kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

NHL Winter Classic

Järjestyksessään kahdeksas Winter Classic -tapahtuma järjestetään uudenvuodenpäivänä (01.01.2016 / 20.00) Foxboroughsissa, Massachusettsissa. Stadionina toimii NFL-seura New England Patriotsin käyttämä yli 60 000 katsojaa vetävä Gillette Stadium, johon on pystytetty kaukaloa ja muita jääkiekko-ottelun mahdollistavia puitteita kohta parin viikon ajan.

Tiedossa tulee olemaan takuu varmasti hurjat yleisömäärät, järjettömät tv-katsojaluvut, epäilemättä mahtava tunnelma ja kahden Atlantin divisioonan kärkiseuran välinen kohtaaminen, jossa on jaossa kenties kultaakin kalliimpia pisteitä, mikäli suoraan divisioonasta haluaa jatkaa pelejä 82:n ottelun jälkeenkin.

Tähän vuodentaitteen NHL-kohokohtaan on valmistauduttu jälleen perinteisen Road to the NHL Winter Classic -sarjan myötä, jota on voinut seurata joulukuun puolivälin kieppeiltä asti myös Viaplayn kautta.

Tämän vuoden klassikko onkin nimensä veroinen, sillä vastakkain ovat Original Six -joukkueet Montreal Canadiens ja Massachusettsin oma joukkue Boston Bruins. Molemmilla joukkueilla on kokemusta 2000-luvulta yhden ulkoilmaottelun verran ja kotijoukkue Bruinsilla itse Winter Classicistakin kuuden vuoden takaa. Tällöin peli käytiin MLB-seura Boston Red Soxin kentällä erittäin upeassa kelissä Philadelphia Flyersia vastan. Tämä kohtaaminen päättyi Bruinsin 2-1 jatkoaikavoittoon reilun 38 000 katsojan todistaessa tätä näytöstä. Tämän päivän Bruinsista mukana olivat tuolloin Patrice Bergeron, Zdeno Chara, David Krejci ja luukkua avannut Tuukka Rask. Mainittakoon, että Canadiensin Andrei Markov oli pelaamassa vuoden 2003 – historian ensimmäisessä NHL:n ulkoilmaottelussa, josta jaettiin myös virallisia runkosarjapisteitä.

Pohjois-Amerikan ulkoilmapeleissä sää on näytellyt suurta osaa niin kylmyyden, lumimyräkän kuin hyvä ettei hellelukemiin yltäneen säänkin puolesta, mutta näillä näkymin tämän peli viedään läpi muutaman plussa-asteen säässä ja ehkä aurinkokin näyttäytyy yleisön iloksi ja maalivahtien kiusaksi. Meitä ruudusta peliä seuraavia pakkanen ei nipistele tai auringonpaiste käy silmiin, mutta lumisade on se asia, jonka toivoisi pysyvän poissa – se vie ikävä kyllä pelistä paljon pois, mutta säähän on kohtalaisen vaikea vaikuttaa.

Sään lisäksi myös joukkueiden peliasut ja esimerkiksi maalivahtien patjat herättävät aina median ja lajin ystävien mielenkiinnon. Seuraavanlaisilla asuilla mennään tällä kertaa, joten nyt voidaan todellakin puhua Bostonin karhuista, kuten kuvasta näkyy.

Mistä asemista joukkueet sitten lähtevät tähän hienoon tapahtumaan? Vastaus siihen on, että pudotuspelien suhteen vielä tässä vaiheessa oikein hyvistä. Atlantin divisioonasta olisi tällä hetkellä tyrkyllä peräti viisi joukkuetta kevään peleihin, joiden ulkopuolella on tällä hetkellä vielä Idän jopa suurimpana suosikkina kauteen lähtenyt Tampa Bay Lightning. Canadiensin kauden alku oli mahtava, mutta joulukuun saldo: 11 tappiota ja kolme voittoa ovat sellainen lukema, joka saattaa vielä tovinkin jatkuessaan avata esimerkiksi juuri Lightningille paikan pudotuspeleihin, jos kurssi ei Montrealin joukkueella muutu. Bruinsin tilanne on hieman päinvastainen, sillä kauden alku oli hirvittävä ja itse asiassa lunta tuli median ja lajin ystävien suunnalta tupaan jo kesällä, kun joukkue teki mitä ihmeellisempiä siirtoja. Vaikea sanoa oliko Claude Julienin potkut lähelläkään alun rämpimisen aikana, mutta nyt on alkanut näkyä viitteitä vanhasta kunnon Bruinsista.

Joukkueiden viimeisimmät ottelut olivat hieman kaksijakoiset, kun Canadiens teki tyhjän reissun Florida Panthersin vieraana, ja Bruins kirjaimellisesti tappeli voiton Ottawa Senatorsista. Tämä voitto maksoi kuitenkin sen, että Brad Marchand taklasi vastustajan pelaajaa kolmen ottelun pelikiellon voimalla, joten hänen Winter Classicit jää tällä kertaa pelaamatta. Myös David Krejci joutuu sopeutumaan katsojan rooliin, sillä ylävartalovamma pitää hänet sivussa muutaman viikon ajan. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, että lähteekö Bruins samaisella asenteella tätä pitkän NHL-historiansa kuuluisinta taisteluparia vastaan, mihin edellinen ottelui päättyi.

Canadiens pääsee näiltä osin aavistuksen paremmassa kuosissa otteluun, sillä pitkin ensimmäistä puolikasta sivussa ollut Carey Price parantelee edelleen jalkaansa ja näillä näkymin hänen lisäkseen vain Tom Gilbert missaa ottelun. Alkukaudesta tilanne olisi voinut olla toisin, mutta nyt Bruinsin voi laskea ennakkoon jonkin asteiseksi suosikiksi.

Suosikista puheen ollen vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat tällä hetkellä Bruinsin voitosta 2,20 – 2,35 kertoimia ja Canadiensille 2,65 – 2,85. Vierailijoille povataan voittoa siis hieman todennäköisempänä, mitä se oli muutamassa edellisessä ottelussa Floridan osavaltion kiertueella. Molemmat joukkueista saavat tietysti tutustua jäähän, niin ei voida puhua erityisen suuresta edusta kotijoukkueen osalta sen suhteen ja katsomotkin notkuvat varmasti myös Canadiensin kannattajista, sillä Pohjois-Amerikan mittakaavassa matka Montrealista Bostoniin ei ole hirvittävä ja Canadiensin fanit ovat sieltä päästä, että sillä matkalla ei ole mitään merkitystäkään olisi ottelu missä tahansa.

Maalimäärien osalta jos katsotaan historiaan, niin 15:ssä virallisessa ulkona pelatussa runkosarjan ottelussa on 5,5:n maalin raja rikottu kuudesti maalikeskiarvon ollessa 4,93. Tämä on hyvin pieni otanta, mutta runkosarjan maalimäärät ovat 2000-luvulla pyörineet viiden ja puolen maalin – jopa kuuden maalin keskiarvolla. Ero on siis yllättävänkin suuri, kun saattaisi olettaa, että tällaisissa otteluissa voisi tilastot heittää myös toisin päin, mutta se on väärä oletus. Tämän hetkiset totalien kertoimet pyörivät kuitenkin aivan normaalin runkosarjaottelun lukemissa.

Kuluvan kauden ulkona pelattavat NHL:n runkosarjaottelut eivät jää suinkaan tämän ottelun varaan, sillä nyt muutaman vuoden ikäinen NHL Stadium Series -tapahtuma jatkuu kahden ottelun voimin helmikuun loppupuolella, jolloin Chicago Blackhawks ja Minnesota Wild käyvät divisioonansa sisäisen kamppailun Minneapolisissa ja Denverissa Colorado Avalanche isännöi Detroit Red Wingsia.

Hyvää ja onnellista vuotta 2016 kaikille Vastaveto.com -sivuston lukijoille.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu