kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Tenniksen välieräennakot Kanadaan

WTA Montreal – ATP Toronto

Kanadan tennisturnaukset ovat kääntyneet loppusuoralle. Viikko on kulunut enimmäkseen odotetunlaisesti, mutta niin naisten kuin miestenkin peleistä on melkeinpä pakko nostaa pari pelaajaa esille.

Ensimmäinen niistä on Denis Shapovalov ja hänen voittonsa Nick Kyrgiosista hurjan kotiyleisön tukemana. Shapovaloville voi povata todella merkittävää uraa, mutta odotellaan nyt vielä kaikessa rauhassa tulevaa, vaikka hienon esiintymisen Torontossa tekikin. Todella näyttävää peliä ja iän huomioon ottaen myös kivan näköinen yhden käden rysty, josta muodustunee kunnon asekin vielä kun saa hieman ruutia lisää.

Toinen, tähän Shapovaloviin verrattuna vähän päinvastainen tilanne on Kristina Kucovan eteneminen välierävaiheeseen. Toisinaan nähdään näitä yhden turnauksen ihmeitä kuten Sorana Cirstea Toronton finaalissa kolme vuotta sitten tai juuri uransa lopettaneen Julie Coinin voitto Ana Ivanovicista US Openissa 2008, jota pidetäänkin yhtensä tennishistorian suurimmista yllätyksistä. Kucovalle voi vain toivoa parempaa jatkoa ja tasaisuutta, jotta hän saisi näitä onnistumisia enemmänkin.

Seuraavassa pienet ennakot illan ja yön välieriin.

Kei Nishikori – Stan Wawrinka

 • Nishikori ja Wawrinka tekivät juuri niin hienon paluun Wimbledonin jälkeen, mitä toivottiinkin, mutta osattiinko Nishikorin kohdalla siltikään paljoa odotella? Japanilainen pystyi tuskin syöttämään Wimbledonin neljännellä kierroksella Marin Cilicia vastaan ja ottelu päättyikin Nishikorin tiimin käsimerkkien jälkeen luovutukseen. Nyt Kei tuntuisi olevan kunnossa, mutta kuitenkin altavastaajan asemassa.
 • Myöskään Wawrinkan Wimbledon ei ollut ruusuilla tanssimista, mutta sitä se ei ole ollut vielä kertaakaan aiemminkaan hänen kohdallaan. Toronton välieräpaikka irtosi Nishikorin tavoin kolmella voitolla, kun matka alkoi muiden huippujen tapaan toiselta kierrokselta. Viimeisimmät Jack Sockia ja Kevin Andersonia vastaan pelatut ottelut ovat olleet hyvää peliä sveitsiläiseltä, joka ei ole Youzhny-ottelun jälkeen menettänyt syöttöään kertaakaan.
 • Wawrinka saa nyt uudenlaisen haasteen tämän turnauksen osalta, mutta lähtee otteluun ansaittuna suosikkina – nyt jo kertoimienkin pudottua nopealla vauhdilla pari kymmenystä. Wawrinka voittanee ja Nishikorin viime vuosien erittäin surullinen saldo top-5 pelaajia vastaan saanee näin jatkoa. Nishikorin syötön ja palautusten on toimittava, mikäli meinaa elätellä haaveita edes pidemmästä ottelusta.

Novak Djokovic – Gael Monfils

 • Miesten toinen välieräottelu käydään Djokovicin ja Monfilsin välillä yöllä Suomen aikaa. Itse kukin odotti jännityksellä miten serbialaisen käy Sam Querreya vastaan koetun tappion jälkeen, mutta hyvin on mennyt, eikä vastustajatkaan ole olleet helpoimmasta päästä. Lisäksi kun heti kättelyssä verkon toisella puolella seisoi hurjan syötön omaava Gilles Müller, niin muistot saattoivat palata mieleen, mutta Djokovic hoiti tämän ottelun kohtuu mallikkaasti ja alustakin oli nyt suosiollisempi.
 • Monfilsille on nostettava hattua siitä miten Washingtonin voiton jälkeen peli on maistunut myös Torontossa, eikä ainakaan vielä ole kuulunut kieltäytyvää päätöstä olympialaistenkaan osalta. Tuttuun tapaan ranskalaisen viikolle on mahtunut myös huonoja eriä ja runsaasti hävittyjä syöttövuoroja, mutta päinvastoin Milos Raonic taipui puolivälierässä upeasti suoraan kahdessa erässä, joka oli suuri yllätys ja vähintäänkin samansuuruinen pettymys kotiyleisölle.
 • Finaalin osalta vedonlyöjät ovat jo pikkuisen pelailleet Monfilsia ja samoilla linjoilla täälläkin. Monfilsin erätasoitukset ovat pelattavia, kuten myös varovaisemmin pelattuna pelimäärät yli 19,5 / 20 / 20,5. Miesten keskinäiset ovat tylysti 12-0 ilman näytösotteluita – tiedätte kyllä kummalle. Hyvin vaikeaa on nähdä nollan rikkoontuvan tälläkään kertaa, mutta helppoa ottelua tästä ei sovi Djokovicille odottaa.

Simona Halep – Angelique Kerber

 • Romanian Simona Halep on pelannut loistavan kotiturnauksensa ja nyt Montrealin myötä itsensä WTA-listan sijalle neljä ja kolmospaikka odottaisi finaalipaikan myötä. Halepin turnaus on edennyt mallikkaasti Svetlana Kuznetsovaa vastaan käydyn puolivälierän ensimmäistä erää lukuun ottamatta, joka oli yhtä virhettä virheen perään. Sinänsä tämä on hyvin tyypillistä Halepia, että ottelu alkaa vaisusti ja sitten kurssi voi kääntyä päinvastaiseksi, jolloin vastustaja putoaa kyydistä.
 • Kerber taas on edennyt välieriin omaan tuttuun tyyliinsä – ei yhtään liian helpolla. Henkilökohtaisesti olin sitä mieltä niin kesken ottelun Elina Svitolinaa vastaan kuin ennen Daria Kasatkina-otteluakin, että nyt päättyy Kerberin turnaus, mutta jostain se aina repii itsensä takaisin peliin. Muutama vuosi sitten tällaisia harvemmin nähtiin, kun niin liike kuin henkinenkin puoli oli heikommilla kantimilla, mutta Torben Beltzin tultua valmentajaksi on kaikessa menty eteenpäin.
 • Luulen, että joku yllättyi ottelun kerroinasettelusta, mutta kyllä Halep on tässä nähtävä suosikkina. Wimbledonin puolivälierä oli näiden naisten edellinen kohtaaminen ja siinä Angie vei pidemmän korren, mutta nyt olosuhteet ovat romanialaisen puolella. Kerber ei taistelematta häviä kenellekään, mutta mikäli Halep pelaa kuten turnauksessa tähän saakka ja hermot kestää sitten vaikka sen heikommankin alun jälkeen, niin uskoakseni se on Kerber joka pakkaa laukkunsa aiemmin.

Kristina Kucova – Madison Keys

 • Naisten jälkimmäinen välierä on aivan mahtava näin ennakkoon. Kucovasta tulikin jo aiemmin mainittua. Kyseessä on siis vuonna 2007 ammattilaiseksi siirtynyt slovakialainen, joka murtautui top-100:n joukkoon vasta tässä turnauksessa ja kunnolla murtautuikin kun ranking on parantunut 43:llä sijalle 78. Slovakialainen on edennyt välieriin saakka aloitettuaan Montrealin pelit karsinnoista. Matkalla on taittunut todella kovia nimiä vähän jo peliään löytäneestä Eugenie Bouchardista Singaporen turnauksen paikasta tosissaan taistelevaan Johanna Kontaan, joka tosin hirveällä virhemäärällään vähän apua antoikin.
 • Madison Keys on pelannut kelvollisen vuoden alustasta riippumatta. Nyt tämä kiertueen mielestäni kovimmat ja välillä kyllä päättömimmätkin lyönnit tarjoava jenkki on kahden voiton päässä uransa ensimmäisestä kovien kenttien turnausvoitosta. Puolivälierässään Keys voitti tähän kauteen vähän hitaammin syttyneen Nastia Pavlyuchenkovan kolmessa erässä.
 • Lopputuloksesta on paha sanoa mitään. Kuka uskoo Kucovan lennon jatkuvan niin kertoimet ovat ainakin nousseet selvästi sekä tasoitusten että voiton puolesta. Kucova pystyy laittamaan hurjan taistelun päälle, mutta Keys pystyy hyvänä päivänä pelaamaan kenet tahansa pihalle pelistä ja Kucovan vähän huonompanakin.

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu