kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Manchester United – Arsenal

Manchester United – Arsenal | Valiovihje

Manchester United isännöi kierroksen avausottelussa Arsenalia. Unitedin alkukausi on ollut niin pelillisesti, kuin tuloksellisestikin pettymys, kun kärki on karannut jo kahdeksan pisteen päähän ja maalinteko on tuottanut tuskaa. Arsenalilla tilanne on parempi ja joukkueen ero kärkijoukkue Liverpooliin on vain kaksi pistettä. Viime kierroksella ManU onnistui katkaisemaan neljän voitottoman ottelun putken, kun taas Arsenal jäi Pohjois-Lontoon derbyssä tasapeliin Spursin kanssa.

Manchester Unitedin kautta on varjostanut tehottomuus. Parin viime kauden tapaan joukkue on puolustanut hyvin ja suurimmat ongelmat on nähty hyökkäyspäässä. Viime kausiin nähden joukkueen hyökkäyspeli on kuitenkin parantunut selvästi, vaikka edellä mainitussa viimeistelyssä onkin ollut paljolti toivomisen varaa. Viime kaudella joukkue loi keskimäärin 11 maalipaikkaa ottelussa, kun tällä kaudella vastaava luku on 17. Boksin sisältä ManU laukoi viime kaudella keskimäärin kuusi kertaa ottelussa, kun tällä kaudella kuteja on nähty keskimäärin kymmenen. Myös huippuvaarallisten paikkojen suhteen on nähty selvää kehitystä, joten lienee vain ajan kysymys, kun maaliverkko alkaa jälleen heilua.

Jos ManU on ollut tehoton, niin Arsenal puolestaan on ollut Liverpoolin ohella sarjan kliinisin. Arsenal on tehnyt maalin keskimäärin joka seitsemännellä laukauksella, kun Manu on tarvinnut vastaavia tontteja 12. Puolustuspäässä homma ei toimi aivan yhtä mallikkaasti, mutta joukkue tuntuu petraavan viikko viikolta, kun tuore topparikaksikko Mustafi – Koscielny saa enemmän yhteisiä minuutteja alle.

Kokoonpanotilanne on ManUn kannalta surullinen, kun pelikiellon vuoksi sivussa on muun muassa viime ottelussa pitkän maalittoman putken katkaissut Zlatan Ibrahimovic. Maalikunkun ohella poissa on mahdollisesti koko puolustuslinja (Valencia, Smalling, Bailly, Shaw), keskikentän rikkova rouhija Marouane Fellaini, sekä kadonnutta itseluottamustaan etsivä Wayne Rooney.  Seitsikosta Zlatan on odotetusti dominoinut joukkueen hyökkäystilastoja täysin suvereenisti ja on luonnollisesti valtava takaisku ManUn hyökkäyspelaamiseen. Valencia puolestaan on ruokkinut hyökkääjiä keskityspalloilla useammin kuin kukaan muu punapaita, kun taas Eric Baillyn CBI-arvo on joukkueen korkein. Kokonaisuudessaan poissaolot tekevät valtavan loven myös ManUn erikoistilannepelaamiseen, kun sivussa on käytännössä joukkueen kaikki parhaat pääpelaajat. ManU on tehnyt 25 % liigamaaleistaan erikoistilanteista, kun taas Arsenal on Liverpoolin jälkeen osunut erikoistilanteista liigan toisiksi useimmiten. Ongelmia voi siis povata kentän molempiin päätyihin.

Arsenalilla loukkaantumistilanne on huomattavasti isäntiä parempi, kun potentiaalisista avaajista sivussa on ainoastaan Hector Bellerin ja Santi Cazorla. Alexis Sanchez oli maaottelutauon totuttuun tapaan maapallon toisella puolella Etelä-Amerikassa ja pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. Edellisen majutauon jälkeen chileläinen oli avauksessa Swanseaa vastaan, joten voisi kuvitella, että joukkueen ykköspyssy on kykeneväinen avaamaan myös Manchester Unitedia vastaan.

Jose Mourinho on saanut paljon lokaa joukkueen esityksistä Chelseaa ja Liverpoolia vastaan, joten perinteinen bussi saatetaan hyvinkin jättää tällä kertaa parkkeeraamatta Old Traffordin viheriölle. Arsenal on puolestaan pitänyt vierasotteluissa palloa liigan eniten, eikä Wenger tavoilleen uskollisena lähde juurikaan totuttua pelikirjaa muovaamaan. Tämä tietää hyvää katsojille ja ottelusta on Zlatanin poissaolosta huolimatta lupa odottaa viihdyttävää.

Arsenal kohtaa keskiviikkona Mestarien liigassa PSG:n, mutta lontoolaiset ovat jo varmistaneet jatkopaikan, joten ManU-peli on viikon tärkein matsi. ManU puolestaan pelaa torstaina Eurooppaliigassa Feyenoordia vastaan, mutta tuskin tuokaan peli häiritsee millään tavoin keskittymistä lauantaille.

ManUn poissaoloista huolimatta Arsenalin kerroin on noussut maaottelutauon aikana ja nyt se riittää oikein hyvin peleihin. Totaleissa puolestaan Zlatanin pelikieltoon näytettäisiin reagoineen jopa siinä määrin, että overit kiinnostavat.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu