kasinosankarit

Kohteita 32860

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Tekeekö Flyers turistireissun New Yorkiin?

Philadephia Flyers (A) 8-10-3 – New York Rangers (H) 10-8-4

New York Rangers ja Philadelphia Flyers kohtaavat tänä iltana Madison Square Gardenilla back-to-back -otteluiden toisessa osassa. Philadelphiassa pelattu eilinen kohtaaminen oli Rangersin näytöstä lukemin 3-0.

 Kotijoukkue Rangers on antanut viime otteluissa vastuuta maalinsuulla myös Cam Talbotille, joka onkin osoittanut olevansa oikein hyvä kakkosvahti ja menisi varmasti jossain toisessa seurassa myös kelvollisena ykköstorjujana. Noin kuukausi takaperin Talbotia testattiin oikein kunnolla ja kovassa paikassa, kun hänet lähestulkoon verrannollisesti kuin heitettiin susille ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Rangers lähti kyseiseen otteluun järkyttävän loukkaantumiskierteen keskellä, mutta Talbot onnistui torjumaan joukkueelleen pisteen aina rangaistuslaukauskilpailuun edenneessä ottelussa. Väliin mahtui yksi vaisumpi ottelu Toronto Maple Leafsia vastaan, mutta viimeisen reilun viikon sisään on Talbot nollannut jälleen vastaan asettuvan Flyersin peräti kahdesti.

 Näillä näkymin (kirjoitettu aamupäivällä) tämän illan ottelussa Rangersin aloittava maalivahti on Henrik Lundqvist ja Flyersin maalilla jatkanee Steve Mason. Eihän Lundqvistin ykköstorjujan paikka vaarassa ole ja tietysti Talbotin hyvät otteet ovat joukkueelle vain plussaa, kun maalille on heittää kaksi hyvää maalivahtia, mutta on länsinaapurimme torjujallakin rahkeita parempaan. Flyers on kuitenkin yksi sarjan ahkerimmin laukovista joukkueista, joten kyllä ”King Henrikilla” tulee töitä riittämään tänäkin iltana. Toisaalta, jos eilisen toisinto nähtäisiin, niin todelliset maalipaikat jäivät Flyersilta melko köykäisiksi 26:sta laukauksesta huolimatta.

 Flyers tuntuu painivan vuodesta toiseen maalivahtiongelman kanssa. On siellä sitten leightoneita  tai bouchereita, mutta ei ollut taannoin edes Ilya Bryzgalovista pelastajaksi. Nykyinen Mason - Ray Emery -kaksikkokaan ei liiemmin vakuuta. Kumpikaan heistä ei pysty tänä päivänä tarjoamaan joukkueelleen mahdollisuutta voittoon illasta toiseen. Näkisin, että juuri mainittu Talbot on kumpaakin edellä mainituista pätevämpi torjuja.

 Flyersin suurimmat heikkoudet ovatkin tällä hetkellä maalivahti- ja puolustusosastolla, jossa molempien osa-alueiden virheet ruokkivat toisiaan epävarmuutena. Flyersilla on paperilla ihan kelvollinen pakisto, mutta nyt otteet ovat olleet ala-arvoisia: huonoja syöttöjä, turhaa hätäilyä, heikkoa maalineduspelaamista.

 Ennakoin kauden alla, että philadelphialaisten pudotuspelipaikka on kovan työn takana, mutta Flyers -joukkueen jatkaessa tätä menoa, jäänevät pudotuspelit haaveeksi jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Juuri nämä viime ajan menneet ja tuleva ottelu olivat ennakkoon erittäin tärkeitä kamppailuja kovaa divisioonakumppania vastaan, joista olisi ollut syytä kerätä pisteitä taulukkoon.

 Jos katsotaan tuota eilistä ottelua, niin ei Rangers siinä mitään kovin suuria ihmeitä esittänyt. Kuitenkin muutama päivä takaperin joukkue päästi neljä maalia Lightningia vastaan, mutta melko vastaavat otteet pitivät Flyersin nollilla ja maalintekokaan ei teetä tällä hetkellä tuskaa, kun ylivoimakin on alkanut tuottamaan tulosta.

 Maaliskuussa Manhattanille matkannut Martin St. Louis saavutti Philadelphiassa uransa 1000. NHL:n runkosarjapisteensä tehdessään tehot 1+1. Nyt tämä hädin tuskin 170 cm pitkä, miltei koko tähän astisen 1082. ottelun mittaisen NHL-uransa tutun keltaisen mailansa kanssa taituroinut kanadalainen on koonnut taalajäillä tehot 379 + 621. St. Louisia ei koskaan edes varattu NHL:ään ja varsinainen läpimurtokin tapahtui 25:n ikävuoden jälkeen, mutta on hän silti tähän päivään mennessä voittanut sen kaikkein hienoimman – Stanley Cupin, mutta myös kaksi kertaa NHL:n pistepörssin ja viime talvi toi myös olympiakullan, kun Lightningin ja Kanadan maajoukkueen GM Steve Yzerman kutsui kun kutsuikin St. Louisin silloisen joukkuetoverin Steven Stamkosin korvaajaksi Venäjälle.

 Onkin hienoa huomata, että usein esille tuotava pelaajan pituus ei ole mikään este hienolle NHL-uralle, jos muut vahvuudet paikkaavat ja korvaavat sen. Tietysti nämä vahvuudet saavat sitten olla melko merkittäviä, sillä aika merkittävissä määrin NHL:n vuotuisissa varaustilaisuuksissa sivuutetaan näitä pienempiä pelaajia. Läpi NHL:n historian on kuitenkin nähty upeita pelaajia, jotka ovat osoittaneet olevansa sarjan parhaimmistoa lyhyestä varresta huolimatta. Vain muutamia nimiä mainitakseni, Henri Richard, Marcel Dionne, Denis Savard, Theoren Fleury ja suomalaisista esimerkkeinä Reijo Ruotsalainen, Risto Siltanen, Kimmo Timonen ja Saku Koivu.

 Martin St. Louis onkin ehdottomasti saavutuksiltaan verrattavissa aiemmin nimettyihin maanmiehiinsä. Ei liene turhaa haihattelua, että tämä Mario Lemieux’n kanssa samasta Lavalin kiekkokaupungista NHL:ään ponnistanut, suomalaisille hyvin tutun Éric Perrinin lapsuudenkaveri, valitaan vielä jonain päivänä erääseen Torontossa sijaitsevaan galleriaan.

 Jos palataan vielä illan otteluun, niin onhan se selvää, että eilisen perusteella on vaikea nähdä Flyersin nousevan taistelemaan voitosta. Kentällä saatetaan nähdä yritteliäämpi ja ainakin alussa kovaa päälle tuleva vierasjoukkue, mutta näillä näkymin se ei tule riittämään tasaisen varmasti suorittavaa Rangersia vastaan, joka ei myöskään ole aivan potentiaalinsa ylärajoilla.

 Kotijoukkueelta on näillä näkymin sivussa Chris Kreider (henkilökohtaiset syyt) ja mahdollisesti myös haalariosaston Tanner Glass. Vierasjoukkue Flyers selvisi ilmeisesti eilisestä kamppailusta ilman pelaajamenetyksiä.

 Metropolitan divisioonassa Penguins ja Islanders ovat tällä hetkellä hieman karussa muilta, mutta pudotuspelipaikkaan varmuudella oikeuttavasta kolmannesta sijasta käyvät tällä hetkellä kovinta taistelua Rangers ja Capitals tasapistein, kun reilu neljäsosa runkosarjasta on taputeltuna.

 Jos vetoa lähdetään lyömään, niin kaikki taivaanmerkit osoittavat tällä hetkellä Rangersin voittoa. Lopullista voittajaa uskaltaa kokeilla jo 1.60 kertoimella Bet365:lla pelaten.

 Taannoin Jay Bouwmeesterin loukkaantuminen ja sitä seurannut ottelutauko osoittivat, että kaikki putket tosiaankin katkeavat joskus, mutta ehkä eräs tilasto saa vielä kotijoukkueen kannalta vihreää valoa, sillä Rangers on hävinnyt MSG:llä vain kerran Flyersia vastaan viimeisen 13:n välienselvittelyn mittapuulla.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu