsin suuri ja pelasin nämä paremminkin tasatulos-panostuksella. Panostettuna palautus oli 120,9%. Eli olihan nämä selvästi voitollisia vaikka välillä epäilytti. Tulokseni jäi paljon muista mikä saattaa selittyä sillä, että minulla jäi alkupäästä paljon pois näitä, oikeastaan kerkesin vasta toisella viikolla mukaan. Tuollainen panostus oli paikallaan sillä selvästikin pienemmät kertoimet olivat tuottoisampia tällä aineistolla. Toki vetomäärä niin pieni, että tuo saattoi olla ihan sattumaa.
Tässähän pelattiin pitkälti kohteita joissa Veikkauksen kerroin oli 50-70% parempi kuin Unibetin joten tuosta voisi johtaa, että näiden vetojen palautus Unibetille pelattuna olisi ollut n. 70%. Saattaa olla aika lähellä sitä mikä näiden palautus siellä on. Niissä pienimmissä kertoimissa missä on kaksi vaihtoehtoa palautus on kyllä 90% mutta isommissa kertoimissa varmasti pienempi.

Maalintekijät oli siis voitollisia mutta tämähän ei vaikuta blokkitoiveeseen sillä nämähän oli Veikkaukselle. Tai ehkä sittenkin vaikuttaa. Jos ensi keväänä rajat olisi jo kiinni ja siitä huolimatta Veikkaus tarjoaisi tällaisia pelikohteita niin tuskinpa niillä pääsisi tekemään paljoa tiliä. Sillä tuossa tilanteessa paine Veikkaukselle on hirvittävän suuri. Jos jokin kohde vähänkin haiskahtaa pelikelpoiselta niin 100 000 pelaajaa vetää heti niin paljon kuin saa eli muutama nopein saa parikymppiä, kohde lukkoon ja kerroin alas. Sitä odotellessa.


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Kokeilenpa onko avoimien kohteiden lista rikki vai eikö siellä vaan ole mitään.

Sekä Suomen naiset että miehet pelaavat parhaillaan lentopallon Euroopan Kultaista Liigaa. Itse olen enempi kiinnostunut naisista vaikka miehet onkin ollut pitkään selvästi korkeammalla tasolla mutta nythän tilanne on tasoittunut sillä kummatkin ovat mukana loppukesän EM-kisoissa. Alkuvaiheessa pelataan neljän joukkueen lohkon kaksinkertainen sarja mikä tänään tulee puoliväliin. Naisten Suomen lohkossa on saman korin Espanja ja pykälää ylemmän korin Valko-Venäjä ja Azerbaijan. Noi siis EM-lohkoarvonnan koreja.

Suomi on aloittanut surkeasti eikä hyvältä näytä tulevia kisoja ajatellen ja Kultainen Liiga on jo käytännössä menetetty. Kotipelissä Espanjaa vastaan se antoi reilun tunnin mittaisen oppitunnin kenttäpuolustamisesta. Suomen kentässä oli aina pallolle tilaa mutta Espanjan ei, aina oli jotakin välissä jos ei kättä niin jalkaa tai päätä ja pallo nousi peliin. Suomelle 1-3 tappio vaikka oli 1,3 kertoiminen suosikki. Vieraissa V-Venäjältä 3-0 turpaan odotetusti. Tätä peliä en ole nähnyt, raporttien mukaan hakkuri Korhonen on piristymään päin mutta laitahyökkääjät olivat täysin tehottomia vaikka kaikkia kokeiltiin ml. Saara Eskoa 38v.
Azerit on myöskin ollut pettymys ja sekin hävisi kotonaan tylysti Espanjalle mutta toisaalta nappasi kaksi erää V-Venäjältä. Viestin kakkospassari Yagubova on maajoukkueringissä mutta ei noissa kahdessa pelissä ollut edes kokoonpanossa mutta jotenkin kuvaa ettei Azerit aivan huipputason joukkue ole, ehkä parhaimmillaan onkin mutta ailahtelee kenties.
Tuttuun tyyliin tämä pitäisi lyödä Suomea vastaan mutta jospa poikkeuksellisesti uskoisin suomalaisiin naisiin että kyllä ne vielä nousee ja tässä ottavat ainakin yhden erän. Jos voittavat 0-3 veto kusee mutta se olisi hyvä merkki joukkueen ryhdistäytymisestä

02.06.2019 17:00
Azerbaijan W - Finland W | LentopalloNaisten Kultainen LiigaTulos: 1-3, voitto 0.44 yks.
Valinta: yli 3,5Kerroin: 1.44 @ UnibetPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.43Arvio: 70%pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Vedon tavoite täyttyi eli tappioputki poikki niin on mukavampi lähteä pitkälle kesälomalle. Uhkaavasti näytti, että Suomi ottaa sen 0-3 voiton mutta onneksi azerit sai pelinsä kuntoon toisen erän 0-9 tilanteessa, siitä loppuun he jopa voittivat pinnat mutta eivät saaneet vietyä viidenteen erään.

Pitää korjata asiavirhe sillä Saara Esko olikin täyttänyt pari päivää ennen peliä 39v. (Kuriositeettinä mainittakoon, että uudessa hallituksessa on viisi häntä nuorempaa naisministeriä. Eli Saara alkaa olla liian vanha ministeriksi mutta lentopalloa voi vielä pelata.) Eikä tuo paha asiavirhe ollut sillä hän pelasi kuin nuori 38-vuotias tytönhupakko. Pinnoja kentän kovin lukema 22 ja vaikka virheitäkin tuli niin netto +18 kun toiseksi parhaalla +12 ja muut alle 10.

Laiturit siis nosti toivotusti tasoaan. Toisena heistä Emmi Riikilä joka on minut yllättänyt, ei varmaan muita. Hänhän ei tahtonut talvella edes päästä pelaamaan liigaa Hlinnassa, nyt kehittyy aivan silmissä, rohkeus kasvanut ja lyö kuin aikuinen nainen. Harmi kyllä pituutta vain 175cm mikä on hyökkääjälle liian vähän, haittaa tietenkin torjunnassakin mutta eipä hän enää kasva. Toki toimenkuvaan kuuluu myös vastaanotto, tuossa pelissä kentän kaunein lukema 71%. Näköjään Pohjanmaalta tulee muitakin kun pesäpalloilijoita ja kairaajia.

Pelit jatkuu lauantaina Espanjassa ja ensi viikolla vielä pari kotipeliä mutta en taida noihin julkisesti koskea kun en näistä oikeasti mitään tiedä. Muutakin urheilua lähiviikkoina riittää. Futiksesta on suorastaan ylitarjontaa, naisten MM alkaa huomenna, nuorten jatkuu, samoin Kansojen Liiga, EM-karsinnat alkaa ja Atlantin takana Gold Cup ja Copa America. Saa nähdä kuinka noihin on vihjeitä ja jos on uskaltaako pelata. Naisten kisoihin ei taida vielä kellään olla tarjolla vihjepaketteja jota voisi testata. Naisfutis on kaiketi rajussa nosteessa ja pelin tasokin noussut. Mikäli vanhat merkit pitää paikkansa nyhjäystä ja kentän pinnassa kieriskelyä ei juuri tarvi katsella vaan sekä naiset että pallo menee lujaa päästä päähän. Tiedä sitten miten tuo tason nousu näkyy. Viihdyttävyys on aiemmin ollut riittävä jotta noita on tullut aika paljonkin katseltua, toivottavasti edelleen.

Toukokuu oli vedonlyönnissä surkein kuukausi ikinä. Koska minulla on paljon vetoja kuukausittain edelleenkin ja panokset aika tasapanosmaisia niin kuukausituloksiin ei normaalisti tule suurta hajontaa eikä kovin tappiollisia kuukausiakaan. Tai eihän tuo nytkään paljoa ollut, se vaan oli enemmän kuin ennen. Vaikka ne maalintekijät olivatkin voitollisia niin tappiota tuli oikeastaan kaikesta muusta. Kun vielä kasinotkin oli tappiollisia niin tässähän alkaa tosissaan olemaan sitä mieltä, että blokki on hallitusohjelman paras kohta. Tohtori Ohisalo lienee se joka blokin toteuttaa. Hänhän on köyhyystutkija, seuraako siitä, että hän tietää miten kairaajista tehdään köyhiä? No siihen hän ei pysty mutta voi estää lisävaurastumisen.

Päivitetäänpäs vielä peesiseuranta ainakin tämän kerran. Aiemmin kerroinkin että huhtikuu meni hyvin, samoin meni toukokuu. Aikoinaan kun vedettiin Valioliigan maalintekijöitä niin kirjasin ne kaikki samalle koodille riippumatta kuka oli kaivanut esiin jotta noista oli helpompi katsoa tilanne. Eli noita ei tähän Vastavedon seurantaan tullut yhtään. Mutta nyt en tehnyt noin koska oli lyhyt aikajänne joten noista kirjautui iso osa tähän seurantaan ja niiden ansiosta tulos olikin hyvä.

Vastavetopeesit
huhti-toukokuu
vetoja 113 kpl
tasapalautus 115,6 %

Vastaveto on nyt ollut hengissä viisi vuotta. Pitkä aika joka on loppujen lopuksi kulunut aika nopeasti. Vuosi sitten jo epäilin tuleeko enää vuosiraporttia no se tuli mutta nyt on vielä suurempi epäilys tuleeko enää seuraavaa.

Vastavetopeesit
1.6.2014 - 31.5.2019
vetoja 3652 kpl
tasapalautus 105,3 %


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Jatkoa edelliseen viestiin, piti jo tuolloin ottaa vertailuun miten peesit naapurista on mennyt. Tuo vastaava viiden vuoden jakso 3712 vetoa ja palautus 100,1%. Käytännössä siis hirvittävän paljon työtä aivan turhan takia. Tuohan on tasapanostulos enkä osaa sanoa miten rahaliikenne on mennyt. Yleensä tulokseni on panostettuna huonompi mutta noissa saattaa olla toisinkin päin sillä panokset luotetumpien vihjaajien vetoihin on ollut suuremmat eikä niiden tulos ole ollut ainakaan huonompi.

Miksi siis olen noita ottanut kun tulos noin huono? Sinänsähän vastaavia tuloksia on muut julkaissut aikaa sitten mutta kun itse olen voinut käyttää laajempaa bookervalikoimaa eli pienemmät panoksetkin on riittänyt olen pysynyt voitolla aika pitkään. Vuosi 2016 oli käänteentekevä, silloin näistä tuli reippaasti tappiota, seuraavana vuonnakaan ei yhtään voittoa ja nämä olikin jo ikään kuin katkolla mutta kun 2018 oli taas hyvä vuosi niin olen edelleen jatkanut. Mutta ei tämä oikein hyvältä näytä, tämä vuosi tähän mennessä 343/ 93,4% eli jos unohdetaan hajonnat vedot on lyöty väärälle puolen. Seuraava vaihe on kaventaa peesattavia mutta sekin on vaikeaa. Harvalla on tilastollisesti riittävää aineistoa seurannassa ja jos onkin niin ei sekään loppujen lopuksi paljoa merkitse. Kaudet on erilaisia, mikään aikaisempi tulos ei takaa, että seuraavakin kausi on voitollinen. Juuri osui silmiin Käyttäjätunnuksen statistiikka, hänhän vihjaa formulaa clubin puolella. edelliset neljä kautta 110 -140% mutta tämä vuosi toistaiseksi 94% ja noissa ei ole kertoimet kovin hyvin kestänyt. Toki kausi on kesken ja tuo noussee voiton puolelle. Eikä nykyään riitä sekään, että vihjaaja tekee tasaisen tappavaa jälkeä vuodesta toiseen. Tästä hyvä esimerkki on NM ja korisliiga, tasaisesti 105% koko ajan. Oma tulokseni tältä keväältä 100% mikä on ihan oikein sillä kertoimissa olen hävinnyt reilut 5%. Käytännössä voitollinen peesaaminen lienee enää mahdollista vain jos tunnistaa voitollisen vihjaajan ja kerkeää peesaamaan häntä minuutin sisällä vihjeen julkaisusta. Tästä seuraa, että vetomäärä putoaa kovin vähäiseksi. En ehkä aivan näin kapeaan vielä mene mutta siihen suuntaan kyllä.

Kesäkuu lopuillaan mutta en enää julkaise kuukausittaisia peesaustuloksia, ehkä koko kesä könttänä jos vetoja jonkin verran kertyy. Ja kertyyhän niitä, nytkin menossa monta futisturnausta. Näissä onkin sopiva hetki tarkastella miten on mennyt. Naisissa pelattuna neljännesvälierät, Copassa lohkovaihe ja Afrikassa 1. kierros. Minulla onkin näihin ladattuna uhkapeli: jos näiden yhteistulos on tappiollinen niin alan aktiivisesti ajaa pikaista blokkia sillä jos ei näitä pysty pelaamaan voitollisesti ei ole syytä pystyä pelaamaan yhtään minnekään.

Naisiin tulee minulla varmasti eniten vetoja. Afrikassa kaavio on sama mutta kun sinne ei tule omia eikä juurikaan kerroinvetoja niin vetomäärä jäänee vähäiseksi kun vihjaajistakaan ei ole runsaudenpulaa. Copan tilanne sama, tosin vihjaajia enemmän mutta pelejä turnauksessa paljon vähemmän. Periaatteessahan nämä menee niin että omat vedot on hieman tappiollisia, pakkohan niiden on olla kun en futiksesta mitään ymmärrä, kerroinvedot on pääasiassa Veikan kerroinhuippuja ja niistä voinee odottaa +-0 tulosta, korkeintaan. Peesien odotus on vihjeiden odotusarvo miinus kerrointappio mikä toivon mukaan on voitollinen.

Tilanne tällä hetkellä: naiset 46/ 114%, Copa America 9/ 117% ja Africa 4/ 99%. Toistaiseksi näyttää hyvältä mutta ei voitollisuus vielä ihan varma ole. Naisiin on vihjeet ja kerroinvedot loppunut käytännössä kokonaan ja jos joudun vetämään loput 8 peliä omasta päästä niin saattaa vielä käydä huonostikin.


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Aika kiikun kaakun on nyt että tuleeko minusta teidän vihollinen no 1. Naisissa ja Copassa ei pudotuspelit ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla eikä myöskään Afrikan viimeiset lohkopelit. Naisissa tulos jää varmasti voitolliseksi koska vetoja tullee enää 2 tai 3. Copassa vetomäärä on arvoitus, oikeastaan niitä saisi tullakin enemmän ja osua sillä tilanne kääntyi jo tappiolliseksi. Afrikkaa ei ehkä olisi pitänyt tähän sotkeakaan mutta kun on samaan aikaan menossa ja siihen tuli vetojakin niin olkoon loppuun asti kun niin tuli sanottua. Siinähän on vielä paljon pelejä jäljellä mutta tuskin paljon vetoja tulee, hieman tappiolla se menee edelleen.

Paljon on puhuttu naisfutiksen noususta ja kisat on ollut viimeistään läpilyönti suuren yleisön tietoisuuteen. Kisat on saanut paljon palstatilaa medioissa ja katsojamäärät on ollut suuret niin kisapaikoilla kuin televisiossakin. Suomessa katsojamäärä on ollut parhaimmillaan lähes 700000 mikä on samaa luokkaa kuin yleisurheilun kotimaisilla GP-kisoilla mutta niillä on runsaasti perinteistä katsojakuntaa mitä naisfutiksella ei ole. En muista millaiset katsojamäärät oli viime vuonna miesten MM-kisoissa mutta sellainen mielikuva ettei ne alkupeleissä tätä enempää ollut, loppupeleissä toki mentiin yli miljoonan.

Pelit ei ole ollut niin vauhdikkaita kuin muistelin. Tämä saattaa johtua paitsi huonosta muistista niin taitotason noususta, enää ei roiskaista palloa heti puolikentästä vastustajan maalille vaan edetään syöttelemällä kun taidot riittää siihen aiempaa paremmin. Eli peli on lähestynyt miesten peliä. Tästä huolimatta viihdyttäviä pelejä on ollut useita mutta ei kaikki. Samahan se on miestenkin peleissä.

Naisfutiksen merkitystä vedonlyönnissä voi tarkastella limittien kautta koska vaihdoistahan ei ole tietoa saatavilla, eiköhän noilla kuitenkin ole jonkinlainen korrelaatio. Välierävaiheessa Pinnyllä olisi saanut juuri ennen peliä panosta 50k mikä on sama kuin Copa Americaan. Afrikan limitit on selvästi alemmat mutta noussevat loppua kohden. Ihmettelen kyllä jos näiden tasolle nousee. Vertailuksi isoin sarja mikä menossa on kaiketi MLB ja siellä ollaan tasolla 10k. En muista mitä isoissa futissarjoissa on, varmaan Valioliiga ja ainakin CL loppupelit menee yli, samoin miesten MM- ja EM-kisat. Mutta kyllä naisten arvoturnaukset voinee jo laskea kuuluvaksi raskaaseen sarjaan, sen sijaan sarjapelit on kaukana siitä ja vielä pitkään ehkä ikuisesti.

Mitalipelit on jäljellä. Juuri alkavassa pronssipelissä Englanti on suuri suosikki mutta varmaan Hanna Hanhet jotenkin onnekkaasti kaivaa mitalit itselleen.
Finaaliin on vaikea pelata muuta kuin USAn voittoa vaikka sille ei paljoa kerrointa saakaan. Kerran olen kisoissa vetänyt sitä vastaan, eli välierään pikaistuksissa Englantia Coolbetin avauskertoimiin. Loppujen lopuksi veto oli lähellä osuakin mutta jostain syystä Englanti pisti topparin ampumaan rankkaria, kai oli ennakkoon sovittu että kapteeni ottaa vastuun mutta suoritus oli kovin pehmeä. Hollanti tarvitsee tuuria molemmissa päissä voittaakseen mutta kaikki on tietysti mahdollista. Pelin kulun kannalta on ratkaisevaa onko Pino avauksessa vai tuleeko vasta myöhemmin vai eikö tule ollenkaan.


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Kaivelin jo valmiiksi esiin jääprinsessan puhelinnumeron jotta välittömästi kun Afrikan turnaus päättyy voin soittaa hänelle ja vaatia toimintaa. Siis tarvittaessa, aivan varmaa ei vielä ole että joutuu soittamaan. Naisten MM-kisojen tulos oli 58/ 110% ja Copa American 26/ 88%. Afrikan turnaus edelleen kesken, neljännesvälierien jälkeen tilanne 19/ 97%. Eli yhteensä tässä vaiheessa 103/ 101% joten käytännössä yksi veto suuntaan tai toiseen voi ratkaista koko jutun. Toki voisi lopettaa tähän mutta otan varmasti muutaman vedon vielä, jos ei tule vihjeitä niin keksin itse.

Muuten futisturnaukset taitaa olla tältä kesältä ohi, vähään aikaan ei muitakaan turnauksia, ainakaan sellaisia mihin tulisi vetoja. Elo-syyskuun vaihteessa sitten lento- ja koripalloa. Tässä välillä arvokisoja joissakin yksilölajeissa, mm yleisurheilussa nuorten EM-kisoja parissakin ikäluokassa. Noilla tosin ei ole juurikaan merkitystä vedonlyönnissä, viime kesänä kun Ratinassa kisat vain Coolbet tarjosi joitakin vetoja, luulisi sen nytkin ottavan suomalaisilta löysää rahaa pois. Kuten joku arvelikin Eurosport lähettää kuvaa noista, alle 22v alkaen huomenna.pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Niin siinä lopulta kävi, että viimeiset vedot osuivat sen verran hyvin, ettei tarvikaan ottaa yhteyttä prinsessaan. Hänellä onkin kädet täynnä töitä EU-vieraiden ja pakolaisten kanssa niin ettei tässä vaiheessa kerkeäisikään rakentamaan kunnon torjuntaa, joulun jälkeen sitten.
Afrikan välieriin ja mitalipeleihin 5 vetoa ja 5 osumaa ja lopputulos 26/ 113% eli se olikin lopulta paras turnaus palautuksen suhteen, absoluuttisesti toki naiset kun vetoja enemmän. Kolme turnausta yhteensä 110/ 105% mitä on pidettävä vähintäänkin tyydyttävänä kun vedot oli pääosin mitä sattuu ja siltä osin kun vedot vihjattuja niin kertoimet saattoi olla mitä sattuu.

Perinteiseen tyyliin muutakin tilastokohinaa mutta tällä kertaa olin laiska enkä viitsinyt laskea muuta kuin millaisen tuloksen olisi saanut jos olisi pelannut systemaattisesti suosikkia (1x2). Naiset 117%, Copa America 97% ja Africa 114% eli yhteensä 112%. Luvut näyttävät korreloivan vahvasti pelitulokseni kanssa eli näyttää, että olisin pelannut systemaattisesti suosikkeja. Näin ei kuitenkaan ollut vaan ainoastaan kolmasosa vedoista oli suosikkien puolelle ja osa niistä tasoituksilla jolloin läheskään kaikki ei osunut vaikka suosikki olisi voittanutkin. Kolmasosa oli maalivetoja ja valtaosin undereita ja nehän on käytännössä altavastaajan suuntaan pelaamista. Naisten ja Afrikan underit oli parasta näissä kisoissa, siis pelaamistani vedoista, en tiedä miten nuo kokonaisuutena meni.


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Tagiveto kerran kahdessa kuukaudessa lienee sopiva tahti. Saattaa tuossa kuukauden vaihteessa hetkellisesti kiihtyä.
Sen kunniaksi että muutama päivä sitten kävin ensimmäisen ja varmaan viimeisen kerran Kaupin vanhalla pesäpallostadionilla katsomassa perseitä kesän ensimmäinen ja todennäköisesti samalla viimeinen pesisveto seurantaan. Tuo epäkunnioittava lausahdus liittyy siihen, että joku aika sitten eräs Kirittärien pelaaja avautui Iltalehdessä, että miehet käy peleissä katsomassa vain perseitä. Tottahan tuo tietysti onkin, enpä minäkään muuta katsellut. Tuloksenkin tiedän vain siksi, että oli pieni vetonen ja täytyi katsoa miten sen kävi. Kentän nimittäminen vanhaksi taas johtuu siitä, että parhaillaan rakennetaan kenttäalueen toiseen päähän uutta pesäpallokenttää joka tulee käyttöön ensi kaudella. Omituista sinänsä, että vanhat katsomorakenteet siirretään uudelle kentälle. Ilmeisesti puutetta rahasta ja/tai ajasta, kyllä sinne uudet katsomotkin on tarkoitus rakentaa. Täällähän kenttää käytetään talvella hiihtostadionina, en tiedä miten tuo oikein toimii. Pesiskatsomohan on muodoltaan lyhyt hevosenkenkä ja kun hiihdossa katsomo on loppusuoralla niin tässähän ei kovin pitkää suoraa missä olisi katsomo, vain muutaman metrin. Toisaalta Tampereella tuskin on hiihtokisoja missä tarvittaisiin isoa katsomoa. Siellä mennään ratikalla kansiareenalle katsomaan jääkiekkoa.

Naisten pesis on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Kauden ennakkorankingit on pitänyt aika hyvin paikkansa. Tampere oli rankattu kolmanneksi mutta se jäi runkosarjassa viidenneksi mikä on kyllä pieni pettymys. Toki nyt vasta sijoitukset ratkaistaan mutta sillä ei ole mitään saumaa finaaliin missä se oli parina viime vuonna, maksimisuoritus on pronssiottelu ja sen voittaminenkin vaatii pientä ihmettä. Mutta ensin on päästävä välieriin ja noita paikkoja aletaan ratkoa tänään. Kolme paria on täysin selviä mutta neljäs pari Seinäjoki - Tampere on ennalta hyvin tasainen. Seinäjoki keräsi runkosarjassa muutaman pinnan enemmän mutta Tampere on asetettu tässä vierspelissäkin suosikiksi. Toki perusteitakin löytyy. Kauden keskinäiset Tampereelle 1-3 ja se voitti molemmat Seinäjoen pelit. Kumpikin joukkue oli runkosarjassa parempi vieraspeleissä. Sarjan kotietu oli tänä vuonna muutenkin kovin pieni, vain reilu prosentti mikä on poikkeuksellisen vähän palloilusarjoihin. Tämä lienee sattumaa. Miinusta Seinäjoelle siitä, että sen kotiutukset on ollut vahvasti yhden lyöjän varassa. Jos Mantere ei ole aivan parhaassa vireessä tai Sallinen saa hänet kuriin syötöillään niin Seinäjoen juoksut voi jäädä kovin vähiin. Tampereen kotiutukset on jakaantunut tasaisemmin useammalle lyöjälle. Kaikki seikat puoltaa siis Mansea (sehän joukkueen nimi varsinaisesti on) mutta pelaankin ovelasti Seinäjokea näkemyksellä, että Manse hieman parempi mutta harhakuvitelma kotiedusta kääntää Seinäjoen aivan niukaksi suosikiksi. Veto on aivan sattumalta itselleni win-win veto eikä tosiaankaan erityisen maistuva. Seinäjoen säästä ei ole tietoa, ilmeisesti mitään pahempaa sadetta ei ole tulossa.

11.08.2019 17:00
Seinajoki W - Tampere W ml | PesäpalloSupernaisetTulos: 1-2, hävitty 1.00 yks.
Valinta: 1Kerroin: 1.99 @ CoolbetPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.96Arvio: 51%pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Ja sitten kesän nopein takinkääntö.
Tuo sunnuntain peli meni puoliväliin ihan hyvin sillä Seinäjoki voitti jakson mikä oli sille kauden ensimmäinen kotikentällä Mansea vastaan. Mutta sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Johtopäätöksenä pelistä joko, että vierasetu on sittenkin olemassa mitä en kuitenkaan vieläkään usko(, paitsi jos tänäänkin tulee vierasvoitto) tai että Manse on lopultakin saanut pelinsä odotettuun kuntoon ja sen luokkaa pitää nostaa. Markkina (=Veikkaus) onkin nostanut luokkaa reilusti ja itse nostan vielä reilummin. Yhden pelin perusteella ei pitäisi paljon luokkaa muuttaa mutta tässä on siihen perusteita. Mansella on ollut kaikenlaista sekoilua kesän aikana, merkkivirheitä ym ja jos niistä on päästy eroon niin se auttaa jo paljon, yksi turha palo voi maksaa useammankin juoksun ja jaksovoitto voi olla yhdestä kiinni. Tuossa runkosarjan viimeisessä pelissä mitä olin katsomassa Manse pelasi tasajakson Porin kanssa ja toisessakin teki juoksuja mutta hävisi lopulta eli hyvä esitys mutta en ottanut sitä vakavasti kun pelissä ei ollut panosta. Kai siinä aika tosissaan kuitenkin pelattiin ja Porilla oli panoksena yrittää pelata Puistolle lyöjäkuningattaruus missä ei aivan onnistunut. Toinen virheeni oli etten tutkinut pelihistoriaa riittävän tarkasti. Sillä Manse on viimeksi hävinnyt kärkikolmikon ulkopuolisille joukkueille kesäkuun 5. jolloin vieraissa Hyvinkäälle yhdellä juoksulla. Toinen tappio näille huonommille oli sitten se kotona Seinäjoelle jossa molemmat jaksot juoksulla. Eli tasoerot sarjassa varsin selvät.
Enpä osaa sanoa mikä vetomuodoista olisi matemaattisesti paras, suora voitto ja tasoitus antaisi 1,70 mutta yksi onnekas läpilyönti voi tuhota jakson joten yritetään saada tappioputki poikki tällä minikertoimella. Saa nähdä korjasinko virheen virheellä. Coolbetillä näköjään putosi kirjoittamisen aikana joten sama vaikka ottaa Veikkaukselle.

13.08.2019 17:30
Tampere W - Seinajoki W ml | PesäpalloSupernaisetTulos: 0-1, hävitty 1.00 yks.
Valinta: 1Kerroin: 1.32 @ VeikkausPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.32Arvio: 76%

« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 17:05:15 kirjoittanut pino »


pino
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  2589
  Vihjeitä
  388
   
   
  Palautus
  109.26%
  Tuotto
  45.52
  Panostus (ka.)
  1.27
   
   
  Tykkäykset:
  659
Vs: Käyttäjän blogi vol 3
Minulla on joskus käynyt, en muista oliko jääkiekossa vai lentopallossa,  niin, että pudotuspelisarjassa vaihdoin koko ajan pelijoukkuetta ja koko ajan tuli hutia. Tuollainen melkein vituttaa joten jotta niin ei kävisi nyt en enää vaihda joukkuetta, hutiputki saattaa kyllä hyvinkin jatkua.
Seinäjoki ja Tampere kohdannut nyt kuusi kertaa tällä kaudella ja viidesti tullut vierasvoitto mutta en silti vieläkään usko vierasetuun. Vaikka kuinka miettii en keksi miksi voisi olla vierasetu, kotiedun suurus voi vaihdella mutta se että se kääntyisi vieraseduksi ja vielä molemmilla joukkueilla tuntuu mahdottomalta. Joten arvio johdettu suoraan edellisestä, kotietu kääntäen ja pieni korjaus Seinäjoen suuntaan koska voittaminen ruokkii voittamista, kuulemma. Eli voittaminen nostaa itseluottamusta ja tuo pari prossaa lisää. Tästä syystä bookerit ei yleensä anna pelata saman joukkueen kahta peliä tuplaan. Tässä tapauksessa tekisi mieli olla toistakin mieltä; voisi kuvitella, että Tampere on sisuuntunut edellisen pelin avausvuorosta missä Seinäjoki iski kuusi juoksua. Eikä Tampereen oma lyöntipeli ollut kovinkaan laadukasta toisella jaksolla missä olisi vielä voinut helposti kääntää pelin, tästä ovat varmaan saaneet palautetta, eri asia auttaako.
Veto siis Manseen joten Seinäjoella voi ottaa ilmaista sillä eihän tästä enää voi tulla vierasvoittoa

17.08.2019 15:00
Seinajoki W - Tampere W ml | PesäpalloSupernaisetTulos: 0-2, voitto 0.65 yks.
Valinta: 2Kerroin: 1.65 @ CoolbetPanos: 1 yks. Rajakerroin: 1.61Arvio: 62%
xx
maestron blogi

Aloittaja maestro

81 Vastauksia
27617 Lukukerrat
Uusin viesti Joulukuu 15, 13:22:31
kirjoittanut Handy
xx
futin blogi

Aloittaja futi

2 Vastauksia
1224 Lukukerrat
Uusin viesti Helmikuu 18, 12:10:11
kirjoittanut futi
xx
wagnerin blögi

Aloittaja wagneri

9 Vastauksia
3522 Lukukerrat
Uusin viesti Tammikuu 03, 19:49:28
kirjoittanut wagneri
xx
Hynyn skaba blogi

Aloittaja hynynen94

4 Vastauksia
2373 Lukukerrat
Uusin viesti Tammikuu 03, 17:34:15
kirjoittanut hynynen94