kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

NHL-ennakko 2016-2017 – Atlantic-divisioona

Boston Bruins

Perustettu: 1924

Stanley Cup -voitot: 6

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Claude Julien (CAN)

Kapteeni: Zdeno Chára (SVK)

Suomalaiset: Tuukka Rask

Kausi 2015-2016: (42–31–9). Idän yhdeksäs.

Maalivahdit:

Tuukka Rask pelannee jälleen noin 60 peliä. Todennäköisesti suomalainen on vieläkin NHL:än kymmenen parhaan maalivahdin joukossa. Kakkosmaalivahdiksi palasi Anton Hudobin Raleighin ja Anaheimin reissuiltaan. On osoittanut olevansa pätevä tuuraja.

Puolustus:

Puolustus Bruinsilla huutaisi vahvistusta Zdenon Charan hyytyessä ja uran väistämättä hyvin pian päättyessä. Piskuinen Torey Krug on pisteiden valossa tärkeä mies, mutta ei loista omassa päässä edelleenkään. Kevan Millerin jatkosopimus ja hintalappu eivät vakuuttaneet joukkueen faneja. Toinen Miller, Colin, kohdannee jo kovia odotuksia. Pakisto on siedettävällä mallilla, mutta joukkueen selvä heikkous. Yksi kokenut saksalainen siirtyi pois, eli Denmis Seidenberg ja puolestaan Christian Ehrhoff hakee pelipaikkaa Bruinsista. Siinä yksi lyhyen tähtäimen vahvistus. Joukkoon mahtuisi sopivasti yksi kovemman luokan rightin puolen pelaaja.

Hyökkäys:

Hyökkäys ja varsinkin sentterit ovat Bruinsilla erittäin hyvällä mallilla, jopa NHL:n parhaimmistoa. Tiedämme jo ketä siellä oli ennestään, mutta Riley Nash ja David Backes ovat tervetulleita pelureita. Ensiksi mainitun osalta voitaneen odottaa myös uutta piste-ennätystä, vaikka miehet vahvuudet ovatkin muilla osa-alueilla. David Krejci on kärsinyt loukkaantumisista ja myös World Cup jäi siitä syystä pelaamatta. Sormet ristissä Bostonin suunnalla, että Krejci on kunnossa kauden alkaessa.

Arvio:

Bruinsia ei enää poljettu syvemmälle suohon kuten vuosi sitten, mutta katoa kävi jälleen. Toki myös hyviä vahvistuksia saapui pari kappaletta. Kenties pari edelliskautta olivat poikkeuksia ja tällä kertaa joukkue selviytyy niukasti pudotuspeleihin.

Buffalo Sabres

Perustettu: 1970

Stanley Cup -voitot: –

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Dan Bylsma (USA)

Kapteeni: Brian Gionta (USA)

Suomalaiset: Rasmus Ristolainen

Kausi 2015-2016: (35–36–11). Idän 14:s.

Maalivahdit:

Robin Lehner jatkaa Sabresin ykkösvahtina ja toisen ruudun täyttää toinen ruotsalainen jättiläinen, St. Louisista Buffaloon saapunut Anders Nilsson. Ei Lehner ole missään nimessä NHL:n parhaimmistoa, mutta ei tämä häneen tule kaatumaan, kunhan ensimmäinen suuren vastuun kausi ei aiheuta ongelmia.

Puolustus:

Puolustus on pysynyt jotakuinkin ennallaan. Tuore hankinta Dmitri Kulikov on leftin pakki, mutta toisaalta righteja on jo pari kappaletta ennestään. Rasmus Ristolainen on vielä tässä vaiheessa ilman sopimusta, mutta Sabresin kannalta olisi suotuisaa, että saanee sellaisen. Jollain suunnalla on pahasti todellisuudentaju pielessä palkan suhteen, mikäli joukkueen tärkeimmälle puolustajalle nyt ja tulevaisuudessa ei saada jatkoa aikaiseksi. Ei Sabresin puolustuskalusto missään nimessä kovinkaan leveä ole, mutta ei nyt niin huonokaan.

Hyökkäys:

Hyökkäys näyttää kivalta. Osaamista riittää kaikilla osa-alueilla ja kärki on jopa erinomainen. Vähän kaikkialle huhuttu, mutta Sabresiin erityisesti yhdistetty Jimmy Vesey olisi ollut todennäköisesti jopa vahvistus kärkiketjuihin, mutta nyt kävi miten kävi. Voimahyökkääjiä, taitoa ja nuoruutta. Hyvä hyökkäys, jolla kelpaa lähteä kauteen.

Arvio:

Parannusta jälleen luvassa. Toinen kausi Dan Bylsmalle Sabresin valmentajana ja joukkueessa ei suuria muutoksia. Nuoret ovat jälleen yhden kauden kokeneempia, joten ainakaan pohjalle ei ole enää varaa pudota.

Detroit Red Wings

Perustettu: 1932

Stanley Cup -voitot: 11

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Jeff Blashill (USA)

Kapteeni: Henrik Zetterberg (SWE)

Suomalaiset: Teemu Pulkkinen

Kausi 2015-2016: (41–30–11). Idän kahdeksas. Hävisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tampa Bay Lightningille.

Maalivahdit:

Petr Mrazek, Jimmy Howard. Mrazek on hyvä ykkösvahti, kunhan löytää tasaisuuden pitkään kauteen ja mahdollisiin pudotuspeleihin. Mikäli slovakialainen ei onnistu, niin sitten voidaan puhua jo pienestä ongelmasta tällä saralla, mutta uskoa löytyy. Howard on jo uran ehtoopuolella, eikä ole ollut koskaan mikä todellinen tähti, vaikka on ykköstorjujan roolissa ollutkin.

Puolustus:

Red Wingsin puolustus on paljon kokeneiden ruotsalaisen varassa. Mike Greenin avut tiedetään ja niistäkin on vain muisto jäljellä uran huippuvuosilta. Danny DeKeyserin viiden miljoonan hintalapulla voisi pelata reilusti paremminkin. Tärkeimpiä puolustajia omaan päähän, mutta uskaltaa odottaa enemmänkin pisteitä. Kohtuullisen hulppealla sopimuksella pelannut Kyle Quincey matkasi Newarkiin. Niklas Kronwall on kärsinyt loukkaantumisista niin viime kaudella, kuin tämänkin alla. Sormet ristissä Detroitin päässä, että ruotsalainen on täydessä kunnossa.

Hyökkäys:

Yksi seuran legendoista, Pavel Datsjuk siirtyi odotetusti KHL:ään ja Brad Richards päätti uransa. Joukkueeseen hankittiin Thomas Vanek ja Frans Nielsen, joista jälkimmäiseltä voidaan odottaa hyvää kautta ja pitää kovana vahvistuksena. Loukkaantumiset ovat koetelleet Red Wingsia vähintäänkin tarpeeksi, mutta senkin uhalla hyökkäyksestä olisi voinut ainakin yhdelle kaverilla toivottaa hyviä jatkoja ja parantaa sitten puolustusta. Nuoria ei ole paljoa, mutta niiltä vähiltäkin odotetaan paljon. Dylan Larkin täyttää varmasti omalta osaltaan nämä odotukset.

Arvio:

Pian viimeisetkin menestysvuosien tähdet ovat lyöneet hokkarit naulaan ja hurja kaudesta 1989 – 1990 saakka jatkunut playoff-putki on vaarassa katketa. Taistelee divisioonan kolmospaikasta.

Florida Panthers

Perustettu: 1993

Stanley Cup -voitot: –

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Gerard Gallant (CAN)

Kapteeni: Derek MacKenzie (CAN)

Suomalaiset: Aleksander Barkov, Jussi Jokinen

Kausi 2015-2016: (47–26–9). Idän kolmas. Hävisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella New York Islandersille.

Maalivahdit:

Panthersilla on pikkuisen erikoisempi maalivahtitilanne. Seuran ikoni ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä aikanaan paitansa hallin katonrajaan saava Roberto Luongo toipuu leikkauksesta ja kauden aloituksen ajankohta on vielä kysymysmerkki. Torontossa tai loppukauden San Josessa »pelanneelle» James Reimerille voikin avautua ykkösvahdin rooli heti uudessa työpaikassa aloittaessaan. Kolmosvahdin paikalle olisi tyrkyllä selvästi NHL:n kakkosvahdin tasoa oleva Sveitsin Reto Berra.

Puolustus:

Panthersin puolustus on hyvällä mallilla, vaikka miehiä liikkui suuntaan jos toiseenkin. Viime kauden pakistosta lähtijöihin kuuluivat uransa päättänyt Willie Mitchell ja Blackhwaksiin siirtynyt Brian Campbell. Nuoriso-osastolta väistyivät omat varaukset Erik Gudbranson ja Dmitri Kulikov. Äkkiseltään tämä kuulostaisi pahalta, mutta ovet kävivät myös Sunrisen suuntaan, sillä Jason Demers ja Mark Pysyk ovat helposti kakkos- kolmosparin tasoa, ja Keith Yandle taas koko NHL:n mittapuulla yksi kovimmista kahden suunnan puolustajista. Nuorella Michael Mathesonillakin on saumat murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja sellaista varmaan odotetaankin.

Hyökkäys:

Hyökkäys on myös kohdillaan. Ainakin pari vaarallista ketjua, eikä käytännössä mitään heikkoa kohtaa. Toki alempien ketjujen laidat voisivat olla nykyistäkin parempia, mutta annetaan nuorten miesten (Logan Shaw, Jared McCann yms.) näyttää osaamisensa. Varsinkin keskushyökkääjien osalta on paikat ja laatu tiedossa. Jonathan Huberdeau on vihdoin alkanut lunastamaan kolmosvaraukselle ladattuja odotuksia ja se palkittiin muhkealla jatkosopimuksella.

Arvio:

Pudotuspelijoukkue, joka on tehnyt upeaa työtyä muutaman viime kauden ajan. Toivottavasti yleisö löytää jatkossa yhä paremmin ja paremmin katsomoon.

Muuta: 

Panthers julkaisi uuden logonsa kesäkuun alussa. Todella hieno uudistus, joka sai myös laajemmin hyvän vastaanoton.

Montréal Canadiens

Perustettu: 1909

Stanley Cup -voitot: 24

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Michel Therrien (CAN)

Kapteeni: Max Pacioretty (USA)

Suomalaiset: (Artturi Lehkonen)

Kausi 2015-2016: (38–38–6). Idän 13:s.

Maalivahdit:

Vuosi sitten Montreal Canadiensille povattiin jopa realistisia menestysmahdollisuuksia, vaikka tiedettiin Carey Pricen terveystilanne. Kausi alkoikin upeasti, mutta sitten tapahtui sellainen romahdus, jota on harvoin kiekkomaailmassa nähty. Pricen osalta näyttää toistaiseksi paremmalta. Kakkosvahtina esiintyy tällä kertaa Al Montoya ja menneellä kaudella vastuuta saanut Mike Condon matkannee takaisin AHL:ään.

Puolustus:

Ei Canadiensin puolustuksessa missään nimessä kehumista ole, eikä edes näköpiirissä. Shea Weberin ja P.K. Subbanin välisestä kaupasta voi olla montaa eri mieltä. Hyvä arvaus olisi se, että tasapeli lyhyemmällä otannalla, mutta Predatorsin etu pidemällä tähtäimellä. Täytyy muistaa sekin, että Andrei Markovin ura päättyy mahdollisesti alkavaan kauteen ja se on samalla 40 – 50 pistettä pois ja ketään edes lähellekään samanlaista kaveria ei ole näköpiirissä. Ei vakuuta millään osa-alueella. Tom Gilbertin lähtö yksi ja sama, liian rikkinäinen pelaaja.

Hyökkäys:

Hyökkäys on selvästi paremmalla tolalla. Aleksandr Radulov voi tunnetusti olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, mutta henkilökohtaisesti uskon, että hyvä vahvistus. Jos se järki on joskus kasvanut päähän, niin nyt viimeistään. Lars Eller oli käyttökelpoinen pelaaja moneen tilanteeseen, mutta Andrew Shaw korvannee hänet ja ehkä vielä enemmänkin. Jos puolustus ei vakuuta, niin Shawn kaltaiset kaverit ovat todella tärkeässä asemessa. Vahva hyökkäys, mutta tähtipelaajista niin Brendan Gallagherilla, Alex Galchenyukilla kuin Max Paciorettyllakin on vielä varaa kiristää ruuvia ja antaa enemmän joukkueelleen.

Arvio:

Siinä ja siinä, että riittääkö pudotuspeleihin. Jos ei riitä, niin suurempia muutoksia tapahduttava. Jos suoraan täytyy sanoa, niin ei pudotuspeleihin. Artturi Lehkonen on esiintynyt harjoituspeleissä edukseen ja ehkäpä siinä onkin vuoden kuumin suomalaisnimi tulokkaiden osalta? Osoitus siitä, että miten hyödyllistä oli kasvaa kiekkoilijana rauhassa ennen siirtymistä Pohjois-Amerikkaan.

Ottawa Senators

Perustettu: 1990 (NHL:ssä 1992-)

Stanley Cup -voitot: –

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Guy Boucher (CAN)

Kapteeni: Erik Karlsson (SWE)

Kausi 2015-2016: (38–35–9). Idän 11:s.

Maalivahdit:

Craig Anderson jatkaa ainakin vielä tämän vuoden seuran ykkösvahtina. Jenkkiä peesaa Andrew Hammond. Kaksi hyvänä päivänä loistavaa maalivahtia, mutta päällimmäisin kuva molemmista on suuri epävarmuus. Senators on toki muutenkin siinä pisteessä, että tuskin yksi huippuvahtikaan veisi joukkuetta pudotuspeleihin. Tarvitaan suurempia muutoksia.

Puolustus:

Senatorsilta löytyy hyviä oman pään luutijoita, mutta myös sarjan pelipaikkansa kovin pisteidentekijä Erik Karlsson. Ruotsalainen ei loista edelleenkään omassa päässään, mutta saa melkein kaiken anteeksi hurjilla tehopistemäärillään. Toki puolustuspäänkin pelaaminen on parantunut. Dion Phaneuf on sen puoleen hyvässä tilanteessa, että joukkueessa on nyt joku toinen täysin selvä ykköspakki, joten Phaneuf voi huoletta keskittyä lähinnä puolustamiseen, vaikka ylivoimallakin on miehellä vielä käyttöä. Puolet pakistosta tulee koostumaan alemman korin miehistä ja nuoria ei ole valitettavasti liikaa näköpiirissä.

Hyökkäys:

Hyökkäys on ollut Senatorsin ilonaihe jo pidempään. Muutamia todella kovia nuoria pelureita ja sitten myös Mike Hoffmanin kaltaisia pikkuisen myöhempään NHL:ään nousseita omia varauksia. Mika Zibanejadia olisi katsellut Senatorsissa pidempäänkin, mutta Derick Brassard on erittäin hyvä hankinta ja pelivuosiakin vielä runsaasti edessä. Brassard saanee paikan jopa ykkösketjun sentterinä. Chris Kelly palasi Bostonin reissultaan takaisin “kotiin” ja hoitanee edelleen nelosketjun roolin kunnialla. Kun myös Chris Neil jatkaa joukkueessa, niin vastustajilla ei tule olemaan helppoja vaihtoja heitä vastaan ja eiköhän nyrkitkin heilu useampaan otteeseen.

Arvio:

Tässä voisi olla saumat iskeä jopa pudotuspeleihin, mutta toisaalta yhtä lailla paikka saattaa löytyä divisioonan pohjiltakin. Potentiaalia on, mutta puolustus ja maalivahtiosasto herättää huolta niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Muuta:

Seuran pitkäaikaisen kapteenin Daniel Alfredssonin paita nousee Canadian Tire Centren kattoon joulukuussa.

Tampa Bay Lightning

Perustettu: 1992

Stanley Cup -voitot: 1

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Jon Cooper (CAN)

Kapteeni: Steven Stamkos (CAN)

Suomalaiset: Valtteri Filppula

Kausi 2015-2016: (46–31–5). Hävisi konferenssin finaaleissa Pittsburgh Penguinsille.

Maalivahdit:

Lightning lähtee kauteen tutulla kaksikolla Ben Bishop, Andrei Vasilevski. Paperilla todella hyvä pari, Bishop kenties jopa tuleva Vezina-voittaja. Molempien kohdalla loukkaantumiset huolettavat, mutta ainakin nyt on paremmat lähtökohdat kauteen kuin vuosi sitten, jolloin veritulpat tulivat venäläisen kiusaksi. Varsinkin keväällä täytyisi Bishopin olla kerrankin niin täydessä kunnossa kuin siinä vaiheessa voi jääkiekkomaalivahti olla.

Puolustus:

Puolustusta kuin koko joukkuettakin kuvastaa muuttumattomuus. Mitään ei ole lähdetty rikkomaan. Liigan ehdottomasti parhaimpia puolustuksia, joka luo vaaratilanteita hyökkäyspäässä kuin jakelee makuupaikkojakin oman maalin edustalla. Matt Carle pakkasi laukkunsa ja tämä oli pelkästään hyvä asia Lightningille. Aikanaan hyvä pakki, mutta pelasi aivan liian suurella lapulla Lightningissa. Joukkueen tärkein pakki Victor Hedman teki odotetun jatkosopimuksen. Lappu oli NHL:n suurimpia, mutta sen ruotsalainen on ansainnut.

Hyökkäys:

Myös hyökkääjien kanssa sorvattiin tärkeitä sopimuksia, mutta Nikita Kutserov on vielä tässä vaiheessa ilman jatkoa. Steven Stamkos ei vakuuttanut viime kaudella, eikä varsinkaan World Cupissa, mutta ehdottomasti edelleenkin potentiaalinen 50 maalin mies, kunhan terveys sallii. Hyökkäys on todella vaarallinen ja realistisia 50 pisteen rikkojia on tukuttain. Nelosketjusta saakka löytyy J.T. Brownin kaltaisia pelaajia, joka pystyy myös pisteidentekoon. Yhtäkään heikkoa kohtaa on mahdotonta sanoa, mutta tulee menestystä tai ei, niin jossain vaiheessa palkkakatto tulee vastaan ja tällaista kokoonpanoa ei enää sen jälkeen nähdä. Nuoren Jonathan Drouinin täytyy kasvaa niin pelaajana kuin ihmisenäkin, ja sen suhteen näyttäisi nyt paremmalta.

Arvio:

Idän paras joukkue. Jopa suurin suosikki voittamaan Stanley Cupin. Paras kokonaisuus kaikista joukkueista – kaikilla pelipaikoilla miehiä, jotka ovat omalla alueellaan NHL:n parhaimmistoa.

Muuta:

Lightning tulee jäädyttämään seuralegenda Martin St. Louisin paidan tammikuussa 2017.

Toronto Maple Leafs

Perustettu: 1917

Stanley Cup -voitot: 13

Konferenssi: Itäinen / Eastern

Divisioona: Atlantin / Atlantic

Valmentaja: Mike Babcock (CAN)

Kapteeni:

Suomalaiset: Leo Komarov, (Kasperi Kapanen)

Kausi 2015-2016: (29–42–11). Idän 16:s.

Maalivahdit:

Jotenkin erikoinen tilanne käsillä. Ei enää James Reimeria, eikä Jonathan Bernieria, vaan Ducksista saapunut Frederik Andersen ja todella pienikokoinen Jhonas Enroth. Eri nimet, mutta ei ennakkoon juurikaan sen heikompi tai vahvempi kuin aiemmin. Jos jompikumpi, niin sitten pieni parannus.

Puolustus:

Tämä joukkue voi kaatua vielä moneen otteeseen ja monee asiaan, mutta todennäköisesti puolustukseen. Morgan Rielly on tärkeä palanen ja erinomainen hyökkäyspäähän, mutta vielä on askelia otettavana puolustustyöskentelyssä. Jake Gardiner on sentään enemmän mies paikallaan omassa päässä. Nikita Zaitsev lähtee vihdoinkin Pohjois-Amerikan jäille, mutta katsotaan mitä siitä seuraa. Parhaimmillaan voi olla Maple Leafsin tärkeimpiä pelaajia. Tunkua puolustukseen riittää, mutta laatua ei ole tässä vaiheessa liikaa. Parempia vuosia kuitenkin edessä.

Hyökkäys:

Hyökkäyksestä Maple Leafs on kasannut jopa yhden NHL:n mielenkiintoisimmista. Ikävä uutinen on se, että lajia todella rakastavan Joffrey Lupulin ura on vaakalaudalla, mutta nuoria tulee senkin edestä mukaan kuvioihin. Katseet kiinnittyy totta kai Auston Matthewsiin, mutta muistetaan myös William Nylander, Mitchell Marner ja kumppanit. Tähän kun lisätään vielä tutut kokeneemmat pelurit, sekä aina ihana Matt Martin, niin kaikenlaisia ongelmia voi olla vastustajille tiedossa. Suomen Kasperi Kapanen on pelannut hyvin harjoitusotteluissa, mutta katsotaan riittääkö se vielä paikkaan ylhäällä.

Arvio: 

Ei edes Mike Babcock saanut nostettua jo uponnutta laivaa pohjamudista, mutta nyt on uusi kausi, uusi yritys ja Auston Matthews. Ei asiaa pudotuspeleihin, mutta kohti parempaa huomista ja joukkueen rakennus on hyvällä mallilla. Hyökkäys erityisen kiinnostava.


Arvio divisioonan sijoituksista

  1. Lightning
  2. Panthers
  3. Bruins
  4. Red Wings*
  5. Canadiens
  6. Senators
  7. Sabres
  8. Maple Leafs

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu