kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Otteluennakko Tappara – JYP

JYP matkaa keskiviikkona Tapparan vieraaksi

Jääkiekon Liigassa pelataan keskiviikkona kolmen ottelun kattaus. Tampereella yhteen iskevät Tappara ja JYP. Kyseessä on samalla kierroksen huippuottelusta. Sarjataulukossa molemmat joukkueet ovat tälläkin hetkellä aivan kärkikahinoiden alapuolella. Tamperelaisten ja jyväskyläläisten välinen piste-ero on neljä pistettä Hurrikaanin eduksi. Tosin JYP on pelannut kaksi ottelua vastustajaansa enemmän.

Tappara ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Joukkueiden ensimmäinen välienselvittely päättyi Jyväskylässä tamperelaisten niukkaan vierasvoittoon. Ryhmät pelasivat seuraavan kerran vastakkain Tampereella, jossa maaleja viimeisteltiin seitsemän kappaletta. Kirvesrinnat olivat lopulta parempia maalein 4-3. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen on käyty joulukuun puolen välin kohdilla. Tuolloin JYP oli kotonaan selkeästi parempi voittaen Jani Tuppuraisen johdolla numeroin 4-1.

Tappara ja JYP ovat tehneet viime päivinä pelaajakauppoja. Itseasiassa tamperelaiset ovat tehneet myös muitakin pelaajakauppoja, sillä laitahyökkääjä Elmeri Kaksonen siirtyy Tapparasta Liigassa viidentenä olevaan SaiPaan. 28-vuotias hyökkääjä palaa samaan paikkaan, josta hän siirtyi Tampereelle muutamia vuosia sitten. Tapparan ja JYPin liittyviin pelaajakauppoihin mainittakoon, että puolustaja Aleksi Salonen siirtyy loppukaudeksi Jyväskylästä Tapparaan. Salonen, joka täyttää keskiviikkona 23 vuotta, on tällä kaudella edustanut JYPiä 35 Liiga-ottelussa onnistuen maalinteossa kahdesti.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen on julkistanut ryhmän, joka edustaa Leijonia kahdessa Ruotsi-maaottelussa helmikuun 11. päivä Örebrossa ja 13. päivä Tukholmassa. Vähintäänkin mielenkiintoisena yllätysvalintana joukkueessa voidaan pitää Tapparan laitahyökkääjää Patrik Lainetta. Hän oli voittamassa Suomen nuorten maailmanmestaruutta, mutta 17-vuotiaan pelaaminen aikuisten maajoukkueessa on osoitus, että minkälaisesta nuoresta tähdestä onkaan kysymys.

Tappara lähtee otteluun JYPiä vastaan kärsittyään dramaattisen tappion Vaasassa Sportia vastaan. Tuossa kamppailussa varsinaisen peliajan jälkeen oltiin tasalukemissa, vaikka maaleja oltiin viimeistelty vaatimattomasti kymmenen kappaletta. Kirvesrinnat ovat olleet hyvin tasapeliherkkiä, sillä viiteen edelliseen otteluun he ovat ainoastaan kerran pelanneet ottelun, jossa voittaja on ratkennut vähintään kahden maalin erolla. Vaasassahan molempien joukkueiden puolustuspelaaminen sisälsi runsaasti sellaisia virheitä, joita ei voi tapahtua tällä tasolla. Luonnollisesti jo ottelun maalimäärä kertoo siitä, mutta pelillisesti vaasalaiset eivät olleet joukkueista oikeastaan parempia. Kamppailun tähtipelaaja oli Jani Lajunen, joka onnistui maalinteossa peräti kolmesti.

Tappara on kokenut kymmeneen edelliseen otteluun tappion varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden kerran. Päävalmentaja Jussi Tapola on pystynyt saamaan aikaan ennen kaikkea tasaisesti pelaavan joukkueen. Suurin huolenaihe tulee kuitenkin kaikesta huolimatta olemaan se, että puolustustyöskentely on saatava kuntoon, sillä Vaasan kaltaiset suuret henkilökohtaiset virheet eivät voi toistua kevään ratkaisuotteluissa. Toisaalta Tapolahan on jo todistanut olevansa voittava valmentaja.

JYP on saalistanut viiteen edelliseen otteluun kolme voittoa ja kaksi tappiota. Kahdella edellisellä kierroksella jyväskyläläiset ovat pelanneet KalPaa vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Kuopiossa ja jälkimmäisellä kerralla Keski-Suomessa. Jälkimmäisessä välienselvittelyssä silmiinpistävää oli se, että JYP hallitsi pelillisesti tapahtumia itseasiassa hyvinkin selkeästi, mutta maalinteko oli tuskaista. Keltamustien etäisyydet kasvoivat ja puolustustyöskentely muuttui repaleiseksi.

JYP oli hurjassa voittoputkessa ennen tammikuun lopussa pelattua huippukamppailua Kärppiä vastaan. Tuolloin oululaisseura oli parempi Jyväskylässä maalein 1-3. Oman mausteensa otteluun Tapparaa vastaan tuo se, että JYP on pelannut viime aikoina todella paljon otteluita lyhyen ajan sisään. Toisaalta tilanne on sama myös tamperelaisten osalta, joten varsinaista etua on turhaa antaa Keski-Suomen ylpeyden vastustajallekaan. JYPin edellisestä ottelusta sivussa olivat lähinnä Olli Aitola, Valtteri Kemiläinen ja Tuomas Pihlman. Terveystilanne onkin JYPin osalta yhä parempi.

Peliyhtiöt Bet365 ja Unibet tarjoavat korkeimpia kertoimia Tapparan voitolle. Edellämainittujen peliyhtiöiden kautta tamperelaisten voitolla saisi rahat takaisin 2,10-kertaisesti. JYPin voitolle suurinta kerrointa tarjoaa peliyhtiö Nordicbet, jonka kautta vierasvoitolla saisi rahat takaisin 3,20-kertaisesti. Vedonlyöjille tiedossa onkin hyvin haastava ottelu, mutta samalla kiehtova kamppailu kahden upean seuran välillä.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu