Notice: Undefined index: likes in /home/vastaveto/public_html/keskustelut/Sources/Subs-Likes.php on line 143

Kirjoittaja Aihe: Yleisurheilukausi  (Luettu 20411 kertaa)

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #30 : Elokuu 04, 11:52:50 »
Suomen joukkue EM-kisoihin - Yle

Joukkuetta valittaessa sai tämän kauden tulokset huomioon ottaen lähettää kisoihin myös viime vuonna rajan rikkoneita ja Paavo Nurmi Gamesissa menestyneitä urheilijoita.

Salomäki nyt oli aika selvä tapaus ja itsekin ymmärsi, että edessä olisi täysin turha reissu, mutta muuten näkisin, että aina kaikki vaan kisoihin, joilla rajat rikottu ja paikat kunnossa. Siitä tuskin on kenellekään haittaa, vaikka kisat jäisi yhteen juoksuun, kolmeen heittoon jne.

Esimerkiksi tämä Kangas työnsi "väärässä" kisassa rajan yli. Kuopioon asetettiin ehdoksi 19.50 ylitys, jotta kisapaikka heltiää. Raja ei ylittynyt, mutta lippu mätkäistiin käteen. Mielestäni hyvä reissu nuorelle urheilijalle ja 20 metrin ylitys on täysin mahdollinen Zürichissa.

Laitetaan vielä linkki näihin Euroopan kärkituloksiin. Sivuilta voi katsoa erikseen myös jokaisen lajin Top 100 -listan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 11:56:23 kirjoittanut Lumpy'o »

Poissa Järkipeluri

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1287
 • Tykkäykset: 911
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #31 : Elokuu 04, 11:57:32 »
Suomen joukkue EM-kisoihin - Yle
Tuosta joukkueesta tulee kärähtämään seuraavan viiden vuoden sisällä eräs miespuolinen urheilija. Nimeä en uskalla ääneen sanoa. Saa ottaa talteen.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 11:59:45 kirjoittanut Järkipeluri »

Poissa R-bet

 • Vastaveto.com perustajajäsen
 • VIP jr.
 • *****
 • Viestejä: 1775
 • Tykkäykset: 352
 • Veto voi olla huti. Älä ylipanosta.
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #32 : Elokuu 04, 12:06:34 »
Tekisi mieli arvailla, mutta jätetään väliin. Reilu viikko kisoihin ja sitten saa taas jännätä montako mitalia tulee..

Poissa Iletus

 • Joulupukin apulainen
 • Jäsen+
 • *****
 • Viestejä: 728
 • Tykkäykset: 568
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #33 : Elokuu 05, 14:04:26 »
Suomen joukkue EM-kisoihin - Yle
Tuosta joukkueesta tulee kärähtämään seuraavan viiden vuoden sisällä eräs miespuolinen urheilija. Nimeä en uskalla ääneen sanoa. Saa ottaa talteen.

Aika kova väite Järkipelurilta. En ala kyselemään sen tarkemmin jokainenhan saa huudella mitä haluaa. Yleensä miellän tuon tason huutelun junttien touhuksi, mutta Järkipeluri on vihjeillään osoittanut ettei tuohon kastiin kuulu. Sen verran olen suomalaista yleisurheilua läheltä päässyt seuraamaan että tuollainen huutelu harmittaa, koska tiedän suurimman osan olevan puhtain jauhoin liikenteessä. 80-luvulla asiat olleet ihan eri mallilla myös kotosuomessa, mutta jos nykyisin joku kiellettyjä aineita käyttää on kyseessä silloin yksittäinen urheilija tai valmentaja joka tälle tielle on sortunut. Kaikkiahan ei voida 24/7 seurata. Mitään dopingjärjestelmiä/vastaavia ei tästä maasta kuitenkaan löydy. Myös näillä Em-kisakoneeseen päässeillä suomalaisurheilijoilla on melko tiukka dopingseuranta ja esimerkiksi olinpaikkojen ilmoittaminen ja sen säännöstö muistuttaa lähinnä avovankilaa.

Järkipeluri sai nyt Ilen pahoittamaan mielensä. Tänne viitsin tästä aiheesta avautuakin, jossain Ilta-Sanomien keskustelupalstoilla ei kannata paljon mitään järkevää kertoa, mutta tämän palstan lukijoilla lienee jonkinverran myös aivokapasiteettia keskustella näistä asioista järkevällä tavalla.

Tämä sama vitutus vaan iskee joka ikinen kerta ja kesä kun erehtyy jonnekin iltapäiväpaskaan lukemaan kommentteja esim. YU:sta. Jäbät ja mimmit reenaa vuosia kovaa tehdäkseen hyvää tulosta ja noustakseen mahdollisesti jonain päivänä maajoukkueeseen. Sitten kun tavoiteltu tulostaso on saavutettu niin kansan syvien rivien kannustus on tasoa "ei se pää kestä kuitenkaan arvokisoissa/ odotellaan koska kärähtää MJÖTÖÖH..."

Pitäisi jättää vaan omaan arvoonsa nämä huutelijat, jotka eivät varmasti ole ikinä valmentaneet yhtäkään junnua, tasoittaneet hiekkalaatikkoa kisoissa, ohjanneet urheilukoulussa tai olleet lähelläkään edes Kalevan kisojen tulosrajaa omalla "urallaan." Mutta tähän Järkipelurin huuteluun en ota kantaa sen kummemmin koska kaikkia urheilijoita en henkilökohtaisesti tunne. Halusin nyt vähän puolustaa tätä sakkia joka Suomessa vielä tätä kaikkein hienointa yksilöurheilulajia jaksaa harrastaa.
Iletuksen blogi löytyy nykyään sivulta

www.ristikaksi.com/blogit

Keskusteluni: www.ristikaksi.com

Vedonlyöntivihjeet laitan jatkossa osoitteessa:

https://www.ristikaksi.com/pitkavetovihjeet/

Poissa R-bet

 • Vastaveto.com perustajajäsen
 • VIP jr.
 • *****
 • Viestejä: 1775
 • Tykkäykset: 352
 • Veto voi olla huti. Älä ylipanosta.
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #34 : Elokuu 05, 15:55:01 »
Ymmärrän kyllä Iletus mitä tarkoitat. Kun tekee "huonoa" tulosta niin palaute on sen mukaista. Kun tekee kovaa tulosta, ei sekään kelpaa sillä jossain vaiheessa vielä voi mennä huonosti. Ehkä tämä on sitä negatiivsta suomalaista ajattelua, jota voidaan vain me kaikki yhdessä muuttaa.

Se mikä on hyvä muistaa, että jopa he jotka kärähtävät, tekevät ihan hemmetin kovaa duunia. Ei sinne huipulle pääse pelkillä aineilla. Dopingin käyttö pidetään tietenkin AINA niin pienessä piirissä kun mahdollista. Miksi edes kertoa kellekään? Kunhan on se yksi luotettava kontakti, on se sitten valmentaja tai muu, niin se riittää. Toki tämä omaa arvailua, mutta ainakin se lienee fakta, että ei käytöstä huudella jokaiselle tutulle.

Kuka käyttää ja kuka ei, onko syytä edes miettiä koko asiaa? Eikö nyt vaan voi ajatella niin, että he jotka menestyvät ovat lahjakkaita ja tekevät todella kovasti töitä menestyksen eteen. Mikäli jäävät kiinni niin tilanne toinen, mutta siihen asti ovat puhtaita urheilijoita.

Poissa JDF

 • Vakioporukassa
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 349
 • Tykkäykset: 46
 • Kendo vittuun Suomesta!
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #35 : Elokuu 05, 20:19:53 »
Laitampä väsäämäni pienen ennakon tännekin, mikäli jotakin kiinnostaa.

YLEISURHEILUN EM-KILPAILUT, Zürich, Sveitsi 12.-17.8.2014

SUOMEN JOUKKUE

Miehet,

100 m:  ae. TI 19.32  ve. KE 20.25  finaali KE 22.50

Ville Myllymäki Kankaanpään Seudun Leisku 10,43,
Eetu Rantala Oulun Pyrintö 10,30.   Mukanaolevista kauden tilastoissa 27
Rantalalla hyvät mahdollisuudet välieriin. SM-kisoissa satanen ei kulkenut hitaalla radalla ihan toivotulla tavalla. 200m syntyi kuitenkin ennätys ilma tuuliapuja, joten mies on hyvässä iskussa. Toivotaan hyvää rentoa suoritusta ja suotuisia oloja, niin hätyytellään jo jopa SE:tä. Myllymäkeä ei virallisilta lähtölistoilta löydy, eikä rajakaan ole tehtynä. Jos nyt kuitenkin juoksee, niin hyvin todennäköisesti karsiutuu jo alkuerissä.

200 m: ae. TO 12.25 ve. TO 21.15 finaali PE 22.49
Jonathan Åstrand IF Kraft Närpiö 20,92 (20,50 -11).  26
Loistavan kauden avauksen jälkeen taas valitettavan paljoin pieniä vammoja. On vielä kaukana parhaasta terästään. Huippukuntoisena taistelisi tiukasti finaalipaikasta, nyt kuitenkin oletettavasti niukka selviytyminen välieriin, joiden jälkeen tulee lähtö. Toivottavasti pystyy juoksemaan, sillä on oikein sympaattinen urheilija ja tärkeä palanen viestijoukkueessa.

110 m aj: ae. KE 12.40 ve. TO 20.15 finaali TO 22.50
Arttu Hirvonen Oulun Pyrintö 13,90,   33
Jussi Kanervo  Helsingfors IFK 13,88 (13,88 -13).   31
Tilastoissa ei juhlita, mutta pika-aidat ovat aina todella yllätykselliset. Lisäksi todella paljon äijiä edessä iskuetäisyydellä. Molemmilla onnistuessaan mahdollisuudet välieriin. Helsingissä välieriin riitti 14.00. Nyt tarvitaan todennäköisesti 1-2 kymmenystä kovempi aika. Kanervon 13,90 SM-kisoissa oli juoksuna sitä luokkaa, että sen toistamalla pitäisi päästä välieriin. Koko foorumin Artulle tsemppiä kissoihin, toivotaan ennätystä ja jatkoonmenoa.

400 m aj: ae. TI 12.07 ve. KE 19.05 finaali PE 21.52
Jussi Kanervo  Helsingfors IFK 50,67,   28
Oskari Mörö Esbo IF 50,33.    22

Mörö vaikuttaisi olevansa todella kovassa kunnossa. Pitäisin välieräpaikkaa lähes varmana ilman suurempia kompurointeja tai sipsutuksia. Finaalipaikka vaatisi sitten jo 49.50 hujakolle juoksemista, mihin en sentää jaksa uskoa. 50s maaginen raja toivottavasti menee rikki. Sää nähdä miten jenkkikoutsi päättä jussin juoksusta, aidat kun menevät ikävästi päällekkäin. Tässäkin lajissa hyvät mahdollisuudet välieriin. Toki finaaliin pääsy kummassakaan lajissa on äärettömän epätodennäköistä, joten saatta olla, että hän juoksee kaksi kertaa molemmat matkat.

3000 m ej: ae. TI 13.23 finaali TO 21.45
Jukka Keskisalo Joensuun Kataja 8.29,89 (8.10,67 -09),  19
Janne Ukonmaanaho Ylikiimingin Nuijamiehet 8.33,09 (8.27,08 -11). 21
Jukka näytti, että vaikkei ole aivan parhaassa tikissä, on kiri silti huippuluokkaa. Alkuerissä tuskin pidetään alusta saakka kovaa vauhtia, joten finaalipaikan pitäisi napsahtaa. Toivottavasti selkä on siinä kunnossa, että kestää kaksi juoksua kolmeen päivään. Mekhissi-Benabbadin(8.07,45) jälkeen tilastokakkonen on juossut vain 8.16,20. toivotaan finaalista mahdollisimman hidasvauhtista. Kaikkien muistissa kun lienee EM-Göteborg. Ukonmaanahon esitykset ei ole rajan rikkomisen jälkeen antanut hirveästi uskoa finaalimahdollisuuksiinsa. Olen kuitenkin enemmän kuin mieelelläni väärässä.

Korkeus: karsinta KE 11.07   finaali PE 20.46
Jussi Viita Tampereen Pyrintö 226. 18
~226 pitänee hypätä jälleen, tälläkertaa mieluiten puhtaalla pelillä. Toivottavasti Jussi saa vapaata töistä ja mies nähdään kisoissa. Kunnon pitäisi olla kohdallaan, toivottavasti pystyy venymään parhaimpaansa tiukassa paikassa.

3-loikka: karsinta TI 14.12 finaali TO 21.10
Aleksi Tammentie Tampereen Urheilijat -38 16,61,   15
Tammentiellä hyvät edellytykset finaaliin, mikäli onnistuu hieman perustasoaan paremmin. Tällä kaudella muutama todella kova hyppy, mutta muuten ollut hieman hiljaisempaa. Lisäksi ollut parhaimmillaan vasta viimeisillä kierroksilla. Nyt pitäisi kolmella hypyllä pystyä 16.40-16.50 tulokseen finaaliin selvitäkseen. kaksi vuotta sitten Aleksi oli karsinnoissa 14:sta tuloksella 16.32.

Kuula: karsinta TI 11.07  finaali TI 20.34 
Arttu Kangas Kankaanpään Seudun Leisku 19,74,  22
Mielestäni Arttu nostettiin aivan oikein kyläkisojen tuloksella kisoihin. Kovan luokan talentti, josta toivottavasti kehittyy lähivuosina varma arvokisafinaalisti. Näistä kisoista kokemuksen hakua. Aamukarsinta on kyllä usein osoittautunut isoille miehille erittäinkin hankalaksi, joten Ennätyksen tuntumaan työntäessään miksei jopa finaalipaikka olisi mahdollinen.

Moukari: karsinta TO 11.07 ja/tai 12.32 finaali LA 16.00
Tuomas Seppänen Noormarkun Nopsa 73,90 (75,31 -11), 17
David Söderberg IF VOM Vöyri 77,57 (78,83 -03). 8
Söderberg ollut erittäin varmassa +75m kunnossa, joten finaalipaikka on hyvyn todennäköinen. Itse odotan miheltä 7 heiton kisoja. Parsin ja Fajdecin takana ei mitään hirmuisia kaaria ole heitetty. 78 metrisellä voi joutua jopa mitalikahvit keittämään.

Keihäs: karsinta TO 18.30 ja/tai 19.45 finaali SU 17.11
Lassi Etelätalo Joensuun Kataja 84,98,  9
Tero Pitkämäki Seinäjoen Seudun Urheilijat 86,63 (91,53 -05), 3
Antti Ruuskanen Pielaveden Sampo 85,28 (87,79 -12), 7
Lähtökohtana voidaan pitää sitä, että kaikki paitsi kolme finaalipaikkaa on suuri pettymys. Odotettavissa Pitkämäen, Vesselin ja kahden nuoren Saksalaisen välinen vääntö mitaleista. Pitkämäki kunnossa ollessaan ´melko varma mitalisti, mutta mikä on nivusen kunto?. Ruuskanen tuskin saa tarpeeksi ilmaa keihäänsä alle ja sijoittuu sillä perus  83m viskaisullaan sijoille 5-7. Etelätalo heittänee karsinnassa kaikki kolme heittoa ja päässee niukasti finaaliin. Sen verran vähän heittoa alla että erittäin vaikea on tulosta ennakoida. tuloshaitari 79-86m, toivottavasti tulos on haitarin yläpäässä.

50 km kilpakävely: PE 10.00
Jarkko Kinnunen Jalasjärven Jalas – (3:46.25 -12),   12
Veli-Matti Partanen Lappeenrannan Urheilumiehet 3:54.54.   18
kävelyssä ilmeisesti listattuna sb alle myös viime vuoden tulokset. Kinnusen aikahan on viime vuoden MM-kisoista, joista irtosi 20-sija. Osakan MM-kisoissa 23-vuotias kinnunen oli lähes sensaatiomaisesti 10:s. Siitä asti on hänestä odotettu arvokisamitalistia. 7 arvokisojen sijoitukset  9-20 + yksi keskeytys. Veikataan sijoitusta 10-12.  Toistakymmentä nuorten SE:tä tehnyt "Aku" lähtee toisiin aikuisten arvokisoihin. Viime vuotiset Moskovan MM-kisat päättyivät suureen pettymykseen ja sijaan 41. Lahjoja nuorukaisella on vaikka mihin, nyt tosin pitäisi alkaa niitä jo lunastelemaan aikuistenkin tasolla. SM-kisat eivät valitettavasti paljoa luvanneet. Toivottavasti mies pystyy selvästi parempaan ja sijoittuisi ainakin 20 joukkoon.

4 x 100 m: ae. LA 16.35  finaali SU 18.05
Hannu Hämäläinen Hämeenlinnan Tarmo 10,55 (10,41 -10),
Ville Myllymäki Kankaanpään Seudun Leisku 10,43,
Eetu Rantala Oulun Pyrintö 10,30,
Samuli Samuelsson Ikaalisten Urheilijat 10,50,
Jonathan Åstrand IF Kraft Närpiö 10,31 (10,26 -11).
Pikaviestijoukkue löytyy tilastoista sijalta 15. Toivottavasti Åstrand on kunnossa. Pienellä tuurilla ja nappivaihdoilla finaalipaikka on saavutettavissa, vaikkakin se olisi suuri yllätys. Myös SE 39.29 on tällä porukalla mahdollisuuksien rajoissa. SE porukkaan nähden Ali-Huokuna ja Rautanen ovat vaihtuneet Myllymäkeen ja Rantalaan, joten tämä porukka on paperilla jopa hieman nopeampi.

 

Naiset,

100 m: ae TI 12.40 ve. KE  19.20 finaali KE 21.25
Hanna-Maari Latvala Jyväskylän Kenttäurheilijat 11,32. 17
Välieräpaikka on lähes varma, sen verran tasaisen kovassa kunnossa on H-M ollut. Finaaliin toki ei mitää asiaa. Hyvät verryttelyjuoksut kuitenkin päämatkaa varten.

200 m: ae TO 11.50 ve. TO 20.45 finaali PE 21.25
Hanna-Maari Latvala Jyväskylän Kenttäurheilijat 23,24 (22,98 -13). 15
Tälläkin matkalla varma välieräpaikka. Tälläkaudella odotellaan vielä sitä nappijuoksua. satasella kun on uusi ennätys jo syntynyt, ei sen pitäis olla lainkaan mahdotobta myös kakkosella. Ennätys siis 22.98. Finaalipaikka vaatinee 23.10 tasoisen juoksun, joka on ihan siellä mahdollisuuksien rajoissa.

400 m: ae TI 19.00 ve. KE 20.06 finaali PE 20.10
Katri Mustola Kalajoen Junkkarit 53,20. 23
Omissa papereissani kauden ylivoimaisesti suurin positiivinen yllättäjä. Kuka vittu tasolta arvokisaedustajaksi on huikea saavutus. Hyvässä nousukunnossa, mutta tuskin enää hirveästi on varaa parantaa tällä kaudella. Taistelee tiukasti välieräpaikasta mikäli pystyy edes lähes toistamaan SM-kisojen tykkijuoksun.

100 m aj: ae TI 14.32 ve. TI 21.56 Finaali KE 22.34

Ida Aidanpää Jyväskylän Kenttäurheilijat 13,08,  25
Matilda Bogdanoff Helsingfors IFK 13,12, 27
Nooralotta Neziri Turun Urheiluliitto 12,98, 16
Ida Ja Matilda kun juoksevat lähelle omaa parastaan nähdään kolme naista välierissä. Nolo on sen verran vakuuttavassa kunnossa, että häne tippumisensa vaatisi jo useamman kolhaisun. vaikka nolo on tilastoissa "vasta" sijalla 16, ei finaalipaikka ole lainakaan utopistinen tavoite. SM-kisoissa vikat 5-6 aitaa näyttivät jo todella hyvältä. Alku hieman paremmin, niin tullaan todella selvästi alle SE:n (toki vain hyvissä oloissa). Todettakoon vielä se, että vain 3 naista vain juossut alle 12.80 tällä kaudella. Nolon ja Kansion kommenttien perusteella ainakin uskallan odottaa erittäin kovaa tulosta näistä kisoista. Jätetään kuitenkin tämän lajin ennakointi "hieman" paremmille asiantuntijoille.

3000 m ej: ae PE 12.13 finaali SU 17.08
Sandra Eriksson IK Falken Pedersöre 9.24,70, 2
Johanna Lehtinen Joensuun Kataja 9.48,50 (9.40,28 -06). 16
Suomailaislaji, jota ainakin itse odotan kaikkein suurimmalla mielenkiinnolla. Ennen kauden alkua povasin Sandralle 9.30 alitusta ja sijoitusta 6 joukossa. Nyt on kuitenkin odotukset nousseet huimasti. Uskallan puhua jopa varmasta mitalista. Tilastokolmonen on juossut 8s Sandraa hitaammin. Kun vielä ottaa huomioon sen, että Sandra on vahvoilla käytännössä millä taktiikalla tahansa, poslukien ehkä yli 2000m kestävän kyttäilyn. Toivottavasti Lehtinen on kunnossa ja pystyy kampeamaan itsensä finaaliin. Finaalissa sitten Lehtisen/Fougbergin vetämä irti muista 2k mennässä. Sitten vain viimeinen kuivaeste edes sinne päin, niin...

Seiväs: karsinta KE 11.30 finaali PE 20.19
Minna Nikkanen Someron Esa 451 (460i -11).  11
Hyvään vireeseen päässyt nikkanen on melko varma finalisti tekniikan pysyessä kasassa. kokemusta alkaa jo olemaan sen verran, että pään pitäisi kestää. 450 puhtaalla, niin pistesija on suht varma. Mitaliin vaadittaneen 460-465. Rahkeet riittää hyvissä oloissa ainakin 455 ylitykseen.

Kiekko: karsinta PE 11.10 ja/tai 12.30 finaali LA 17.45
Katri Hirvonen Joensuun Kataja 57,44,  17
Sanna Kämäräinen Lapinlahden Veto 60,67i. 12
Hirvonen ei ole puoleentoista kuukauteen ylittänyt 55m rajaa, joten hieman on laskukunnossa ollut. Nuori urj´heilija kuitenkin kyseessä, joten lähinnä kokemusta hakemassa. Finaalipaikka olisi todella positiivinen yllätys. Kämäräinen heitti hallissa hienosti yli 60m. Ulkona ei ole aivan yhtä pitkälle lentänyt, mutta perustaso alkaa olemaan jo 57m paremalla puolella, jolla pitäisi myös finaalipaikan irrota.

Moukari: karsinta KE 14.15 tai 15.35 finaali PE 21.40
Merja Korpela Soinin Sisu 68,44 (69,56 -09). 21
Kopela saa 10 täyteen aikuisten arvokisaedustuksissa. 8/9 on jäänyt karsintaan, enkä nuremaisesti nää mitään syytä miksei jäisi nytkin.

Keihäs: karsinta TI 11.50 tai 13.16
Oona Sormunen Tohmajärven Urheilijat 58,43 (60,56 -13). 14
OOna tuloksen olleet tällä kaudella siinä 56m molemmin puolin. Sen verran paljon on porukkaa poissa, että mahdollisuudet ovat finaaliinkin. iihen vaadittaneen 58-59m joka on aivan siellä tämän hetken ylärajoilla.

4 x 100 m: ae. LA 16.10 finaali SU 18.22

Hanna-Maari Latvala Jyväskylän Kenttäurheilijat 11,32,
Minna Laukka Jyväskylän Kenttäurheilijat 11,87 (11,76 -13),
Nooralotta Neziri Turun Urheiluliitto – (11,66 -12),
Milja Thureson Turun Toverit 11,74,
Jasmin Showlah Helsingfors IFK 11,80 (11,75 -13).
Suomi (JKU) löytyy tilaistoista sijalta 14 ajalla 44,64. Hyvä tavoite voisi olla 44s alitus, joka ei ilman suurempaa hylkäys-sumaa toki aivan riitä finaaliin.

4 x 400 m: ae. LA 17.20  finaali SU 16.22
Sanna Aaltonen Helsingfors IFK 54,09,
Anniina Laitinen Helsingin Kisa-Veikot 55,05,
Katri Mustola Kalajoen Junkkarit 53,20,
Ella Räsänen Tampereen Pyrintö 54,40 (53,44 -11),
Hilla Uusimäki Kenttäurheilijat -58 Vantaa 55,29.
Myös pitkän viestin porukka on tilastoissa sijalla 14. Räsäsen kunto on hieman epävarma, mutta juoksee kuitenkin. Ei pitäisi olla mitään mahdollisuutta finaaliin.

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #36 : Elokuu 05, 22:13:37 »
Itse haluan uskoa puhtaaseen (yleis)urheiluun, mutta viimeinen vuosi on kyllä taas palauttanut maan pinnalle. Toivottavasti ei tarvitse lukea suomalaisista - varsinkaan maailmalla urheilevista doping-uutisia vähään aikaan.

Harvasen viikko kuitenkin käryää huippuja yleisurheilussa ja Tamgho yms. piilottelevat testaajilta.

13.6.2014

Venäjän Ksenia Ryzhova, on jäänyt kiinni dopingista.

31.7.2014

Venäläinen keskimatkojen juoksija Jekaterina Kostetskaja on antanut kaksi positiivista dopingnäytettä.

2.8.2014

400 metrin juoksun maailmanmestari Amantle Montsho on määrätty positiivisen dopingnäytteen takia alustavasti kilpailukieltoon.

Tuossa nyt muutamat tältä vuodelta. Viime kesänä mm. Gay, Simpson, Powell ja VCB kärähtivät. Millään aineella tuskin mentäisiin Boltin aikojen alle, mutta jonkun sadasosan tai jopa kymmenyksen ne varmasti pudottavat ajasta tavalla tai toisella. Sama mistä aineesta jää kiinni niin jossain vaiheessa siitä on varmasti ollut hyötyä.

Kaiken huipuksi kukaan näistä äsken mainituista ei taida olla enää edes pannassa. Gay kusi koko kesän -13 steroideja purkkiin, mutta oli vain vuoden sivuissa kilpailuista. Jotenkin tuo Jamaikan tasokin sattui romahtamaan hirvittävällä rintamalla ja tuskin johtuu siitä, että ei ole MM- tai olympiavuosi. Michael Fraterin ajat mm. sitä luokkaa, että Kalevan kisoissa olisi mitali ollut tiukassa.

En tiedä liittyikö tämä nyt mihinkään ja tietysti kielletyille ainehille voi avata oman ketjun. Jää esim. JDF:n hieno ennakko nyt vähän piiloon. Siellä vaan tälläkin hetkellä isketään Jamaikalla nappia naamaan ja Valko-Venäjällä piikkiä pakaraan.  :smiley-talk039:

Ajattelin vielä laittaa linkin City-lehden artikkeliin pikajuoksija V. Vakkuriin liittyen vuodelta 2001. En tiedä mitä irtoaisi haastattelussa vuonna 2014, mutta tuollaista tuolloin.

"Olen niin voitontahtoinen, että en voi juosta 11 sekunnin ajoista ja keskinkertaisista sijoituksista. Juuri tästä syystä dopingin tieltä ei ole koskaan paluuta. Yhdenkin kuurin jälkeen jää koukkuun."
« Viimeksi muokattu: Elokuu 05, 22:51:26 kirjoittanut Lumpy'o »

Poissa Iletus

 • Joulupukin apulainen
 • Jäsen+
 • *****
 • Viestejä: 728
 • Tykkäykset: 568
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #37 : Elokuu 06, 12:53:05 »
Pointtina olikin minulla puolustaa suomalaista yleisurheilua toki hieman provosoituneena kaikista huuteluista mitä tämänkin kesän aikana on saanut kuulla ja lukea. On päivänselvää että jossain Venäjällä konstit on varmasti ihan eri luokkaa kuin meillä, johtuen ihan kulttuurieroista, kun tuolla päin maailmaa on enemmän tapana pelata fiilungilla. Niin paljon olen kuitenkin yleisurheilussa ollut mukana, että voin olla melko varma suomalaisten nykyurheilijoiden puhtaudesta. Siksi kannustankin EM-kisoissa joukkuetta hyviin suorituksiin ja siitä voi iloita sitten kaksinverroin enemmän, kun tietää sen suomalaisen mitalistin olevan 99,9% varmuudella rehellisin konstein tiensä huipulle raivannut.

Näille yksittäisille Vakkureille ja muille ei tietysti mahda mitään ja nämähän ovat tietenkin pilanneet loppujen maineet.
Iletuksen blogi löytyy nykyään sivulta

www.ristikaksi.com/blogit

Keskusteluni: www.ristikaksi.com

Vedonlyöntivihjeet laitan jatkossa osoitteessa:

https://www.ristikaksi.com/pitkavetovihjeet/

Poissa Järkipeluri

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1287
 • Tykkäykset: 911
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #38 : Elokuu 07, 12:27:46 »
Ajattelin vielä laittaa linkin City-lehden artikkeliin pikajuoksija V. Vakkuriin liittyen vuodelta 2001. En tiedä mitä irtoaisi haastattelussa vuonna 2014, mutta tuollaista tuolloin.
Itse treenasin aikoinaan useita kertoja samaan aikaan kyseisen herran kanssa Ouluhallilla. Silloin pisti silmään toistuva kielellä lipominen.

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #39 : Elokuu 11, 14:04:39 »
Kohta mennään. Laitoin alle tiistaina urheilevia suomalaisia. Kuten lista osoittaa niin Myllymäki ei lopulta saanutkaan paikkaa sataselle.

11.07 M Kuula, karsinta, ryhmät A+B
Arttu Kangas
11.30 N Seiväs, karsinta, ryhmät A+B
Minna Nikkanen
11.50 N Keihäs, karsinta, ryhmä A
Oona Sormunen
12.07 M 400 m aj, alkuerät
Jussi Kanervo, Oskari Mörö
12.40 N 100 m, alkuerät
Hanna-Maari Latvala
13.23 M 3 000 m ej, alkuerät
Jukka Keskisalo, Janne Ukonmaanaho
14.12 M Kolmiloikka, karsinta, ryhmät A+B
Aleksi Tammentie
14.32 N 100 m aj, alkuerät
Nooralotta Neziri, Matilda Bogdanoff, Ida Aidanpää
-----
19.00 N 400 m, alkuerät
Katri Mustola
19.32 M 100 m, alkuerät
Eetu Rantala
-----

Samalta Euroopan kärkitulokset näyttävltä sivulta - European Athletics, voi katsella myös suomalaisten karsintaeriä yms. Linkki.

-----

Kroatialainen kiekonheittäjä Martin Marić on jäänyt kiinni dopintestissä. Ylen uutinen.  :smiley-talk039:

Ei kuitenkaan syytä huoleen: Tällä kaudella tuloksen 67,92 heittänyt Marić kertoi saaneensa tiedon dopingkärystään elokuun 8. päivänä. Hänen mukaansa kyseessä on väärinkäsitys. IS

Eli ei mitään sittenkään. Meni kirje vissiin väärään osoitteeseen.

Mitä Marić edellä sitä Perkov...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 14:09:23 kirjoittanut Lumpy'o »

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #40 : Syyskuu 14, 23:48:40 »
Marokossa tapeltiin tänä viikonloppuna Continental Cupin merkeissä - eli eri maanosien (neljä) paremmuutta vertailtiin tässä kilpailussa. Voitto meni Euroopalle. Samalla saatiin käytännössä yleisurheilut suomalaisten osalta pakettiin.

Sinänsä täysin turha kilpailu. Suomessa tästä uutisoitiin parilla lauseella elokuussa, kun selvisi, että Ruuskanen ja Vezely edustavat Eurooppaa keihäänheitossa. Siinä se. Raha toi huippuja paikalle, mutta yleisö jäi kotiin. Vaikka Marokolla onkin yleisurheiluperinteitä niin näkisin, että siltikään kisoja ei pitäisi viedä tällaisiin maihin. En ymmärtänyt edes Daegua MM-kisojen järjestäjänä.

Tämän keihäskisan muuten voitti Egyptin mies, 85.44. Antti Ruuskanen, sijoitus: 8:s. Tulos: 77.78 m. Heitto- ja hyppyalajeissa oli neljä yritystä kullakin urheilijalla - samaan tapaan kuten nähtiin esimerkiksi jo kesäkuussa Tallinnassa, jolloin Suomi nousi joukkueiden Superliigaan.

Tässä vielä IAAF:n sivuilta tuloksia Afrikan maalta.

Mielenkiinnolla odotellaan ensi vuotta ja MM-kisoja. Suuri mielenkiinto kohdistuu esimerkiksi jamaikalaisiin juoksijoihin. Ensi vuosi näyttää, että tapahtuiko siellä dopingkulttuurissa jotain muutoksia vuoden takaisten sotkujen jälkeen ja ovatko Bolt, SAFP yms. sittenkin tavallisia kuolevaisia.

-----

Sitten olisi yleisurheilut vähäksi aikaa taputeltu. Kiitos kaikille keskustelijoille. Hiihtoja ja muita talvilajeja odotellessa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 14, 23:59:53 kirjoittanut Lumpy »

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #41 : Lokakuu 24, 20:43:59 »
Mbulaeni Mulaudzi kuollut tänään auto-onnettomuudessa. Linkki IAAF:n sivuille.

Kyseessä on siis 34-vuotias, 800 metrin maailmanmestari Berliinin kisoista, joka päätti uransa vuosi sitten.

-----

Vähän vanhempi uutinen lokakuulta, mutta Renaud Lavillenie ja Dafne Schippers valittiin Euroopan parhaiksi yleisurheilijoiksi. Oikein hyvät valinnat mielestäni. Totta kai Lavillenie nappasi EM-kultaa, mutta helmikuussa ylittynyt 616 cm oli kyllä yksi koko vuoden kohokohdista.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 24, 20:47:02 kirjoittanut Lumpy »

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi -14
« Vastaus #42 : Marraskuu 22, 20:43:56 »

Vähän vanhempi uutinen lokakuulta, mutta Renaud Lavillenie ja Dafne Schippers valittiin Euroopan parhaiksi yleisurheilijoiksi. Oikein hyvät valinnat mielestäni. Totta kai Lavillenie nappasi EM-kultaa, mutta helmikuussa ylittynyt 616 cm oli kyllä yksi koko vuoden kohokohdista.

Lavillenie palkittiin jälleen ja tällä kertaa parhaana miesyleisurheilijana. Valerie Adams voitti naisurheilijoiden palkinnon.

Linkki IAAF:n sivuille kyseiseen uutiseen.

Muita palkittuja suoraan sivuilta kopioituna:

IAAF DISTINGUISHED CAREER AWARD: Virgilijus Alekna (LTU)
IAAF RISING STAR AWARD: Wilhem Belocian (FRA) & Morgan Lake (GBR)
IAAF COACHING ACHIEVEMENT AWARD: Tom Tellez (USA)
IAAF WOMEN IN ATHLETICS AWARD: Evie Garrett Dennis (USA)
IAAF WORLD JOURNALIST AWARD: Marc Ventouillac (FRA)
MASTERS’ MALE ATHLETE OF THE YEAR: Guido Muller (GER)
MASTERS’ FEMALE ATHLETE OF THE YEAR: Lavinia Petrie (AUS

Linkin takana on sitten muutamalla lauseella mainittu palkituista urheiljoista. Ehkä osa vähän tuntemattomia nimiä, mutta hienoja saavutuksia.

IAAF HALL OF FAME

A dozen athletics legends, the 'class of 2014', were inducted into the IAAF Hall of Fame.

Valeriy Brumel
Glenn Davis
Heike Drechsler
Hicham El Guerrouj
Marita Koch
Robert Korzeniowski
Janis Lusis
Bob Mathias
Wilma Rudolph
Shirley Strickland de la Hunty
Lasse Viren
Cornelius Warmerdam

Virénin valinnastahan uutisoitiin joku viikko sitten kotimaisessa mediassa.

https://www.youtube.com/watch?v=laYn7SV2__U

Poissa Lumpy

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1419
 • Tykkäykset: 318
Vs: Yleisurheilukausi
« Vastaus #43 : Helmikuu 22, 14:20:13 »
Muokkasin avausviestiin vuoden »tärkeimpiä» kilpailuja. IAAF:n sivuilta löytyy sitten miljoona muutakin tapahtumaa aikanaan, kuten maratonit ja nuorten kisat, joista jätin muutaman listaamatta. Ja onhan noita hallikisojakin vielä.

FST:lta illalla SM-kisoja.

[spoiler]Arttu Kangas työnsi Tampereella 20,09, joten sieltä ensimmäinen kaksikymppinen sitten Robert Häggblomin. Oliko Kangas nyt sitten 21:s suomalainen, joka tuon rajan ylitti?[/spoiler]
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 14:23:19 kirjoittanut Lumpy »

Poissa Järkipeluri

 • VIP jr.
 • ***
 • Viestejä: 1287
 • Tykkäykset: 911

Virhe!

Call to undefined function seo_social_bookmarks()