kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Arsenal – Southampton

Arsenal – Southampton

Keskikastissa majaileva Arsenal kohtaa superlauantain toisessa TV-ottelussa Southamptonin, joka hamuaa vielä kauden avausvoittoa. Arsenalin kausi ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla, kun kasassa on kolmen pelatun ottelukierroksen jälkeen ainoastaan yksi voitto ja piste-ero suurimpiin haastajiin (ManU, ManC, Chelsea) on jo viisi pistettä. Ennakkoon Arsenalin iskunpaikka piti olla juurikin alkukausi, kun edellä mainitulla kolmikolla uumoiltiin olevan uusien managerien myötä pienoisia käynnistymisvaikeuksia.  Näin ei kuitenkaan ollut ja tilanne on kääntynyt pitkälti päinvastoin. Arsenalin osalta tilannetta voi selittää puolustuspään loukkaantumisilla, kun mitat täyttävää topparia ei ole ollut käytettävissä ja Koscielnyäkin on pitänyt peluuttaa vajaakuntoisena. Myös kesän EM-kisat tuntuu iskeneen pahasti juuri Arsenaliin, kun Sanchezia on pitänyt peluuttaa kärjessä Giroudin tilalla ja Özil hakee vielä parasta terää.

Sotonin tilanteesta on puhuttu viikosta toiseen ja samaiset hyökkäyspään ongelmat tuntuvat jatkuvan. Viime viikolla joukkue kohtasi kotonaan Sunderlandin ja oli jälleen hyökkäyspäässä täysin aseeton. Southampton on liigan ainoa joukkue, joka ei ole kuluvan kauden aikana päässyt vielä yhteenkään supervaaralliseen maalipaikkaan. Joukkue ampuu hanakasti ja pelkkiä maalipaikkoja tuijottamalla voisi mennä helposti harhaan, sillä Saints löytyy kyseiseltä listalta heti Liverpoolin jälkeen toiselta tilalta. Laukauksia peratessa huomaa kuitenkin helposti, että vetosektori on valtaosassa laukauksista kaukana boksin ulkopuolella, eikä hyville maalipaikoille ole ollut juurikaan asiaa. Esimerkiksi viime viikonloppuna Sunderlandia vastaan joukkue laukoi 16 kertaa, joista 14 lähti boksin ulkopuolelta. Sunderland ampui puolestaan viidesti, joista neljä boksin sisältä.

Siirtoikkuna oli molempien joukkueiden osalta hyvin tavanomainen. Arsenalin osalta tilanne näytti jo surullisen tutulta, kunnes Shkodran Mustafin ja Lucas Perezin viime hetken kaupat julkistettiin. Mustafi on loistava lisä Arsenalin toppariosastolle, jossa oli (ja on Arsenalin loukkaantumistilanteen tuntien edelleen pienoinen) pula osaavista pelaajista. Lucas Perez on sen sijaan hieman epäilyttävämpi nimi, varsinkin jos huomioon otetaan 17 miljoonan punnan hintalappu. Arsenalilla on jo pidemmän aikaa ollut ongelmia hyökkäysosastolla ja tästä esimerkkinä Sanchezia on peluutettu ”väärällä” pelipaikalla kärjessä, kun muita ei yksinkertaisesti ole ollut käytettävissä. Perez on gunnersmainen hyökkääjä, joka voi pelata mitä tahansa hyökkäyspään pelipaikkaa Arsene Wengerin suosimassa 4-2-3-1 formaatissa. En kuitenkaan ole ihan vakuuttunut espanjalaisen kykyjen riittävyydestä Valioliigaan, mutta aika näyttää. Giroud antaa loistavana target- ja pääpelaajana Arsenalille erilaisia variaatioita hyökkäyspelaamiseen, kun taas Lucas Perez tuntuu olevan pitkälti samaa massaa, mitä Arsenalilla on penkki pullollaan.

Southampton sen sijaan riisuttiin viime vuosien tapaan terävimmistä aseistaan, kun lähtijöiden joukossa olivat muun muassa Sadio Mane, Graziano Pelle ja Victor Wanyama. Myös hankintoja ollaan tehty ja lista näyttää jokseenkin potentiaaliselta. Lillestä hankittiin ennätyssummalla nuori Sofiane Boufal, joka kykenee pelaamaan monipuolisesti millä tahansa yläkerran pelipaikalla. Hojbjerg tuli keskikentälle Bayern Munchenistä ja 12,8 miljoonan hintalappu tuntuu tässä kohtaa erittäin edulliselta kauppahinnalta. Nathan Redmond hankittiin puolestaan Sofiane Boufalin seuraksi hyökkäykseen ja siltä osin 11 miljoonaa tuntuu liioitellulta. Puhdas kärkipelaaja Sotonilta puuttuu edelleen, eikä Graziano Pellen tapaista perinteistä strikeriä joukkueesta löydy edelleenkään.

Loukkaantumistilanne on molempien osalta ihan okei. Arsuilta sivussa jatkaa topparit Mertesacker ja Gabriel, sekä hyökkääjä Welbeck. Mustafin hankinta auttaa tässä kohtaa kuitenkin suuresti, eikä loukkaantuneelle alakerran kaksikolle voi kuluvalla kaudella luvata kuin jämäminuutteja. Myöskään Welbeckin polviongelmat ei iske enää niin pahasti joukkueeseen, kun Giroud ja toinen tuore ostos Lucas Perez on käytettävissä. Etelä-Amerikan maajoukkuereissulta myöhään palanneen Sanchezin pelikunto tarkastetaan lähempänä ottelun alkua. Sotonilla huolta aiheuttaa maalivahti Fraiser Forsterin pelikunto, mutta tuoreimpien pressien mukaan mies on käyettävissä. Ennätyshankinta Boufalilla on ongelmia polven kanssa, joten debyyttiä joudutaan odottelemaan arvioiden mukaan noin kuukausi.

Molemmat joukkueet tykkäävät pitää palloa, mutta kotiedun turvin Arsenal ottanee tahtipuikon itselleen. Arsenalin hyökkäyspelaaminen on ollut kuluvan kauden aikana kaukana viime kauden meiningistä, vaikka viime pelissä kolmesti verkkoja heilutettiinkin. Kolmelle maalille ei saa antaa liian suurta painoarvoa, sillä Arsenal teki ottelussa maalin lähes jokaisesta potentiaalisesta paikastaan. Puolustuspäässä Arsenal on ollut haavoittuvainen, mutta Mustafin mukaantulon voisi odottaa tuovan puolustukseen yhden pykälän lisää. Myös Koscielny on joutunut loukkaantumisten vuoksi pelaamaan puolikuntoisena, mutta nyt kunto alkaa olla kesän jäljiltä parempi. Sotonin osalta puolustus on kerännyt pitkin vuotta kehuja, kun taas hyökkäyspelaaminen on mitä on.

Valueta undereissa.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu