kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Manchester City – Everton FC

Valiovihje | Manchester City – Everton FC

Manchester Cityn kymmenen ottelun mittainen voittoputki päättyi toissaviikolla, kun Mestarien liigassa Taivaansiniset jäivät tasapeliin Celticin kanssa ja Valioliigassa hävisivät Tottenhamille. Cityn tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Kevin De Bruyne puuttui molemmista otteluista. Edellisen kerran De Bruyne oli poissa kokoonpanosta Mestarien liigan karsintamatsissa Steaua Bucurestia vastaan. Tuolloin City voitti kotikentällään 1-0 lähdettyään otteluun liki 2,5 maalin suosikkina.

Manchester City hankki De Bruynen toissakesän siirtoikkunan loppuhetkillä ennätyssummalla Wolfsburgista. De Bruyne debytoi Taivaansinissä 12.9. Sunderlandia vastaan. Debyytin jälkeen belgialainen puuttui Cityn viime kauden Valioliigakokoonpanosta loukkaantumisten takia yhdeksän kertaa ja näistä manchesterilaiset hävisivät jopa viisi ottelua. De Bruyne nousi Cityssä suureen rooliin jo avauskaudellaan, mutta Guardiolan alaisuudessa belgialaisen merkitys on vain kasvanut. De Bruyne rakensi jo viime kaudella joukkueensa ylivoimaisesti eniten maalipaikkoja ja tällä kaudella tahti on pysynyt samana. Suurin kehitys on tapahtunut laukaisumäärissä: viime kaudella De Bruyne pääsi maalipaikkaan 42,9 minuutin välein ja tällä kaudella laukauksia on lähtenyt peräti 25 minuutin välein. Syöttöprosentti on noussut 78,3 % -> 83,4 % ja harhautusten onnistumisprosentti 54,5 % -> 81,8 %.

De Bruyne on kuntoutumassa reisivaivastaan, mutta lauantain Everton peli tulee todennäköisesti liian nopeasti. City kohtaa keskiviikkona todella sytyttävässä Mestarien liigaottelussa Barcelonan Camp Noulla ja viikontakaisessa haastattelussaan De Bruyne pelkästi tuonkin pelin jäävän väliin. Tuoreimmat belgialaislähteet ovat kuitenkin vahvistaneet, että De Bruynen kuntoutus on edennyt aikataulussa ja Barcelonan kohtaaminen näyttää todennäköiseltä ja jopa Everton pelin mainittiin olevan mahdollinen.

Cityn kokoonpanotilanne ei muutenkaan ole optimaalinen. Kapteeni Kompany on jälleen pois, mutta belgitoppari on ollut viime kausina enemmän loukkaantuneena, kuin pelikunnossa, joten tähän on jo totuttu. Ensisijainen oikea laitapakki Bacary Sagna loukkaantui maaottelussa ja on arvioiden mukaan sivussa kolme viikkoa. Sterlingiltä jäi Englannin maajoukkuepelit väliin pohjevaivan takia ja hänen pelaamisensa Evertonia vastaan on epävarmaa. Cityn loukkaantumisia paikkaavat pelaajat ovat todella laadukkaita (Sagna -> Zabaleta, Kompany -> Otamendi, Sterling -> Nolito, De Bruyne -> Gundogan), mutta silti heikennyksiä ensisijaiseen pelaajaan nähden. Guardiola haluaa saada mahdollisimman iskukykyisen ryhmän keskiviikon paluuotteluunsa Barcelonaan, eikä ota mitään riskejä puolikuntoisten pelaajien kanssa Evertonia vastaan.

Cityn todennäköisestä avauskokoonpanosta ainoastaan Jesus Navas ei viettänyt maaottelutaukoa maajoukkueensa matkassa. Kolarov, Stones, Silva, Gundogan, Iheanacho, Nolito, Bravo, Zabaleta, Otamendi, Fernandinho ja Aguero esiintyivät kaikki vähintään toisessa maajoukkueidensa pelaamissa otteluissa. Viisi viimeksi mainittua pelasivat maaottelunsa Etelä-Amerikassa, joten pelaamisen lisäksi rasitusta tuli myös matkustamisesta sekä aikaerosta. Zabaleta ja Otamendi tosin olivat pelikiellossa toisessa maaottelussa ja palasivat Englantiin jo sunnuntaina.

Evertonin todennäköisestä avauskokoonpanosta maaotteluissa olivat mukana Stekelenburg, Coleman, Williams, Gueye, Bolassie ja Lukaku. Gueyeä (Senegal) ja Bolassieta (Kongo) lukuun ottamatta kaikki pelasivat maaottelunsa Euroopassa, joten maaotteluiden tuomasta rasituksesta etua Evertonille.

Evertonilla kokoonpanotilanne on reilusti parempi, sillä koko optimiavaus on kunnossa. Lukakun, Jagielkan ja Bainesin yllä oli pieniä kysymysmerkkejä maaottelutauon aikana, mutta Koeman vahvisti torstaina kaikkien olevan kunnossa.

Kuten jo aikaisemmilla viikoilla on todettu, Ronald Koeman on saanut odotuksiemme mukaisesti ryhtiä Toffeesin puolustuspelaamiseen. Viimeisen viiden matsin aikana Evertonin boksin sisältä on lauottu vain 20 kertaa, kun sarjan seuraavaksi parhaat lukemat ovat ManUn 25, Chelsean 26 ja Arsenalin 29. Samalla aikajaksolla Everton on päästänyt vastustajat vain kaksi kertaa vaaralliseen maalipaikkaan, kun kaikki muut joukkueet ovat päästäneet vähintään kuudesti.

Kokoonpanotilanteet, pelimarkkinan hidas reagointi Evertonin parantuneeseen puolustuspelaamiseen, maaotteluiden tuomat rasitukset sekä Manchester Cityn tuleva Barcelonan kohtaaminen tekevät underit sekä Evertonin venymiset hyviksi sijoituskohteiksi.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu