Hei VierasMatkaraportit
Aloittaja Chris
8 Vastauksia    3850 Lukukerrat
Chris
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  863
  Vihjeitä
  756
   
   
  Palautus
  96.67%
  Tuotto
  -66.19
  Panostus (ka.)
  2.63
   
   
  Tykkäykset:
  293
Matkaraportit
En vastaavaa ketjua löytänyt, jos ei ole oikea paikka, modet korjatkoon. Aloitetaan topic omalla pienellä matkastoorilla:

Matkalla Madridissa vol 2 – Syyskuu 2014

Elämän toinen reissu Espanjan pääkaupunkiin, Madridiin. Ensimmäisestä reissusta jäi muistoksi kolme päivää, tällä kertaa kuusi. Tarkoitti siis enemmän nähtävää, enemmän koettavaa.

Matka starttasi perjantaina aamupäivällä, kun Helsingissä vietetyn yön jälkeen suunnaksi paikallinen lentokenttä. Nykyisin Norwegian lentää Suomesta suoraan Madridiin, joten välilaskuja ja odotteluja muilla lentokentillä ei tällä kertaa tarvittu. Vajaan 100e menotiketti käteen ja kohti reissun ensimmäistä olutta (okei, join jo torstaina jännitysolutta riittävästi matkajännityksen karistamiseksi) Mutta kuten yleensä, lentokenttäbaari ei anna myöden juoda montaa olutta, eikä aikaakaan liiemmin ollut, joten se siitä. Kello 13.30 olikin jo kone kiitoradan päässä – matka oli virallisesti alkanut!

Madridiin saavuttiin noin kello 17 paikallista aikaa, eli lentomatka hieman vajaat 4h – varsin mukavaa varsinkin kaksimetriselle kolosille, kun jalkatilat koneessa ovat mitä ovat. Lämpötila about 30c, kelpasi suomipojan pompata koneesta pihalle. Kiitos Madridin loistavasti suunniteltujen metroyhteyksien, matka keskustassa sijaitsevaan huoneistohotelliin taittui mukavasti. Hotelli sijaitsi aivan Puerta del Solin aukion tuntumassa. Aivan kuvien veroinen huoneisto ei ollut, mutta varsin riittävä, kun ottaa huomioon että viikosta joutui pulittamaan n 150e per lärvi.

Kamat hotelille ja lentokoneen hiet viemäristä alas ja kohti Bernabeuta. Sinne samantien siksi, että saimme samantien hakea liput tuleviin otteluihin sekä hakea uunituoreet pelipaidat seuraavan päivän el Derbi Madrilenoa varten. 101e ja Sergio Ramosin, kaunis valkoinen paita koristaa meikäläistä. Liput oli varattuna etukäteen Ticketmasterin kautta, Bernabeun kyljessä olevaan lippuautomaattiin pankkikortti kiinni ja kone hoiti loput – järjettömän yksinkertaista näinkin fiksulle kaverille, epäonnistua kun et voi.
Bernabeulla piipahtamisen jälkeen äkkiä kohti ruokaa metsästämään, sillä koko päivän aikana energiansaanti oli pitkälti vain lentokentällä nautittu ohrapirtelö. Samainen linja toki jatkui ruokailun jälkeen, kun paikalliseen tapas-barin terassille muutamaksi tunniksi kuluttamaan ensimmäinen osa matkakassasta. Onneksi kaljan hinta ei päätä huimaa, joten ihan kaikkea ei sentäs päässyt vielä tuhlaamaan.Cibeles

Pelipäivä – Real Madrid – Atletico de Madrid

Jo melko aikaisin aamulla suunnaksi Santiago Bernabeu. Reilun viiden kilometrin matka taittui rattoisasti kävellen, välillä tankaten paikallisissa kuppiloissa. Pilvettömältä taivaalta helottava aurinko kun sai kaloreita kulumaan, piti niitä ottaa myös jotenkin takaisin. Bernabeun nurkille saavuttiin hyvissä ajoin, monta tuntia ennen ottelua nauttimaan pelipäivän tunnelmasta – joskin meno oli ehkä yllättävänkin rauhallista kaduilla. Bernabeullta paikat olivat pohjoiskaarteen kulmassa, 3.sektorista, josta näkyvyys oli kyllä vähintäänkin kelvollinen. Hintaa tiketeille tuli 90e, joka oli kyllä täysin hintansa väärti. Reilu puolituntia ennen ottelua saavuttiin pelipaikoille, jolloin Bernabeu tuttuun tapaan vielä täysin tyhjä. Aivan ennen ottelun alkua stadion täyttyi kuitenkin kuin tyhjästä ja n. 84 000 ihmistä pakkautui paikalle. Ottelun kulun varmasti monet tietävät, joten ei siitä sen enempää. Real jatkoi silloista alamäkeä häviämällä ottelun 1-2, Cristianon vastatessa kotijoukkueen ainokaisesta. Fanit osoittivat tuossa pelissä oikeastaan ensimmäisen kerran mielensä Ikeriä kohtaan, sillä joka kerta, kun mies palloon koski, tuloksena oli järjetön vihellyskonsertti.

Pelin jälkeen parille oluelle ja kohti Kapitalia, yhtä Euroopan suurimpia yökerhoja. Varsinaisesti suomipojalle tuo meno ei ihan sopinut, sillä juomakulttuuri oli sen verran erilainen ”pää täyteen” –mentaliteetin omaaville Suomi-turisteille. Joka tapauksessa järjettömän kokoinen paikka, 7 kerrosta ja varmasti paremmalla espanjankielen taidolla olisi illasta jäänyt käteen muutakin kuin paikan pölyt.Kaikkien aikojen Real-legenda
Torikauppiaita riitti tuttuun tapaan pelipäivänä.El Derbi Madrileno, laatupaikat suhteellisen edulliseen hintaan.

Maailman paras ja pallo pilkulle. Pallo vuorenvarmasti alakulmaan ja peli 1-1.

Sunnuntai sujui aika pitkälti kaavalla ”kaljaa ja vitusti.” Isoin lasku taisi alkoholinkulutuksesta tulla tuona päivänä. Sunnuntai-aamulla olisi ollut myös tarjolla Real Madrid Castillan peli, mutta huonon alkamisajankohdan (klo 12) vuoksi jäi tuo väliin. ”Onneksi” Markkasen Eero sattui olemaan pelistä sivussa kuumeen vuoksi, joten suurin syy peliin menemisellekin siis teki oharit. Castilla kuitenkin voitti tuon pelin 3-1, joten maaleja olisi ainakin ollut tarjolla.

Reissun aikana tuli myös tehtyä vierailu Calderonin stadionin ympäristöön. Matkaa tuonne oli vain muutama kilometri, mutta seutu ja ympäristö todella erilaista kuin tuossa ns. keskustassa. Liikennettä ei juuri ollut ja muutenkin erittäin rauhallista seutua – seutua, jonne voisi kyllä vaikka muuttaa. Calderon ei ulkoapäin aivan niin massiivinen ole kuin se kaupungin kauniimman seuran pyhättö, mutta tyylikäs silti.

Estadio Vicente CalderonManzanares-joki."Atleti"-alueen maisemakuvaa, tyylikästä ja rauhallista seutua.

Tiistaina vuorossa oli sitten jälleen matka Bernabeulle, kun Real avasi UCL-urakkansa Baselia vastaan. Iso sveitsiläisfaniryhmä oli myös Madridiin saapunut ja poliisien määrä luokkaa järjetön. Miksikään suureksi klassikoksi Basel-kamppailu ei noussut, vaan Real murjoi vierailijat jo ensimmäisen jakson aikana kanveesiin. Maali-iloittelu kuitenkin saatiin, kun vierasjoukkueen pömpeli paukkui peräti viidesti. Myös Iker-vihellyskonsertti sai jatkoa, kun lähes poikkeuksetta mies sai kannattajien huudot niskaansa. Basel-peliin liput oli varattuna yläparvelta, mutta näkyvyys oli silti kelvollinen ja 35e tuosta paikasta ei juuri mieltä kirvoittanut.Basel-faneja oli Madridiin matkannut pari-kolmesataa.Basel-matsiin liput piippuhyllyltä, mutta silti, hintansa arvoiset paikat.

Loppumatka menikin sitten kuumeen ja mahataudin kourissa, eli viimeiset pari päivää jäivät näkemättä. Varsinaisesti Bernabeu Touria lukuunottamatta mitään suunniteltua ei jäänyt välistä, mutta kyllähän se mielen pisti matalaksi maata viimeiset päivät sängyn pohjalla.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin erittäin loistelias reissu. Keskustaa tuli nähtyä huomattavasti enemmän kuin ensimmäisellä reissulla pari vuotta sitten. Kalja oli halpaa, sää oli koko reissun mitä mahtavin, pari peliä huippufutista, laatuseuraa, kauniita maisemia (=naisia).. Ei sitä paljoa enempää mies voi vaatia!

Kuten edellisenkin matkaraportin loppuun – Madrid, me näemme vielä monen monta kertaa!

¡Hala Madrid!

 • Luettu 3850 kertaa
 • Sana on vapaa
 • 8 Vastauksia

Handy
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  1408
  Vihjeitä
  162
   
   
  Palautus
  78.60%
  Tuotto
  -162.90
  Panostus (ka.)
  4.70
   
   
  Tykkäykset:
  431
Vs: Matkaraportit
We missed  :boobies:


Ei vaan, hienoja kuvia ja yllättävän hyvin tuolta taivaspaikaltakin näkee näköjään! Nyt neuvoja, että miten välttää vatsataudin ja mitä Espanjassa syödä/juoda ehdottomasti.

Alle 3 viikkoa omaan reisssuun, suuntana Barcelona  :smiley-cool11:
Kanta on aika selkeä


Chris
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  863
  Vihjeitä
  756
   
   
  Palautus
  96.67%
  Tuotto
  -66.19
  Panostus (ka.)
  2.63
   
   
  Tykkäykset:
  293
Vs: Matkaraportit
Ei vaan, hienoja kuvia ja yllättävän hyvin tuolta taivaspaikaltakin näkee näköjään! Nyt neuvoja, että miten välttää vatsataudin ja mitä Espanjassa syödä/juoda ehdottomasti.

Omalla kohdalla tuo tauti saattoi tulla salaatista, sillä mikään muu ei kyllä täsmää. Ruokamyrkytyksen alkamisaika on noin 6h, joka sekin osuu kyllä varsin hyvin kohdalle salaatin puputtamisen kanssa. Toki kyseessä oli pikaruokalan salaattiannos, joka on voinut seistä tiskillä vaikka kuinka kauan, mutta kyllähän noiden vihannesten peseminen ja käsittely on varmaan sen verran erilaista kuin Suomessa, eli ei mikään yllätys ole, jos siitä ripuli mukaan tarttui. Muutoinhan toki ulkomailla voi syödä aikalailla kaikkea, mutta jatkossa ainakin meikäläinen välttää salaatin (toki tuokin nyt on ihan yksilöllistä kuka saa ja kuka ei), lisäksi hanavettä nyt ei kannata lähteä juomaan (niinkun ei missää muuallakaa ulkomailla)


Koivist0
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  69
  Tykkäykset:
  6
Vs: Matkaraportit
Itse suosittelen välttämään kalat sekä salaatit. Ja toki hanavettäkään ei missään nimessä kannata lähteä juomaan.


R-bet
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  1775
  Vihjeitä
  415
   
   
  Palautus
  100.00%
  Tuotto
  -0.06
  Panostus (ka.)
  5.99
   
   
  Tykkäykset:
  352
Vs: Matkaraportit
Itse suosittelen välttämään kalat sekä salaatit. Ja toki hanavettäkään ei missään nimessä kannata lähteä juomaan.

Siinähän ne tärkeimmät on. Paikallista jugurttia on joku suositellut bakteerikannan takia että syö heti ensimmäisinä päivinä ja maitohappobakteereita napsii Suomessa jo. Vettä ei kai Handy ole juomassa ravintolassa, mutta jos juo niin pyytää sitä novellen vettä eli pullossa. Muuten ne saattaa kraanasta ottaa. Salaatin ongelma lienee just se että pesty kraanavedellä? Juomat voi tilata ilman jäitä.

Niin ja peskää ne kädet ennen ruokalilua, mutta senhän opetti jo äiti vai mitä.. :)


Jondeli
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  1591
  Vihjeitä
  1323
   
   
  Palautus
  100.31%
  Tuotto
  18.37
  Panostus (ka.)
  4.49
   
   
  Tykkäykset:
  483
Vs: Matkaraportit
Hyvä raportti Chris  :Finger_fing22:

kalan välttäminenkin varmaan riippuu vähän missä päin maailmaa liikkuu, ite en oo koskaan kalaa vältelly. Vesi on se tärkein ja siinähän on tosiaan vaan se että eri bakteerikanta eli harvemmin sekään likasta vettä on. Salaattiakaan en ole koskaan vältellyt vaikka voisi varmaan olla ihan suotavaa. Mutta aika paljo tosiaan riippuu mihin päin maailmaa matkustaa ja kuinka pitkäks aikaa, että mitä kannattaa vältellä, jenkeissä tuli paikallisia seurattua ni neki moni ryystää pullovettä vaikka hanasta tulis ihan hyvää vettä.


Koivist0
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  69
  Tykkäykset:
  6
Vs: Matkaraportit
Hyvä raportti Chris  :Finger_fing22:

kalan välttäminenkin varmaan riippuu vähän missä päin maailmaa liikkuu, ite en oo koskaan kalaa vältelly. Vesi on se tärkein ja siinähän on tosiaan vaan se että eri bakteerikanta eli harvemmin sekään likasta vettä on. Salaattiakaan en ole koskaan vältellyt vaikka voisi varmaan olla ihan suotavaa. Mutta aika paljo tosiaan riippuu mihin päin maailmaa matkustaa ja kuinka pitkäks aikaa, että mitä kannattaa vältellä, jenkeissä tuli paikallisia seurattua ni neki moni ryystää pullovettä vaikka hanasta tulis ihan hyvää vettä.
Tuohon kalaan sen verran, että ei siinä muuten mitään vikaa, mutta itse Thaimaassa jonkin verran matkanneena yhden kunnon paskataudin kärsineenä olen ihan suosiolla jättänyt kalat ja salaatit väliin. Toki jos tietää, että kala on tuoretta ja oikein säilytettyä, eikä vaikkapa muutaman päivän vanhaa auringossa seisonutta niin silloin syön itsekkin ihan mielellään. Mutta tuollapäin se kylmäketju on mitä on  :smiley-rolleyes010:


Chris
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  863
  Vihjeitä
  756
   
   
  Palautus
  96.67%
  Tuotto
  -66.19
  Panostus (ka.)
  2.63
   
   
  Tykkäykset:
  293
Vs: Matkaraportit


Lite offtopic, mutta kyllä tähän topiciin aikanaan matkarapoa Torontosta saadaan, joten siitä klippiä, miten matka kohti isoa mannerta alko!  :Drinking_trink21: :vanhus:


Handy
 • Tila:
  Poissa
  Viestejä:
  1408
  Vihjeitä
  162
   
   
  Palautus
  78.60%
  Tuotto
  -162.90
  Panostus (ka.)
  4.70
   
   
  Tykkäykset:
  431
Vs: Matkaraportit
En oo kade :embarrassed-smiley03: