kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Hull – Swansea

Hull – Swansea

Putoamistaistossa mukana olevat joukkueet kohtaavat lauantai-iltapäivänä Hullissa, kun paikallinen Tigers saa vieraita Walesista.

Tammikuun alussa Swansean päävalmentajan pestin vastaanottanut Paul Clement on saanut Joutsenet hyvään vireeseen. Clementin aloittaessa Swansea oli sarjan viimeisenä neljä pistettä säilyjän paikasta ja nyt kahdeksan ottelua myöhemmin Joutsenet on noussut viiden pisteen erolla viivan yläpuolelle. Clementin aikana Swansea on voittanut jo viidesti, kun se koko alkukauden aikana onnistui ottamaan vain kolme voittoa. Tämän vuoden puolella walesilaiset ovat hävinneet liigassa vain Chelsealle, Manchester Citylle ja Arsenalille. Hull ja Swansea kohtasivat FA Cupissa heti Clementin ensimmäisellä viikolla ja tuolloin Tiikerit nappasi jatkopaikan luvuin 2-0.

Swansean peleissä on tullut tämän vuoden puolella todella paljon enemmän maaleja kuin mitä otteluissa tuotetut maaliodotusarvot antavat olettaa. Joutsenet on tehnyt Clementin alaisuudessa 14 maalia, aivan kuten myös Manchester City samalla ajanjaksolla. Swansealla on kuitenkin ollut vain seitsemän vaarallista maalipaikkaa, kun taas Cityllä peräti 21. Vain Middlesbroughilla ja Sunderlandilla on ollut tänä vuonna Swanseaa vähemmän huippupaikkoja.

Myös Swansean omassa päässä on soinut kovalla prosentilla. Clementin aikana vain Bournemouthia vastaan on tehty enemmän maaleja kuin Swanseaa, mutta vain kahdeksaa joukkuetta vastaan on lauottu vähemmän laukauksia kuin Swanseaa.

Viime kierroksen ottelussa Burnleya vastaan nähtiin taas maalikarkelot, kun Swansea voitti sarjanousijan kotikentällään 3-2. Ottelussa tuotettiin kokonaisuudessaan maaliodotusarvoa kuitenkin vain kahden maalin verran ja toinen Burnleyn maaleista syntyi täysin pieleen tuomitusta rangaistuspotkusta.

Swansea on viimeistellyt tänä vuonna maalipaikkoihin suhteutettuna paremmin kuin mikään muu joukkue koko sarjassa, vaikka Joutsenten viimeistelytaito on korkeintaan sarjan alempaa keskikastia. Swansean paras maalintekijä Fernando Llorente on tehnyt kevätkaudella jo neljä puskumaalia. Lauantaina Llorentea merkannee Harry Maguire, joka on voittanut 80 % tämän kauden ilmataisteluistaan. Maguiren voittoprosentti on kovempi kuin kellään säännöllisesti peliaikaa saavista Valioliiga-pelaajista. Vertailun vuoksi Llorente on voittanut tämän kauden pääpalloistaan 55,8 prosenttia.

Myös Hullin pelaaminen on mennyt eteenpäin uuden valmentajan myötä. Marco Silva liittyi Tiikereihin tammikuun alkupuolella ja haali siirtoikkunan aikana lukuisia uusia pelaajia. Samalla Hull kuitenkin menetti kaksi tärkeimpiin lukeutunutta pelaajaansa, kun Robert Snodgrass siirtyi West Hamiin ja Jake Livermore West Bromwichiin.

Ennen Silvan tuloa Hullia vastaan oli lauottu tämän kauden liigassa keskimäärin peräti 19 kertaa per ottelu, joka oli koko sarjan suurin lukema. Portugalilaisen alaisuudessa vastustajat ovat päässeet yrittämään maalintekoa keskimäärin ”enää” 14,4 kertaa ottelua kohdin.

Silva on lisännyt Hullissa todella voimakkaasti laitojen käyttöä hyökkäysten rakentelussa ja hankkikin siirtoikkunan aikana molemmille laidoille pelitapaansa sopivat uudet kiiturit. Clement puolestaan on tehnyt Swanseassa juuri päinvastoin. Ennen Clementin tuloa Joutsenet rakensi maalipaikoistaan keskustan kautta vain 22,8 % ja nyt tämän vuoden puolella peräti 41,1 %. Uusien valmentajien alaisuudessa molemmat joukkueet ovat päästäneet omaan päähän eniten maalipaikkoja kesikaistalta, joten tästä etua Swansealle.

Swansea saa merkittävää etua myös loukkaantumistilanteista. Hullilla on jälleen kentällisen verran miehiä sivussa, kun taas Swansealta puuttuvat vain Kyle Naughton ja Jefferson Montero. Laitapakki Naughton loukkasi reittään viime viikon ottelussa ja parin viikon kuntoutumisen ajan häntä tuurannee Angel Rangel.

Vedonlyöntimarkkina on ylireagoinut Swansean otteluiden lopputuloksiin ja underien kertoimet ovat nousseet hienoiksi pelikohteiksi. Swansea tai sen vastustajat eivät tule pitkässä juoksussa viimeistelemään läheskään vastaavilla tehokkuuksilla, mitä alkuvuoden aikana on nähty. Myös ottelun suuri panos putoamistaistelun kannalta saanee joukkueet varovaisemmiksi. Vähämaalisuuden lisäksi myös vierasjoukkueen menestys kiinnostaa vedoissa.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu