kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Bournemouth-Manchester United

Bournemouth – Manchester United

Sunnuntaina liiga jatkuu Bournemouthin ja Manchester Unitedin kohtaamisella. Samaiset joukkueet kohtasivat toukokuussa viime kauden päättäneellä kierroksella, jolloin Manu oli kotonaan parempi loppunumeroin 3-1.

Manchester United on ryövännyt brittimedian palstatilat pitkälti koko kesän, kun joukkue on hankkinut riveihinsä mm. räväkät mediapersoonat Jose Mourinhon ja Zlatan Ibrahimovicin ja maailmanennätys siirrolla Paul Bogban. Myös Bournemouthilla ovi on käynyt tiuhaat tahtiin, kun joukkueeseen on tullut peräti kahdeksan uutta pelaajaa. Vastaavasti lähtijöitä on ollut seitsemän, joista ehdottomasti merkittävimpinä Matt Ritchie. Ritchie, joka loi viime kautena yhdessä Junior Stanislasin kanssa joukkueen eniten maaliuhkaa.

Näin pelattiin viime kaudella

Viime kausi oli Bournemouthin osalta onnistunut, kun suuren hypen saattelemana saapunut Eddie Howe pystyi välttämään joukkueensa pudotuksen. Bournemouthin rosteri oli viime kaudella liigan köykäisimpiä, mutta onnistuneen gameplanin ansiosta säilyminen varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua. Tilastollisesti joukkue oli hyökkäyspäässä aktiivinen, mutta surkean laukaisutarkkuuden (29,7%) ansiosta useat hyvät paikat kuivui auttamatta kasaan. Puolustuspäässä joukkue päästi maaleja liigan toiseksi eniten (67), mutta jälleen tilastot puhuivat päinvastaista. Bournemouth nimittäin päästi vastustajan maalipaikalle keskimäärin 8,2 minuutin välein, joka oli Man Cityn, Poolin, Manun ja Tottenhamin jälkeen liigan paras suoritus. Karkeasti voidaan siis sanoa, että Bournemouth teki maaleja vähemmän mitä ansaitsi ja päästi enemmän kuin ansaitsi.

Manun osalta kausi oli jälleen suuri pettymys. Sir Alex Fergusonin jälkeen tuloksia on pyritty hakemaan isolla rahalla ja nopealla temmolla, mutta ainakin vielä toistaiseksi homma on mennyt kerta toisensa jälkeen pahasti reisille. Nyt vuorossa on Jose Mourinho ja kaikki näyttää jälleen kerran kauden alla hyvältä. Tuloksellisesti peli lepäsi viime kaudella täydellisesti puolustuksen varassa ja sama on helppo huomata myös tilastoista. Manun 430 maalipaikkaa oli liigan kuudenneksi vähiten ja taakse jäänyt viisikko pitää sisällään mm. kaikki ensi kaudella divarista vauhtia hakevat joukkueet. Recordi vain heikkenee, kun mennään maalipaikkoihin boksin sisältä, sillä tällä saralla taakse jäi enää neljä joukkuetta. Alakerrassa joukkue oli puolestaan liigan ehdotonta eliittiä niin tuloksen, kuin tilastoidenkin muodossa. Jos hyökkäyspäässä oli vaikea etsiä plussia, niin puolustuksesta ei löydä hirveästi moitteen sijaa.

Tätä on odotettavissa

Lähtökohdat ja kausitavoitteet ovat joukkueiden osalta täysin päinvastaiset. Manchester United pyrkii nousemaan takaisin Valioliigan terävimpään kärkeen hinnalla millä hyvänsä, siinä missä Bournemouth yrittää jälleen välttää pudotuksen. Bournemouth on viime kesästä poiketen ollut siirtomarkkinoilla aktiivinen, kun joukkueeseen on hankittu Emerson Hyndman, Nathan Ake, Lys Mousset, Mark Travers, Mikael Ndjoli, Lewis Cook, Jordon Ibe, sekä Brad Smith. Valtaosa hankinnoista on divarijyriä, mutta mahtuu joukkoon Jordon Iben muodossa myös pelimiehiä. Ibe hankittiin Ritchien tilalle oikealle laidalle ja harjoitusotteluiden perusteella homma tuntuu toimivan.

Jos Bournemouthin hankinnoissa määrä korvasi laadun, niin Manulla tilanne on päinvastainen. Hankintalistalta löytyy managerivelho Jose Mourinho, Zlatan Ibrahimovic, Paul Bogba, Saksan vuoden pelaajaksi valittu Henrikh Mkhitaryan, sekä Villarealin takalinjoilla häikäissyt Eric Bailly. Manchesterin ykkösseuran(City) tavoin myös Manulla on varmasti alkukaudesta pienoisia käynnistymisvaikeuksia, kun uusien pelaajien ja uuden managerin kemiat hakee vielä toisiaan. Mourinhon ensiaskeleet Manussa ovat olleet totutun räväkät, kun mies ensitöikseen vaati Schweinsteigeria putsaamaan kaappinsa ja jatkamaan harjoituksia u-23 -joukkueen kanssa.

Vaikka viime vuonna Bournemouth voittikin Manchester Unitedin kotonaan, niin kokonaisvaltaisest Bournemouth oli suurissa vaikeuksissa kärkipään joukkueita vastaan. Tämä on toisaalta täysin ymmärrettävää, kun Eddie Howe pyrkii aktiiviseen pallonhallintaan, jota ei luonnollisesti päästä toteuttamaan jättiläisiä vastaan. Myös tässä Manu raapii auttamatta pallonhallinnan ja Bournemouthin aseeksi jää vastahyökkäykset. Iben ja pitkän loukkaantumisen selättäneen Calum Wilssonin johdolla Bournemouthilta löytyy nyt juoksuvoimaa viime kautta huomattavasti enemmän, joten pikkuseurojen kannattama vastaisku -taktiikka voisi alkavalla kaudella olla viime kausia parempi ratkaisu.

Loukkaantumistilanne on Manun osalta erinomainen, kun sivussa ei ole ketään potentiaalisista avausmiehistä. Myös Bournemouthilla asiat ovat jokseenkin hyvin, joskin Junior Stanislasin ja Harry Arterin pelikunnot ovat vielä epävarmalla pohjalla.

Pelinkuva on selviö, Mansen raapiessa pallonhallinnan itselleen. Manun voisi olettaa olevan Shawn kuntoutumisen ja parin hyökkäyspään hankinnan myötä viime kautta terävämpi hyökkäyssuuntaan. Puolustuspäässä pelaaminen on ollut kauden alla sekavaa ja tuore nuorukaishankinta Eric Bailly on ajoittain ollut pahasti tuuliajoilla. Kuten todettua, Bournemouthilla on viime kausia enemmän jalkaa vastahyökkäyksiin, joten kyllä tässä maaleja voi odottaa Bournemouthiltakin.

Valueta overeissa ja Bournemouthin venymisissä.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu