kasinosankarit

Kohteita 32860

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Smolevichi – Dinamo Minsk 24.4. klo 18.00

Jalkapallon Valko-Venäjän Valioliigassa pelataan tulevana perjantaina kaksi ottelua, joista ensimmäisessä toisistaan mittaa ottavat Smolevichi ja laadukas nippu Dinamo Minsk. Kyseessä on Valko-Venäjän Valioliigan kuudennen kierroksen ensimmäinen kamppailu, jossa Dinamo Minsk on ensimmäisten ajatusten valossa ehdottoman voittajasuosikin asemassa. Smolevichi ja Dinamo Minsk ovat kohdanneet toisensa viimeksi kahdesti vuonna 2018, jolloin molemmat ottelut menivät sinivalkoisten eduksi. Tuolloin kummassakin kamppailussa maalit merkattiin numeroin 2-0. Miehistöt eivät ole pelanneet sen jälkeen vastakkain. Kotijoukkue esiintyi vielä edellisellä kaudella Valko-Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Smolevichin ja Dinamo Minskin ottelu kamppaillaan Haradski stadionilla, joka on tarkemmin Borisovissa.

Smolevichin ja Dinamo Minskin kohtaamisessa vastakkain asettuvat yksi Valko-Venäjän Valioliigan heikoimmista miehistöistä ja sarjan parhaiden ryhmien merkittävin haastaja. Smolevichia pidetään kuluvalla kaudella sarjan heikoimpana miehistönä yhdessä Belshinan kanssa, kun taas Dinamo Minsk omaa ennakkoon hyvät mahdollisuudet taistella sijoituksista kahden kärjen alla. Sinivalkoiset eivät ole perustasoltaan BATE Borisovin tai Dinamo Brestin veroinen nippu, mutta vierasjoukkue on kyvyiltään lähes Shakhter Soligorskin tasoinen ryhmä. Dinamo Minsk oli sarjassa viime kaudella sijalla neljä, mutta piste-eroa kolmanneksi tulleeseen Shakhter Soligorskiin oli peräti 15 pistettä. Smolevichi oli viime kaudella sarjaa alempana kakkonen. Siellä kaksi parasta miehistöä saivat nousta saman tien ja Rukh Brest karsinnan avulla.

Smolevichi

Smolevichi on saanut viidellä ensimmäisellä kierroksella kolme pistejakoa ja kaksi tappiota. Miehistö pelasi ensimmäisellä kierroksella vähämaalisen tasapelin Dinamo Brestiä vastaan, toisella kierroksella tappiollisesti maalilla Isloch Minskiä ja kolmannella kierroksella tappiollisesti niin ikään maalilla Vitebskiä vastaan. Smolevichi on esiintynyt kahdella edellisellä kierroksella maalittoman merkeissä Shakhter Soligorskin kanssa ja vähämaalisena pistejakona Belshynaa vastaan. Smolevichi on ehtinyt napata muutamia laadukkaita onnistumisia, mutta ensimmäinen voitto on vielä tulematta. Miehistöltä varsinkin pistejako Dinamo Brestin kanssa oli hyvä juttu. Sama tilanne oli vahvan Shakhter Soligorskin kanssa. Taistoissa omiin meni yksi maali. Edellisellä kierroksella Smolevichi oli aivan taiston lopussa menossa kohti tappiota, mutta yksi osuma muutti tilanteen. Viimeksi illassa molemmat maalit viimeisteltiin rankkareista ja toisistaan noin 10 minuutin sisällä.

Smolevichi on tehnyt viidellä ensimmäisellä kierroksella kaksi maalia ja omiin on mennyt neljä osumaa. Smolevichille maalinteko on ollut odotetusti haastavaa ja tuskaa, mutta miehistö on pystynyt pitämään jo vähän yllä mainitusti vastustajat vähissä osumissa. Siitä parhaat esimerkit saatiin kahta laadukasta nippua vastaan, mutta myös muissa otteluissa omiin on mennyt vähän osumia. Se ei kuitenkaan poista hyökkäyspään ongelmia, sillä maalintekoon on löydyttävä uutta potkua. Ensimmäisten kierrosten valossa maalinteko tulee olemaan Smolevichin suurin ongelma. Miehistön alakerta on ollut jopa odotettua parempi, mutta tulivoimaa löytyy vähän. Toisaalta voitottomuudesta huolimatta pelaajiston itseluottamuksen pitäisi olla muutamasta hyvästä onnistumisesta ainakin kelvollinen. Vain pari seuraa on silti ilman yhtään voittoa.

Dinamo Minsk

Dinamo Minsk on napannut viideltä ensimmäiseltä kierrokselta kaksi voittoa ja kolme tappiota. Miehistö pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella tappiollisesti yllättäen Rukh Brestiä vastaan ja niin ikään pettymyksen merkeissä FC Minskiä vastaan. Minskiläiset pelasivat seuraavaksi voitollisesti Torpedoa vastaan, kun koko pistepotti irtosi kahden osuman merkeissä. Toiseksi edellisellä kierroksella pelattiin yllättäen tappiollisesti Gorodejaa vastaan ja viimeksi menestymällä Neman Grodnoa vastaan. Dinamo Minsk sai uuden kauden alussa kaksi selvää pettymystä, sillä varsinkin tappio ensimmäisellä kierroksella oli merkittävä yllätys. Sen jälkeen menestystä on tullut muutamasta ottelusta, mutta toisaalta tappio hetki sitten Gorodejaa vastaan oli odottamaton juttu. Toiseksi edellisellä kierroksella pelattiin noin 30 minuuttia vajaalla.

Dinamo Minsk jäi edellisellä kaudella pitkästä aikaa mitalien ulkopuolelle, joten miehistön odotetaan palaavan pian takaisin kärjen tuntumaan. Dinamo Minsk on materiaaliltaan ja kyvyiltään edelleen tasokas ja vahva porukka, mutta miehistöllä on ollut ensimmäisellä viidellä kierroksella jopa yllättävän vahvaa hapuilua. Matkalle on mahtunut muutamia hyviä onnistumisia, mutta toistaiseksi pelaamisesta löytyy selviä kehityksen paikkoja. Dinamo Minsk teki edellisellä kierroksella kaksi maalia Neman Grodnoa vastaan, mutta siinäkin menestystä saatiin tukkoisuuden ja vaikeuksien jälkeen. Maalinteossa onnistuttiin vasta noin 20 minuuttia ennen kamppailun päätöstä. Viimeksi ottelussa oltiin aika tasan kerran kahdesta voittavia ennakkosuosikkeja. Keskikentällä operoiva Yevgeniy Shikavka on tehnyt sinivalkoisilla yksinään enemmän kuin yhden maalin. Osumista ensimmäinen tuli FC Minskiä vastaan ja jälkimmäinen edellisellä kierroksella.

Dinamo Minskille voitto aiemmin tässä kuussa Torpedoa vastaan oli jo itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeä juttu, sillä vierasjoukkue olisi pelannut muuten myös kolmannella kierroksella ilman koko pistepottia. Dinamo Minsk on kuitenkin niin merkittävä seura, että miehistön vaatimukset ja odotukset ovat kaudesta toiseen korkealla. Varsinkin viime kauden jälkeen on varmasti suuri palo päästä takaisin kolmen parhaan joukkoon. Dinamo Minskin alakerta ei ole ollut varsinaisesti heikko, mutta varsinkin toisella kierroksella tappiollinen ottelu FC Minskiä vastaan oli kovin epävarma ja myös muuten ongelmissa. Torpedoa ja Neman Grodnoa vastaan omiin ei mennyt palloja, mutta Gorodejaa vastaan kamppailun ainokaisesta sai vastata lähes taiston alussa vastustajan pelaaja. Toki pistejako olisi kuvannut illan tapahtumia tappiota paremmin.

Arvio ottelusta Smolevichi – Dinamo Minsk ja kertoimet

Smolevichin ja Dinamo Minskin ottelussa on yksi ennakkosuosikki menestyjäksi ja se on kokonaisuutena selvästi parempi minskiläisten ylpeys. Smolevichilla ensimmäinen voitto on vielä tulematta, eikä Dinamo Minskiä vastaan menestyminen vaikuta uskottavalta ajatukselta. Punasinisillä varsinkin ratkaisuvoiman kanssa on ollut merkittäviä vaikeuksia. Miehistö on pystynyt puolustamaan kuitenkin voitollisella tasolla, mutta pelaaminen kaipaa monella osa-alueella uutta potkua ja etenkin juuri maalintekoon pystyviä pelaajia. Toisaalta edellisellä kierroksella pistejakoon nouseminen aivan ottelun viimeisillä hetkillä oli itseluottamukselle tärkeä onnistuminen. Shakhter Soligorskin nollaaminen oli myös hyvä juttu. Dinamo Minsk on kuitenkin sen verran edellä, että laadukas miehistö saa olla noin 50 prosentin voittajaehdokas.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu

Jätä vastaus