kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Lahti Basketball – Espoo United finaalisarja

Koripallon 1.divisioonan mestaruustaisto alkaa!

Tämä ennakko käsittelee hieman enemmän Lahti Basketballin vahvuuksia, sekä heidän tulevaa finaalitaistoa.

Koripallon 1. divisioonan mestaruudesta taistelevat tänä vuonna Lahti Basketball sekä Espoo United. Kovana ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Espoo on suorittanut tasaisesti ja vahvasti läpi runkosarjan niin kuin odotettiinkin, mutta runkosarjan voiton vei kuitenkin nimiinsä Lahti Basketball keskinäisten otteluvoittojen johdosta.

Minään yllättäjänä ei Lahti Basketballia kuitenkaan pidetä. Alkukaudesta rosteri ehkä vaikutti hieman arveluttavalta, mutta kaikki pelaajahankinnat ovat olleet todella hyviä ja asiat ovat loksahtaneet paikalleen. Myös Espoolla on nimekkäitä pelaajia rosterissaan, joka viestii siitä, että turhan kauaa ei espoolaiset halua divarissa aikaa viettää.

Tilastovertailua runkosarjasta ja keskinäisistä otteluista

Kuvankaappaus

 

Kuvankaappaus

 

Vaikka tilastojen valossa EU näyttäisi olevan Lahtea lähes jokaisella osa-alueella edellä tässä otteluparissa, näin ei kuitenkaan ole. Puretaan asioita hieman osiin ja käsitellään molempia joukkueita.

Rosterin laajuus ja peluutus

EU:lla on pelaavassa kokoonpanossa kaiken kaikkiaan 13 pelaajaa, joista kuusi on pelannut runkosarjassa keskimäärin 15 minuuttia tai enemmän. Näiden kuuden pelaajan peliaika sekä pisteet / per peli ovat seuraavat:

Omar Calhoun 29:17 min / 22,9 p

Jeb Ivey 32:03 min / 17,8 p

Lauri Toivonen 22:27 min / 9.4 p

Lasse Gummerus 21:09 min / 8,6 p

Ville Mäkäläinen 22:04 min / 6,9 p

Jouko Järvinen 16:47 min / 5,3 p

Lahdella taas vastaavasti on pelaavassa kokoonpanossa yhteensä 15 pelaajaa, joista 10 on pelannut runkosarjassa keskimäärin 15 minuuttia tai enemmän. Näiden herrojen peliaika sekä- pisteet/per peli ovat seuraavat:

Rashad Smith 29:33 min / 20,6 p

Sami Ikävalko 30:31 min / 13,6 p

Jerald Fields 29:36 min / 12,1 p

Aleksi Alanen 20:29 min / 8,3 p

Reijo Ojanen 20:07 min / 8,1 p

Mikko Jämsä 16:57 min / 7,7 p

Ville Karvonen 24:56 min / 7,4 p

Aleksanteri Ahola 19:28 min / 6,5 p

Otto Aalto 16:32 min / 6,5 p

Roi Byman 20:33 min / 5,4 p

Lahdelta löytyy laajalta rintamalta pelaajia, jotka pystyvät ratkaisuihin ja joihin päävalmentaja Mannelin luottaa. Runkosarjan otteluissa tunteet ovat olleet kuumina enkä usko tämän ainakaan vähenevän finaalisarjassa. Espoolle mahdolliset virhevaikeudet johtaville pelaajille ovat huomattavasti kohtalokkaampia kuin Lahdelle. Tämä onkin yksi Lahden etu kyseisessä ottelusarjassa. Rosterin laajuus ja tasaisempi peluutus suosii tässä siis Lahtea.

Match upit

Rashad Smith 201 cm / 91 kg        vs         Omar Calhouni 198 cm / 91 kg

29:33 min/peli                                              29:17 min/peli

20,6 p / 9,7 lev./ 2,2 s                                 22,9 p / 7,8 lev. / 2,5 s

3 p: 30,9 %                                                     3 p: 37,0 %

Vapaaheitot: 59,3 %                                     Vapaaheitot: 88,6%

Jenkkien kaksintaisto, jota on varmasti mielenkiintoista seurata läpi finaalisarjan. Rashadin vahvuus on hyppyheitot sekä korille ajo ja levypallojen kaapiminen. Rashad päästessään 1 vs. 1 ottamaan hyppyheittoa saa hän heitettyä lähes kenen tahansa yli hyvän midrange heittonsa sekä loikkansa ansiosta. Smith on heittänyt eniten vapaaheittoja koko joukkueesta, hänen ollessaan viivalla 135 kertaa. Siitä huolimatta vain 80 on mennyt sisään, joka on aivan liian huono luku. Vapaaheittoja on finaaleissa varaa parantaa. Lisäksi kunnon pistetykitys (yksi 30 p. ottelu runkosarjassa) on vielä näkemättä, josko herra on säästellyt sitä kevään kamppailuihin. Hän on silti Lahdelle yksi tärkeimmistä ja monipuolisimmista pelaajista.

Omar Calhouni taas on yhtä monipuolinen kuin Rashad, mutta jokaisella osa-alueella hieman parempi. 3 p. heittoja hän ottaa toiseksi eniten joukkueesta ja myös upottaa niitä kelpo prosentilla. Vapaaheitoillekkin pääsee huomattavasti muita useammin ja ne ovatkin onnistuneet hyvällä 88,4 % tarkkuudella. Todella vahva korille ajaessa ja hyvä viimeistelijä korilla. Topoa vastaan viimeisessä playoffs pelissä Omar teki 43 p. Hän tulee varmasti olemaan yksi Espoon avainpelaajista. Omaria voi hieman jarruttaa Jeb Iveyn satunnainen yksinyrittäminen, mikä puolestaan saattaa joskus jättää taitavan laiturin hieman varjoonsa.

 

Jerald Fields                          vs                      Lauri Toivonen

201 cm / 117 kg                                               200 cm / 101 kg

29:36 min / peli                                              22:27 / min peli

12,1 p/ 7,3 lev / 2,6 s                                       9,4 p / 6,6 lev. / 1,8 s

3 p: 34 %                                                            3 p: 33,3 %

Vapaaheitot: 72,2 %                                        Vapaaheitot: 59,3 %

Vertailussa joukkueiden ykkössentterit. Molemmilla kavereilla korisliiga otteluita takana ja kokemusta löytyy. Jerald on todella kokenut 35-vuotias pelaaja, joka ei turhia kentällä hötky. Hän tuo todella rauhoittavaa tekemistä kentälle, jakaa hyviä syöttöjä, pistää palloa pussiin, sekä tekee post up pelissä fiksuja ja ajoittain komeitakin ratkaisuja. Hänellä on puolustuspäässä todella hyvät ja nopeat kädet, jonka lisäksi hän saa riistoja sekä blokkaa heittoja. Jerald pääsee myös vapaaheitto viivalle toiseksi eniten joukkueesta ja sielläkin hän upottaa heittoja kelpoprosentein. Hän ei myöskään pelkää ottaa 3 p. heittoja jos paikka aukeaa, ja nämäkin onnistuvat hyvin sentteriltä. Mitä tärkeämpiä pelejä Jerald on pelannut, sitä suurempaa roolia hän on ottanut ja tämä näkyy varmasti myös finaalisarjassa.

Lauri Toivonen hieman vaisumpi suorittaja. Ei pelaa yhtä paljon kun Fields eikä pääse aivan samoihin lukemiin tilastojenkaan valossa,  kuitenkin hyvä ”perussentteri”.

 

Sami Ikävalko                        vs                         Jeb Ivey

188 cm / 85 kg                                                    190 cm / 90 kg

30:31 min / peli                                                  32:03 min / peli

13,6 p / 3,8 lev / 4,3 s                                        17,8 p / 2,7 lev / 5,1 s

3 p: 29,5 %                                                           3 p: 39,0 %

Vapaaheitot: 95,7 %                                           Vapaaheitot: 87,4 %

 

Point guard battle: Sami Ikävalko toi Laballe kaivattua kokemusta alkukaudesta ja suoritti tasaisen hyvin. Hän ei hätäile hyökkäyspäässä, antaa hyviä syöttöjä sekä on vahva ajamaan korille. Kaaren takaa hän heittää paikan tullessa, mutta tämä ei ole Samin vahvimpia osa-alueita. Hän kärsi kesken kauden ikävän loukkaantumisen ja tämän jälkeen hänellä on mennyt hieman huonommin. Toivottavasti Ikävalko saa finaalisarjaan taas alkukauden vireen päälle ja palaa omalle tasolleen ja jopa hieman nostaa sitä. Kuitenkin aloittava takamies.

Jeb Ivey, korisliigasta tuttu kaksinkertainen finaalien MVP. Hän on todella hyvä jokaisella osa-alueella, sekä halua ratkaista löytyy. Voitontahto näkyy jokaisessa hyökkäyksessä, kun Jeb pelaa todella kovaa ja päättäväisesti. Ivey saattaa sortua virhevaikeuksiin sekä suunsoittoon tuomareiden kanssa, mutta jos pitää päänsä kylmänä hän on varmasti Espoon kannatteleva voima. Ajoittainen yksinyrittäminen ja liian kova halu ratkaista voi olla haitaksikin, mutta pääasiassa äärimmäisen kova pelimies.

Näiden match uppien lisäksi on pakko nostaa esiin Lahden Mikko Jämsä. Kesken kauden Ikävallon loukkaantumisen takia vierumäellä opiskeleva Jämsä otettiin mukaan joukkueeseen. Myös korisliigassa pelannut Jämsä on todella kova takamies, antaa välillä uskomattomia no-look syöttöjä, jonka lisäksi hän on myös todella hyvä 3pisteen heittäjä. Viime otteluissa vaikeina aikoina Mikko on nostanut Lahden takaisin peliin kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla. En ihmettelisi vaikka penkiltä aloittava Jämsä nostettaisiin avausviisikkoon finaalien aikana, sen verran laadukasta suorittamista on häneltä nähty.

Myös Lahden oma pronssiranne Aleksi Alanen on vaikuttava tekijä finaalisarjassa. Hän ottaa eniten kolmen pisteen heittoja joukkueestaan ja hyvänä päivänä upottaa niitä huolella. Alanen on hieman epätasainen on/off -pelaaja, mutta sille päälle sattuessaan voi myös kolmosillaan ratkaista otteluja. Taas yksi todella hyvä esimerkki Lahden laajasta rosterista ja siitä että myös penkiltä löytyy todella hyviä pelaajia.

Lahdella on sarjassa myös kotietu mikä on äärimmäisen tärkeä. Runkosarjassa Lahti pelasi kotona jopa 14/1 tilastolla ja suurhalli on vieraille aina vaikea paikka pelata. Äänekäs faniryhmä sekä kotiyleisö pitää kyllä huolen, että kannustus kuuluu hallissa. Ajoittain sekä vastustajat, että tuomaritkin kyllä kuulevat yleisön mielipiteen heidän suorituksistaan.

Varmasti hyvä finaalisarja tullaan näkemään. Vaikka Espoolla on kokenut ja nimekäs joukkue, pidän Lahti Basketballia tässä mestaruussuosikkina. Rosterin ja ratkaisukyvyn laajuus, kotietu sekä kotiyleisö ja hyvä joukkuehenki tulevat olemaan Lahden puolella.

Veikkauksen 1,85 Lahden mestaruudesta riittää peleille ja sitä ainakin itse pelasin.


Ennakon on kirjoittanut Vastaveto.com -sivuston jäsen hrrmony.

 

2 kommenttia

  1. R-bet

    31.03.2017 15:48

    Täähän on laadukas (y)

  2. Lumpy

    31.03.2017 16:58

    ekaksi ennakoksi kyllä loistava

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu