kasinosankarit

Kohteita 32861

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Perth Glory – Western United 23.3. klo 12.30

Jalkapallon Australian A-liigassa ottelut jatkuvat, kun maanantain kamppailussa toisensa kohtaavat Perth Glory ja Western United. Ottelu on ennakolta erittäin tärkeä ja merkityksellinen kohtaaminen, sillä molemmat miehistöt kilpailevat viimeisistä paikoista Australian A-liigan pudotuspeleihin. Perth Glory ja Western United ovat pelanneet vastakkain viimeksi sarjan toisella kierroksella, jolloin kohtaaminen päättyi vähämaaliseen tasapeliin. Ryhmien ensimmäisessä ottelussa Perth Glory sai olla vieraissa marginaalinen ennakkosuosikki. Tuolloin Panagiotis Kone vei Western Unitedin johtoon, mutta Kristian Popovic toi purppurat pistejakoon. Miehistöt eivät ole kohdanneet toisiaan muuten, sillä Western United on nuori seura.

Perth Glory ja Western United löytyvät sarjataulukosta sijoilta viisi ja kuusi, joten molemmat miehistöt ovat nykyisessä tilanteessa menossa mukaan Australian A-liigan pudotuspeleihin. Perth Glory ja Western United ovat pelanneet saman määrän otteluita eli 20 kappaletta. Purppuroilla on mustavihreisiin nähden neljä pistettä enemmän. Lisäksi niukasti pudotuspelien viivan alla olevat Adelaide United ja Western Sydney Wanderers omaavat hyvän mahdollisuuden päästä kuuden parhaan sakkiin. Perth Glory ja Western United ovat tehneet maaleja lähes identtisellä mittapuulla, mutta kotijoukkueen alakerta on toiminut paremmin. Isäntien alakerta ei ole ollut sentään Sydney FC:n veroinen, mutta se on ollut muuten yksi sarjan parhaista.

Perth Glory

Perth Glory on pelannut viidellä edellisellä kierroksella voitollisesti vain Wellington Phoenixia vastaan. Kotijoukkue esiintyi kuitenkin viimeksi hyvin sarjan parasta nippua vastaan, kun matka vei Sydney FC:n vieraaksi. Edellisessä ottelussa tullut pistejako oli onnistuminen, vaikka Sydney FC ei ollut kamppailussa merkittävä ennakkosuosikki. Pistejako ei kuvannut ottelun tapahtumia heikosti. Purppuroiden toiseksi edellinen ottelu meni niukasti tappiollisesti Melbourne Cityä vastaan. Toiseksi edellisessä kamppailussa vastustaja sai olla tauolla kolme maalia edellä, mutta toisella puoliajalla tultiin hyvin mukaan taistoon. Paikkoja olisi ollut päästä jopa pisteille. Toinen puoliaika oli mainiota tekemistä. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin vaikeaa aikaa. Helmikuun lopussa oltiin pelattu vieraissa niukasti tappiollisesti Newcastle Jetsille.

Perth Glory hävisi kotonaan siis viimeksi yllä mainitusti Melbourne Cityä vastaan, mutta isännät ovat olleet siellä muuten hyvässä pelivireessä. Ensimmäisten kierrosten jälkeen kotona menestystä on tullut vahvassa tahdissa. Purppurat ovat saaneet kotonaan hyökkäyspäässä hyvin onnistumisia. Kotona on tehty kierroksen seitsemän jälkeen aina vähintään kaksi osumaa. Vieraissa hyökkäyspäässä onnistumiset ovat olleet pienempiä. Toisaalta vieraissa menestystä on tullut aivan hyvin neljästä voitosta ja viidestä pistejaosta. Perth Glory voitti viime kaudella Australian A-liigan runkosarjan, joten myös siihen nähden paikka pudotuspeleissä pitää olla saatavilla. Edellisen kauden jälkeen on toki palattu enemmän normaalille tasolle.

Perth Gloryn paras maalintekijä on viitisen vuotta Australian A-liigassa viihtynyt Bruno Fornaroli, joka on viimeistellyt 12 osumaa. Bruno Fornaroli pelasi useita kausia Melbourne Cityn vahvuudessa, mutta kuluvalla kaudella pelaaminen on tapahtunut Perth Gloryssa. Edellinen kausi oli isäntien parhaalle maalintekijälle haastava, sillä otteluita tuli vain neljällä kierroksella. Kokenut hyökkääjä oli kuitenkin vähän aiemmin Melbourne Cityssä hienossa pelivireessä ja teki maaleja hyvässä tahdissa. Perth Gloryn toiseksi parhaat maalintekijät ovat neljä osumaa viimeistelleet Diego Castro ja Joel Chianese. Heistä paljon urallaan nähnyt Diego Castro pelasi aiemmin vuosia Getafessa, mutta sen jälkeen on tullut pelattua vain Perth Gloryssa. Miehistössä vastuuta on tullut hyvin. Christopher Ikonomidis ja Su-Beom Kim ovat olleet lähiaikoina sivussa.

Western United

Western United on pelannut kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti Adelaide Unitedia ja Central Coast Marinersia vastaan. Vierasjoukkue on viimeistellyt kahdella edellisellä kierroksella peräti 11 maalia. Edellisessä ottelussa maalinteossa oltiin onnistuttu puoliaikaan mennessä kolme kertaa. Lähiaikoina mustavihreillä ratkaisuvoimaa on löytynyt hienolla tavalla, sillä esimerkiksi Besart Berisha on tehnyt kahdella edellisellä kierroksella neljä maalia. Western United on saanut viidellä edellisellä kierroksella myös yhden pistejaon ja kaksi tappiota. Kamppailut ilman pisteitä menivät Wellington Phoenixia ja Brisbane Roaria vastaan. Ottelu Newcastle Jetsia vastaan meni ilman maaleja. Hieman aiemmin ratkaisuvoiman kanssa oli merkittäviä haasteita, mutta edellisillä kierroksilla tilanne on mennyt kokonaan toiseen suuntaan.

Western United pelaa Perth Gloryn tavoin viimeisistä pudotuspelien sijoituksista. Mustavihreät ovat samoissa pisteissä Adelaide Unitedin kanssa, mutta vierasjoukkue on pelannut kerran heitä vähemmän. Western Unitedin paras maalintekijä on jo esille tuotu Besart Berisha, joka on viimeistellyt komeat 15 maalia. Kokenut hyökkääjä teki aiemmin vahvaa jälkeä Melbourne Victoryssä. Western Unitedilta otetaan esille myös viisi maalia tehnyt Alessandro Diamanti, joka pelasi viime kaudella Italian Serie B:ssä Livornon paidassa. Kokenut keskikentän pelaaja operoi ensimmäistä kertaa Australiassa. Western United on pelannut tien päällä yhdeksän kertaa ja saanut siellä tulosta neljästä voitosta ja parista pistejaosta. Edellisestä pelistä on aikaa parisen viikkoa. Lähiaikoina poissa ovat olleet Panagiotis Kone, Aaron Calver ja Kwabena Appiah-Kubi.

Yhteenveto Perth Glory vs Western United ja kertoimet

Perth Gloryn ja Western Unitedin kohtaamisessa isännät arvostetaan jopa ehdottomaksi ennakkosuosikiksi. Kotijoukkue on mustavihreitä parempi miehistö ja omaa enemmän potentiaalia saada kevään aikana suurempaa menestystä. Perth Glorya tunnutaan kuitenkin arvostettavan kertoimissa liikaa. Purppurat eivät ole olleet varsinkaan lähiaikoina missään kummoisessa pelivireessä, vaikka edellisellä kierroksella tullut maaliton pistejako Sydney FC:tä vastaan oli laadukas onnistuminen. Tammikuun 19. päivän jälkeen ainoa voitto on tullut kaikki kilpailut mukaan lukien Wellington Phoenixia vastaan. Ottelu on tarkoitus pelata ilman katsojia, joten kotiedun merkitys on normaalia heikompi. Lisäksi Western United on menestynyt vieraissa jopa yllättävän hyvin. Ottelussa panokset ovat suuret, sillä varsinkin vieraiden on vältettävä tappio.

Seuraa heitä

Perth Glorylta esille otetaan tärkein maalintekijä Bruno Fornaroli, joka on heikon edellisen kauden jälkeen ollut selvästi parempi ja saanut huomattavasti enemmän onnistumisia. Bruno Fornaroli on Perth Glorylle myös jatkossa keskeisessä roolissa. Hän teki toiseksi edellisellä kierroksella maalin Melbourne Cityä vastaan. Fornaroli on saanut lähiaikoina tutusti hyvin vastuuta. Lisäksi Fornaroli on saanut todistaa jo aiemmin Melbourne Cityssä, että kyseessä on tasokas viimeistelijä ja yksi A-liigan parhaista hyökkääjistä.

Western Unitedilta on vaikea olla poimimatta Besart Berishan nimeä. Besart Berisha on ollut lähiaikoina mainiossa iskussa ja hän on myös muuten ryhmänsä tärkein pelaaja. Siinä missä Perth Gloryn paras maalintekijä ehti olla aiemmin hyvä Melbourne Cityssä, Besart Berisha on ollut vahva Melbourne Victoryn paidassa. Sen jälkeen Japanin sarjassa oli haasteita. Western United tarvitsee myös tulevilla kierroksilla kosovolaisen maaleja. Berishalla oli aiemmin hieman vaisumpi ajanjakso, mutta tilanne kesti vain hetken.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu