kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Tenniksen alkukausi

Kaksijakoinen ensimmäinen neljännes

Tenniskauden ensimmäinen neljännes on sisältänyt vuonna 2017 paljon yllätyksiä – niin negatiivisia kuin positiivisiakin. Lähtökohdat kauteen olivat mielenkiintoiset, mutta niin WTA- kuin ATP Tourinkin puolella ovat Australian avointen legendaarisia finaalipareja lukuun ottamatta mieleenpainuneet hetket jääneet hyvin vähiin – tai lähinnä mieleen on jäänyt useiden tähtipelaajien notkahdus ja uuden sukupolven puute.

Tilanne on WTA Tourin puolella mennyt jopa niin surkeaksi, että turnauksista ei löydy juuri tällä hetkellä enää yhtään superkiinnostavaa pelaajaa. Se on selvää, että kolmenkymmenen ikävuoden kieppeillä tai sitä vanhemmat pelaajat siirtyvät hiljalleen sivuun eivätkä esimerkiksi Ana Ivanovic tai Flavia Pennetta toisi paljoakaan lisämielenkiintoa, mutta samalla taas lupaava 1997 syntyneiden ikäluokka on alisuorittanut pahasti – kuka loukkaantumisista johtuen ja kuka taas jostain muusta.

Naisten pääkiertueella on nähty jo aiemminkin jopa täysin tyhjiä katsomoita, eikä tilanne ole ollut paranemaan päin. Ero on todella merkittävä miesten otteluihin kaikin puolin.

Käytännössä Serena Williams on ainoa aktiivipelaaja, joka todella vetää yleisöä ja median kiinnostusta. Hänenkin kohdalla se rajoittuu ikävä kyllä vain muutamaan turnaukseen vuodessa, kun tänäkin vuonna ensimmäisen puoliskon turnausohjelma vaikuttaisi loukkaantumisten myötä sisältävän ainoastaan Australian avoimet ja Rooman Premier 5 -turnauksen ennen Ranskan avointa tennisturnausta. Indian Wellsissa ja varsinkin Miamissa Serena olisi tietenkin kunnossa ollessaan pelannut ja puolustanut Australiassa takaisin hankittua rankingin ykköspaikkaansa.

Vaikka tilanne monella tapaa surkea onkin, niin kenties pian alkaa näkymään myös valoa tunnelin päässä tai se valonsäde osuu sinne kuuluisaan risukasaan. Vaikka edelleenkin mielenkiinto naistennikseen onkin paljon konkareiden varassa, niin Maria Sharapovan ja Petra Kvitovan paluut ovat todella merkittävä seikka kiertueelle. Ensimmäisen kohdalla toki mielipiteet jakautuvat, mutta varsinkin Kvitova on yksi tourin pidetyimmistä pelaajista ja omaa toki myös heikosta liikkeestä huolimatta upean pelityylin. Myös Victoria Azarenka vaikuttaisi olevan tekemässä paluuta tosissaan Pohjois-Amerikan koville kentille tai viimeistään US Openiin ja alkukauden alisuorittaja Angelique Kerber osoitti hänkin nyt Miamissa, että pahin romahdus lienee jo historiaa. Valitettavasti taas Agnieszka Radwanska vaikuttaa pudonneen huippujen kelkasta, eikä ennen nurmelle siirtymistä uskalla parempaa odottaakaan.

Karolina Pliskovasta, Miamin voittajasta Johanna Kontasta ja miksi ei myös Elina Svitolinasta on muovautumassa kova kolmikko ja mikäli 90-luvun lopulla syntyneet saavat nostettua tasoaan, niin siinä vaiheessa jonkinlaista sukupolvenvaihdosta uskaltaa jo ajatellakin, mutta juuri nyt näyttää siltä, että konkareiden toivoisi vielä pysyvän terveenä vuoden tai parin ajan.

ATP Tourin puolella tilanne on jokseenkin vastaava ja ikäjakauman puolesta ehkä vielä rajumpikin, mutta toisaalta taso on siitä huolimatta hyvä. 90-lukulaisilla tuntuu olevan mahdoton urakka haastaa 80-luvulla syntyneitä legendoja, mutta ennemmin tai myöhemmin muutos tulee tapahtumaan. On esimerkiksi todella positiivista, että Nick Kyrgios on vihdoinkin osoittanut pidemmällä aikavälillä, että pystyy pelaamaan hyviä turnauksia ja useita otteluita perätysten ilman suurempaa tasonvaihtelua tai erikoisempia tempauksia.

Novak Djokovicin ja Andy Murrayn romahdukset ovat ikäviä juttuja, mutta ne tuskin kestävät ikuisuuksia, vaikka erikoinen tilanne onkin – ei kukaan olisi voinut ennakoida tällaista tapahtuvan vielä vuonna 2017. Heidän vaisut otteet ja pelitauot ovat kenties avanneet portteja nuoremmille pelaajille, mutta on kuitenkin hienoa, että edes Roger Federer ja Rafael Nadal ovat kunnossa ja osoittaneet täysin omalla hyvyydellään olevansa kiertueen tämän hetken parhaimpia pelaajia tai ehkäpä juuri ne kaksi parasta.

Kun kevään Euroopan massapelit lähestyvät niin WTA Tourilla on lienee liian aikaista odottaa mitään suurempaa muutosta parempaan vaan sen suhteen joudutaan odottelemaan Wimbledonin jälkeistä aikaa.

Sen sijaan mikäli Federer ja edelliskausien hallitsijat palaavat taukojensa jälkeen täydessä tikissä, niin ei ole liioiteltua sanoa, että Ranskan avoimesta tennisturnauksesta voi odottaa jopa yhtä kaikkien aikojen parhaista Grand Slam -turnauksista ja samalla todennäköisesti ikämiesten yhtä viimeisistä kovista keskinäisistä taistoista.

Artikkelikuva: pexels.com

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu