Notice: Undefined index: likes in /home/vastaveto/public_html/keskustelut/Sources/Subs-Likes.php on line 143

Kirjoittaja Aihe: Wimbledon 2014  (Luettu 2504 kertaa)

Poissa Handy

  • VIP jr.
  • ***
  • Viestejä: 1408
  • Tykkäykset: 431
Wimbledon 2014
« : Kesäkuu 18, 13:57:04 »
WIMBLEDON ENNAKKO 2014 | Kirjoittanut Vihjaaja-x


Kesä on jo pitkällä. Juhannuskelit ovat tänä vuonna todennäköisesti melko sateisia, mutta se onkin hyvä tekosyy sille, että minkä takia on syytä viettää aikaa oman rakkaan television kanssa. Tenniskauden kolmas Grand Slam -turnaus pelataan tuttuun tapaan Englannissa. Kyseessä on luonnollisesti kaikkien tennisturnausten äiti, Wimbledon. Tämä turnaus on sellainen, mikä on kaikkien tennispelaajien unelma. Wimbledonin keskuskentällä pelaaminen on sellaista, mitä ei pysty edes normaalin ihmisen käsittämään. Wimbledon on järjestyksessä kolmas Grand Slam -turnaus heti Australian Avointen sekä Ranskan Avointen jälkeen ja se järjestetään All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla kesä–heinäkuussa. Turnaus kestää muiden Grand Slam -turnausten tavoin kaksi viikkoa ja Lontoossa pelattava turnaus on ainoa nurmella pelattava ns. suuri turnaus. Viime vuonna mestaruuden Wimbledonissa vei Iso-Britannian Andy Murray, joka kukisti finaalissa Serbian Novak Djokovicin. Mestaruus oli koko saarivaltiolle äärimmäisen tärkeä, koska ainoastaan sen avulla heidän entinen mestarinsa, Fred Perry saatiin rauhassa saatettua haudanlepoon. Naisten puolella viime vuoden turnaus sisälsi huomattavasti enemmän yllätyksiä, sillä Ranskan Marion Bartoli nappasi itsellensä himotuimman pokaalin. Turnauksen finaalissa Saksan Sabine Lisicki ei pelannut varmasti osittain jännityksen takia lainkaan omalla tasollaan eikä lopulta voittajasta ollut suurta epäselvyyttä.
Minun on turhaa kirjoittaa, että tästä on tulossa huippumielenkiintoinen turnaus, koska samaa lausetta tunnutaan käyttävän jokaisessa lajissa - oli kyseessä sitten pesäpallokauden avaus tai Andorran käsipalloliigaa. Wimbledonista puhuttaessa on turhaa edes puhua normaalista tennisturnauksesta, koska tämä on kaikkea muuta kuin normaali tennisturnaus. Kauden muut Grand Slam -turnaukset ovat huikeita tapahtumia, mutta millä mittarilla katsottuna tahansa nurmiturnaus Lontoon sydämessä on täysin omaa luokkaansa. Kun olette Lontoossa tyttöystävien, poikaystävien, perheiden, sukulaisten tai vaikka anopin kanssa (minä en anopin kanssa lähtisi läheistä linja-autoasemaa kauemmaksi), menkää ehdottomasti tutustumaan tenniskeskuksen alueeseen. Menkää nauttimaan lounas tenniskeskuksen alueelle ja tutustumaan yksinkertaisesti turnauksen huikeaan tunnelmaan. Wimbledonin tennisturnauksesta löytyy kaksi pääkenttää, "Keskuskenttä" sekä "kenttä numero yksi". Kyseiset kentät ovat käytössä ainoastaan kaksi viikkoa vuodesta, mikä tarkoittaa sitä, että kentät ovat Wimbledonin aikana lyhyesti sanottuna fantastisessa kunnossa. Näitä kenttiä ympäröivät isot katsomot ja luonnollisesti kaikki tärkeimmät ottelut pelataan juuri kahdella suurimmalla kentällä. Turnauksen aikana kaiken kaikkiaan käytössä on 19 kenttää, joissa kaikissa on loistavassa kunnossa oleva ruohoalusta.


MIEHET

Miesten kaaviossa turnauksen suurimmat mestarisuosikit ovat Andy Murrayn sekä Novak Djokovicin lisäksi sveitsiläiset, Stanislas Wawrinka sekä Roger Federer. Djokovicia voidaan pitää Wimbledonissa suurimpana mestarisuosikkina, vaikka Pariisissa hän ei mestaruutta pystynyt vieläkään viemään. Djokovic valitteli turnauksen välierän jälkeen huonovointisuutta sekä väsyneisyyttä ja kieltämättä finaalissa se myös kentällä näkyi. Espanjan Rafael Nadal voitti serbialaisen kustannuksella kauden toisen Grand Slam -turnauksen, mutta Wimbledonissa hän on ollut useampa edellisenä vuotena todella haavoittuvainen. Viime vuoden turnauksessa espanjalainen hävisi vaatimattomasti ensimmäisellä kierroksella eikä kahden vuoden takainen kilpailu sujunut sitä paremmin. Nadal pelasi yhden niin sanotun lämmittelyturnauksen Hallessa, mutta hävisi heti ensimmäisessä ottelussaan saksalaiselle Dustin Brownille suoraan kahdessa erässä. Nadalille tappio Hallessa ei todennäköisesti maailmaa kaatanut sekä toisekseen kyseinen ottelu ei kerro voimasuhteista suuressa mittakaavassa mitään. Joka tapauksessa alustana nurmi on huomattavasti heikompi hänelle verrattuna massalla pelaamiseen.
Roger Federerille tämä voi olla viimeinen turnaus, jossa hän voi menestyä, joten siinä mielessä sveitsiläistä ei varmasti haittaa se, että Nadalille tämä alusta on kaikkea muuta kuin hänelle tehty. Federer voitti juuri Hallen turnauksen, mutta toisaalta hän ei joutunut kohtaamaan turnauksen aikana käytännössä lainkaan huippupelaajia. Toisaalta sveitsiläiselle yksikin turnausvoitto on varmasti palauttanut uskoa tekemiseen, sillä kahden edellisen kauden aikana suunta on hänellä ollut enemmän tai vähemmän alaspäin. Federer on voittanut Wimbledonin vaatimattomasti seitsemän kertaa, joten siinä mielessä hän jos kuka tietää, että mitä mestaruus Lontoossa vaatii. Sveitsiläinen on juuri tällä alustalla parhaimmillaan Grand Slam -tason voittaja, mutta pahimmillaan varsinkin massalla pelaaja, joka voi hävitä jo toisella tai kolmannella kierroksella.

NAISET

Naisten kaaviossa tilanne on varsin jännittävä, sillä mestarisuosikeita on vielä enemmän kuin miesten puolella. Yhdysvaltojen Serena Williams on aina pelatessaan turnauksen kuin turnauksen suurin mestarisuosikki, mutta potentiaalisia haastajia löytyy useampikin kappale. Venäjän Maria Sharapova voitti Pariisissa mestaruuden, mutta toisaalta viime vuoden Wimbledonissa matka päättyi hänen osaltaan jo toisella kierroksella. Valko-Venäjän Victoria Azarenka tekee paluun juuri Wimbledonin kynnyksellä loukkaantumisten jäljiltä ja häntä voidaankin pitää Wimbledonissa jopa mestarisuosikkina. Azarenka on joutunut alkuvuonna loukkaantumisten uhriksi, mutta toisaalta hän saa nurmiturnauksen alleen, sillä valko-venäläinen pelaa Eastbournen turnauksessa. Azarenkan lisäksi potentiaalisia menestykseen yltäviä pelaajia ovat Romanian Eugenie Bouchard, Kiinan Li Na, Puolan Agnieszka Radwanska sekä Tsekin Petra Kvitova. Itseasiassa listaa voisi jatkaa vielä muutamalla pelaajalla, mutta se kertoo vain siitä, että naisten puolella mestaruutta tulee realistisesti jahtaamaan käytännössä jopa kymmenen eri pelaajaa. Henkilökohtaisesti sanottuna odotan Wimbledonissa paljon etenkin Azarenkalta. Hänellä on jälleen paljon näytettävää. Yksi potentiaalinen yllätysnimi löytyy myös hieman kauempaa, sillä Saksan Angelique Kerber on parhaimmillaan äärimmäisen viihdyttävä sekä ennen kaikkea osaava pelaaja.  Grand Slam -turnauksissa saksalainen onkin päässyt parhaimmillaan välieriin Yhdysvaltain avoimissa 2011 sekä Wimbledonissa kaksi vuotta sitten.

Suomen tennisässä, Jarkko Nieminen pelaa Wimbledonin alla Eastbournessa, minkä jälkeen matka jatkuu kauden kolmanteen Grand Slam -turnaukseen. Niemisellä on ollut ongelmia jalkojen kanssa ja se olikin syy sille, että minkä takia hän joutui luovuttamaan Queens Clubilla kamppailussa Ukrainan Aleksandr Dolgopolovia vastaan. Parhaimmillaan suomalaistähti on ollut Wimbledonissa kahdeksan parhaan joukossa, joten siinä mielessä parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa voimme päästä seuraamaan Niemisen otteluita kuudentoista parhaan kaaviossa. Pahimmassa tapauksessa toisaalta Jarkko voi selkeästi heikommalle pelaajalle hävitä heti ensimmäisellä kierroksella. Niemisen puolivälieräpaikasta Wimbledonissa on aikaa monta vuotta, mutta toisaalta kaikista merkittävin asia on se, että suomalainen saisi terveytensä kuntoon eikä joutuisi näin ollen antamaan turhaan tasoitusta vastustajilleen, kun ne oikeat tosipelit alkavat.
Kanta on aika selkeä

Poissa Handy

  • VIP jr.
  • ***
  • Viestejä: 1408
  • Tykkäykset: 431
Vs: Wimbledon 2014
« Vastaus #1 : Kesäkuu 18, 13:58:03 »
Ahkera kirjoittajamme laittoi tarjolle, mutta autoin vähän julkaisussa teknisten murheiden takia  :)

Nyt loput 78 jäsentä voi laittaa poimintoja vetokohteista tähän ketjuun  8)
Kanta on aika selkeä

Virhe!

Call to undefined function seo_social_bookmarks()