Vastaveto

Urheilu, vedonlyönti ja veikkausvihjeet => JÄÄKIEKKO => P-Amerikka => Aiheen aloitti: Lumpy - Syyskuu 18, 01:11:57

Otsikko: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 18, 01:11:57
https://www.vastaveto.com/nhl-2014-2015-kausi-kaynnistyy/ (https://www.vastaveto.com/nhl-2014-2015-kausi-kaynnistyy/)

NNyt kun yleisurheilukausi on ohi ja talvilajeihinkin on aikaa pari kuukautta, niin ajattelin tässä välissä avata ketjun yhdelle mielenkiinnon kohteelleni.

Mietin, että jos joku avaa ketjun yleisesti NHL:ää koskien niin en kehtaa sitä tällaisella sotkea.

Tämä ei tule palvelemaan ketään vedonlyönnin saralla, mutta ei ole keneltäkään poiskaan. Tekee hyvää vain, että foorumilla on muutakin kuin kertoimia, todennäköisyyksiä ja yksiköitä.

Itse tykkään selata NHL-tilastoja ja varmaan täälläkin aika monen aamu alkaa vanhalla kunnon Ylen teksti-tv:n sivuilla 235, 236 ja 256, jos ei sitten muuten ole valvonut yön kierrosta.

Käyn tilastoja läpi kaikkien kansalaisuuksien, mutta erikseen myös suomalaisten osalta, jotka olen kopioinut surutta täältä:
https://www.nhl-tilastot.com/ (https://www.nhl-tilastot.com/)

Jos yritetään ajatella pelaajien kantilta, niin eivät varmaankaan valehtele pätkääkään puhuessaan joukkueen menestyksestä oman sijaan, mutta itse olen aina ajatellut, että kyllä – varsinkin kovilla maalintekijöillä on kiinnostusta tilastoihin. Esimerkiksi uskoakseni Teemun hienot otteet olivat yksi syy, joka ajoi Jagrin – kaiken NHL:ssä voittaneen takaisin Pohjois-Amerikkaan. Ei suurin tai ehkä toiseksi suurinkaan, mutta jossain määrin.

Jenkit ovat ahkeria juuri eri tilastojen perään. Baseball on ehkä sellainen laji, josta pystytään tilastoimaan liki kaikkea mitä vain ikinä voi kuvitella, mutta ei jääkiekkokaan aivan huono ole.

Jos nyt katsotaan alkuun mitä ensi kaudella voisi runkosarjassa käytännössä tapahtua pelaajien osalta historiatilastoissa.

Runkosarjaottelut:

11   Alex Delvecchio   1550
12   Johnny Bucyk   1540
13   Brendan Shanahan   1524
14   Steve Yzerman   1514
15   Mike Modano   1499
16   Phil Housley   1495
17   Wayne Gretzky   1487
18   Rod Brind'Amour   1484
19   Doug Gilmour   1474
20   Jaromir Jagr   1473

Jagr pelasi menneellä kaudella 82:n ottelun runkosarjan, joten hyvällä onnella ja ilman lepuutuksia mahdollisuuksia 11:nnelle sijalle. Lidas olisi lukumäärällä 1564 sijalla kymmenen, mutta sinne ei ole tietenkään edes teoriassa asiaa.

Joskushan on nähty tilanteita, että joku pelaaja on pelannut enemmän otteluita mitä yhdelle joukkueelle on merkitty runkosarjaan – on se sitten ollut 82 tai 84 ottelua. Tämän mahdollistaa tietenkin se, että a) pelaaja pysyy koko kauden terveenä b) siirtyy kesken kauden joukkueeseen, jolla on siirtohetkellä vähemmän otteluita pelattuina kuin pelaajan aiemmin edustamalla seuralla.

Maalit:

3   Brett Hull   741
4   Marcel Dionne   731
5   Phil Esposito   717
6   Mike Gartner   708
7   Jaromir Jagr   705

36:tä maalia matkaa Hullin lukemille. Käytännössä mahdotonta. Myös Dionnen numeroihin yltäminen vaatisi nappikauden, mutta viides sija on ehdottomasti tavoiteltavissa.

Muista nykypelaajista seurantaan voi ottaa myös vaikkapa Iginlan (560) ja Hossan (464).

Syötöt:

6   Adam Oates   1079
7   Steve Yzerman   1063
8   Jaromir Jagr   1050

Kukapa muukaan listalle kuin #68? Tuttu näky: Joko hehtaarin kokoinen perse edellä pakitus maalille tai laidassa muiden nöyryyttämistä puoli minuuttia ja sitten upea syöttö maalintekijälle.

Joe Thornton on syöttöpisteissä 24:s. Sharksissa on ollut vähän kiistaa veteraanien kanssa ja jossain määrin epäselvyyksiäkin oli, että missä Jumbo Joe edes lopulta pelaa. Muistan pari kautta takaperin seuranneeni, että kuinka pitkään Teemu sinnittelee syötöissä Thorntonin edellä – yllättävän pitkään sinnitteli. Sitten kuului vihellys ja nyt eroa onkin jo - hyvä ettei sadan syötön verran. Ja ero on tietenkin vain kasvamaan päin.

Niin ne Thorntonin syötöt: 852. Tällä hetkellä tasoissa Flyersin vanhan kunnon harvahampaan Bobby Clarken kanssa. Jos pelihuumori ja terveys riittävät niin 900. syötön rajan ei pitäisi olla mikään vuori kiivettäväksi kaudella 2014-2015.

Pisteet:

4   Ron Francis   1798
5   Marcel Dionne   1771
6   Steve Yzerman   1755
6   Jaromir Jagr   1755

Stevie Y on tässäkin sarakkeessa Jagsin ensimmäinen kohde, joskin melko turha edes mainita. Sijoitus top-3:een vaatisi lisää pelivuosia. Tuskinpa Jagr arvasi tai osasi edes kuvitella Venäjälle lähdettyään mihin joukkoon vielä nousisi NHL:n puolella tai miten kovalla tasolla pelaisi vielä 42-vuotiaana. Kirjassa Vuosituhannen Tähdet (v. 2000) Jagr muuten mainitsee, että ura laitetaan pakettiin 38-vuotiaana. Valehtelija.

Joe Thornton (1194). Jarome Iginla (1167),  Daniel Alfredsson (1157).

Tuhannen pisteen kerhoon saataneen: Marian Hossa, Patrick Elias sekä Martin St. Louis.

Jäähyminuuttien osalta ei ole oikein ollut seurattavaa listan kärkipäässä sitten Shanahanin ja Brad Mayn lopetettua. Joskin ensiksi mainittu on kaikille vielä tuttu nimi aihetta läheltä liipaten, kurinpidon tiimoilta. Ja Maynkin nimi on noussut kesän mittaan esille tapaus Bertuzzi - Moore johdosta.

Chris Neil onkin oikeastaan ainoa nimi, joka kolkuttelee kohti isoja jäähyminuutteja ja pientä listasijoitusta. Neilissa on potentiaalia 200:n rangaistusminuutin ylittäjäksi, joten sijoitus voi hyvinkin nousta nykyisestä 41:stä jopa viisitoista pykälää.

Muuta:

Ylivoimamaalien kärki saa Teemun (3:s) lopetettua jäädä rauhaan ties kuinka moneksi vuodeksi. Uraansa jatkavista Jagr on tällä hetkellä sijalla 16:sta, mutta tuskin tulee petraamaan kovinkaan montaa sijaa.

Alivoimalla tehdyissä maaleissa saa myös kärki odotella haastajiaan. Hossa ja St. Louis ovat tasatilanteessa 29:n, mutta sijoituksissa 20:n huonommalla puolella. Olisiko sitten ei niin rohkea arvaus, että slovakialainen tulee tuon taistelun viemään tulevalla kaudella. Ehkä tuo Martyn siirto teki pääkopalle hyvää, mutta ei se näkynyt otteissa sitten alkukauden Bolts-paidassa.

Voittomaalit ovat oma suosikkini. Vaikka eräs Tshekkiä edustava ei ylivoimalla niin ahkerasti olekaan verkkoa heiluttanut, niin voittomaaleissa sijoitus on 1. ja lukemat – aika hurjat 124. Olkoonkin, että pelejä on takana kohta puolitoistatuhatta, niin 124 on kyllä käsittämätön lukema.

Tässä voisi nostaa myös Teemun (3:s / 110) esille, kun muistetaan kuinka huonoissa joukkueissa Selänne pelasi 90-luvulla ja kaiken lisäksi jo kymmenen vuotta sitten lähes uran päättäneen polvivamman.

Maalivahtien osalta tilanne on selvä, kuka ties kuinka moneksi vuosikymmeneksi. Brodeurille ei näy uhkaajaa ja lukemat sen kun ovat kasvamaan päin. Ei ole väliä voittaako Marty vai häviääkö, ykkössija on silti aina vain paremmin hallussa - katsotaan kumpaa saraketta tahansa. Brodeurin tilanne on vielä tietysti kaikkea muuta kuin selvä alkavan kauden osalta.

Yksi jonka nostan nopeasti esille, on Henrik Lundqvist. Tulee ohittamaan kaikella todennäköisyydellä Miikka Kiprusoffin niin voitoissa kuin pelatuissa otteluissakin ennen runkosarjan loppua.

Nollapeleissä Roberto Luongo pitää sijaa 14:sta hallussaan. Ehkä vähän yllättäenkin jo seuraavana tulee Patrick Roy selkä edellä vastaan 66 / 67. Tämän jälkeen tähtäimessä olisi 20- ja 40-luvuilla pelanneita – oikeastaan minulle täysin tuntemattomia nimiä. Luongo kuuluu tähän kastiin ”käsittämättömät sopimukset”, mutta kestää se ura sitten vielä kaksi tai kahdeksan vuotta niin kymppisakki on vielä realistinen tavoite nollapelien suhteen ja mitä kaikkea siihen matkalle mahtuisikaan muissa tilastoissa.Katsotaan vielä erikseen suomalaisten keskinäisiä tilastoja, kun muuten jäisi omat pelaajamme aika vähälle huomiolle.

Menneellä kaudella Jussi Jokinen nousi maaleissa Niklas Hagmanin ohi sijalle kymmenen, Kuuluisasta 1983 -ikäluokasta takana ovat siis sekä Tuomo Ruutu ja Mikko Koivu.

Puolustajista on katse kiinnittynyt Kimmo Timoseen. Maaleja ei montaa ole viime kausina siunaantunut ja koko ura on tietysti tällä hetkellä vaakalaudalla. Seuraava maali veisi Timosen suomalaisista NHL-puolustajista maalitilaston ensimmäiseksi – ohi Teppo Nummisen. Kärki on muutenkin aika tasainen.

Teppo Numminen    117
Kimmo Timonen    117
Jyrki Lumme    114
Reijo Ruotsalainen    107

Viestiä kirjoittaessa Sami Salon (99:n maalia) uran jatkosta ei ole tietoa.

Reksan voi tietysti poimia tuolta listalta ja korostaa, että otteluitahan hänelle kertyi NHL:ssä vain reilut 400 kappaletta. Jossittelemalla voitaisiin nostaa esiin myös yhden kaikkien aikojen hienoimmista suomalaisista tulokaskausista tehneen Janne Niinimaan ja Joni Pitkäsen, mutta jossittelut voidaankin lopettaa yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Vaikka suomalaisien NHL-puolustajien määrä ei koskaan ole ollutkaan lukumäärältään kovin suuri, niin on sekä Numminen, Timonen, Lumme ja Ruotsalainen olleet seurojensa suurimpia ja arvostetuimpia nimiä. Harva varmaan käsittää kuinka suuri tähti viimeksi mainittu oli Rangersissa, vaikka silloin ei ehkä kaikki tykännetkään eurooppalaisista, joka vie pohjois-amerikkalaiselta työpaikan.

Syöttöpisteissä Mikko Koivu on 32:n syötön päässä Jyrki Lumpeesta (8:s).

Tässä vaiheessa voisi mainita, että Saku Koivu ei olisi edes teoriassa voinut uhata ketään toista suomalaista mainitsemissani tilastoissa. Sakullakin oli turhan paljon vastoinkäymisiä urallaan. Toisella kaudellaan - lähestyessä joulua 1996 Saku vielä johti NHL:n pistepörssiä. Sitten Chicagoa vastaan pelatun ottelun kolmannessa erässä luistin tarrasi jäähän, josta aiheutui polven vääntyminen, nivelsiteiden katkeaminen ja 12 viikkoa taukoa. Tietysti myöhemmin tuli vielä paljon pahempia juttuja, mutta jo alkutaival NHL:ssä oli risukkoinen.

Pisteissä M. Koivulla on heti Sami Kapanen ja jälleen – Lumme vastassa, mutta huippukauden sattuessa sija kahdeksan ja Jere Lehtinen on tavoitettavissa. Pisteitä se vaatisi reilut 60:tä.

Maalivahdit:

Kari Lehtonen voi yltää kaikista tähän saakka kiusanneista loukkaantumisista huolimatta jo 500:een pelattuun runkosarjaotteluun.

Keskinäisissä suomalaisilla ei ole muuten juuri kovin merkittäviä ”taisteluita” tiedossa. Pekka Rinne on nollapeleissä lähin uhkaaja Kiprusoffille. (32 /44). Lienee sanomattakin selvää, että jos ei Rinteen toimesta tuo paikka vaihdu tulevilla kausilla niin sitten jonkun muun, eli Raskin.

Nuoriakin on onneksi nousemassa vaisujen 80-luvun loput / 90-luvun taitteen huonojen ikäluokkien jälkeen.

Barkov hoiteli heti uransa ensimmäisessä ottelussa nykymuotoisen NHL:n nuorimman maalintekijän tittelin itselleen, 18 vuoden ja 31 päivän ikäisenä. Ei voida kuitenkaan kerskua kovinkaan rajulla ennätysparannuksella sillä sijalta kaksi löytyvät nimet (Jordan Staal ja ”se toinen”) tekivät avausmaalinsa vain yhden päivän vanhempina. Lisäksi Calderin vienyt Nathan MacKinnon vain päivän Barkovia vanhempana oli muiden ennätysten tiellä.

Barkovista tuli samalla nuorin suomalainen NHL:ssä esiintynyt pelaaja. Viime kaudella muuten sekä liigan vanhin että nuorin pelaajat olivat suomalaisia.

Seurajoukkueessa Panthersissa Sashalla on vielä tuleva kausi aikaa tulla nuorimmaksi neljä pistettä yhdessä ottelussa tehneeksi pelaajaksi ja kevääseen 2016 aikaa tulla nuorimmaksi hattutempun tekijäksi.

Tuo viimeinen ei sitten olekaan niin itsestään selvää, vaikka Barkovin potentiaali tiedetäänkin. Esimerkiksi Saku Koivulle näitä (hattutemppuja) kertyi vain kaksi. Toisaalta miksi ei. Ei tulisi heti mieleen, että Georges Laraquekin on tähän pystynyt ja suomalaisista mm. Sami Salo ja Tomi Kallio.

Lupaa kuitenkin odottaa hienoa kautta Barkovilta. Tulokaskausi oli kaikin puolin varmasti erittäin haastava. Bergenheim oli loukkaantuneena, joten yhteinen kieli löytyi joukkueen sisällä lähinnä venäjäksi Kulikovin kanssa. Loppukauden pilasi sitten loukkaantumiset.  Nyt on joukkueessa lisää suomalaisia ja paikat kunnossa. Jos toisen kauden kiroukseen on uskominen niin aika murheelliselta vaikuttaisi. Itse en sellaiseen usko, vaikka ehkä joukkueen sisältä löytyykin esimerkki Huberdeaun muodossa. Barkovin pisteet olisi voinut olla toista luokkaa jo tulokaskaudella. Harmi vain, että Boyesille ei kelvannut maalinteko. Veikkaukseni on, että Barkov rikkoo 40 pisteen rajan kaudella 2014–2015.

Tässä aloitusposti, josta korjaan vain tilasto- ja kirjoitusvirheet. Uusiin viesteihin sitten päivityksiä ja tietysti muidenkin osalta kuin mitä nyt kirjoitin. Yksittäisien otteluiden sisällähän voi tapahtua ties mitä.

En tiedä ketä kiinnostaa, kun saman tiedon saa kuka tahansa hankittua parilla klikkauksella, mutta itse tykkään näitä kirjoitella talteen, joten laitetaan nyt tälle sivustolle.

Ehkä saatan kirjoittaa vähän muutakin, kun vedot ovat tauolla ja täällä tulee kuitenkin notkuttua yötä myöten.
Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 18, 23:12:51
En lopettanut vielä.

Olli Jokinen pystyy käytännössä nousemaan uransa aikana eniten runkosarjaotteluita pelanneeksi suomalaiseksi. Tuon nimen paikalle nyt voi vaihtaa oikeastaan kenet tahansa vasta uraansa aloittelevan, mutta ei nyt mietitä sinne asti.

Teemu Selänne – 1451
Teppo Numminen – 1372
Jari Kurri – 1251
Olli Jokinen – 1169

Kurriin on matkaa juuri täyden runkosarjan verran ja tällä hetkellähän OJ:lla on Predatorsin kanssa vain vuoden sopimus. MM-kisat eivät olleet kovin loisteliaat, mutta mennyt Jets-kausi osoitti, että sillä tasolla pelatessaan on vuosia vielä jäljellä.

Jokinen voidaan nostaa esiin myös rangaistusminuuttien osalta.

Jarkko Ruutu – 1078 min.
Esa Tikkanen – 1077
Olli Jokinen – 1043

Tässä ei pitäisi olla epäselvyyttä. Kukaan ei halua viettää aikaansa jäähypenkillä, mutta tuskinpa OJ:lle ojennetaan Lady Byng Trophya. Kärkisija tulee siis kokemaan muutoksen.

Tehotilastossa OJ pitää tunnetusti ruminta lukemaa hallussaan. Tällä hetkellä -138. Synkintä aikaa oli ensimmäiset vuodet Panthersissa, Lukema on niin pahasti miinuksella, että samaan kolminumeroiseen lukuun yltää nykypelaajista vain Lecavalier, -133.

NHL:n harjoitusleirit alkavat huomenna perjantaina ja monta uutta suomalaista on hakemassa pelipaikkaa ylhäältä.

Tähän päivään mennessä NHL:ssä on pelannut 150:tä suomalaista puolustajaa tai hyökkääjää. Maalivahdeista peliaikaa on saanut peräti 27:tä eri nimeä.

Harjoitusleirien kautta pelipaikkaa ovat hakemassa seuraavat pelaajat, joilla ei ole vielä ainoatakaan ottelua pelattuna NHL:ssä.

Buffalo Sabres: Joel Armia
Carolina Hurricanes: Rasmus Rissanen
Dallas Stars: Julius Honka, Jyrki Jokipakka, Henri Kiviaho
Edmonton Oilers: Iiro Pakarinen, Frans Tuohimaa
Florida Panthers: Juho Lammikko
Los Angeles Kings: Alex Lintuniemi
Minnesota Wild: Michael Keränen
Nashville Predators: Miikka Salomäki, Mikko Vainonen
New York Islanders: Ville Pokka
Pittsburgh Penguins: Kasperi Kapanen
St. Louis Blues: Jori Lehterä, Jani Hakanpää, Petteri Lindbohm, Santeri Saari
Tampa Bay Lightning: Henri Ikonen
Toronto Maple Leafs: Cristopher Gibson
Winnipeg Jets: Jussi Olkinuora

Yhtään vähättelemättä voi jo sanoa, että joukossa on niin paljon nimiä, jotka eivät tule samaan tulevalla peliäkään alle NHL:n puolella.

Lehterä on päivänselvä tapaus pelipaikan suhteen. Muita nimiä, joita voisi kuvitella näkevänsä ylhäällä jossain vaiheessa, ovat ainakin: Armia, Honka, Jokipakka, Pakarinen ja Salomäki. Kapasen osalta voi olla tilanne, että jos ja kun paikkaa ei löydy Pensistä niin tie vie vielä vuodeksi KalPaan. Myös Keräsen osalta Wildin hyökkäysosasto on aika täynnä.

Kiva nähdä esimerkiksi saako Pokka, Honka tai Jokipakka kauden alussa mahdollisuuden ylhäältä. Joukkueethan voivat peluuttaa tulokasta yhdeksän ottelun ajan ilman, että tulokassopimuksesta kuluisi ensimmäinen vuosi.

Ihan hyvältä kuitenkin näyttää synkempien vuosien jälkeen. Ruotsi on Euroopassa vielä omassa luokassaan pelaajatuotannossa, mutta Suomikin on jo mennyt Tshekistä ohi ja ehkä jossain määrin Venäjästäkin. Vielä kun muistetaan, että se suomalaisten ehkä lupaavin ikäluokka on varausvuorossa kahden kesän päästä.

Näillä näkymin tuskin kukaan maalivahdeistamme tulee tekemään debyyttiä, mutta muuten tilanne on edelleen loistava. Selviä ykkösvahteja pitäisi olla Lehtonen, Rinne, Rask, sekä oletettavasti myös Niemi.

Wildin maalivahtien tilanne on tällä hetkellä aika surkea Hardingin murrettua nilkkansa. Bryzgalovista ei ole varmaa tietoa, ilmeisesti pelipaikkaa on tarjottu. Muutenhan tämä avaisi suurella todennäköisyydellä Bäckströmille ykköstorjujan paikan.

Voi olla myös, että Flames-maalilla nähdään reilusti suomalaisväriä. Hiller hankittiin kesällä melko rahakkaalla sopimuksella Calgaryyn, mutta en menisi vielä jakamaan peliminuutteja hänen eduksi Rämöä vastaan.

Ortionkin luulisi saavan näyttöpaikan

Jos mennään vähän vielä otsikkoon viitaten niin suomalaisvahtien määrää kyllä vertaa mielellään muihin kansalaisuuksiin.

Kaudella 2013–2014 peliaikaa saaneita maalivahteja kansalaisuuksittain:

Suomi: 9
Ruotsi: 13
Tshekki: 4
Venäjä: 6
Yhdysvallat: 18

Kanadaa lienee turha ottaa vertailuun, mutta jenkeillä nyt ei ole hirvittävän suurta syytä juhlaan.

Ruotsilla oli kyllä vahva edustus, mutta jos tämä asetelma pitäisi Suomelle jotenkin väkisin kääntää, niin olihan meidän maalivahdit paljon suuremmassa roolissa ja neljä ruotsalaista maalivahtia esiintyi vain yhden ottelun ajan tai yhden ottelun osittain.

Silmiinpistävää eurooppalaismaalivahdeissa on ainakin itselleni tuo Tshekin tilanne. Vuosituhannen alussa oli vielä Hasekin johdolla viisi maalivahtia merkittävässä roolissa joukkueissaan, kun menneen kauden osalta voitaisiin puhua ehkä vain Pavelecista. Mazanec esiintyi _ihan_ok_ Rinteen ollessa sivussa. Neuvirthilla on Sabresissa tilaisuus osoittaa olevansa ykköstorjuja Enrothia vastaan. Menisiköhän peliaika tai pelatut ottelut kuitenkin aika tasan?

Jos verrataan kenttäpelaajien määrä vuosituhannen taitteesta / alusta tähän päivään niin Tshekeillä ja Venäjällä romahdus on ollut hirvittävä. Käytän siksi tuota n. viidentoista vuoden takaista aikaa vertailukohtana, koska kyllähän se oli useimmille Euroopan lätkämaille sitä kulta-aikaa. Sen osoittaa sen ajan eurooppalaispelaajien määrä NHL:ssä ja erityisesti joukkueensa tärkeimpinä pelaajina ja ko. ajan pistepörssitkin olivat hyvin eurooppalaispitoisia.

Tässä ajassa sekä tshekkien, että venäläisten NHL-pelaajien määrä on puolittunut tai jopa enemmänkin.

En ole unohtanut sitä, että vastaavaa pudotusta on ollut suomalaisillakin, joskaan ei niin rajua. Kun 84 ja siitä vuosikymmenen loppuun syntyneistä käytännössä kukaan suomalainen ei ole Korpikoskea lukuun ottamatta vakiinnuttanut pelipaikkaa NHL:ssä, niin onhan se aika tylyä kertomaa. Sitten herättiin ja tulokset alkavat näkyä, kun 90-luvun alun ja puolenvälin tienoilla syntyneitä on jo nyt saanut pelipaikan ylhäältä ja suunta ei ole ainakaan hiipumaan päin.

Lisäksi on mainittava Komarovin, Kontiolan ja Lehterän esimerkit, että moni kokeneempi pelaaja on valmis luopumaan paremmasta palkasta ja jopa maksamaan siitä, että pääsevät NHL:ään. KHL:n ja samalla mahdollisesti paremman palkan ei pitäisi olla se mihin tyytyä tai tavoitella – ainakaan minun käsityksen mukaan.

Loppuun ajattelin vielä verrata suomalaisten aktiivipelaajien sijoituksia joukkueensa seurahistorian mittaisessa pistepörssissä.

Aiempia joukkueita edustaneista Olli Jokinen on edelleenkin Panthersin tehokkain (188+231) maalien- ja pisteiden tekijä ja tulee olemaan sitä vielä vuosikausia. Ennen Predatorsiin siirtymistä vähän arvelin, josko OJ olisi palannut vielä Floridaan. Taitaa asuntokin odotella siellä valmiina.

Predatorsissa Shea Weber nousi viime kaudella Kimmo Timosen ohi seurahistorian tehokkaimpana puolustajana. Mikäli Timonen ei olisi koskaan siirtynyt Nashvillesta pois niin pitäisin ihmeenä mikäli seura ei olisi jäädyttänyt / tulisi jäädyttämään Timosen pelinumeroa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että Timonen on noussut myös Flyersissa jopa kolmanneksi tehokkaimmaksi puolustajaksi.

Joni Pitkänen olisi hyvin todennäköisesti noussut jo viime kaudella Hurricanesin pakkien pistepörssin kärkeen. Jos ura jatkuisi ja nimenomaan Raleighissa, niin ei siellä mitään estettä ole etteikö järjestys voisi muuttua myöhemminkin.

Mikko Koivu ohitti maaliskuussa Marian Gaborikin Wildin pistepörssin kärjessä. Samaan tapaan Panthersiin ja Jokiseen verrattuna muutosta ei ole hetkeen tulossa. Hyvinkin mahdollista, että Granlund voi olla se pelaaja, joka tuon ykkössijan tulee joskus vielä viemään. Gaborik on maaleissa vielä selvä ykkönen.

Kiprusoffin lopetettua ei maalivahdeissa ole aivan samanlaista seuraikonia tällä hetkellä. Rask on kuitenkin saavuttanut jo (playoffseissa kakkosmaalivahtina) Stanley Cupin ja Vezinan ja kerran torjunut joukkueensa finaaleihin. Uraa voi hyvinkin olla vielä kymmenenkin vuotta jäljellä. Jo noilla saavutuksilla uskaltaa sanoa jälkiviisaana, että Rask – Raycroft -kauppa oli Maple Leafsin historian yksi surkeimmista, jos ei se ollut selvää jo vuosia sitten.

Mitä tuossa mietin esim. tuon Timosen tilannetta niin loppujen lopuksi aika harvinaista tänä päivänä, että pelaaja edustaa samaa seuraa koko uransa ajan. Ei varmaan joku aika sitten olisi arvannut fanina tai pelaaja itse, että Lecavalier ja St. Louis lähtevät Lightningista, Modano Starsista tai Iginla Flamesista. Ja mitä sitten Brodeurin kohdallakaan vielä tapahtuu.

Huomenna tosiaan alkaa harjoitusleirit ja ottelut heti pari päivää myöhemmin. Ajattelin, että jos niistäkin jotain kirjoittelisi, kun tulee kuitenkin seurattua.

Lisätään vielä loppuun
linkki (http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/artikkeli/timonen-mahdollisuus-uran-jatkumiseen-on-pieni/4341276) MTV Sportin sivuille Timosen tilanteeseen liittyen. Näyttää siis siltä, että ei hyvältä näytä.

Flyers piti juuri samasta aiheesta lehdistötilaisuuden.

E:

Lainaus
Stevie Y on tässäkin sarakkeessa Jagsin ensimmäinen kohde, joskin melko turha edes mainita. Sijoitus top-3:een vaatisi lisää pelivuosia. Tuskinpa Jagr arvasi tai osasi edes kuvitella Venäjälle lähdettyään mihin joukkoon vielä nousisi NHL:n puolella tai miten kovalla tasolla pelaisi vielä 42-vuotiaana. Kirjassa Vuosituhannen Tähdet (v. 2000) Jagr muuten mainitsee, että ura laitetaan pakettiin 38-vuotiaana. Valehtelija.

Vastaan tähän aiemmin kirjoittamaani kohtaan. Jagrilta kovaa puhetta
NHL:n verkkosivuilla. (http://www.nhl.com/ice/blogpost.htm?id=31693&navid=nhl:topheads)

I want to play until 50, maybe more

Ihme tyyppejä nämä tshekit. Hasek taisi sitten lopettaa kuin lopettaakin ennen kuin täytti 50:tä. Hasekin numero tullaan muuten jäädyttämään tulevalla kaudella Sabresin toimesta.
Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 20, 13:48:30
Nyt, kun harjoitusleirit ovat alkaneet niin muutamia uutisista poimittuja huomioita, jotka voivat vielä kääntyä moneen suuntaan tulevan viikon aikana.

- Wildin senttereiden järjestys näyttäisi tällä hetkellä olevan Granlund – Koivu – Haula. Ja Parise nimenomaan Granlundin laiturina. Parisea ja Koivua peluutettiin mielestäni vähän väkisinkin yhdessä. Ei se näyttänyt toimivan. Nyt Koivun laitureina Vanek ja Coyle. Ei ole kirkossa kuulutettu, että tämäkään toimisi, mutta Vanek -korttia ei ole vielä ainakaan nähty.

Haulan laidoilla olivat Cooke ja Niederreiter.  Olisin ehkä kuvitellut Zuckerin tuohon Cooken paikalle. Osa syynä ehkä se, että en erityisemmin pidä koko pelaajasta.

Tässä vaiheessa voisi mainita, että en kannata yhtäkään NHL-joukkuetta millin vertaa. Viittaan tuohon Matt Cookeen, eli ei ole mitään Wildia tai esim. Pensia vastaan. Cooke ei liene kovin monen muunkaan suosikki. Totta kai hän toisi reilusti fyysisyyttä Haulan ketjuun.

Tuo Wildin hyökkäys näyttää kyllä paperilta loistavalta. Puolustus on kärjen jälkeen aika suuri kysymys, eikä vielä ainakaan ole kuulunut kehuja siltä suunnalta. Folin oli kolmosparissa, Dumbasta ei minulla ole tietoa.

Samalla selvisi se, että Bryzgalov on tosiaan hakemassa pelipaikkaa Wildin miehistöstä ja itse asiassa Kuemper on aiempaa väitettäni vastoin myös mukana. Eli Hardingin vaikeuksien myötä ei nyt ihan kaikki toiveet valuneet viemäriin.

- Ted Nolanin mukaan Ristolaisella on erittäin hyvät edellytykset Sabres –miehistöön, jos tämä ei ollut jo aiemmin selvää. Ristolainen on kuulemma pudottanut painoa kymmenisen kiloa ja se näkyy vauhdissa ja jopa voimaa on tullut lisää.

Armia jatkanee AHL:n puolella, mutta kevään hyvät esitykset eivät ilmeisesti jääneet suonenvedoksi. Varmasti tulee samaan pelejä ylhäälläkin. Mahdollisesti nuo kevään huippuotteetkin olisivat voineet tulla esille jo runsaasti aiemminkin, mutta kun käsi murtui juuri näihin aikoihin vuosi sitten ja edessä oli erittäin pitkä tauko. Ei ole helppoa nousta sellaisen jälkeen esille niin vähällä kokemuksella uudessa sarjassa ja pienessä kaukalossa.


Lähteinä NHL:n verkkosivut ja TSN.


Training camp -uutisia NHL:n verkkosivuilta (http://www.nhl.com/ice/blog.htm?id=3444&navid=nhl:topheads)

Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 21, 20:29:32
Kello 20.30 suomen aikaa alkaa ottelu Hurricanes - Blue Jackets. Tätä voisi pitää tietynlaisena NHL-kauden avajaisena. Tai sitten NHL-vuoden.

Tänään on jo otsikoitu Suomessakin tästä Blue Jacketsin Ryan Johansenin sopimusneuvotteluja koskevasta riidasta. On se kumma, jos ei 6 milj. $ tule riittämään seuraavalta kahdelta kaudelta. Vaikka nuoresta kaverista onkin kyse niin silti vain ja ainoastaan yksi hyvä kausi alla ja moni parempikin pelaaja on pelannut pienemmällä rahalla. Melko suuri riskihän se on maksaa tuollaisesta kaverista hirveitä summia. Mitä jos epäonnistuukin? Ei ole sen jälkeen varmasti helppoa pelaajalle itsellekään henkisesti, eikä varsinkaan aivan yksinkertainen homma päästä tästä sopimuksesta eroon.

KHL:n suunnalta on ollut jo kiinnostusta, joten saa nähdä miten tulee käymään. Jos on noin ahne rahan perään niin sen kun vaihtaisi maisemaa. Jotenkin sen ymmärtää, että jotkut kokeneemmat pelaajat, jotka ovat jo osoittaneet useamman kauden ajan olevansa palkkansa arvoisia vatvovat koko kesän sopimuksiaan, mutta ehkä tässä mennään nyt liian pitkälle.

Tähän väliin laitetaan linkki
tulevan harjoitusotteluviikon peliohjelmaan (http://www.nhl.com/ice/schedulebyweek.htm?navid=nav-sch-week#), NHL:n verkkosivuille.

Huomioon otettavaa on siis se, että koska leireille on kutsuttu useita kymmeniä pelaajia niin joukkueilla on kaksikin eri ryhmää harjoitusotteluissa. Leireillä joukkueita on hajoitettu kolmeenkin ryhmään.

Muista NHL:n puolella aloittavista suomalaisista voisi mainita pari lausetta:

- J. Jokinen ja Barkov istutettu samaan ketjuun tässä vaiheessa. Varmasti helpottaa Barkoviakin, kun voi suomeksi kommunikoida kentällä ja JJ tulee kyllä viimeistelemään Boyesia paremmin. Bergeinheim / Huberdeau / Fleischmann kuka lie onkaan se kolmas lenkki, mutta Boyesin roikottamista tuossa ihmettelisin.

- KHL:stä siirtyneistä Jori Lehterä on harjoitellut Tarasenkon kanssa samassa ketjussa. Ei siis mitään yllätystä siltä suunnalta. Toivottavasti Jorin vauhti riittää.

- Kontiola sai nyt kokeilla Kesselin kanssa samassa vitjassa. Heitän tähän, että Kontiola tulee lopulta olemaan 3. sentteri, Bozakin ja Kadrin johtaessa kahta ensimmäistä ketjua. Komarov olisi helppo kuvitella Kontiolan laidalle ja siihen kolmanneksi kaveriksi vaikkapa Clarkson tai Winnik.

- Keränen väläytti taitojaan tekemällä Kenta Nilsson -tyylisen rangaistuslaukauksen Wildin leirillä ja Teräväiselle sataa kehuja tuttuun tyyliin. Keräsen en usko edelleenkään mahtuvan ylös pelaamaan ja Teräväiselle peluutus on kaiken järjen mukaan viisainta AHL:n puolella - ainakin tovin. Brad Richardsin tulon myötä on Blackhawksin sentteriosastoa aika paha lähteä haastamaan.Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Handy - Syyskuu 21, 21:16:34
Laita nyt parit vetopohdinnat kunhan kausi käynnistyy, näyttää tietoa löytyvän ja jos ei tietoa, niin ainakin kiinnostusta sarjaa kohtaan :smiley-cool11:
Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 23, 16:42:12
Laita nyt parit vetopohdinnat kunhan kausi käynnistyy, näyttää tietoa löytyvän ja jos ei tietoa, niin ainakin kiinnostusta sarjaa kohtaan :smiley-cool11:

En tiedä laitanko vetoja NHL:ään, saati sitten vihjeitä. En ainakaan harjoitusotteluista.

-----

Nyt, kun muutama peli nähtynä preseasonilta ja vähän joukkueen sisäisiä läpsyttelyjä niin pari mielipidettä.

- Armia oli melko näkymätön Capsia vastaan hyökkäyspäässä, mutta ei pelannut ollenkaan huonosti. Sabres oli kuitenkin liikenteessä paperilla erittäin paljon heikommalla ja jopa AHL –pitoisella kokoonpanolla. Mitään velttoiluun liittyvää ei ollut kyllä nähtävissä, jos siitä on joskus Armiaa kritisoitu.

- Ristolainen pelasi hyvin. Suomalaisethan olivat Capsin maalin aikana kentällä, mutta ei se Ristolaisen piikkiin mennyt. #55 piti mm. Ovechkinin hyvin aisoissa ja mukavan varmalta näytti pelaaminen.

- Starsin nuorista suomalaisista Jokipakka näyttäisi tällä hetkellä selvästi valmiimmalta NHL:ään kuin Honka ja Jokipakka voi sinne tiensä jopa raivatakin. Joku viesti takaperin mietin sitä, että Honka olisi mahdollisesti saamassa sen alle yhdeksän ottelun komennuksen ylös, mutta en odottelelisi sitä komennusta kovinkaan toiveikkaana.

- Viime viestissä mainitsemani Brad Richards ei vaikuttanut ollenkaan niin vahvalta kuin odotin. Tekee se ikä tehtävänsä hänellekin. Ei tämä silti muuta sitä tosi asiaa, etteikö sentterikalusto olisi siltikin vielä tässä vaiheessa liian kova haastettava Teräväiselle.

- Olisiko Kontiolalla vielä vähän sama puute kuin edellisellä Pohjois-Amerikan visiitillä? Vähän lisää potkua niin olisi erittäin hyvä lisäys Maple Leafs -miehistöön. Vähän samaa vikaa siis kuin esimerkiksi Leinolla. Tämä ihan muutaman minuutin katselulla. Lupa kyllä odottaa parempaa, kun jopa ylivoimallekin voisi olla käyttöä. Ei varmaankaan huvikseen maksanut yli 400 000 €, että pääsi tuonne asti. Komarov näkyisi olevan ensi yönä Phillya vastaan kolmosketjussa.

- Ville Pokasta ei mitään tietoa.

- Panthersin leirillä Jokisen ja Barkovin kanssa samassa ketjussakin esiintynyt Juho Lammikko suuntasi takaisin OHL:ään näiden sanojen kera: “He is a big body that skates well and can play either centre or left wing,” said Darren Keily, Kingston’s Assistant General Manager and Director of Hockey Operations. “Juho brings a physical and skilled element to his game and we were very fortunate to get a player of his calibre where we were selecting at the import draft.”

Loppuun vähän NHL:n tämän hetkisestä Ironman -tilanteesta. Erittäin suosittu tilasto liki kaikissa Pohjois-Amerikan sarjoissa autourheilusta – jääkiekkoon.

Suomalaisista tulee NHL:n puolelta ensimmäiseksi mieleen tässä listauksessa Teppo Numminen ja Kimmo Timonen, mutta laitetaan tähän nyt aktiivipelaajien kärki.

1.   Jay Bouwmeester - 717 ott.
2.   Andrew Cogliano  - 540 ott.

- Henrik Sedinin putki päättyi viime tammikuussa otteluun nro. 679.
- Bouwmeester on kaikkien aikojen listalla sijalla viisi. Sen verran kovasta suorituksesta kyse, että edelle ei mahdu esimerkiksi yhtään 60- tai 70-luvuilla syntynyttä pelaajaa.
- Coglianon luku 540 on yhtä kuin hänen uransa kaikki NHL:n runkosarjaottelut. Cogliano onkin neljänneksi eniten peräkkäisiä otteluita uransa alusta mitattuna pelannut pelaaja. Mahdollista onkin, että sijoitus nousee kauden mittaan vielä kolmanneksi.


Listataan vielä, että kuinka nämä NHL:n runkosarjojen pituudet ovat muuttuneet viime vuosikymmeninä, viitaten tuohon äskeiseen listaukseen.

- Viimeinen 70 ottelun kausi: 1966-1967. Original Six –joukkueiden kesken nähtiin aiemmin myös 40- ja 50 ottelun kausia.
- Kaudella 1967-1968 pelattiin 74 ottelua ja kaksi sitä seuraavaa kautta 76 ottelua.
- 70-luvun alku sisälsi 78 ottelun vuosia.
- 1974-1975 siirryttiin 80:n ottelun runkosarjaan ja näin mentiin melkein kaksi vuosikymmentä, kunnes kausiksi 1992-1994 siirryttiin peräti 84:een otteluun.
- Viimeinen muutos nähtiin jenkkisarjojen lakkoilujen jälkeen kaudella 1995-1996. Siitä saakka on siis menty nykyisen käytännön mukaan, eli 82 ottelua.

-----

E: Linkki (http://www.cbssports.com/nhl/stats) NHL:n harjoitusotteluiden tilastoihin.
Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 26, 18:25:36
Jatketaan ennätyksillä.

Wayne Gretzky johtaa tunnetusti NHL:n hattutemppu -tilastoa  tasalukemalla 50:tä. Suomalaisista Jari Kurri on lukemalla 23 sijalla kymmenen ja Teemu Selänne yhden sijoituksen taaempana Kurriin verrattuna yhden vähintään kolmen maalin illan vähemmän tehneenä.

Varmastikin eniten silmään pistävät nimet TOP 15:stä ovat Mike Bossy (3:s / 39) ja Pavel Bure (jaettu 14:s / 20). Viittaan siihen, että miten erilaiset lukemat olisikaan voinut olla ilman loukkaantumisia. Bossyn ja Lemieux’n kohdallahan tuo on ikuisuuskysymys ja ehkä turhaakin jossittelua, mutta mielenkiintoista sitä on pohtia.

Aktiivipelaajista listan kärjessä on Marian Gaborik 14:llä hattutempullaan. Jagrilta löytyy sama lukema, mutta totta kai pelejäkin on melkein tuplasti pelattuna.

Näiden kahden takaa löytyy jaetulta sijalta Eric Staal ja Alexander Ovechkin. En ole aiemmin juuri tutkinut aktiivipelaajien osalta ko. tilastoja, joten Staalin nimi tuli kyllä yllätyksenä.

Viime kaudella kolme maalia tai enemmän teki NHL:ssä yhteensä 44:tä eri pelaajaa. Kuusi pelaajaa pystyi tähän kahdesti ja kolme (Seguin, Pavelski, Pacioretty) kolmesti. Huomioitavaa on se, että Stamkos pelasi runkosarjassa jalkavammansa vuoksi ainoastaan 37:tä ottelua ja hän kuuluu näihin kahden hattutempun tehneisiin pelaajiin. Tshekin Hertlin neljä maalia jäi varmastikin monelle mieleen ja varsinkin juuri neljäs maali, sitä seurannut tuuletus ja sen jälkeinen läksytys NHL:n käyttäytymissäännöistä.

Teemun lopetettua pitää suomalaisten kärkisijaa nykypelaajista Olli Jokinen seitsemällä hattutempullaan.

Katson vähän turhankin vanhoja sivuja nyt, mutta niin se taitaa olla että OJ:n jälkeen toisena on Jussi Jokinen sillä 2007 -vuoden neljän maalin ja Pens -paidassa vuosi sitten syksyllä tehdyn kolmen maalin illan myötä.

Jo uransa lopettaneista OJ on ohittanut jo mm. Skrikon ja Tikkasen. Molemmilla näistä viisi hattutemppua.

Mainitsin jo ensimmäisessä viestissä Tomi Kallion, Sami Salon ja Georges Laraquen tämän tilaston vähän oudompina niminä. Ulkomaalaisistahan näitä löytyy tietysti paljon enemmänkin. Suomalaisista voisi kuitenkin lisätä vielä mm. Antti Laaksosen, Niko Kapasen, Niklas Hagmanin ja Sean Bergenheimin. Salon lisäksi myös muilla puolustajilla on ollut hienoja iltoja: Siltanen, Ruotsalainen ja Virtakin ovat tässä onnistuneet.


Vielä pisteputkista vähän.

Nathan MacKinnon rikkoi menneellä kaudella 18-vuotiaiden pisteputkiennätyksen ohittamalla itse Gretzkyn. Pisteiden teko tyssäsi 14:een otteluun. Gretzkyn ennätys oli 13:sta ottelua.

MacKinnon ei kuitenkaan yltänyt tulokkaiden ennätykseen. Sitä pitää edelleen hallussaan Paul Stastny kevättalvelta 2007. Pisteitä kertyi 20:ssa ottelussa perätysten.

Kurri ja Selänne pitävät tässäkin listauksessa suomalaisten kärkeä, mutta Filppulalla oli viime talvena jo hyvä yritys päällä. Pisteputki päättyi 12:nteen otteluun.

Koska kausi alkaa kohta niin on hyvä kiinnittää huomiota kauden alusta lähteviin maali- ja pisteputkiin.

Gretzkyn 51:n ottelun ennätykseen ei varmaan liiemmin tarvitse tänäkään vuonna uhrata ajatuksia, mutta puolustajien osalta voi ehkä elätellä pienen pieniä toiveita. Aika yllättävä nimi - John-Michael Liles pitää hallussaan puolustajien pisintä pisteputkea kauden alusta mitattuna. Tämä siis syksyltä 2010 ja otteluita kertyi yhdeksän. Tähän kohti voisi vielä lisätä, että Mike Greenilta löytyy kahdeksan ottelun maaliputki kaudelta 2008–2009. Tätäkään ei heti arvaisi, kun miettii esim. 70- ja 80-luvun tähtipuolustajia.

Joukkueiden osaltakin on muutama merkittävä ennätys mennyt uuteen uskoon viime kausina. Kaudesta 2005-2006 lähtien on pelattu runkosarjaottelut siihen saakka, että voittaja on selvillä, joten se on otettava huomioon.

Kaudella 2005-2006 Red Wings voitti 12:sta vieraspeliä putkeen. Keväällä 2006 Devils voitti sen sijaan 12:stä viimeistä otteluaan.

Seuraavalla kaudella Sabres voitti kauden kymmenen ensimmäistä otteluaan ja vieläpä kymmenen ensimmäistä vieraissa.

Pari kautta takaperin Blackhawks saavutti vähintään pisteen kauden 24:sta ensimmäisestä ottelustaan. Kyseessä oli lakkoilun jälkeen startannut kausi. Blackhawksin pisteputki alkoi tammikuun 19:s päivä ja päättyi maaliskuun 8:s tulleeseen 6-2 -tappioon.

Maalivahdit jää kohta kokonaan huomioimatta.

LA Kingsin Martin Jones voitti viime kaudella uransa kahdeksan ensimmäistä NHL-otteluaan paikatessaan sivussa ollutta ja myöhemmin Stanley Cupiin torjunutta Quickia.

Ray Emery voitti aikoinaan yhdeksän ensimmäistä NHL-otteluaan, mutta ottelut jakautuivat eri kausille.

Patrick Lalime korvasi kaudella 1996-1997 Tom Barrasson ihan kiitettävästi tämän ollessa toipilaana. Lalime torjui vähintään pisteen 16:ssa ensimmäisessä ottelussaan. Tämä on siitä merkittävä ennätys, kun verrataan siihen, että tulokkaiden ennätys ylipäänsä ei hävityissä otteluissa on 23.

Uransa ensmmäisessä ottelussa nollapeliin on pystynyt 21:tä eri maalivahtia. Anaheim Ducksin John Gibson torjui menneellä kaudella nollapelin, ei vain ensimmäisessä runkosarjaottelussaan vaan myös ensimmäisessä playoffs-pelissään.

Vaikka noinkin moni maalivahti on nollannut vastustajan heti NHL-uransa alussa niin tästä huolimatta maali on pysynyt koskemattomana pisimmillään ”vain”100 minuuttia ja 21 sekuntia. Kyseinen ennätys on kaudelta 1953-1954 ja ennätyksen haltijana Dave Gatherum. NHL-ura tolppien välissä päättyi muuten kolmanteen otteluun ja kolmeen päästettyyn maaliin. Voitti vielä saman kauden keväällä varamaalivahtina ollessaan Stanley Cupin, joten jotain jäi käteenkin siitä NHL-urasta.
Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 01, 16:30:38
NHL:ssä on menestynyt lukuisia varaamattomia ja todella suurella numerolla varattuja pelaajia. Listasin tähän kuitenkin tietyltä aikaväliltä top-3 -varauksia, jotka eivät syystä tai toisesta vastanneet odotuksiin.

Olisin voinut muuttaa listauksen vuosia ehkä vuoden sinne tai tänne, mutta vuonna 1995 pääosassa ollut ikäluokka 1977 on sellainen, jonka pelaajat ovat hyvin likellä uransa loppua. Vuonna 2010 varatut, 1992 syntyneet ovat siinä vaiheessa urallaan, että ei niin valmiiden pelaajienkin täytyisi olla kohta puolin valmiita NHL:ään, jos koskaan.

1995:

#1. Bryan Berard – Berard muistetaan vuonna 2000 tulleesta erittäin vakavasta silmävammasta. Oli kärsinyt jo tätä ennen loukkaantumisista, mutta tämä oli käytännössä viimeinen niitti. Palasi loukkaantumisen jälkeen vielä muutamaksi kaudeksi NHL-kaukaloihin.

#3. Aki-Petteri Berg – Isokokoinen suomalaispuolustaja, joka ei koskaan pystynyt vastaamaan odotuksiin. Pääsi pelaamaan uransa alussa jopa Rob Blaken pakkiparina.

1996:

#2. Andrei Zyuzin – Vuoden 1996 draft ei ollut muutenkaan henkeäsalpaavan laadukas.

1999:

#1. Patrick Stefan – Tämä tshekkiläinen varattiin ensimmäisellä vuorolla upeasti sujuneen IHL-kauden jälkeen. IHL oli siis vanha farmisarja ja Stefan pelasi siellä jo nuorena poikana itseään yli kymmenenkin vuotta vanhempien pelaajien joukossa. NHL-ura osoittautui kuitenkin flopiksi ja ura päättyi loukkaantumisiin ainoastaan 27-vuotiaana. Muistetaan työsulkukaudelta Ilveksestä.

2000:

1#: Rick DiPietro  – Dipietro on NHL-historian ensimmäinen maalivahti, jonka nimi huudettiin varaustilaisuuden ensimmäisenä nimenä. Yhdysvaltalaisella otti monta vuotta nousta hyväksi NHL-maalivahdiksi, mutta juuri kun niin näytti käyneen, niin alkoi uskomattoman murheellinen loukkaantumiskierre. Vuonna 2006 solmittu 15:n vuoden sopimus on jälkiviisaana sanoen yksi NHL-historian huonoimmista.

2001:

3#. Alexander Svitov – Useat venäläispelaajat ovat osoittautuneet jälkikäteen suuriksi flopeiksi. Tämä venäläissentteri pelasi ainoastaan 179:n NHL-ottelua, joissa kertyi alle 40:n tehopistettä. Yksi suurimpia pettymyksiä. Ei mitään asiaa NHL-tasolle.

2004:

3#. Cam Barker – Barker varattiin numerolla kolme loistavasti sujuneiden WHL-kausien jälkeen. Pisteitä tekevä isokoinen puolustaja on monen seuran unelma, mutta Barkerista ei ollut vastaamaan huutoon. Varauksen jälkeen kesti pari vuotta ennen kuin Barkerista oli Blackhawksin NHL-miehistöön, mutta tulokaskausi ja tätä seuranneetkin olivat suuria pettymyksiä.

2006:

1#. Erik Johnson – Mietin hetken, että laitanko Johnsonia listaan, mutta lopulta laitoin. Jarmo Kekäläisen huutamaa Johnsonia verrattiin nuorena jopa Chris Prongeriin, olihan hän pelannut jo reilusti muita nuorempana alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissakin, Jälkikäteen voisi vertauskuvaa hakea kuitenkin jostain muualta. Edelleen vakituisesti isoja minuutteja pelaava Johnson on hyvää NHL-tasoa, mutta pettymys ykkösvaraukseksi. Bluesilla taisi olla kovin suuri tarve varata juuri puolustaja.

2010:

3#. Erik Gudbranson – Gudbransonista voi vielä aivan hyvin kehittyä Panthersille tärkeä puolustaja, mutta ei ole muutaman ensimmäisen NHL-vuotensa aikana kyennyt esiintymään sillä tavoin, mitä kolmosvaraukselta uskaltaa odottaa. Suuri kokoinen pelaaja, mutta ei ole pystynyt hyödyntämään ja pelaamaan sen edellyttämällä tavalla. Vielä kuitenkin on toivoa.
Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 11, 14:02:43
Lainailen (jos osaan) omia viestejäni vähän ja katsotaan mitä jo tapahtunut niiden osalta.


Runkosarjaottelut:

11   Alex Delvecchio   1550
12   Johnny Bucyk   1540
13   Brendan Shanahan   1524
14   Steve Yzerman   1514
15   Mike Modano   1499
16   Phil Housley   1495
17   Wayne Gretzky   1487
18   Rod Brind'Amour   1484
19   Doug Gilmour   1474
20   Jaromir Jagr   1473

Syötöt:

6   Adam Oates   1079
7   Steve Yzerman   1063
8   Jaromir Jagr   1050

Pisteet:

4   Ron Francis   1798
5   Marcel Dionne   1771
6   Steve Yzerman   1755
6   Jaromir Jagr   1755


Kuten olettaa saattoi, niin Jagr nousi avausottelun ja siellä saalistamiensa kahden syötön myötä yhden sijan jo parissa sarakkeessa. Oates voi olla vielä hyvinkin tavoitettavissa kauden mittaan.
Harjoitusleirien kautta pelipaikkaa ovat hakemassa seuraavat pelaajat, joilla ei ole vielä ainoatakaan ottelua pelattuna NHL:ssä.

Buffalo Sabres: Joel Armia
Carolina Hurricanes: Rasmus Rissanen
Dallas Stars: Julius Honka, Jyrki Jokipakka, Henri Kiviaho
Edmonton Oilers: Iiro Pakarinen, Frans Tuohimaa
Florida Panthers: Juho Lammikko
Los Angeles Kings: Alex Lintuniemi
Minnesota Wild: Michael Keränen
Nashville Predators: Miikka Salomäki, Mikko Vainonen
New York Islanders: Ville Pokka
Pittsburgh Penguins: Kasperi Kapanen
St. Louis Blues: Jori Lehterä, Jani Hakanpää, Petteri Lindbohm, Santeri Saari
Tampa Bay Lightning: Henri Ikonen
Toronto Maple Leafs: Cristopher Gibson
Winnipeg Jets: Jussi Olkinuora


Näistä siis vain Lehterä aloitti kautensa ylhäällä, mutta se nyt olikin aivan selvä tapaus. En tiedä voiko olla pettynyt, että muut eivät vielä päässeet ylhäällä pelaamaan. Jokipakka ja Pakarinen olivat toki sellaisia, että ihan realistiset odotukset oli pelipaikan suhteen. Eiköhän sieltä vielä tilaisuus aukea.

Lisäksi aivan viime metreillä Kapanen, Lindbohm ja Pokka saivat siirron, kuka Suomeen ja kuka AHL:ään. Lindbohmille saattaa ovet aueta ylös heti seuraavan loukkaantumisen myötä ja viime yön perusteella en näe estettä miksei Pokka voisi saada kutsun myöskin. Miten sitten seurat haluavat käyttää tulokassopimuksiaan, ainakin sen yhdeksän ottelua voisi olla tiedossa.


Wildin maalivahtien tilanne on tällä hetkellä aika surkea Hardingin murrettua nilkkansa. Bryzgalovista ei ole varmaa tietoa, ilmeisesti pelipaikkaa on tarjottu. Muutenhan tämä avaisi suurella todennäköisyydellä Bäckströmille ykköstorjujan paikan.


Ja tähän saa muokata Darcy Kuemperin. Nollapeli avausottelussa Avalanchea vastaan ja melko helpolla pääsi.


- Wildin senttereiden järjestys näyttäisi tällä hetkellä olevan Granlund – Koivu – Haula. Ja Parise nimenomaan Granlundin laiturina. Parisea ja Koivua peluutettiin mielestäni vähän väkisinkin yhdessä. Ei se näyttänyt toimivan. Nyt Koivun laitureina Vanek ja Coyle. Ei ole kirkossa kuulutettu, että tämäkään toimisi, mutta Vanek -korttia ei ole vielä ainakaan nähty.

Folin oli kolmosparissa, Dumbasta ei minulla ole tietoa.

Samalla selvisi se, että Bryzgalov on tosiaan hakemassa pelipaikkaa Wildin miehistöstä ja itse asiassa Kuemper on aiempaa väitettäni vastoin myös mukana. Eli Hardingin vaikeuksien myötä ei nyt ihan kaikki toiveet valuneet viemäriin.

- Ted Nolanin mukaan Ristolaisella on erittäin hyvät edellytykset Sabres –miehistöön, jos tämä ei ollut jo aiemmin selvää. Ristolainen on kuulemma pudottanut painoa kymmenisen kiloa ja se näkyy vauhdissa ja jopa voimaa on tullut lisää.

Armia jatkanee AHL:n puolella, mutta kevään hyvät esitykset eivät ilmeisesti jääneet suonenvedoksi. Varmasti tulee samaan pelejä ylhäälläkin. Mahdollisesti nuo kevään huippuotteetkin olisivat voineet tulla esille jo runsaasti aiemminkin, mutta kun käsi murtui juuri näihin aikoihin vuosi sitten ja edessä oli erittäin pitkä tauko. Ei ole helppoa nousta sellaisen jälkeen esille niin vähällä kokemuksella uudessa sarjassa ja pienessä kaukalossa.


Granlundin, Parisen ja Pominvillen yhteenpelaaminen ei jättänyt mitään kysymysmerkkejä avausottelun osilta. Peli pyöri kaiken aikaa vastustajan maalilla ja tehojakin syntyi kiitettävästi.

Jostain syystä Cooke oli peräti kakkosketjussa Koivun ja Vanekin kanssa. Ei ole kahden jälkimmäisenkään yhteenpelaaminen vielä häikäissyt, mutta Coylen olisin odottanut näkeväni Cooken tilalla.

Folin ja Dumba olivat vähän yllättäenkin Wildin kolmospari. Ennakossa pohdin, että kumpi näistä tulee pelaamaan Ballardin kanssa, mutta sieltä siis täystyrmäys.

Ristolaisen kohdalla en enää ollenkaan miettisi AHL:ää. Kärsii tällä hetkellä enemmänkin huonosta pakkiparista.

Armia oli viime yönä Rochesterin mukana hyvässä ja pahassa. Syöttö ja upea rl-maali, mutta melkoista sooloilua ja lopun rähinöistä suihkukomennus.


Tänään on jo otsikoitu Suomessakin tästä Blue Jacketsin Ryan Johansenin sopimusneuvotteluja koskevasta riidasta...

- J. Jokinen ja Barkov istutettu samaan ketjuun tässä vaiheessa. Varmasti helpottaa Barkoviakin, kun voi suomeksi kommunikoida kentällä ja JJ tulee kyllä viimeistelemään Boyesia paremmin. Bergeinheim / Huberdeau / Fleischmann kuka lie onkaan se kolmas lenkki, mutta Boyesin roikottamista tuossa ihmettelisin.

- KHL:stä siirtyneistä Jori Lehterä on harjoitellut Tarasenkon kanssa samassa ketjussa. Ei siis mitään yllätystä siltä suunnalta. Toivottavasti Jorin vauhti riittää.

- Kontiola sai nyt kokeilla Kesselin kanssa samassa vitjassa. Heitän tähän, että Kontiola tulee lopulta olemaan 3. sentteri, Bozakin ja Kadrin johtaessa kahta ensimmäistä ketjua.

- Keränen väläytti taitojaan tekemällä Kenta Nilsson -tyylisen rangaistuslaukauksen Wildin leirillä.

Johansen pääsi kuin pääsikin lopulta sopimukseen sinitakkien kanssa. Kolme tulevaa kautta rasittaa Blue Jacketsin palkkakuluja 4 000 000 $ / vuosi. Voisi mainita, että Johansen oli kyllä luvalla sanoen heikko avausottelussa.

Vielä ensimmäisessä ottelussa jäi Jussi Jokisen esitys Barkovin laidalla melko vaisuksi. Toisaalta olihan se melkoista jäähyilyä itse JJ:ltä, mutta myös koko Panthers-joukkueelta. Huberdeau oli lopulta tämä ketjun kolmas pelaaja.

Katsoin Bluesin ja Lehterän ottelua vain yhden erän osittain. Jori taisi vähän kritisoida otteitaan, mutta näkemäni perusteella pelasi oikeinkin hyvin, ainakin hyökkäyspäässä ja vauhti riitti oikein hyvin. Tarasenkon kanssa homma on toiminut tosiaan jo aiemmin, mutta paikka löytyi lopulta Schwartzin ja Lindströmin keskeltä. Ylivoimalla oli ilmeisesti sitten erilaiset koostumukset ja oliko myös tasakentällisin välillä Lindström vaihdettu Tarasenkoon?

Kontiolan vauhti ei vielä riittänyt Maple Leafs -miehistöön. Juuri muuta estettä ei olisikaan, mutta miten paljon voi sitten olettaa tämän vauhdin paranevan kauden mittaan? Muuten kyllä olisi oikeasti vahvistus NHL:n puolella. Bozak ja Kadri olivat tosiaan odotetusti 1- ja 2-sentterit.

Keränen taisi tehdä maalin viime yönä Iowa Wildille. Tuskin ihan äkkiä mitään asiaa NHL:ään.


1.   Jay Bouwmeester - 717 ott.
2.   Andrew Cogliano  - 540 ott.

- Bouwmeester on kaikkien aikojen listalla sijalla viisi. Sen verran kovasta suorituksesta kyse, että edelle ei mahdu esimerkiksi yhtään 60- tai 70-luvuilla syntynyttä pelaajaa.
- Coglianon luku 540 on yhtä kuin hänen uransa kaikki NHL:n runkosarjaottelut. Cogliano onkin neljänneksi eniten peräkkäisiä otteluita uransa alusta mitattuna pelannut pelaaja. Mahdollista onkin, että sijoitus nousee kauden mittaan vielä kolmanneksi.


Bouwmeesterin ja Coglianon peräkkäisten pelien putket jatkuvat. Näitä on kiva seurata kauden mittaan ja toivottavasti tulee pelaajille ja joukkueillekin hyviä pisteputkia kauden alusta.


2010:

3#. Erik Gudbranson – Gudbransonista voi vielä aivan hyvin kehittyä Panthersille tärkeä puolustaja, mutta ei ole muutaman ensimmäisen NHL-vuotensa aikana kyennyt esiintymään sillä tavoin, mitä kolmosvaraukselta uskaltaa odottaa.

Ei tullut liiemmin, eli ei yhtään keskityttyä Gudbransonin pelaamiseen, mutta hurjalla laukauksella tehty maali tietysti jäi sentään mieleen. Näkyy saaneen Panthersin kuudesta puolustajasta vähiten jääaikaa. Fanien kirjoituksia lukemalla saa sen kuvan, että paljon paremmalta näyttää kuin viime kaudella.

-----

Mietin, että ketjun voisi varmaan muuttaa ihan yleiseksi NHL-keskusteluksi? En halua, että tästä tulee mitään yksinpuhelua ja näkyy olevan paljon muitakin, jotka seuraavat ahkerasti ko. sarjaa ja varmasti monella enemmän sanottavaa kuin minulla aiheesta.

Varsinkaan itselläni, kun ei ole mitään suosikkiseuraa niin ei tule keskityttyä erityisemmin yhteenkään joukkueeseen. Sen vuoksi esim. kiva ollut lukea Ben_Amorin juttuja Flamesista.

Otsikko: Vs: NHL: tilastoja, ennätyksiä & muuta
Kirjoitti: Handy - Lokakuu 11, 14:06:20
Kyllä voisi ollakin yleinen NHL-ketju tässä. Yleisesti päivän nhl-kohteista tietoja ja tilastoja sarjasta ym.

Mukavaa luettavaa nämä monologitkin ovat, ei siinä :Finger_fing22:
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: R-bet - Lokakuu 17, 10:30:59
Lumpy on kyllä mahtavan ketjun isäntä, kiitos  :Finger_fing22:

Aina mainostan tätä samaa sivustoa, mutta on vaan niin loistava:

http://www.dtmts.com/

Lyhenne tulee sanoista DON'T TELL ME THE SCORE. Eli voit katsoa NHL-koosteet aamulla ja jännätä ottelua eli ei kuten esim. virallisilla sivuilla että tulos paljustuu liian aikaisin.

Legendaarinen sivu, jota aina tiirailin 1993-94 aamuisin ja katsoin että huh huh kun Teemu se vaan tekee pisteitä:

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P235_01.html

Tekstit-tv on edelleen  :afro:
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 22, 00:10:03
Jaromir Jagrin hyvät otteet jatkuvat edelleen.

Jarome Iginla ei ole vielä ratkennut maalintekoon, joten ei kannata hengitystä pidätellen odottaa 600:tta maalia.

Muista pelaajista voisi mainita Sidney Crosbyn joka nousi juuri 500:n syöttöpisteen paremmalle puolelle. Daniel Sedin ylsi vastaavaan saavutukseen jo vähän aiemmin kuluvalla kaudella.

Joe Thornton tehoili 1200:een pisteesen ja kausi on muutenkin alkanut Thorntonilta oikein hyvin. Kesän riidat ovat tainneet jäädä toistaiseksi historiaan.

Tuhannen pisteen rajan ylittäjiä saadaan mahdollisesti useampikin ennen joulua, mutta Marian Hossa olisi enää neljän pisteen päässä.

Chris Neil on jäähyillyt vasta viiden minuutin verran, mutta tämä on jo nostanut hänet historiatilaston 40:n joukkoon. Ja onko se sitten hyvä vai huono asia, mutta 30:n sakkiin on kaikki mahdollisuudet kauden mittaan.

Scott Hannan nousi tovi sitten tuhannen pelatun runkosarjaottelun "kerhoon". Seuraavaksi sinne ovat tyrkyllä Brad Stuart (991), Brad Richards (986), Daniel Sedin (983), sekä David Legwand (982).


Buffalo Sabres: Joel Armia
Carolina Hurricanes: Rasmus Rissanen
Dallas Stars: Julius Honka, Jyrki Jokipakka, Henri Kiviaho
Edmonton Oilers: Iiro Pakarinen, Frans Tuohimaa
Florida Panthers: Juho Lammikko
Los Angeles Kings: Alex Lintuniemi
Minnesota Wild: Michael Keränen
Nashville Predators: Miikka Salomäki, Mikko Vainonen
New York Islanders: Ville Pokka
Pittsburgh Penguins: Kasperi Kapanen
St. Louis Blues: Jori Lehterä, Jani Hakanpää, Petteri Lindbohm, Santeri Saari
Tampa Bay Lightning: Henri Ikonen
Toronto Maple Leafs: Cristopher Gibson
Winnipeg Jets: Jussi Olkinuora


Näistä siis vain Lehterä aloitti kautensa ylhäällä, mutta se nyt olikin aivan selvä tapaus. En tiedä voiko olla pettynyt, että muut eivät vielä päässeet ylhäällä pelaamaan. Jokipakka ja Pakarinen olivat toki sellaisia, että ihan realistiset odotukset oli pelipaikan suhteen. Eiköhän sieltä vielä tilaisuus aukea.

Lisäksi aivan viime metreillä Kapanen, Lindbohm ja Pokka saivat siirron, kuka Suomeen ja kuka AHL:ään. Lindbohmille saattaa ovet aueta ylös heti seuraavan loukkaantumisen myötä. Miten sitten seurat haluavat käyttää tulokassopimuksiaan, ainakin sen yhdeksän ottelua voisi olla tiedossa.

Nyt on Lindbohmilla visiitti tehty ylhäällä ja oikein kelvollisesti meni. Ensimmäisessä vaihdossa joutui heti todistamaan Ducksin maalia, mutta ei siitä Lindbohmia voi syyttää. Muutaman seuraavan vaihdon katsoin vielä ja oikein miehekkäästi pelasi. Ei heti arvaisi, että sama kaveri on pelannut vuosi sitten Mestistä ja nuorten SM-liigaa.

Myös Jokipakka sai kutsun Dallas Starsin miehistöön, mutta debyyttia saadaan ilmeisesti odotella vielä tovi, koska ensi yönä Jokipakka ei vielä näillä näkymin ole kokoonpanossa.

Avalanchella oli epäonnea sekä Varlamovin että Berran vaivojen kanssa, jonka myötä Sami Aittokallio sai siirron ylös, mutta Berra näyttäisi kuitenkin jälleen tulevana yönä pelaavan.

Tuossa yläpuolella olevassa listassa oli siis nimiä, joilla ei ole tai ei ollut ennen kauden alkua pelejä pelattuna NHL:ssä, mutta muista nuorista - jo NHL:ssä pelanneista tai debyyttia odottavista voisi mainita AHL:ssa edukseen esiintyneet Teemu Pulkkisen (4 ott. 3+1), Markus Granlundin (5 ott. 2+2), Iiro Pakarisen (3 ott. 2+1), Michael Keräsen (4 ott. 1+2) ja Julius Hongan (3 ott. 1+1).

Vielä ensimmäisessä ottelussa jäi Jussi Jokisen esitys Barkovin laidalla melko vaisuksi. Toisaalta olihan se melkoista jäähyilyä itse JJ:ltä, mutta myös koko Panthers-joukkueelta. Huberdeau oli lopulta tämä ketjun kolmas pelaaja.

Erityisemmin ei ole Floridan ykkösketju kuin koko joukkuekaan vakuuttanut myöhemmissäkään peleissä. Ykkösnyrkissä on nyt testattu myös Hayesia ja Boyesia, joiden kanssa meninkin vähän sekaisin pari yötä sitten. Myös viime kaudelta tuttu Bergenheim-Barkov-Boyes -koostumus nähtiin jäällä. Nähdäkseni tämä BBB, jolle oli joku erityisen tyhmä lempinimikin toimi parhaiten tähän asti nähdyistä.


Bouwmeesterin ja Coglianon peräkkäisten pelien putket jatkuvat. Näitä on kiva seurata kauden mittaan ja toivottavasti tulee pelaajille ja joukkueillekin hyviä pisteputkia kauden alusta.


Nämä kestävät ilmeisesti edelleen. Coglianolla onkin pian sija 12. haarukassa tässä ns. Iron Man -tilastossa. Bouwmeester saa odotella sijalle neljä nousemista aina kauden loppupuolelle saakka, jos on sinne noustakseen.

Muista alkukauden putkista voisi mainita parilla lauseella.

- Nick Foligno (CBJ) on onnistunut saalistamaan syöttöpisteen kaikissa kauden viidessä ottelussaan.

- T.J. Brodie (CGY) on kerännyt tehnyt vähintään yhden pisteen kuudessa edellisessä ottelussaan. Ei huonosti puolustajalta. Harmi, että tämä putki ei alkanut kauden ensimmäisestä ottelusta Canucksia vastaan.

Viiden ottelun pisteputkessa syöttöpisteidensä myötä on Nick Foligno, mutta myös Mike Cammalleri (NJD), Jakub Voracek (PHI) ja kaiken sotkun jälkeen myös Ryan Johansen (CBJ).

On vielä melko aikaista näille tilastoille, koska kausi on vielä niin alussa, mutta hyvä, että seurattavia pelaajia kuitenkin on. Täytyy ottaa huomioon, että osalla joukkueista on vasta neljä ottelua pelattuna, joten Crosby ja kumppanit saattavat pistää listat uuteen uskoon.

Joukkueiden osalta nopeasti vilkaistuna ei yhdelläkään ole täysin puhdas alkukausi alla vaan viimeistään 60:n minuutin jälkeen on tullut jokunen pistemenetys.

Jos käydään kritisoimaan nähdyn perusteella kirjoittamaani NHL-ennakkoa, niin aika moni joukkue on ylisuorittanut alkukauden aikana tai sitten arvioni ovat olleet täysin pielessä. Varsinkin Predators ja Senators on mainittava, ehkä myös Flames on tunnustettava yllättäjäksi. Päinvastoin taas Blues, Bruins ja Lightning olisivat voineet aloittaa sähäkämminkin.

Kyseisessä ennakossa mainitsin jotain Dominik Hasekin numeron jäädyttämisestä / paidan kattoon hilauksesta ja nyt päivämääräksi on varmistunut tulevan tammikuun 13:s päivä. Sabres saa kyseisenä iltana vastaansa Hasekin viimeksi edustamansa NHL-seuran, Detroit Red Wingsin. Saman seuran, johon Hasek oli enemmän tai vähemmän lähellä päätyä vielä pari kautta takaperin, 47-vuotiaana.

Sen verran tullut numeroita pyöriteltyä tämän ketjun lyhyen historian aikana, että pienellä varauksella kannattaa suhtautua, jos joku lukema epäilyttää tai näyttää muuten uskomattomalta.

E:


Muista alkukauden putkista voisi mainita parilla lauseella.

- Nick Foligno (CBJ) on onnistunut saalistamaan syöttöpisteen kaikissa kauden viidessä ottelussaan.

- T.J. Brodie (CGY) on kerännyt tehnyt vähintään yhden pisteen kuudessa edellisessä ottelussaan. Ei huonosti puolustajalta. Harmi, että tämä putki ei alkanut kauden ensimmäisestä ottelusta Canucksia vastaan.

Viiden ottelun pisteputkessa syöttöpisteidensä myötä on Nick Foligno, mutta myös Mike Cammalleri (NJD), Jakub Voracek (PHI) ja kaiken sotkun jälkeen myös Ryan Johansen (CBJ).

On vielä melko aikaista näille tilastoille, koska kausi on vielä niin alussa, mutta hyvä, että seurattavia pelaajia kuitenkin on. Täytyy ottaa huomioon, että osalla joukkueista on vasta neljä ottelua pelattuna, joten Crosby ja kumppanit saattavat pistää listat uuteen uskoon.

Viime yön jälkeen saa listoilta pudottaa toistaiseksi Brodien, Cammallerin ja Voracekin. Sen sijaan Daniel Sedinin nimen saa lisätä viiden ottelun syöttö- ja pisteputkien listaan.


Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 24, 17:25:01
Ei ole vielä NHL:n listat päivittyneet, joten nyt liikutaan heikoilla hangilla, kun minä alan suorittaa yhteenlaskuja.

Malkin ja Foligno ovat nyt siis kaiketi saalistaneet syöttöpisteen kuudessä perättäisessä ottelussa. Daniel Sedin putosi tästä porukasta, vaikka Canucks neljä maalia viime yönä tekikin.

Kuuden ottelun pisteputkessa on kahden ensiksi mainitun lisäksi myös Folignon ketjukaveri, Ryan Johansen.

Tässä vaiheessa voikin sanoa, että kai tuo oli Kekäläiseltä melko onnistunut sopimusneuvottelu Johansenin osalta, kun cap hit on vain neljä miljoonaa dollaria vuodelta. Mitään takuita ei näin hyvistä otteista ollut yhden hienon kauden jälkeen, joten viisaastihan Kekäläinen yms. piti linjansa neuvotteluissa. Ja mitä itse epäilin Johansenin motivaatiota, niin ei tarvitse epäillä enää. Hienoa pelaamista myös puolustussuuntaan.

Vaikka Folignolla ja Johansenilla hyvin meneekin, niin Blue Jacketsin osalta viikon huono uutinen oli tietysti se, että Nathan Hortonin kausi on käytännössä ohi ja mahdollisesti koko ura. Horton on kärsinyt jo vuosia selkävaivoista, mutta nyt selkä ei näytä asettuvan enää ollenkaan.

Viiden ottelun pisteputkeen nousivat viime yön myötä: Krejci, Ribeiro ja Kelly.

Ei viisi ottelua tietenkään mikään kovin erikoinen vielä ole. Tuplasti pidempi, niin alkaa kerätä mediassakin huomiota. Silti ei äkkiseltään arvaisi, että vähän penkin alle menneen alkukauden jälkeen Bruinsin joukkueestakin saa pari nimeä listalle. Charan polvivamma ja sitä seurannut huili ei tosin tule yhtään helpottamaan Bruinsin pientä alavireisyyttä.

Merkille pantavaa on tietysti se, että Ribeiro on kaikkien siviiliongelmien jälkeen löytänyt uuden vaihteen uralleen. Tai mistä minä tiedän onko ne ongelmat ohi, mutta hyvin näyttäisi kulkevan.

Suomalaisten osalta on pitänyt vielä hiljaista. Valtteri Filppulalla oli viime kaudella 12:n ottelun mittainen pistejakso, joten siinä hyvä ja aika kovakin tavoite suomalaisille.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Handy - Lokakuu 30, 14:50:41
Välillä ne ammattituomaritkin kusee hommat. Eikö nuo voisi jälkeenpäin vielä keskustella keskenään tilanteesta ja sitten vasta tehdä lopullisen päätöksen?

https://www.youtube.com/watch?v=EG-Hx2Wj1uQ
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Marraskuu 03, 18:23:49
Olikohan nyt, että kymmenen ottelun mittaisen pisteputken sai Ryan Johansen lopulta aikaiseksi. Jakso alkoi kauden ensimmäisestä ottelusta, joten se tiesi Columbus Blue Jacketsin seuraennätystä siinä sarakkeessa.

Olin näkevinäni lähetyksessä, että Blue Jacketsin pisteputki ennätys - ihan sama mistä kohtaa kaudesta, olisi ollut Rick Nashin ja R.J. Umbergerin nimissä ja lukemat sama kymmenen ottelua.

Muuten en ole nyt seurannut niin tarkasti, että miten kenelläkin menee ja ei mene. Jevgeni Malkinilla on kuitenkin kymmenen ottelun jakso menossa ja putki saattaa kasvaa 11:n ottelun mittaiseksi kahden yön päästä Wildia vastaan.

Jagr ei ole "vieläkään" mennyt Mike Gartnerin ohi maaleissa, mutta seuraavalla kuitenkin tasoihin. Hyvinhän tuo näyttää kulkevan, että ei ole syytä lopettaa tähän kauteen sen puoleen. Vitsailihan Jagr itse uran jatkumisesta yli 50-vuotiaaksi.

Iginlakin sai lopulta maaleja aikaiseksi ja on nyt kaksi maalia kaukana Sundinista ja Nieuwendykista (564).

Marian Hossa sai sen 1000:nnen tehopisteen kaavittua, mutta muuten aika hiljaista.

Suomalaisten osalta ei mitään erikoista. Koivu noussee hyvin pian kymppisakkiin pisteissä. Koivulla ja Filppulalla myös Christian Ruuttu (13:s / 134) kohta tavoitettavissa maaleissa.

Olli Jokinen esimerkiksi ei ole vielä pisteille päässyt, mutta pelannut kyllä oikein hyvin omaa rooliaan kolmosketjussa. Kaikista ihmeellisintä on tietysti OJ:n uuden hiustyylin lisäksi se, että tehotilasto on plussalla. Eiköhän OJ vielä suomalaisten jäähypörssin kärkeen hoida itsensä, kun Jarkko Ruutu olisi 31:n minuutin päässä.

Crosby on tietysti melko hurjassa pistevauhdissa ja Perry maaleissa, mutta katsoa nyt tuonne puoliväliin kautta, että vieläkö tahti jatkuu. En tiedä missä suhteessa Crosbyn ketju on nyt tehnyt pisteitä, mutta joku aika sitten lähes kaikki tehot oli vielä yv:ltä. On se kait jo vähän tasoittunut.

2000-luvun runkosarjan suurin pistemäärä pelaajalta taitaa olla tuo Joe Thorntonin 05-06 -kauden 125 pistettä ja Crosbyn ennätys sitä seuraavalta - 06-07 -kaudelta, uran toiselta NHL-runkosarja -kaudelta 120 pistettä. Eipä tuo Crosbyn tämänhetkinen 147 pisteen tahti varmaan ihan huhtikuulle jatku, mutta noihin aiempiin lukemiin saattaisi olla mahdollisuudet kaiken mennessä nappiin. Kyseessä on kuitenkin Crosby, että ei tämä mitään sattumaa ole.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Marraskuu 15, 12:14:57
Kohta pari viikkoa mennyt tuosta Crosbyn pisteiden ihmettelystä ja eipä tuo tahti nyt niin huono ole vieläkään. Tietysti väliin mahtuu nyt näitä "vain" 0+1 -iltoja, mutta seassa oli myös tämä viiden syöttöpisteen suonenveto, jos sitä sellaiseksi voi nimittää. Hockey-Referencen sivuilta vilkaistaessa näkyi näitä viiden pisteen iltoja olleen uralla jo aiemminkin, sekä myös muutama kuuden pisteen ottelu.

Crosby on kuitenkin edelleen yli 135:n pisteen vauhdissa, joten se hänen oma 120:n pisteen ennätys on edelleen hyvinkin lyötävissä.

Suomalaisista voisi mainita pikku hiljaa hyvään vireeseen yltyneen Jussi Jokisen. Näköjään homma alkoi toimimaan ilman malkineita ja neilejakin. Jussilla oli viiden ottelun pisteputki loka-marraskuun taitteessa ja parin ottelun tauon jälkeen pisteitä näyttää taas kertyvän. Melkein sanoisin, että vaikka Panthers nyt on pisteitä onnistunutkin napsimaan, niin keneltä tahansa pelaajalta kaikki yli 40:n pisteen on hyvä suoritus tuossa joukkueessa.

Mikäli ESPN:n sivut ovat jo päivittyneet, niin Leo Komarov pitää viime yön jälkeen toista sijaa taklaustilastossa. Nyt on siis Tuomo Ruudullakin "korvaaja". Kolmantena listalla on muuten saman seuran Roman Polak. Sama tshekki on aivan kärkinimiä myös blokatuissa laukauksissa.

MTVSportin uutisen mukaan Komarov johtaa nyt myös kiekonriistotilastoa. Maple Leafsin osalta edellisen näkemäni - viikko takaperin pelatun Rangers-ottelun perusteella voisi melkein arvella, että jokohan siellä on erään suomalaisen kohdalla suurin kysyntä pelipaitojen suhteen?

Sami Vatanen on ylivoimapisteissä koko NHL:n kahdeksas. Erittäin tasainen tilasto: sijat 1-19 erottaa vain neljä pistettä. Jos verrataan Samia muihin puolustajiin, niin melko kovien nimien kanssa kymmenen kärjessä. Kaksi muuta puolustajaa ovat siis TPS:stäkin tuttu Kevin Shattenkirk ja Keith Yandle.

Jori Lehterä on ainoana suomalaisena yli piste/peli -tahdissa, joskin turha aliarvioida ketään tuolla "ainoana" -sanalla. Viime kaudella, kun yksikään suomalainen ei ylittänyt edes 60:n pisteen rajaa. Saati sitten, että edellisestä suomalaisen pelaajan yli 70:n pisteen kaudesta on aikaa jo yli neljä vuotta. Vähän näitä Lehterän ketjukavereita taidettiin leirillä ja kauden alussa vatvoa, mutta tämä nykyinen STL-ketju on kyllä hienoa katsottavaa. Yksi ja sama, vaikka Lehterän pisteet olisi 50. kauden lopussa, niin ei se pettymys olisi. Mutta niin pitkään kuin se mahdolliselta näyttää, niin toivotaan Lehterästä sitä 70:n pisteen rajan rikkojaa.

- Ruotsin ja Predatorsin Filip Forsberg on tehnyt maalin kuudessa viimeisessä ottelussaan ja yhteensä seitsemän maalia.

- Lehterän ja Vladimir Tarasenkon ketjukaveri Jaden Schwartz on kerännyt seitsemän syöttöpistettä viidessä edellisessä ottelussaan.

- Tshekin Jakub Voraceilta on viime yön myötä jo yhdeksän ottelun pisteputki ja näissä otteluissa 17:n tehopistettä. Taas saa kuitenkin tarkastaa paremmasta lähteestä, koska laskin itse tuolta The Globe and Mail sivuilta, jotka päivittävät listat vasta iltapäivällä Suomen aikaa.

Tuolta tämän hetken pisteitä peräkkäisissä otteluissa -listalta löytyy totta kai kokonaisuudessaan myös Schwartz-Lehterä-Tarasenko -trio.

Ehkä osittain, jos on ollut valittamista Wildien suomalaisten tehottomuudesta ja tehottomasta ylivoimasta, tai Barkovin osittain vaikeasta toisesta kaudesta, niin näitä yllättäjiä riittää sitten senkin edestä.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Marraskuu 18, 13:25:53
Pistetään tämän otsikon alle pari tuoretta linkkiä World Cup -turnaukseen liittyen.

Jääkiekon World cup -turnaukseen melkoinen uudistus - IL (http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2014111818847299_jk.shtml)
Dramatic changes coming to World Cup of Hockey - Sportsnet.ca (http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/world-cup-of-hockey-to-make-dramatic-changes/)
World Cup muuttuu dramaattisesti - MTVSport (http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/leijonat/artikkeli/kummola-neuvottelemassa-world-cup-muuttuu-dramaattisesti/4537556)

Sitten nähdään, jos ja kun kiekko putoaa jäähän, mutta näiden perusteella Ruotsi, Yhdysvallat, Kanada, Suomi, Tshekki ja Venäjä olisivat varsinaiset maat kisoissa ja näiden lisäksi kaksi All-Stars -joukkuetta muista Euroopan jääkiekkomaista. Tekisi melkein mieli laittaa se selällään naurava hymiö.

Viimeinen niitti olisi kuitenkin se, että KHL-pelaajat jäisivät turnauksesta pois. Viitaten Word Cupin ajankohtaan.

Todennäköisesti se kirpaisisi hieman Suomeakin, mutta erityisesti Venäjää, jolta jäisi ketju-pari erittäin mielenkiintoisia pelaajia sivusuun. Eihän näitä ole ole vielä kirkossa kuulutettu, mutta ei ole helppoa kuvitella, että KHL muuttaisi omaa otteluohjelmaansa liki kuukaudella eteenpäin / myöhäisemmäksi.

Maailman parhaat pelaajat eivät tee automaattisesti hyvää turnausta. Mielestäni kevään MM-kisoissa nähtiin paljon viihdyttävämpää kiekkoa kuin Olympialaisissa. Pois lukien se Venäjä-USA -ottelu, mutta nämä muutokset tuskin tuovat mukanaan juuri ketään uusia lajin pariin vaan turnauksesta saa "muovisen" kuvan. Eikä voida puhua edes "maailman parhaista", jos pelaajat poimittaisiin vain Pohjois-Amerikan sarjoista.

Itse näen, että turnaukselle ei vain löydy hyvää ajankohtaa. Elo-syyskuun vaihde olisi ehdottomasti liian aikainen. Moni pelaaja vielä parantelee kolhujaan ja ovat muutenkin vielä täysin kesäterässä - tietysti, kun pelejä ei ole ollut useaan kuukauteen. Aikaisemmin pelattava turnaus saattaisi mahdollistaa tämän KHL:än mukana olemisen. Syyskuun ~parin viimeisen viikon aikana pelattava turnaus blokkaa KHL:än. Sitä en tiedä, enkä paljoa tuosta englanninkielisestä edes totta puhuen ymmärräkään, että miten tämä vaikuttaa NHL:än harjoitusleireihin ja -peleihin. Eli saataisiinko näitä miten turnauksen alle? Ei niistä taida olla itse uutisessa puhettakaan, mutta kiinnostava juttu mielestäni.

Vaikka Kanada Cupilla ja vähän Word Cupillakin on perinteitä, niin nyt mennään kyllä väärään suuntaan. En näe tuota hyvänä korvaajana edes silloin, vaikka Olympialaisissa ei nähtäisi enää NHL-pelaajia.

Jos NHL ei jatka Olympiakiekon parissa, niin silloin voisin kuvitella, että joskus siellä helmikuun kieppeillä pelattaisiin, vaikka sitten neljän vuoden välein tällainen World Cup. Tai tuleeko vielä MM-kisoihin joku muutos, mutta ennemmin katson sitten näitä joka toukokuisia - vähän heikommalla miehistöllä pelattavia kisoja, kuin 140kiloisiadustinbyfuglieneja kesän lopulla ilman maailman toiseksi parhaan kiekkosarjan pelaajia.

Uutiseen sisältyi muitakin uudistuksia, mm. paras kolmesta finaali, joka taas ei kuulosta niin huonolta. Ehkä verottaisi esimerkiksi juuri Suomen toivon rippeitä mahdollisessa finaalissa, kun enää ei riittäisi se yhden ottelun suonenveto.

Varmaan kohta selviää enemmän esimerkiksi tuon KHL:än osalta. Ja ei sillä etteikö Slovakiasta, Tanskasta, Saksasta yms. saisi hyvät All-Stars -joukkueet kasaan - jopa menestysmahdollisuuksia omaavat, mutta ei tuo huumori minulle uppoa. Jokseenkin niin käsittämätön uutinen, että melkein olisin kuvitellut lukevani saman huhtikuun ensimmäinen päivä. Toivonkin, että menin johonkin miinaan ja nyt Lumpya on huijattu. Mutta tehkööt NHL oman turnauksensa kanssa mitä huvittaa, niitähän se kirpaisee.

E: Kummola myöntää, sekä kiistää osan aiemmin uutisoiduista väitteistä.
Linkki MTVSportin sivuille. (http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/leijonat/artikkeli/kummola-world-cup-mullistus-todennakoinen-kumoaa-villeimman-huhun/4539152)
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Marraskuu 23, 21:42:22

Bouwmeester saa odotella sijalle neljä nousemista aina kauden loppupuolelle saakka, jos on sinne noustakseen.


Bouwmeester's 'Ironman' streak likely to end Sunday (http://www.stltoday.com/sports/hockey/professional/bouwmeester-s-ironman-streak-likely-to-end-sunday/article_eadabd76-d9dd-5890-a4ad-e2e5fa5e87ac.html). Linkki STLToday.com -sivustolle.

Nyt näyttää siltä, että kaikki putket tosiaan päättyy aikanaan ja Jay Bouwmeester ei pelaa parin tunnin päästä alkavassa ottelussa. Sittenhän sen näkee eikä tarvitse arvuutella, mutta ei pistänyt vielä ainakaan silmään täysin varmaan tietoa suuntaan tai toiseen. Jos Bouwmeesterille tulee nyt paussi, niin hänen ennätyksekseen jäi 737 perättäistä NHL:n runkosarjaottelua.

Siltä kuitenkin vaikuttaa, että lähitulevaisuudessa seurataan lähinnä sitä, mihin saakka Andrew Cogliano yltää otteluputkessaan (561), joka alkoi hänen osaltaan uran ensimmäisestä runkosarjaottelusta kaudella 2007-2008.

-----

Sitten lähti kaksi suurta jääkiekkomiestä samana päivänä, Viktor Tikhonov ja Pat Quinn.

https://www.youtube.com/watch?v=_qzqHgfGgLQ
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Marraskuu 30, 17:31:18
Laskin vähän suomalaisten pistekeskiarvoja ja sitä myöten mahdollisia lukemia kauden lopussa. Voi vertailla esimerkiksi viime kauteen tai vaikkapa muihin 2010-luvun taulukoihin. Sittenhän sen keväällä näkee, että mikä on todellisuus, mutta mikäs näitä pyöritellessä.

Komarov sai vähän tärskyä viime yön pelissä ja oliko sillä sitten seuraamuksia yms. vastoinkäymisiä tulee kyllä varmasti. Lehteräkin taisi ainakin yhden pelin jättää tähän mennessä välistä jonkun flunssan vuoksi.

Näistä taisi olla jotain vetojakin tarjolla Unibetilla, Bet365:lla tai jossain ennen kauden alkua. Filppula, Mi. Granlund ja Koivu taisivat olla melkoisia suosikkeja silloin suomalaisten sisäisen pistepörssin voittajaksi.

1. Jori Lehterä: 7 + 14 / 21 ---> 24 + 49 / 73
2. Valtteri Filppula: 4 + 15 / 19 ---> 14 + 51 / 65
3. Sami Vatanen: 5 + 14 / 19 ---> 16 + 46 / 62
4. Leo Komarov: 4 + 12 / 16 ---> 14 + 43 / 57
5. Jussi Jokinen: 2 + 10 / 12 ---> 8 + 41 / 49

Pyöristykset vähän sinne ja tänne.

Kyllähän tuo tämän hetken kärki näyttää aivan toisenlaiselta, mitä olisi voinut kuvitella. Yli neljäsosa kuitenkin kaudesta takana, joten tuskin ihan sattumaa.

Huomioitavaa on, että Komarovin ylivoima-aika on ollut todella vähissä ja silti noin komeat lukemat. Ei Selke-ehdokkuus olisi maailman suurin ihme. Edelleen voi mainita myös, että Komarovilla on saldona vasta neljä jäähyminuuttia.

Todennäköisesti osan pistetahti tulee laskemaan, mutta päinvastoin mikään ei estä, etteikö jollain voisi noustakin. Varsinkin tuon viisikon takaa on lupa odottaa parempaa ja joku voikin nousta sieltä aivan hyvin yli 50. pisteen.

Siltä kuitenkin näyttää, että tämä vuosi voi olla hyvinkin suomalaisten osalta paras viimeiseen viiteen kauteen kärjen osalta. Turha mennä ajassa kovin kauas taaksepäin, mutta esimerkiksi KHL:n vaikutus on näkynyt koko tämän ajan, joten sikäli vertailukelpoinen.

Sami Vatasen pisteet voivat kyllä olla kauden loputtua melko komeat. Eihän Vatasesta järin suuresti ole iloa ollut omassa päässä, mutta hyökkäyspäässä senkin edestä. Vatanen on seitsemäntenä koko NHL:n ylivoimapisteissä ja puolustajien ykkönen. Vatanen on myös vain pari pistettä kaukana Ryan Getzlafista Ducksin sisäisessä pistepörssissä, väliin mahtuu vielä Corey Perry.

Scott Niedermayer teki Stanley Cupiin päättyneellä kaudella 69:n ja Lubomir Visnovsky saalisti kaudella 2010-2011, 68 pistettä, joten sinne olisi vielä vähän matkaa. Nämä lukemat siis tietenkin vain Ducks -joukkueen osalta.

Vaikka Vatasen vauhti vähän hiipuisikin, niin yli 50. pistettä on tietysti erittäin realistinen lukema. Olikohan Kimmo Timonen ja kausi 2006-2007, jolloin suomalaispuolustaja on viimeksi ylittänyt äsken mainitun rajan.

Pekka Rinne on aloittanut kauden upeasti:

 • Voittotilastonen ykkönen.
 • Päästetyt maalit ottelua kohden vain 1.82, kun edellä olevat ovat pelanneet vain kaksi, kuusi ja kahdeksan ottelua Rinteen 20:ta vastaan.
 • Torjuntaprosentti .933, joka on NHL:n toiseksi korkein. Edellä kahdeksan ottelua pelannut Michael Hutchinson.

Olli Jokinen on muuten noin 28-30 jäähyminuutin vauhdissa, kun vielä "pitäisi" liki tuon verran saada lisää, että Esa Tikkanen ja Jarkko Ruutu jäisivät tilastossa taakse.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Joulukuu 02, 17:45:50
Eksyin taas Hockey-Referencen ja NHL:n sivuille.

 • Sami Vatanen on tehnyt tällä kaudella kuusi maalia ja tasaisella taulukolla vauhti riittäisi 18:aan maaliin. Mikä siinä on sitten ihmeellistä on se, että mikäli lähteisiin on luottamista sivuaisi tämä Ducksin / Mighty Ducksin seuraennätystä. Edellisessä viestissä mainitsin Visnovskyn, joka pitää ennätystä tällä hetkellä hallussaan. Viime yönä Vataselta jäi ottelu kesken, joten toivottavasti mies on kunnossa ihan näin tilastojakin miettimättä.

 • Shea Weber ohitti noin viikko sitten Kimmo Timosen Predatorsin puolustajien syöttöpiste -vertailussa. Timosen lukemat jäivät 222:een syöttöön, kun Weberilla kasassa on niitä nyt 225:aa kappaletta.

 • Pekka Rinne on jo nyt Predatorsille eniten voittoja torjunut maalivahti. Toisena tietysti Tomáš Vokoun. Pelatuissa otteluissa Vokoun on Rinnettä edellä lukemin 387 / 337, joten tuo tietysti nostaa Rinteen voittolukeman vielä hienompaan asemaan. Vokounhan oli Predatorsin maalilla jo seuran ensimmäisellä kaudella 1998-1999. Nollapeleissä Rinne on mennyt tshekkilaisen ohi jo aikoja sitten.

 • Eksyin Predatorsin sivuilla käydessä tähän lainattuun tekstiin: He has also been one of the League’s most durable players, playing more NHL games than anyone since the start of the 1999-2000 season (1,095); Jokinen has played in all 82 games seven times during that span and has missed a total of just 19 games over those 14 seasons. Teksti on kesältä, Olli Jokisen sopimus-uutisesta. Tuli vähän ohimennen samalla katsottua ko. listaa ja oliko ainakin Patrick Marleau, Martin St. Louis, Joe Thornton ja Jarome Iginla pelanneet myös yli 1000. ottelua 2000- ja 2010 -luvuilla. Todennäköisesti joku muukin, mutta Jokista tässä nyt haettiin.

E: Katsoin nyt tarkemmin ja tosiaan monta muutakin nimeä mahtuu kauden 2000 ja tämän päivän väliin, jotka ovat tuolla jaksolla yli tuhat peliä pelanneet. Yhteensä peräti 17:n nimeä, joista moni päässyt listalle alkukauden aikana ja lisää tulee vielä kauden mittaa. Jokinen listan ykkösenä, yhden ottelun erolla Marleau'hun.


 • Olli Jokisella on samalla myös NHL:n aktiivipelaajien karmein +/- -lukema (-124) viimeisen 15:n kauden ajalta. Tämänkin olen saattanut joskus jossain muodossa mainita, mutta toin tarkoituksella jälleen esille, koska nyt näyttäisi siltä, että Vinny Lecavalier (-117) ja Jack Johnson (-115) voivat tämän kauden tilastojen ja otteiden perusteella aivan hyvin siirtää Jokisen valtaistuimelta syrjään. Näin muuten, niin Johnsonilla taitaa olla joku muukin lukema miinuksella viime aikojen uutisten perusteella. Tiedä, vaikka Jokinen jäisi vielä plussan puolelle tehotilastossa kaudella 2014-2015. Tietysti tuota aikaväliä voi muuttaa suuntaan tai toiseen ja saadaan eri nimiä esille, mutta juuri kauempaa on tällä hetkellä turha kaivella.

 • Keith Yandle siirtyi Teppo Nummisen ohitse Coyotes-puolustajien maaleissa ja -pisteissä jo viime kauden päätteeksi, mutta taannoin vuoro vaihtui syöttöpiste -tilastossakin 

 • Saku Koivu teki Canadiens -urallaan 191:n maalia, joka perinteikkäässä seurassa ei riitä aivan kärkisijoille, mutta kuitenkin 2000-luvulla seurassa esiintyneistä korkeimmalle. Kohta tuohonkn saattaa olla luvassa muutos, koska Tomáš Plekanecilla on kasassa 184:n maalia. Plekanec on itse asiassa tällä hetkellä tasoissa Vinny Damphoussen kanssa.

  Montreal Canadiens muuten järjestää jonkinlaisen Saku Koivu -illan 18. joulukuuta, jolloin Canadiens pelaa Anaheim Ducksia vastaan.

- Brad Stuartin seuraava ottelu on n:o 1000.
- Patrick Elias on yhden syötön päässä 600:nnesta syöttöpisteestä ja kuusi pistettää erottaa 1000:nnesta runkosarjapisteestä.
- Sergei Goncharilla on nyt kasassa 800:n tehopistettä, joka on aktiivipuolustajista eniten ja NHL:n historiassakin peräti 17:nneksi eniten.

Seuraavaksi voisi tietysti kirjoittaa jonkun sanan tästäkin kaudesta tai kuka vain tahtoo. Ei ole oikein ottanut tuulta alleen tämä ketju.Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Handy - Joulukuu 02, 20:48:09
Laatua tulee. Olet laittanut riman niin korkealle ettei muut uskalla osallistua keskusteluun :smiley-sport011:

Jos joku nhl:aa seuraava vielä tämänkin jälkeen vaikenee, niin hävetkää :knuppel2:
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Joulukuu 04, 14:55:17


Montreal Canadiens muuten järjestää jonkinlaisen Saku Koivu -illan 18. joulukuuta, jolloin Canadiens pelaa Anaheim Ducksia vastaan.Aika asiaton viesti, mutta hyvä pätkä Saku Koivusta. Videossa on haastateltu Sakun lisäksi mm. hänen perheenjäseniä, lääkäreitä, Michel Therrienia (ranskaksi) ja Brian Savagea.

https://www.youtube.com/watch?v=yWmYncY3FBI
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Joulukuu 10, 18:22:39
Sain viikonloppuna yliannostuksen HockeyReference -sivustosta, niin tilastot saa pariksi päivää jäädä.

Ajattelin, että on kuitenkin viestin arvoinen asia, kun Ylen sivuilla pisti silmiin uutinen, että Joni Pitkänen on palannut jäälle.

Heinäkuussa oli vielä HFBoardsin puolella puhetta, että Pitkänen ei ole saanut edes luistinta jalkaan, saati sitten mitään asiaa harjoitteluun. Varmaan moni ajatteli, että ura ohi, mutta nyt näyttää taas siltä, että mahdollisuuksia jatkoon olisi. Vähän samanlaisessa pimennossa ollut kuin Sami Salo viime ajat, mutta ehkä vieläkin enemmän.

Kalevan uutinen (http://www.kaleva.fi/urheilu/jaakiekko/milta-paluu-luistimille-on-tuntunut-pitkan-tauon-jalkeen-joni-pitkanen/683842/) (Alkuperäinen)
Ylen uutinen (http://yle.fi/urheilu/kaleva_pitkanen_palannut_jaalle_-_tavoite_pelata_viela_huipputasolla/7681514)

Kalevan jutussa puhutaan nimenomaan nilkkavammasta, mutta oman muistin mukaan välillä on ollut puhetta kantapäästäkin, kuten Ylen sivuillakin. Vai onko siellä sitten molemmat olleet rikki.

Mitään odotuksia ei ole. Pieni ihme sekin, jos vielä pelaa ammattilaistasolla, mutta jos jalka kestää niin miksi ei sitten NHL:ssäkin. Jos nyt jotain uutisia siihen suuntaan tulee myöhemmin, niin voi taas niitä tilastojakin ihmetellä, vielä ei kehtaa, kun uran jatkostakaan ole tietoa, mutta olisihan siellä monta suomalaista ohitettavana.

-----

Suosittelen myös edelleen katsomaan tuon Saku Koivusta kertovan kolmen vartin pätkän. Ei mikään Selänne -elokuvan kaltainen vastenmielinen ylistysdokumentti. Tuosta linkistä se ei taidaa enää näkyä, mutta varmaan jostain päin löytyy.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Joulukuu 10, 18:41:08
Sen tietysti voisi mainita, että Borna Rendulicista tuli viime yönä ensimmäinen kroatialainen ja Kroatiaa edustanut NHL-pelaaja.

Tässä (http://www.quanthockey.com/nhl/nationality-totals/nhl-players-career-stats.html) yksi lista kansalaisuuksista, joita NHL-kentillä on nähty. (Quanthockey).

Nämä ovat aina vähän sekavia listoja. Joskus näkyy Dany Heatley listoilla saksalaisena ja Robyn Regehr brasilialaisena ja sitten taas esimeriksi linkin takaa Kroatian kohdalta löytyvä Joel Prpic pelasi käsittääkseni Kanadan lipun alla NHL:ssä, toisin kuin Rendulic, vaikkakin tämä Prpic on myöhemmin edustanut Kroatiaa maajoukkuetasollakin.

Jos mennään vähän ohi aiheen, mutta pysytään Kroatiassa, niin erään Joe Sakicin vanhemmat sattuu olemaan kotoisin nimenomaan nykyisen Kroatian alueelta.

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Joulukuu 18, 15:11:56
Pistetään vähän sisältöä, sitten vaikka vähän tylsempääkin, kun sitähän foorumilla on toivottu chattikeskustelujen lisäksi.


 • Sami Vatanen on tehnyt tällä kaudella kuusi maalia ja tasaisella taulukolla vauhti riittäisi 18:aan maaliin. Mikä siinä on sitten ihmeellistä on se, että mikäli lähteisiin on luottamista sivuaisi tämä Ducksin / Mighty Ducksin seuraennätystä. Edellisessä viestissä mainitsin Visnovskyn, joka pitää ennätystä tällä hetkellä hallussaan. Viime yönä Vataselta jäi ottelu kesken, joten toivottavasti mies on kunnossa ihan näin tilastojakin miettimättä.


Vatasen tahti on ollut vain parenemaan päin ja nyt voi kyllä alkaa ihan realistisesti odottaamaan tuota 18:aa maalia.

Henkilökohtaisen maali- ja piste-ennätyksen Vatanen laittoi jo uusiksi. Myös tehotilaston +2 on ihan hyvällä mallilla verrattuna muihin Ducks-puolustajiin. Lähinnä Hampus Lindholm erottuu siinä paremmalla lukemalla.


 • Saku Koivu teki Canadiens -urallaan 191:n maalia, joka perinteikkäässä seurassa ei riitä aivan kärkisijoille, mutta kuitenkin 2000-luvulla seurassa esiintyneistä korkeimmalle. Kohta tuohonkn saattaa olla luvassa muutos, koska Tomáš Plekanecilla on kasassa 184:n maalia. Plekanec on itse asiassa tällä hetkellä tasoissa Vinny Damphoussen kanssa.

  Montreal Canadiens muuten järjestää jonkinlaisen Saku Koivu -illan 18. joulukuuta, jolloin Canadiens pelaa Anaheim Ducksia vastaan.

Plekanec ei ole juuri maaleilla juhlinut ja menee kyllä vielä oikeasti tiukalle Koivun ohittaminen, jos tshekkilainen onnistuu olemaan vieläkin tehottomampi. Sopimusta taitaa olla Canadiensin kanssa kuitenkin vielä ainakin ensi kauden verran.

Ensi yönä tummenetulla tekstillä oleva ottelu. Löytyi vähän tietoa ja toista, mutta ilmeisesti paljoa ei jää välistä, vaikka Viaplay- ja streamilähetykset alkavatkin klo. 02:30.


1. Jori Lehterä: 7 + 14 / 21 ---> 24 + 49 / 73
2. Valtteri Filppula: 4 + 15 / 19 ---> 14 + 51 / 65
3. Sami Vatanen: 5 + 14 / 19 ---> 16 + 46 / 62
4. Leo Komarov: 4 + 12 / 16 ---> 14 + 43 / 57
5. Jussi Jokinen: 2 + 10 / 12 ---> 8 + 41 / 49


Samat nimet edelleen suomalaisten viiden kärjessä, mutta nyt vähän eri järjestyksessä ja Wildin suomalaisista ainakin Koivu näyttäisi kiilaavan tuohon porukkaan.

Kukaan suomalaisista ei ole enää 70:n pisteen vauhdissa ja Lehteräkin siinä ja siinä, että yli 60:n pisteen.

Vatanen on kuitenkin edelleen hyvää vauhtia menossa kohti 2000-luvun suomalaispuolustajien maali- ja piste-ennätystä, kun omat ennätykset on jo rikottu, kuten äsken kirjoitin.

Itse asiassa myös 80-luvun puolustajista on rikottavissa jopa Risto Siltasen lukemat, mutta Reijo Ruotsalaisen melkein 30:n maalin kaudesta ei tarvitse vielä nähdä edes unta. Eikä se ihan arkipäivää ole kenelläkään, kun Mike Green taitaa olla edellinen 30:n maalin ylittäjä puolustajista kaudelta 08-09, joista niistäkin maaleista reilusti yli puolet ylivoimalla, jossa Washington Capitals oli muutenkin liigan tehokkain.

Vatanen pitää myös toista sijaa NHL-puolustajien maalipörssissä. Yhden maalin kaukana Dennis Widemanista ja tasoissa puolustajaksi palanneen Brent Burnsin kanssa.

Myös ylivoimapisteissä Vatanen on edelleen kolmen sakissa ja suomalainen ihan turhassa porukassa olekaan Kevin Shattenkirkin, Erik Karlssonin, Keith Yandlen ja Kris Letangin kanssa kärkiviisikossa.

 

Pekka Rinne on aloittanut kauden upeasti:

 • Voittotilastonen ykkönen.
 • Päästetyt maalit ottelua kohden vain 1.82, kun edellä olevat ovat pelanneet vain kaksi, kuusi ja kahdeksan ottelua Rinteen 20:ta vastaan.
 • Torjuntaprosentti .933, joka on NHL:n toiseksi korkein. Edellä kahdeksan ottelua pelannut Michael Hutchinson.

- Pekka Rinne jatkaa voittotilaston ykkösenä melko reilulla kolmen voiton erolla listalla toisena olevaan.

- Päästettyjen maalien keskiarvo on peräti laskenut lukemaan 1.76.

- Torjuntaprosentti .937 on NHL:n korkein.

Tuosta saa kyllä Predators ja Rinne tehdä melkoisen sukelluksen, että Vezinan saisi unohtaa. Tällä hetkellä ei käytännössä ketään realistista uhkaajaa tuolla rintamalla, joten hyvällä mallilla, että kolmas suomalainen palkitaan NHL:n parhaana maalivahtina. Barry Trotzin aikakaudella tuota mahdollista Vezina-voittoa olisi osa varmaan pitänyt »väärin voitettuna», mutta nythän tuo Predators pelaa ns. ihan jääkiekkoa.

Myös Hart Memorial Trophyn voittaminen noilla otteilla ei olisi mahdottomuus. José Théodore on ainut maalivahti, joka on 2000-luvulla palkittu kyseisellä palkinnolla.

Hyviä ehdotuksia saa laittaa ja keväällä voisikin tehdä äänestyksen eri palkintojen kohdalta. Itse en tässä vaiheessa näe parempia vaihtoehtoja kumpaankaan palkintoon. Kovia pelaajia on paljon, mutta ei seguinit ja tarasenkot ole samalla tavalla joukkuetta kannatelleet.

Kyseinen Tyler Seguin on muuten menossa peräti 62:n maalin vauhdissa, joten yksi palkinto olisi ainakin sille suuntaa hyvällä mallilla, jos ei kaksikin.

- Sitten edellisen viestin on Jaromir Jagr ohittanut Marcel Dionnen pisteissä. Ron Francisiin ja sijaan neljä olisi matkaa enää 23. pistettä. Eli aika tiukalle menee sen suhteen. Syöttötilastossa Adam Oatesiin on matkaa 14:n syöttöpisteen verran. Siinä saattaakin olla viimeinen ohitettava, johon Jagrilla on hyvät mahdollisuudet yltää.

- Joe Thornton on noussut pisteissä jo 40:n joukkoon ja kolme - neljä sijaa nyt olisi tällä kaudella vielä mahdollisuudet parannella asemia. Syöttöpisteissä Thornton voi nousta ihan realistisesti yli 900:n ja samalla 18:n joukkoon.

- Patrik Elias on nyt viiden pisteen päässä 1000:nnesta tehopisteestä. Teoriassa tuo olisi voinut mennä rikki jo aiemmin tällä kaudella ilman poissaoloja.

- Chris Neililla tekee tiukkaa »päästä» jäähytilastossa 30:n sakkiin. Aktiivipelaajista Zdeno Chára on lähimpänä Neilia, silti yli 600. jäähyminuuttia perässä. Charakin vasta sijalla sata, kun lasketaan aktiivipelaajat ja jo uransa lopettaneet. Joku seitsemän - kahdeksan vuotta sitten oli kolmenkymmenen kärjessä hyvä ettei puolet pelaajista silloisia aktiiveja. Todennäköisesti tulee nuo kärkisijat pysymään melko koskemattomina, vaikka pelaajat pelaisivatkin nykyään pidempiä uria.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Joulukuu 18, 22:25:56


- Pekka Rinne jatkaa voittotilaston ykkösenä melko reilulla kolmen voiton erolla listalla toisena olevaan.

- Päästettyjen maalien keskiarvo on peräti laskenut lukemaan 1.76.

- Torjuntaprosentti .937 on NHL:n korkein.

Tuosta saa kyllä Predators ja Rinne tehdä melkoisen sukelluksen, että Vezinan saisi unohtaa. Tällä hetkellä ei käytännössä ketään realistista uhkaajaa tuolla rintamalla, joten hyvällä mallilla, että kolmas suomalainen palkitaan NHL:n parhaana maalivahtina. Barry Trotzin aikakaudella tuota mahdollista Vezina-voittoa olisi osa varmaan pitänyt »väärin voitettuna», mutta nythän tuo Predators pelaa ns. ihan jääkiekkoa.

Myös Hart Memorial Trophyn voittaminen noilla otteilla ei olisi mahdottomuus. José Théodore on ainut maalivahti, joka on 2000-luvulla palkittu kyseisellä palkinnolla.

Hyviä ehdotuksia saa laittaa ja keväällä voisikin tehdä äänestyksen eri palkintojen kohdalta. Itse en tässä vaiheessa näe parempia vaihtoehtoja kumpaankaan palkintoon. Kovia pelaajia on paljon, mutta ei seguinit ja tarasenkot ole samalla tavalla joukkuetta kannatelleet.


The Hockey News (http://www.thehockeynews.com/blog/top-10-vezina-candidates-of-2014-15-rinne-rules/) samoilla linjoilla Vezinan jakamisesta.

Varmaan vähän eri mieltä tuosta Hart Memorial Trophysta, mutta pitää sitä vähän kotiin päin vetää.

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Tammikuu 06, 15:23:57
Tällekin vuodelle jotain tähän ketjuun.

Alkaa olla runkosarja puolivälissä. Listasin huvikseni vähän eri kansalaisuuksien pelaajamääriä, kun sattui tulemaan mieleen tuosta viestin tai parin takaisista kroatialaisista ja "kroatialaisista".

Tämäkin on sellainen listaus, että ainakin itse tulee sitten kauden loputtuakin laskettua tai katsottua tilastoja uudelleen kuluneen kauden osalta.

Nämä lukemat tietysti elää aika paljon ja suomalaisistakin vielä muutama voi saada aivan realistisesti näyttöpaikan ja sitten tietysti esimerkiksi Kimmo Timonen -juttu.

Ehkä joku pelaaja voisi olla hyökkääjän paikalla puolustajien sijaan tai toisin päin, mutta ei nuo lukemat nyt sen vuoksi paljoa valehtele.

Poimin pelkästään NHL:n sivuilta, sillä se näyttäisi antavan kansalaisuuden edustusmaan, eikä synnyinmaan mukaan. Lähteessä tuskin on suuria virheitä, mutta tässä kirjoittaessa varmaan jokunen numero voi olla väärin tai jotain jäänyt kokonaan pois.

2014 – 2015, puoliväli

Maalivahdit

Kanada: 29
Ruotsi: 9
Saksa: 1
Slovakia: 1
Suomi: 8
Sveitsi: 2
Tanska: 1
Tshekki: 3
Venäjä: 6
Yhdysvallat: 15

Rob Zepp esiintyi NHL-debyytissaan Kanadan passin kanssa, joten Saksa on listoilla Greissin varassa.

Puolustajat

Kanada: 134
Ranska: 1
Ruotsi: 23
Saksa: 3
Slovakia: 5
Suomi: 5
Sveitsi: 6
Tshekki: 10
Venäjä: 10
Yhdysvallat: 71

Tässä ollaan nyt Euroopan »pienien» kanssa samassa sarjassa.

Hyökkääjät

Itävalta: 3
Kanada: 277
Kroatia: 1
Latvia: 1
Liettua: 1
Norja: 1
Ranska: 2
Ruotsi: 37
Saksa: 3
Slovakia: 7
Slovenia: 1
Suomi: 17
Sveitsi: 4
Tanska: 6
Tshekki: 23
Valko-Venäjä: 1
Venäjä: 15
Yhdysvallat: 116

Vertaan yleensä suomalaisia muihin ja tässä tietysti järkevin verrata muihin eurooppalaisiin valtioihin. Verrataan sekä vuosituhannen taitteeseen (osalla maista menestyksekkäintä aikaa), että myös niinkin lähelle kuin viiden vuoden taakse (KHL).

Välistä olisi voinut ottaa vielä jonkun - ehkä työsulkukauden jälkeisen vuoden mukaan.

Melko merkittäviä eroja näkyy viidentoista vuoden taakse katsoessa tietyissä sarakkeissa.

1999 – 2000

Maalivahdit

Ruotsi: 1
Slovakia: -
Suomi: 1 (Jani Hurme, yksi ottelu). Tämäkin oli kova juttu Kari Takon ja Jarmo Myllyksen jälkeen.
Sveitsi: -
Tshekki: 4
Venäjä: 2

Puolustajat

Ruotsi: 17. Kävin miettimään Ulf Samuelssonin tuon aikaisia kansalaisuussotkuja, mutta laitoin ruotsalaiseksi.
Slovakia: 4
Suomi: 9
Sveitsi: -
Tshekki: 23
Venäjä: 27. Kova lukema. Lähes yhtä paljon, kuin nykyään ylipäätään venäläisiä NHL-pelaajia.

Hyökkääjät

Ruotsi: 28
Slovakia: 15
Suomi: 16
Sveitsi: 1
Tshekki: 29
Venäjä: 41

Tehopisteet merkkaamalla saisi vielä paljon enemmän kerrottua, mutta niitähän voi aina käydä tilastoista katsomassa. Melko hienoa aikaa kuitenkin tshekeilla ja venäläisillä ollut tuolloin, kun eurooppalaisten pelaajien pelillinen hyöty on alettu jo jonkin aikaa sitten ymmärtämään ilman ajatuksia pelkistä pohjois-amerikkalaisten työpaikkojen viejinä.

Esimerkiksi slovakialaiset hyökkääjät olivat melko kovassa huudossa noihin aikoihin. Listatut viisitoista slovakialaista tekivät kyseisellä kaudella 520:aa tehopistettä verrattuna kuudentoista suomalaisen 341:een pisteeseen. Totta kai Tshekkoslovakian ajalla on tuon ajan slovakkipelaajiin merkitys.


2009 – 2010

Maalivahdit

Ruotsi: 6
Slovakia: 2
Suomi: 8
Sveitsi: 1
Tshekki: 4
Venäjä: 6

Puolustajat

Ruotsi: 22
Slovakia: 7
Suomi: 9
Sveitsi: 3
Tshekki: 16
Venäjä: 8

Hyökkääjät

Ruotsi: 26
Slovakia: 9
Suomi: 21
Sveitsi: -
Tshekki: 28
Venäjä: 20

Kauden lopussa näistä saisi hyvän kaavionkin tehtyä. Näkeehän tuosta kuitenkin jo heti, että eurooppalaismaalivahtien määrä on kasvanut mielettömästi ja Ruotsi on noussut Tshekin ja Venäjän rinnalle ja vauhdilla ohi viime vuosina.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Helmikuu 05, 15:20:21
Olipa tullut keskustelua.

Ajattelin vähän vertailla tuota
NHL-ennakkoa (https://www.vastaveto.com/nhl-2014-2015-kausi-kaynnistyy) tämän hetken tilanteeseen jokaisen joukkueen pudotuspelihaaveiden osalta.

Tässä vaiheessa pystyy tekemään jo kohtalaisia päätöksiä suuntaan ja toiseen. Kopioinut vain osan ennakon arvio -teksteistä. Muihin seikkoihin en puuttunut, mutta sieltähän niitä voi vertailla. Ja todellisuudessahan nuo arviot oli se pienin osa ja kaikki muut voi olla täysin metsässä.

Ja perinteinen nettifoorumeiden vakuutus sillä, että »virheitä varmaan löytyy».

Anaheim Ducks

Ennakko: »Ducks on lähes takuuvarma pudotuspelijoukkue.»

Tilanne: Divisioonan ja konferenssin kärki. Vatanen yllättänyt täysin Cam Fowleriin verrattaessa.

Arizona Coyotes

Ennakko: »Ei pudotuspeleihin.»

Tilanne. Ei niin. Eikä myöskään Ekman-Larssonista tule vieläkään Norris-voittajaa, mutta uhoan sitä taas ensi vuonna.

Boston Bruins

Ennakko: »Hyvää ei kannata rikkoa, päivän selvä pudotuspelijoukkue.»

Tilanne: Hyvä on rikottu tai ollut välillä rikkinäisenä tahtomattaan. Menossa pudotuspeleihin, mutta ei todellakaan selvästi, eikä edes varmasti. Pettymys ja selvä yliarviointi.

Buffalo Sabres

Ennakko: »Preseason on jo osoittanut merkkejä paremmasta, mutta en näe Sabresia vielä millään pudotuspeleissä.»

Tilanne: Ei pudotuspeleihin. Girgensons on ollut valmiimpi, mitä ennakoin.

Calgary Flames

Ennakko: »Edessä voi olla kovat ajat ja vielä pidempi tauko ilman realistisia menestysmahdollisuuksia, ennen kuin nuorista on kantamaan joukkuetta.»

Tilanne: En ollut laittanut suoraan tekstiä mahdollisista playoffseista, mutta täysin metsään meni silti arvioinnit. On kiinni pudotuspelipaikassa ja sinne todennäköisesti päätyykin. Gaudreau yllättänyt. Huomaa, että seuraan perehtynyt Ben_Amor oli paremmin selvillä tilanteesta.

Carolina Hurricanes

Ennakko: »Häntäpään joukkueita. Ei mitään viitteitä, että Raleighissa olisi keväällä syytä juhlaan.»

Tilanne: Ei tarvitse juhlia järjestää. Surkea porukka kerta kaikkiaan. En tiedä mitä ajattelin, kun kehuin Hainsey'a.

Chicago Blackhawks

»Ennakko: Yksi suurimpia mestarisuosikkeja, ehkä jopa kaikkein suurin. Paljon on kiinni Crawfordin tasaisuudesta.»

Tilanne: Kyllähän Blackhawks on pudotuspeleihin menossa. Tuskin onnistuvat tuolla kokemuksella enää jäämään ulos. Crawfordissa en näe kyllä vieläkään mitään erikoista.

Colorado Avalanche

Ennakko: »Varlamov ja kärkiketjut vievät Avalanchen pudotuspeleihin, mutta kovin pitkää kevättä en ennustaisi.»

Tilanne: Tuskin vievät pudotuspeleihin, jos nyt ei mitään hirveää suonenvetoa osu ja tuolle roskaporukalle ei varmasti osu.

Columbus Blue Jackets

Ennakko: »Tappelee aidosti pudotuspelipaikasta. Nuori ja lupaava joukkue, jolla on yksi NHL:n parhaista maalivahdeista.»

Tilanne: Pettymys kokonaisuutena, eikä tappele kohta kuin isommista prosenteista kärkivarauksiin. Foligno ja Johansen olleet mukavaa seurattavaa koko kauden ajan.

Dallas Stars

Ennakko: »Todennäköinen pudotuspelijoukkue.»

Tilanne: Epätodennäköinen. Oleksiak, Klingberg ja Jokipakka ovat esiintyneet kivasti ylhäällä. Jotkut antamassa Hart Trophya Seguinille, mutta ei kai nyt sentään?

Detroit Red Wings

Ennakko: »Kauden 2014 Detroit Red Wings joutuu taistelemaan toden teolla playoffspaikasta.»

Tilanne: Niin joutuu, mutta tuottaa todennäköisesti tulosta. Vaikka olen vuosituhannen taitteen jälkeen vihannut koko porukkaa, niin  Nyquist on kyllä yksi suosikkipelaajista nykyään.

Edmonton Oilers

Ennakko: »Rexall Placen ovet saa sulkea runkosarjan jälkeen, öljykaupungissa ei pudotuspelejä pelata.»

Tilanne: Karmea joukkue. Moni asia ei ärsytä NHL:ssä niin paljoa, kuin se - miten voi noilla varauksilla tuhota koko seuran?

Florida Panthers

Ennakko: »Yllätyksen avaimet ovat käsissä playoffspaikan suhteen.»

Tilanne: Vieläkin olisi jossain määrin, jos optimistisesti ajatellaan. Ekblad on kyllä ollut aivan saakelin hyvä. Barkov'kin piristymään päin.

Los Angeles Kings

Ennakko: »Kaikki eväät edetä jälleen Stanley Cup -finaaleihin. Suurempi haaste saattaa odottaa jo konferenssin finaalissa.»

Tilanne: Alkaa olla eväät syöty. Olen näköjään jakanut myös Doughtylle Norrisia, mutta jätetään tässä vaiheessa jakamatta.

Minnesota Wild

Ennakko: »Joukkue alkaa olla siinä pisteessä, että pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi ehdottomasti pettymys.»

Tilanne: Todennäköinen pettymys tiedossa. Onhan siellä ollut loukkaantumisia ja maalivahtien kanssa sotkua, mutta jopa jonkinlainen floppi siitä huolimatta. Reilusti vara parantaa lopputalven ja -kevään mittaa.

Montreal Canadiens

Ennakko: »Pudotuspelipaikka on hyvinkin mahdollinen. Viime kevään tapaiseen venymiseen playoffseissa on vaikea uskoa.»

Tilanne: Hyvin ovat pelanneet ja eiköhän pelit jatku runkosarjan jälkeenkin.

Nashville Predators

Ennakko: »Tie tyssää runkosarjaan.»

Tilanne: Flamesin kanssa huonoin arvio pudotuspelipaikasta. Jopa viihdyttävä joukkue ensimmäistä kertaa yli 15:een vuoteen. Rinne vahvoilla Vezinaan ja olisi ilman loukkaantumista lyönyt ennätyksiä uuteen uskoon. Jopa Hart Trophy realistinen.

New Jersey Devils

Ennakko: »Palaa pudotuspelijoukkueeksi.»

Tilanne: Tuskin palaa. Jagr edelleen Devilsin parhaimpia, jos ei paras. Forsberg ollut aina oma suosikkipelaaja eurooppalaisista, mutta kohta laitettava Jagr harkintaan.

New York Islanders

Ennakko: »Ei vielä pudotuspeleihin. Kaikki merkit seuran panostuksesta joukkueeseen ja puitteisiin viittaavat siihen, että pitkään jatkunut sukellus halutaan katkaista ja nousta takaisin 80-luvun alun kaltaiseksi suurseuraksi.»

Tilanne: Saattaapa hyvinkin mennä pudotuspeleihin ja itse asiassa viimeistään konferenssista meneekin.

New York Rangers

Ennakko: »Yksikään osa-alue ei ole esteenä pudotuspeleihin yltämiselle.»

Tilanne: En ehkä ihan noin suoraan tässä vaiheessa sanoisi, mutta eiköhön MSG:lla pelata jääkiekkoa vielä huhtikuun 11:nnen jälkeenkin.

Ottawa Senators

Ennakko: »Ei pudotuspeleihin. Senators on jälleen heikentynyt vuoden takaisesta ja käytännössä minkäänlaista suurempaa toimenpidettä ei asialle ole tehty.»

Tilanne: Ei niin. Olen aika paljon hehkuttanut Zibanejadia, Stonea, Hoffmania ja Lazaria ja taas kerran. Hyviä varauksia kaikki ja huomioitavaa varsinkin Stonen ja Hoffmanin varausnumerot. Voisi ehkä sanoa, että nuo "toimenpiteet" eivät olleet niin nimekkäitä, mutta hyvä tuosta tulee noillakin.

Philadelphia Flyers

Ennakko: »Flyers on ollut aiempina vuosina yksi Stanley Cup -voittajasuosikeista, mutta nyt kaikki voimavarat saa käyttää pudotuspelipaikasta taistelemiseen.»

Tilanne: Ei taida voimavarat riittää. Simmonds ja Voracek harvoja positiivisia aiheita.

Pittsburgh Penguins

Ennakko: »Rutiinilla pudotuspeleihin. Edelleen yksi idän vahvimmista joukkueista.»

Tilanne: Juuri näin. Odotellaan Fleuryn ja Crosbyn kevään perinteistä floppia.

San Jose Sharks

Ennakko: »Selvinnee pudotuspeleihin.»

Tilanne: Selvinnee, mutta ei huudella vielä varmana. Hertl pienoinen pettymys. KooKoo-Wingelsia kannattaa tietysti seurata, »uusi Hartnell».

St. Louis Blues

Ennakko: »Onko viime kevään ns. sulamisesta opittu? Onnistuessaan voi haastaa jopa Blackhawksin keskisen divisioonan voitosta. Ehdottomasti pudotuspelijoukkue.»

Tilanne: Kevään sulamisesta ei vielä tietoa. Taistelee nimenomaan divisioonan voitosta ja pudotuspelipaikasta ei tarvitse stressata.

Tampa Bay Lightning

Ennakko: »Tampa Bay Lightning on palaamassa aivan NHL:n terävimpään kärkeen. Ehdokas jopa idän finaalijoukkueeksi. Ainoatakaan suurempaa puutetta ei ole havaittavissa. Pidemmälle katsottaessa voi pohtia, että onko nuori joukkue keväällä henkisesti valmis?»

Tilanne: Aivan selvä pudotuspelijoukkue. En kannata yhtäkään NHL-joukkuetta, mutta näille toivon menestystä, jos jollekin. Heitin syksyllä vitsillä, että menee kaikki palkinnot tuonne suuntaan Richard Trophysta Jack Adamsiin. Ei taida mennä kuitenkaan, mutta myös Idän auringossa voi pelata voittavaa jääkiekkoa.

Toronto Maple Leafs

Ennakko: »Jää niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, joka saattaa tietää Randy Carlylelle uuden työpaikan haalimista. Hyökkäyksestä löytyy laatua eri osa-alueille, mutta ei pysty paikkaamaan osaamisellaan puolustuksen puutteita.»

Tilanne: Ulkopuolelle jäämässä, mutta ei välttämättä edes kovin niukasti. Mitä kuuluu Carlylelle?

Vancouver Canucks

Ennakko: »Selviää niukasti pudotuspeleihin. Canucks teki kaudella 2013-2014 vähiten maaleja lännen joukkueista, mutta uusi valmentaja ja Radim Vrbata tuovat uutta puhtia tekemiseen.»

Tilanne: Selvinnee...ehkä. Tällä hetkellä siltä näyttäisi, mutta pienet erot molempiin suuntiin. Kaupungissa tuskin on hirveä itku Keslerin perään.

Washington Capitals

Ennakko: »Keväällä 2014 playoffspaikka jäi lähelle, mutta tulevalla kaudella viiva tulee karkaamaan vielä kauemmaksi.»

Tilanne: Jää niukasti ulos playoffseista, jos edes jää. Trotz ollut mies paikallaan. Ovechkinilla alkanut taas uppoamaan.

Winnipeg Jets

Ennakko: »Divisioonansa viimeinen. Pudotuspelijoukkueeksi nouseminen tulee jatkossa vaatimaan satsauksia kaikille osa-alueille.»

Tilanne: No teoriassa mahdollista, mutta vielä ovat menossa pudotuspeleihin ja toivottavasti pääsevätkin. Saattaisi olla NHL:n kovimmat desibelit tuolla areenalla. Muuten ei ole paljoa muuta jäänyt mieleen kuin Hutchinsonin hyvät otteet ja Byfuglienin niitit.

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Helmikuu 15, 18:51:57
Melko tarkkaan pari viikkoa vielä siirtotakarajaan. Olli Jokinen liikahti juuri Torontoon (hiukset taisi jäädä Nashvilleen), joten muhkea kuuden NHL-pudotuspeliottelun saldo ei kasva vieläkään kaksinumeroiseksi. Torontoon matkasi lisäksi yksi Admiralsin pelaaja (Brendan Leipsic. Joku ehkä osaa tästä sanoa jotain?) ja varausvuoro 1. kierrokselle. Nashvilleen siirtyivät Cody Franson (3 300 000 $) ja Mike Santorelli (1 500 000 $), jotka molemmat ovat pelanneet aiemminkin kantrikaupungissa. Aika hurja tuo Predatorsin puolustus tällä hetkellä ja muutenkin tietysti kaupan selvä voittaja, niin kuin realistisesti Stanley Cupia tavoittelevan täytyy ollakin. Torontossa tuskin Jokisen nimi juuri painaa tässä kaupassa, vaan lähinnä saivat jonkun pelaajan ja todennäköisesti kohtalaisen varausvuoron vastineeksi ja pääsivät parista kaverista eroon. Jos Panthers olisi ollut syvemmällä taulukossa, niin varmasti olisi ollut realistinen mahdollisuus nähdä OJ vielä Floridassa, jossa jo talokin on valmiina.

Aiemmin kaupattu Tyler Myers ja nyt siirtynyt Franson olivat ehdottomasti ennakkoon niitä mielenkiintoisimpia nimiä lopputalven osalta, joten nyt on pari nimeä poissa listasta. Voihan sieltä vielä joku kunnon pommi pudota.

Suomalaisista on eniten tietysti puhuttu Bergenheimin, Niemen ja Timosen kohtaloista. Jälkimmäisen todellisen kunnon, jos joku tietäisi ja nimenomaan hyväksi sellaiseksi, niin Nashvilleen olisi helppo toivoa uran päätöstä. Ehkä vähän Nabokovin tapaista siirtoa siis, mutta jokunen pelikin alle ja toivottavasti pitkä kevät vielä sitten pudotuspeleissä tai mahdollisesti ja toissijaisesti jopa Ostravassa ja Prahassa. Vähän tuo Fransonin siirto viittaisi siihen, että eiköhän siellä ole palapeli kohta valmis, mutta mistä näistä tietää.

Siirtohuhuja liikkuu tietysti ympäri nettiä ja esimerkiksi vielä sinnittelevällä HockeyBuzzin sivustolla, jos ketä huhut kiinnostaa, itseäni juuri ei. Varmistuneet sitten esimerkiksi
NHL:n (http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=738676) listasta tai TSN:n (http://www.tsn.ca/) sivuilta.

Vähän surullisempia uutisia myös, kun 35-vuotias, NHL:ssäkin liki 600. ottelua pelannut Steve Montador on löytynyt kotoaan kuolleena.
Chicago Sun-Timesin uutinen (http://chicago.suntimes.com/blackhawks-hockey/7/71/370681/former-blackhawks-defenseman-steve-montador-dead-35), josta voi ehkä vetää jotain johtopäätöksiä.

E: Pahimmat kirjoitusvirheet pois ja
Ylen uutinen (http://yle.fi/urheilu/toronton_gm_odottaa_muilta_joukkueilta_tarjouksia_jokisesta/7806961) Jokisen siirtoon liittyen. Eli ehkä pudotuspelejä kertyykin vielä mittariin, jos nyt siirtyy mihinkään / siirtyy pudotuspelijoukkueeseen.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Maaliskuu 01, 20:40:44
TDL lähenee, joten kannattaa seurata, jos on vetoja lyömässä NHL:n puolelle.

Curtis Glencross siirtyi juuri Capitalsiin kakkos- ja kolmoskierroksen varausvuoroja vastaan.

Sportsnet.ca'n (http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl-trades/trade-tracker/) sivuilla viimeisimpiä toteutuneita ja tietysti NHL ja TSN:n listaa nämä myös melko nopeasti. Twitter varmaan ihan kätevä myös, mutta itse jätän sen välistä.

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Maaliskuu 02, 15:41:07
Sportsnet.ca'n (http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/watching-hockey-central-trade-deadline/) streami viimeisille tunneille. Vähän pätki äsken, mutta muutamalta muultakin sivulta löytyy omat lähetyksensä.

Näissä nyt on vähän turhaakin pyörittelyä, mutta eipä vielä tähän aikaan kaikkein suurin liikehdintä ole. Pikku hiljaa kuitenkin alkaa tapahtumaan.

E: 16.05. Nyt alkoi treideja tippumaan Jeff Petryn siirron myötä.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: R-bet - Maaliskuu 02, 23:52:35
Ollille unelmasiirto ja kannun nostoon?

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P217_01.html

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Maaliskuu 10, 15:27:16
Kaikkien kiusaksi lainaan vanhaa viestiä ja vertaan, että miltä näyttää nyt runkosarjan viime metreillä. Muutenhan näillä vanhoilla viesteillä ei olisi mitään merkitystä.

Lainaus
Runkosarjaottelut:

11   Alex Delvecchio   1550
12   Johnny Bucyk   1540
13   Brendan Shanahan   1524
14   Steve Yzerman   1514
15   Mike Modano   1499
16   Phil Housley   1495
17   Wayne Gretzky   1487
18   Rod Brind'Amour   1484
19   Doug Gilmour   1474
20   Jaromir Jagr   1473

Jagr pelasi menneellä kaudella 82:n ottelun runkosarjan, joten hyvällä onnella ja ilman lepuutuksia mahdollisuuksia 11:nnelle sijalle. Lidas olisi lukumäärällä 1564 sijalla kymmenen, mutta sinne ei ole tietenkään edes teoriassa asiaa.

Joskushan on nähty tilanteita, että joku pelaaja on pelannut enemmän otteluita mitä yhdelle joukkueelle on merkitty runkosarjaan – on se sitten ollut 82 tai 84 ottelua. Tämän mahdollistaa tietenkin se, että a) pelaaja pysyy koko kauden terveenä b) siirtyy kesken kauden joukkueeseen, jolla on siirtohetkellä vähemmän otteluita pelattuina kuin pelaajan aiemmin edustamalla seuralla.
Hienosti nousi Jagr pelatuissa otteluissa jälleen. Vielä »Päällikkö» ohitettavissa ja mahdollisuudet myös Delvecchion lukemille.

Lainaus
Maalit:

3   Brett Hull   741
4   Marcel Dionne   731
5   Phil Esposito   717
6   Mike Gartner   708
7   Jaromir Jagr   705

36:tä maalia matkaa Hullin lukemille. Käytännössä mahdotonta. Myös Dionnen numeroihin yltäminen vaatisi nappikauden, mutta viides sija on ehdottomasti tavoiteltavissa.

Muista nykypelaajista seurantaan voi ottaa myös vaikkapa Iginlan (560) ja Hossan (464).

Viides sija on nyt hallussa ja lukemat tasan Espositon kanssa. Dionne'n lukemiin ei välttämättä asiaa koskaan.

Iginla nosti itsensä 20:n sakkiin. Ensi kaudella 500:een maalin noussee Ovechkin ja mahdollisesti myös Hossa.

Lainaus
Syötöt:

6   Adam Oates   1079
7   Steve Yzerman   1063
8   Jaromir Jagr   1050

Kukapa muukaan listalle kuin #68? Tuttu näky: Joko hehtaarin kokoinen perse edellä pakitus maalille tai laidassa muiden nöyryyttämistä puoli minuuttia ja sitten upea syöttö maalintekijälle.

Joe Thornton on syöttöpisteissä 24:s. Sharksissa on ollut vähän kiistaa veteraanien kanssa ja jossain määrin epäselvyyksiäkin oli, että missä Jumbo Joe edes lopulta pelaa. Muistan pari kautta takaperin seuranneeni, että kuinka pitkään Teemu sinnittelee syötöissä Thorntonin edellä – yllättävän pitkään sinnitteli. Sitten kuului vihellys ja nyt eroa onkin jo - hyvä ettei sadan syötön verran. Ja ero on tietenkin vain kasvamaan päin.

Niin ne Thorntonin syötöt: 852. Tällä hetkellä tasoissa Flyersin vanhan kunnon harvahampaan Bobby Clarken kanssa. Jos pelihuumori ja terveys riittävät niin 900. syötön rajan ei pitäisi olla mikään vuori kiivettäväksi kaudella 2014-2015.

Yzerman jäi taakse. Oatesin lukemiin vielä teoreettiset mahdollisuudet, mutta Coffeyta tuskin tavoittaa koskaan.

Thornton on neljän syötön päässä tuosta 900:n syöttöpisteen rajasta. Tulevan kauden jälkeen saattaisi Thornton löytyä jo 15:n joukosta.

Lainaus
Pisteet:

4   Ron Francis   1798
5   Marcel Dionne   1771
6   Steve Yzerman   1755
6   Jaromir Jagr   1755

Stevie Y on tässäkin sarakkeessa Jagsin ensimmäinen kohde, joskin melko turha edes mainita. Sijoitus top-3:een vaatisi lisää pelivuosia. Tuskinpa Jagr arvasi tai osasi edes kuvitella Venäjälle lähdettyään mihin joukkoon vielä nousisi NHL:n puolella tai miten kovalla tasolla pelaisi vielä 42-vuotiaana. Kirjassa Vuosituhannen Tähdet (v. 2000) Jagr muuten mainitsee, että ura laitetaan pakettiin 38-vuotiaana. Valehtelija.

Jagr on pisteissä tällä hetkellä viides ja Ron Francis 11. pistettä kaukana. Yksi kausi lisää niin silloin viimeistään ohi, mutta kolmen kärki lienee ikuisesti muuttumaton.

Lainaus
Joe Thornton (1194). Jarome Iginla (1167),  Daniel Alfredsson (1157).

Thornton (tietysti) ja Iginla yli 1 200:n pisteen. Alfredssonin selkä ei antanut myöten jatkaa uraa.

Lainaus
Tuhannen pisteen kerhoon saataneen: Marian Hossa, Patrick Elias sekä Martin St. Louis.

Kaikki kolme odotetusti, mutta Elias melko niukasti.

Lainaus
Jäähyminuuttien osalta ei ole oikein ollut seurattavaa listan kärkipäässä sitten Shanahanin ja Brad Mayn lopetettua. Joskin ensiksi mainittu on kaikille vielä tuttu nimi aihetta läheltä liipaten, kurinpidon tiimoilta. Ja Maynkin nimi on noussut kesän mittaan esille tapaus Bertuzzi - Moore johdosta.

Chris Neil onkin oikeastaan ainoa nimi, joka kolkuttelee kohti isoja jäähyminuutteja ja pientä listasijoitusta. Neilissa on potentiaalia 200:n rangaistusminuutin ylittäjäksi, joten sijoitus voi hyvinkin nousta nykyisestä 41:stä jopa viisitoista pykälää.

Neilin kausi ei ole mennyt aivan nappiin polvivamman vuoksi. Aivan hyvä tahti oli jäähyjen suhteen menossa ja heilui taklaustilastossakin kärkisijoilla.

Lainaus
Muuta:

Ylivoimamaalien kärki saa Teemun (3:s) lopetettua jäädä rauhaan ties kuinka moneksi vuodeksi. Uraansa jatkavista Jagr on tällä hetkellä sijalla 16:sta, mutta tuskin tulee petraamaan kovinkaan montaa sijaa.

Alivoimalla tehdyissä maaleissa saa myös kärki odotella haastajiaan. Hossa ja St. Louis ovat tasatilanteessa 29:n, mutta sijoituksissa 20:n huonommalla puolella. Olisiko sitten ei niin rohkea arvaus, että slovakialainen tulee tuon taistelun viemään tulevalla kaudella. Ehkä tuo Martyn siirto teki pääkopalle hyvää, mutta ei se näkynyt otteissa sitten alkukauden Bolts-paidassa.

No viemään ja viemään. Hossalla yksi av-maali kuluneelta kaudelta vastaan Martyn nolla.

Lainaus
Maalivahtien osalta tilanne on selvä, kuka ties kuinka moneksi vuosikymmeneksi. Brodeurille ei näy uhkaajaa ja lukemat sen kun ovat kasvamaan päin. Ei ole väliä voittaako Marty vai häviääkö, ykkössija on silti aina vain paremmin hallussa - katsotaan kumpaa saraketta tahansa. Brodeurin tilanne on vielä tietysti kaikkea muuta kuin selvä alkavan kauden osalta.

Brodeur kävi vähän heilumassa tolppien välissä ja veti puvun päälleen. Ei tietenkään merkittäviä muutoksia. Yksi nollapeli taisi tarttua mukaan.

Lainaus
Yksi jonka nostan nopeasti esille, on Henrik Lundqvist. Tulee ohittamaan kaikella todennäköisyydellä Miikka Kiprusoffin niin voitoissa kuin pelatuissa otteluissakin ennen runkosarjan loppua.

Voitoissa meni jo ohi, että heilahti. Olisi mennyt myös otteluissa ohi, jos kaulaa ei olisi turvottanut loppukaudesta niin paljoa. Tulee olemaan erittäin korkealla vähän jokaisessa tilastossa uran päättyessä.

Lainaus
Nollapeleissä Roberto Luongo pitää sijaa 14:sta hallussaan. Ehkä vähän yllättäenkin jo seuraavana tulee Patrick Roy selkä edellä vastaan 66 / 67. Tämän jälkeen tähtäimessä olisi 20- ja 40-luvuilla pelanneita – oikeastaan minulle täysin tuntemattomia nimiä. Luongo kuuluu tähän kastiin ”käsittämättömät sopimukset”, mutta kestää se ura sitten vielä kaksi tai kahdeksan vuotta niin kymppisakki on vielä realistinen tavoite nollapelien suhteen ja mitä kaikkea siihen matkalle mahtuisikaan muissa tilastoissa.

Luongolla pari nollapeliä kuluneelta kaudelta. Kahdeksan nollapeliä matkaa kymmenen parhaan joukkoon, jossa on muuten vain kaksi maalivahtia, jotka syntyneet toisen maailmansodan jälkeen.

Lainaus
Katsotaan vielä erikseen suomalaisten keskinäisiä tilastoja, kun muuten jäisi omat pelaajamme aika vähälle huomiolle.

Menneellä kaudella Jussi Jokinen nousi maaleissa Niklas Hagmanin ohi sijalle kymmenen, Kuuluisasta 1983 -ikäluokasta takana ovat siis sekä Tuomo Ruutu ja Mikko Koivu.

Puolustajista on katse kiinnittynyt Kimmo Timoseen. Maaleja ei montaa ole viime kausina siunaantunut ja koko ura on tietysti tällä hetkellä vaakalaudalla. Seuraava maali veisi Timosen suomalaisista NHL-puolustajista maalitilaston ensimmäiseksi – ohi Teppo Nummisen. Kärki on muutenkin aika tasainen.

Teppo Numminen    117
Kimmo Timonen    117
Jyrki Lumme    114
Reijo Ruotsalainen    107

Viestiä kirjoittaessa Sami Salon (99:n maalia) uran jatkosta ei ole tietoa.

Reksan voi tietysti poimia tuolta listalta ja korostaa, että otteluitahan hänelle kertyi NHL:ssä vain reilut 400 kappaletta. Jossittelemalla voitaisiin nostaa esiin myös yhden kaikkien aikojen hienoimmista suomalaisista tulokaskausista tehneen Janne Niinimaan ja Joni Pitkäsen, mutta jossittelut voidaankin lopettaa yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Vaikka suomalaisien NHL-puolustajien määrä ei koskaan ole ollutkaan lukumäärältään kovin suuri, niin on sekä Numminen, Timonen, Lumme ja Ruotsalainen olleet seurojensa suurimpia ja arvostetuimpia nimiä. Harva varmaan käsittää kuinka suuri tähti viimeksi mainittu oli Rangersissa, vaikka silloin ei ehkä kaikki tykännetkään eurooppalaisista, joka vie pohjois-amerikkalaiselta työpaikan.

Pitkä lainaus, mutta käytännössä ei mitään sanottavaa. Maaleja ei ole syntynyt, Timonen palasi vasta peleihin ja Salo tuskin tulee enää sopimusta saamaan NHL:stä. Timonen kuitenkin on tasoissa Nummisen kanssa, että ei se maali tai pari ole mikään mahdottomuus, vaikka ei tuo luistin kovin kevyesti vielä ole liikkunutkaan.

Lainaus
Syöttöpisteissä Mikko Koivu on 32:n syötön päässä Jyrki Lumpeesta (8:s).

Koivu on edelleen neljän syötön päässä Lumpeesta ja aika hiljaista pitänyt yhden hyvän vaiheen jälkeen. Pettymys tietysti, jos ei mene loppukevään peleissä ohi.

Lainaus
Tässä vaiheessa voisi mainita, että Saku Koivu ei olisi edes teoriassa voinut uhata ketään toista suomalaista mainitsemissani tilastoissa. Sakullakin oli turhan paljon vastoinkäymisiä urallaan. Toisella kaudellaan - lähestyessä joulua 1996 Saku vielä johti NHL:n pistepörssiä. Sitten Chicagoa vastaan pelatun ottelun kolmannessa erässä luistin tarrasi jäähän, josta aiheutui polven vääntyminen, nivelsiteiden katkeaminen ja 12 viikkoa taukoa. Tietysti myöhemmin tuli vielä paljon pahempia juttuja, mutta jo alkutaival NHL:ssä oli risukkoinen.

Voisi mainita ohimennen, että kolmen vartin dokumentti Sakusta on jälleen katsottavissa YouTubessa.

Lainaus
Pisteissä M. Koivulla on heti Sami Kapanen ja jälleen – Lumme vastassa, mutta huippukauden sattuessa sija kahdeksan ja Jere Lehtinen on tavoitettavissa. Pisteitä se vaatisi reilut 60.

Lehtisen tavoittelu jää kauteen 2015-2016.

Maalivahdit:

Lainaus
Kari Lehtonen voi yltää kaikista tähän saakka kiusanneista loukkaantumisista huolimatta jo 500:een pelattuun runkosarjaotteluun.

Keskinäisissä suomalaisilla ei ole muuten juuri kovin merkittäviä ”taisteluita” tiedossa. Pekka Rinne on nollapeleissä lähin uhkaaja Kiprusoffille. (32 /44). Lienee sanomattakin selvää, että jos ei Rinteen toimesta tuo paikka vaihdu tulevilla kausilla niin sitten jonkun muun, eli Raskin.

Lehtonen 498. pelattua ottelua, joten kohta on juhlat. Lehtonen ja Niemi nollapeleissä tasoissa (31). Rinteellä nyt 35. kappaletta niitä ja Kiprusoffin ohitus voi viedä vielä parikin kautta.

Lainaus
Nuoriakin on onneksi nousemassa vaisujen 80-luvun loput / 90-luvun taitteen huonojen ikäluokkien jälkeen.

Barkov hoiteli heti uransa ensimmäisessä ottelussa nykymuotoisen NHL:n nuorimman maalintekijän tittelin itselleen, 18 vuoden ja 31 päivän ikäisenä. Ei voida kuitenkaan kerskua kovinkaan rajulla ennätysparannuksella sillä sijalta kaksi löytyvät nimet (Jordan Staal ja ”se toinen”) tekivät avausmaalinsa vain yhden päivän vanhempina. Lisäksi Calderin vienyt Nathan MacKinnon vain päivän Barkovia vanhempana oli muiden ennätysten tiellä.

Barkovista tuli samalla nuorin suomalainen NHL:ssä esiintynyt pelaaja. Viime kaudella muuten sekä liigan vanhin että nuorin pelaajat olivat suomalaisia.

Seurajoukkueessa Panthersissa Sashalla on vielä tuleva kausi aikaa tulla nuorimmaksi neljä pistettä yhdessä ottelussa tehneeksi pelaajaksi ja kevääseen 2016 aikaa tulla nuorimmaksi hattutempun tekijäksi.

Barkov on ainakin kolmen pisteen iltaa viettänyt, mutta neljä pistettä taitaa olla vielä haalimatta. Saatan muistaa väärinkin.

Lainaus
Tuo viimeinen ei sitten olekaan niin itsestään selvää, vaikka Barkovin potentiaali tiedetäänkin. Esimerkiksi Saku Koivulle näitä (hattutemppuja) kertyi vain kaksi. Toisaalta miksi ei. Ei tulisi heti mieleen, että Georges Laraquekin on tähän pystynyt ja suomalaisista mm. Sami Salo ja Tomi Kallio.

Muutama hattutemppu jäänyt kaudelta mieleen: Lehterä, Kucherov ja Jagr. Vähän erikoisempia nimiä voisi listata: Shawn Matthias, Josh Jooris, Cedric Paquette ja Mayson Raymond.

Jos vielä pistetään pari nimeä, jotka ilmoittivat uran päättyvän kesken kauden tai vahvistivat lopettaneensa viime kauteen:

- Daniel Alfredsson
- Marc-André Bourdon
- Martin Brodeur
- Radek Dvořák
- Mike Komisarek
- Brian Lee
- Evgeni Nabokov
- George Parros
- Tomáš Vokoun
- Ray Whitney

Aakkosjärjestyksessä. Muutama odotettu nimi, ehkä jokunen yllätys, että pelasi edes kuluneella kaudella ja sitten muutama nuori loukkaantumisten vuoksi.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Huhtikuu 12, 13:19:33
Lopulliset, eurooppalaisten kiekkomaiden pisteet. Vertailin siis jo aiemmin näitä muutamassa viestissä aiempiin vuosiin. Laitoin liitteenä, kun ei Tinypic'ista linkitettynä toiminut.

Suomalaisten pistepörssi meni siis 48:llä pisteellä ja yhtä mataliin lukuihin yltääkseen ei tarvitse mennä kuin kaudelle 1979-1980. Jopa edellisellä puolikkaalla kaudella lähenneltiin vastaavia lukemia ja kauden 1994-1995 puolikkaalla Selänne teki samat 48 pistettä.

Vähän vastaava juttu koko NHL:n pistepörssissä. Viimeksi voittaja on jäänyt alle sadan pisteen kaudella 2003-2004.

Omat veikkaukset Stamkosin, Drouinin ja Cooperin palkinnoista eivät menneet / mene ihan nappiin. Rinteen lähes »varmasta» Vezinan voittamisestakin taisi olla puhetta. Bill Masterton Memorial Trophyyn lienee saumat.

E: Tässä kuussa sitten arvotaan nämä varausvuorot eri joukkueille. Kirjoitin ennakkoon näin:

– Varaustilaisuus kokee uusia tuulia menneisiin vuosiin siinä, että sarjan viimeiseksi jääneellä joukkueella ei ole enää yhtä suurta mahdollisuutta saada ensimmäistä varausvuoroa itselleen. Muutos nostaa sijoille 17 – 26 sijoittuneiden joukkueiden mahdollisuuksia ykkösvaraukseen. Sijoille 27 – 30 sijoittuneet ovat puolestaan sääntöuudistuksen ”häviäjiä”.

Kaava on kuitenkin edelleen tuttu, eli sarjajumbolla on muihin joukkueisiin nähden suurempi / parempi mahdollisuus 1. pickiin, mutta prosentit valahtivat 25 % todennäköisyydestä lukemaan 20 %.


Kai ne säännöt vielä suunnilleen noin menee ja Sabresilla siis 20 % mahdollisuudet päästä ensimmäisenä lavalle kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ja muuten prosentit menevät seuraavasti.

1.   20.00 %   
2.   13.50 %   
3.   11.50 %   
4.   9.50 %   
5.   8.50 %   
6.   7.50 %   
7.   6.50 %   
8.   6.00 %
9.   5.00 %   
10.   3.50 %   
11.   3.00 %   
12.   2.50 %   
13.   2.00 %   
14.   1.00 %

Näihin voi laitella joukkueet tai katsoa netistä valmiin listan.

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: R-bet - Huhtikuu 16, 00:13:31
Mikäli joltain mennyt upea palvelu ohi niin tästä linkistä aamuisin otteluiden koostevideot ilman että tulos paljastuu katsomatta koostetta:

http://dtmts.com (http://dtmts.com)
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Toukokuu 30, 13:48:24
Ducks - Blackhawks / Lightning -finaalit, joten joku ennakon (https://www.vastaveto.com/nhl-2014-2015-kausi-kaynnistyy/) arvauksista vähän sinnepäin.

-----

Oli IL:n sivuilla Derek Boogaardista pieni juttu ja ollut muutenkin aika paljon viime aikoina uutisia jääkiekkotappeluista. Itse olen ainakin sitä mieltä, että ei mitään järkeä - oli sitten show'ta tai jotain muuta taustalla. Nyrkkeilyä seuraan, mutta vastaavien lajien ulkopuolelle nuo eivät kuulu.

Hyvä, että näistä nyt uutisoidaan faktojen kera, kun aivot ovat olleet veitsen alla. Aika harva sellaisista taitaa enää saada NHL:stä pelipaikkaa, jotka treenaavat enemmän nyrkkeilysalilla, kuin kaukalossa. Nyt nämä tappelijatkin varmaan ymmärtävät millaisen riskin ottavat, jos sitä ei ole aiemmin oikein tiedetty tai haluttu tietää.

NHL-mörön luisu pimeyteen - Boogardin kuolemasta neljä vuotta, IL (http://www.iltalehti.fi/nhl/2015053019779128_nh.shtml)

Jouni Niemisen blogi, HS (http://blogit.hs.fi/nieminen/2011/12/09/miksi-itket-johnny/)

Perheriitoja, päihteitä, väkivaltaa ja vielä jotain paljon pahempaa, HS (http://www.hs.fi/urheilu/a1397799233547)

Kommentti: NHL:n sirkushuvi on jo tappanut tarpeeksi, Yle (http://yle.fi/urheilu/kommentti_nhln_sirkushuvi_on_jo_tappanut_tarpeeksi/7947143)

Aivovauriot altistavat kuolemalle NHL:ssä, Yle (http://yle.fi/urheilu/aivovauriot_altistavat_kuolemalle_nhlssa__koivu_han_ei_saanut_apua_ajoissa/7947199)

Syksyllä 2009 Boogaard ei keksinyt lääkärin vastaanotolla ainuttakaan r-kirjaimella alkavaa sanaa.

Tohtori McKee oli hämmästynyt siitä, kuinka pahat Boogaardin aivojen vammat olivat. Häntä olisi todennäköisesti odottanut dementia jo keski-iässä.Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 16, 17:35:13
Kirjoittelin vähän etusivulle parista divisioonasta ja kaksi viimeistä laittaa myöhemmin. Kirjoitusvirheitä ei välttämättä ihan hirveästi ole, mutta sanat vähän mennä tahtoo lauseissa sekaisin muuten.

Itselläni jonkin verran mielenkiinto hiipunut koko sarjaan tappeluiden (edellisessä viestissä lisää) yms. vuoksi, niin aika tyhjänpäiväistä tuli laitettua. Varmasti olisi täältä moni kirjoittanut viitsiessään paremman.Tulee kuitenkin tämä kausi ainakin vielä katsottua, vetoja tuskin kannattaa laittaa tuonne nykyisellä tietämyksellä.

Listasin taas kauden alla vähän tilastoja ja seuraavat pisti silmään.

Pelatut runkosarjaottelut:

8   Larry Murphy...............1615
9   Ray Bourque...............1612
10   Nicklas Lidstrom...........1564
11   Jaromir Jagr................1550
...
20   Doug Gilmour..............1474
...
35   Shane Doan................1394
...
37   Jarome Iginla...............1392
...
En luule Killeria nykypelaajaksi vaan jätin tarkoituksella väliin, koska Doan voi teoriassa ohittaa hänet ja Iginla nousta tasoihin.

- David Legwand on 44:tä ottelua kaukana tuhannennesta. Vähän yllättäen ainoa pelaaja, joka voi tällä kaudella tuon rajan ylittää.

Maalit runkosarjassa:

3   Brett Hull.........741
4   Marcel Dionne...731
5   Jaromir Jagr.....722

- Jagr viime kaudella 17:n maalia 77:ssä ottelussa, joten siinä ja siinä top-3 -sijoitus.

16   Bobby Hull........610
17   Dino Ciccarelli....608
18   Jari Kurri..........601
19   Jarome Iginla.....589
...
46   Marian Hossa...........486
50   Aleksandr Ovetškin....475
55   Patrick Marleau.........456

- Tuskin Marleau 500:een nousee, mutta likeltä liippaa tällä Teemun vanhalla ketjukaverilla.

Syöttöpisteet runkosarjassa:

13   Doug Gilmour....964
14   Mark Recchi.......956
15   Al MacInnis........934
16   Larry Murphy......929
17   Stan Mikita.........926
18   Bryan Trottier......901
18   Joe Thornton......901

- Thorntonilla nappikaudella saumat ainakin Recchin lukemille. Jagr on listan kuudes, mutta tuskin uhkaa viiden kärkeä. Teemu on edelleen 37:s tällä listalla ja H. Sedin havittelee sitä sijoitusta vasta 2016-2017 kaudella.

Pisteet runkosarjassa:

3   Gordie Howe.....1850
4   Jaromir Jagr......1802
...
27   Mats Sundin..........1349
28   Dave Andreychuk....1338
28   Denis Savard..........1338
30   Mike Gartner...........1335
31   Pierre Turgeon.........1327
32   Gilbert Perreault.......1326
33   Alex Delvecchio........1281
34   Al MacInnis.............1274
35   Jean Ratelle.............1267
36   Joe Thornton...........1259
...
40   Jarome Iginla..........1226

- Näin muuten aktiivipelaajista yli tuhat pistettä yhdelle joukkueelle ovat tehneet Iginla, Jagr ja Elias. Tuo järjestys ei tule muuttumaan, ellei Elias nyt kovin hurjaa kautta pelaa. Marleau voi nousta kuitenkin tuon ryhmän neljänneksi ja koko uran Sharksia edustaneena tietysti myös ylipäänsä tuhanteen pisteeseen. Lisäksi usemmalla pelaajalla mahdollisuus 900:n pisteen ylitykseen, jossa on ennestään muun muassa Henrik Sedin. Suomalaisista Mikko Koivu teki juuri kevään päätteeksi 500:nnen tehopisteen Wildille.

- Jagr voi napsia muutaman sijan ylivoimalla tehdyissä maaleissa, mutta ei kympin joukkoon kuitenkaan. Ylivoimapisteissä voi sen sijaan tai aika varmasti ohittaakin Teemun ja Lidaksen ja nousee toiseksi. Sakicia ei uhkaa kukaan, koskaan.

- Jäähyminuuteissa Chris Neil ylivoimainen ykkönen aktiiveista, vaikka viime kausi olikin loukkaantumisten kanssa melko lyhyt. Ura kuitenkin jatkuu ja jollain 150:n minuutin kaudella 25:n sakkiin saumat. Nämä tilastot eivät tosiaan tule muuttumaan ikuisuuksiin, jos koskaan kärjen osalta.

- Maalivahtien osalta Luongo nousee voitoissa kympin joukkoon. Lundqvist ohitti Kiprusoffin pelatuissa otteluissa ja mahdollisuudet nousta eniten pelejä pelanneeksi eurooppalaiseksi ohi Nabokovin. Kympin joukossa kuusi eurooppalaista, mikä aika hyvin. Nollapeleissä Luongo on 13:s 68:lla nollapelillä ja 11:s olisi lukemissa 72. Lundqvistille huippukausi seitsemällä nollalla niin se veisi jo sijalle 16.


Suomalaiset:

- Mikko Koivu nousee ilman vakavaa loukkaantumista Jere Lehtisen ohi sijalle kahdeksan.

- Jussi Jokisella vain kymmenen pistettä matkaa kymmenennelle sijalle ja 42 pistettä 500:een pisteeseen.

- Filppula nousee 400:n paremmalle puolelle.

- Timonen ei saanut sitä maalia värkättyä, joten ykkössija jäi jaettavaksi Nummisen kanssa. Muutenkaan pakkien osalta ei ihmeitä tapahdu, kun Pitkänen ei ole enää / koskaan mukana, mutta Vatasella hyvät saumat 100:n päälle.

- Jos OJ:n NHL-ura jatkuu, niin nyt sen ykkössijan luulisi irtoavan suomalaisten jäähypörssissä. Tikkanen seitsemän ja J. Ruutu kahdeksan minuutin päässä, jos se mikään tavoittelemisen aiheinen asia on. Ollihan saavutti viime kaudella tehotilastoon uskomattoman + 5 -lukeman, joten on aktiivipelaajista nyt sijalla 2, jos lista käännetään ja ykkösenä on Vinny 140:lla. Tämä on kanadalaisen heiniä nyt.

- Kiprusoffia ei vielä kukaan uhkaa pelattujen otteluiden määrässä. Kuuden kärjessä viisi on aktiiveja, joista ainakin Rinne ohittaa Bäckströmin ja menee sijalle kolme.

- Nollapeleissä voi tulla joitain muutoksia: Kiprusoff (44), Rinne (36), Lehtonen (32), Niemi (32), Bäckström (28) ja Rask (26). Lehtosella ja Niemellä mielenkiintoinen tilanne Dallasissa.

- Voitetuissa otteluissa Niemi on neljän päässä Bäckströmista. Oletettavasti ohittaa, mutta kun ei tuosta Wildin tilanteesta ota selkoa ja Bäckström on kaiketi kunnossa tällä hetkellä.Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 29, 19:06:16
29.09.2015 23:59
Stanley Cup | JääkiekkoNHLTulos: Penguins, hävitty 1.00 yks.
Valinta: Tampa Bay LightningKerroin: 12.210 @ PinnaclesportsPanos: 1 yks. 


29.09.2015 23:59
Stanley Cup | JääkiekkoNHLTulos: Penguins, hävitty 1.00 yks.
Valinta: Anaheim DucksKerroin: 9.090 @ PinnaclesportsPanos: 1 yks. 


29.09.2015 23:59
Stanley Cup | JääkiekkoNHLTulos: Penguins, hävitty 1.00 yks.
Valinta: St Louis BluesKerroin: 16.160 @ PinnaclesportsPanos: 1 yks. 


29.09.2015 23:59
Stanley Cup | JääkiekkoNHLTulos: Penguins, voitto 13.08 yks.
Valinta: Pittsburgh PenguinsKerroin: 14.080 @ PinnaclesportsPanos: 1 yks. 


29.09.2015 23:59
Stanley Cup | JääkiekkoNHLTulos: Penguins, hävitty 1.00 yks.
Valinta: Washington CapitalsKerroin: 19.650 @ PinnaclesportsPanos: 1 yks. 


Blackhawks ja Rangers jäivät pihalle pienemmistä kertoimista ja isommista piti Sharksin ja Starsin kanssa vähän aikaa arpoa.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Handy - Syyskuu 29, 19:14:46
Näin hatusta ravisteltuna yllättävää et Washington on heikompi kuin St.Louis Blues.
noh, en tiedäkään mitään lätkästä :napytys:
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Syyskuu 29, 19:20:57
Kyllä saa olla päässä vikaa, että veikkaa Bluesia voittajaksi. On noihin vissiin parempiakin kertoimia tarjolla, mutta olkoot.
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 01, 13:44:09
01.10.2015 23:59
Komarov vs. Ruutu (pisteet runkosarjassa) | JääkiekkoNHLTulos: Komarov, hävitty 1.00 yks.
Valinta: RuutuKerroin: 2.65 @ UnibetPanos: 1 yks. 


Ruutu 30 + 45.
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Messias - Lokakuu 01, 15:05:16
Tämäkin sarja kohta käynnistyy. Viimekausi meni kokonaisuudessaan +-0, joten siitä on hyvä lähtee ponnistamaan. Rankingien teko pikkasen vielä vaiheessa, mutta eiköhän ne tuosta valmistu. Tänään ilmestyi urheilusanomien kausiennakko, joten sen voisi lukea illalla. Lumpylle iso kiitos vastikselle tuotetusta ennakosta  :Finger_fing02:
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Messias - Lokakuu 03, 13:04:42
Tunnet Lumpy NHL joukkueet huomattavasti paremmin pelaajatasolla kuin minä. Niimpäs kysynkin, että mitkä joukkueet näet parhaimpina jatkoaika tiimeinä? Nykysäännöillä on pakko ottaa huomioon mahdollinen jatkoaika (3v3) paremmin, kun vetoa iskee sisään.
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 03, 13:49:29
Tunnet Lumpy NHL joukkueet huomattavasti paremmin pelaajatasolla kuin minä. Niimpäs kysynkin, että mitkä joukkueet näet parhaimpina jatkoaika tiimeinä? Nykysäännöillä on pakko ottaa huomioon mahdollinen jatkoaika (3v3) paremmin, kun vetoa iskee sisään.

Arvelisin, että sellaiset ennakkoon vahvimpia, mistä löytyy hyvä (ja sama monikossa) tutkapari hyökkäyksestä ja hyvä kahdensuunnan pakki. Capitals, Stars, Canadiens, Kings, Penguins, Lightning, Blues, Blackhawks. Onhan näitä, jos tuo teoria toimii käytännössä. Lisäksi Canadiensilla, Kingsilla ja Capitalsilla tietysti maalivahdeissakin etua. Varmaan Predatorsin, Rangersin ja Sharksinkin voisi lisätä noihin.

Saa nähdä mitkä tuossa lopulta on vahvoilla. Voi olla, että sellaisetkin nousee esille, joilla hyvä molempiin suuntiin pelaava sentteri (Bergeron, Koivu, Toews), tai nopeutta (Blue Jackets, Senators) ja äsken mainittujen joukkueiden pelaajista esim. Kessel, Seguin, Kreider, Gaborik, Yandle (p), Karlsson (p), Drouin, Kutserov. Ja vielä Hall, McDavid, Duchene ja MacKinnon ei mainituista joukkueista.

Vähän hirvittää koko systeemi, kun niin äkkiä helähtää 3 vs. 3 -systeemillä maali - sama ketä siellä kentällä on, jos vaan saa aloituksen kaavittua ja pääsee toiseen päähän. Kunhan nyt pääsee kunnolla näkemään, saattaahan siellä olla vähän erikoisempiakin yhdistelmiä jäällä.

Parhaimmiksi veikkaan kuitenkin Blackhawksia, Lightningia ja Canadiensia. E: Ja sanotaan vielä tuo Stars.
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 04, 16:34:17
Pistän nyt ainakin jouluun asti nahilaan. Nämä pelataan eri päivinä ja vierasjoukkue mainittu ensiksi.

07.10.2015 23:59
Montreal Canadiens @ Toronto Maple Leafs | JääkiekkoNHLTulos: 3-1, voitto 0.84 yks.
Valinta: Canadiens MLKerroin: 1.84 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
New York Rangers @ Chicago Blackhawks | JääkiekkoNHLTulos: 3-2, voitto 1.25 yks.
Valinta: Rangers MLKerroin: 2.25 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
New York Rangers @ Chicago Blackhawks | JääkiekkoNHLTulos: 3-2, voitto 0.72 yks.
Valinta: U 5,5 GKerroin: 1.72 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Vancouver Canucks @ Calgary Flames | JääkiekkoNHLTulos: 5-1, hävitty 1.00 yks.
Valinta: FlamesKerroin: 2.18 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
San Jose Sharks @ Los Angeles Kings | JääkiekkoNHLTulos: 5-1, voitto 1.23 yks.
Valinta: Sharks MLKerroin: 2.23 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Ottawa Senators @ Buffalo Sabres | JääkiekkoNHLTulos: 1-3, voitto 0.87 yks.
Valinta: Senators MLKerroin: 1.87 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Ottawa Senators @ Buffalo Sabres | JääkiekkoNHLTulos: 1-3, hävitty 1.00 yks.
Valinta: O 4,5 GKerroin: 1.70 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Philadelphia Flyers @ Tampa Bay Lightning | JääkiekkoNHLTulos: 2-3 OT., voitto 1.03 yks.
Valinta: U 5,5 GKerroin: 2.03 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Edmonton Oilers @ Saint Louis Blues | JääkiekkoNHLTulos: 1-3, hävitty 1.00 yks.
Valinta: Edmonton Oilers (+1.5 G)Kerroin: 1.76 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Carolina Hurricanes @ Nashville Predators | JääkiekkoNHLTulos: 1-2, voitto 0.86 yks.
Valinta: PredatorsKerroin: 1.86 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Pittsburgh Penguins @ Dallas Stars | JääkiekkoNHLTulos: 0-3, hävitty 1.00 yks.
Valinta: Penguins MLKerroin: 2.03 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 


07.10.2015 23:59
Minnesota Wild @ Colorado Avalanche | JääkiekkoNHLTulos: 5-4, voitto 0.99 yks.
Valinta: Wild MLKerroin: 1.99 @ MarathonbetPanos: 1 yks. 
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 05, 22:06:25
06.10.2015 23:59
Wild vs. Predators (runkosarjasijoitus) | JääkiekkoNHLTulos: Predators, voitto 1.15 yks.
Valinta: PredatorsKerroin: 2.15 @ UnibetPanos: 1 yks. 


06.10.2015 23:59
Barkov vs Filppula (runkosarjan pisteet) | JääkiekkoNHLTulos: Barkov, voitto 1.00 yks.
Valinta: BarkovKerroin: 2.00 @ UnibetPanos: 1 yks. 
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Messias - Lokakuu 06, 07:41:29
Tietääkö kukaan mistä sais helposti nhl dataa excel/csv muodossa. Lähinnä ottelutulokset kiinnostaa. Nyt menee vähän vaikeen kaavankautta.
Otsikko: Vs: NHL
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 06, 10:26:57
Tietääkö kukaan mistä sais helposti nhl dataa excel/csv muodossa. Lähinnä ottelutulokset kiinnostaa. Nyt menee vähän vaikeen kaavankautta.

Ai niin kuin tällä tavalla, en tiedä ymmärsinkö. Siitä voi valita csv / export. Linkki. (http://www.hockey-reference.com/leagues/NHL_2015_games.html) Tuossa siis viime kauden tulokset, voi tietysti valita myös alkavan kauden.

Tuo Hockey-Reference ehkä paras tilastosivu. Välillä vähän vaikea löytää sitä mitä etsii, vaikka tietää, että jossakin sekin tieto on siellä.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Heinäkuu 17, 18:17:30
Katselin huvikseni tulevan kauden tilastoja, tai niitä mitä nyt on rikottavissa ensi kaudella.

Ottelut:

4.   Mark Recchi - 1652
5.   Chris Chelios - 1651
6.   Dave Andreychuk - 1639
7.   Scott Stevens - 1635
8.   Jaromir Jagr - 1629
...
12.   Alex Delvecchio - 1550
...
20.   Jarome Iginla - 1474

Luongo maalivahdeissa teoriassa kolmanneksi sijalta kuusi. Yli tuhat peliä todennäköisesti yli viidelle pelaajalle.

Maalit:

Jagr voi vankistaa kolmossijaansa, mutta ei tavoittaa ketään.

14.   Dave Andreychuk - 640
15.   Joe Sakic - 625
16.   Jarome Iginla - 611

Ovechkin teoriassa top-20, mutta tuskin.  Hossa 500:een, luultavasti myös Marleau.

Syötöt:

Ei saa Jagr oikeasti Reiskaa kiinni, mutta jos pelailee vielä pari kautta niin sitten.

4.   Ray Bourque - 1169
5.   Paul Coffey - 1135
6.    Jaromir Jagr - 1119
...
12.   Joe Sakic - 1016
13.   Doug Gilmour - 964
13.   Joe Thornton - 964

Pisteet:

2.   Mark Messier - 1887
3.   Jaromir Jagr - 1868
..
16.   Bryan Trottier - 1425
..
28.   Joe Thornton - 1341

Sedinit, Ovechkin ja Crosby yli tuhannen.

Suomalaisten keskinäisissä ei taida olla mitään mielenkiintoista. Teemulla on ne tulokasennätykset mitä ei koskaan rikota, mutta kakkossijalle pääsisi NHL:n laskurin mukaan 24:lla maalilla (Ruutu), 41:llä syötöllä (Kaikkien haukkuma Niinimaa ja tätä ei myöskään rikota) ja 56:llä pisteellä (J. Jokinen). Tosin oikeasti siellä on ainakin myös Kurria, Ruuttua ja Ruotsalaista edellä. Ehkä joku muukin.

Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Heinäkuu 17, 18:24:32
Ai niin ja paras meinasi unohtua.

Andrew Coglianolla on vieläkin käynnissä tuo uran alusta (2007) alkanut otteluputki (704 ott.). 34 ottelua ja menee siitä kuuluisasta Bouwmeesterin lukemasta ohi. Täydellä kaudella tai vähintään 73:llä pelillä listan neljänneksi. Listan ykkönen Doug Jarvis (965 ott.) ei ollut urallaan sivussa yhdestäkään runkosarjan ottelusta.

Ja tietysti yksi ennätys mitä ei rikota Lumpyn NHL-kausi 2015-2016. 363 kohdetta, 121,44 %.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Lokakuu 03, 16:08:52
En yleensä mainosta omia tekstejä, mutta etusivulle teen kuluvan viikon aikana lyhyet NHL-ennakot. Ensimmäinen on jo siellä.
Otsikko: Vs: NHL-keskustelua
Kirjoitti: Lumpy - Huhtikuu 03, 23:10:44
Ei saakeli. Eikä ole edes huhtikuun ensimmäinen. Uskon kyllä, että ei tämä tähän jää.

NHL will not participate in 2018 Olympic Games (http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/nhl-will-not-participate-2018-pyeongchang-olympic-games/)