kasinosankarit

Kohteita 31310

Avoimet kohteet 21

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Stoke – Leicester

Stoke – Leicester

Viime kauden mestari matkustaa Britannia Stadiumille tavoitteenaan katkaista synkkä vierasotteluiden putki. Tällä kaudella moni asia on ollut Ketuille vaikeampaa viime kauteen verrattuna ja erityisen selkeästi se on näkynyt vieraspeleissä. Viime kaudella Leicester oli sarjan paras vierasjoukkue, mutta tämän kauden matkapeleistä on tarttunut mukaan vain yksi piste. Tämän kauden kahdeksassa vieraspelissä Leicester on päästänyt jo 19 maalia, kun koko viime kauden aikana Kettuja vastaan tehtiin vieraissa 18 maalia. Mestarien viimeinen täysi pistepotti Valioliigan vieraskentiltä on huhtikuun alun 0-2 voitto Sunderlandista ja tuon jälkeen Ketut on pelannut jo 10 ottelua ilman voittoa.

Kotijoukkue Stoke on noussut hyvään vireeseen surkean alkukauden jälkeen. Potters pelasi kauden seitsemän ensimmäistä ottelua ilman voittoja, mutta on sen jälkeen hävinnyt yhdeksään peliin vain kahdesti. Kaikki Stoken tämän kauden viisi voittoa on tosin tullut heikoista joukkueista (Sunderland, Hull, Swansea, Watford ja Burnley) ja hyviä vastaan on oltu vaikeuksissa. Keskiviikkona Stoke puolusti hienosti 0-0 tuloksen Southamptonia vastaan, pelattuaan 71 minuuttia miehen alivoimalla. Arnautovic otti suoran punaisen kortin taklattuaan Sofiane Boufalia ja on loppuvuoden pelit pelikiellossa. Arnautovicilla on iso rooli Stoken hyökkäyspelaamisessa ja hän on ollut avauksessa kaikissa tämän kauden peleissä, pois lukien yksi aikaisemman pelikiellon takia huilattu peli. Itävaltalainen on ollut joukkueensa useimmiten maalintekopaikoilla ja luonut Shaqirin jälkeen toiseksi eniten tilanteita muille. Arnautovic syöttää itse ja vastaanottaa syöttöjä hyökkäyskolmanneksella enemmän kuin kukaan muu Stoke-pelaaja.

Arnautovicin lisäksi Stokelta puuttuu avauskokoonpanopelaajista jo viime keväänä loukkaantunut maalivahti Jack Butland sekä vielä parin viikon verran polvivaivaansa paranteleva Geoff Cameron. Stoke oli keväällä ja vielä alkusyksystä suurissa vaikeuksissa ykkösmaalivahti Butlandin loukkaantumisen takia, sillä ensisijaiset tuuraajat Shay Given ja Jakob Haugaard epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen. Kaksikko pelasi Valioliigassa Butlandin loukkaantumisen jälkeen yhteensä 12 peliä ja päästi 32 maalia (2,67 / ottelu), kunnes 33-vuotias Derbystä lainattu Lee Grant päästettiin Valioliiga-debyyttiinsä. Grant vakuutti heti ensimmäisistä otteluista lähtien ja onkin pelannut debyyttinsä jälkeen Stoken kaikki pelit. Nyt Grantilla on takana 11 peliä ja vain kahdeksan (0,73) päästettyä maalia. Stoken kapteeni Ryan Shawcross toipui pohjevaivastaan ja pelasi jo Southamptonia vastaan täydet minuutit.

Yksi Leicesterin viime kauden yllätyksen mahdollistaneista syistä oli se, että pelaajat pysyivät uskomattoman hyvin terveinä ja Ranieri pääsi valitsemaan suosikkiyksitoistikkoisensa kentälle viikko toisensa jälkeen. Myös tällä kaudella Kettujen sairastuvalla on ollut hiljaista, mutta kaksi tärkeää pelaajaa ovat kärsineet loukkaantumisista. Maalivahti Kasper Schmeichel on ollut sivussa 12:sta pelistä ja niissä pallo on kaivettu Kettumaalista peräti 26 kertaa (2,17 / peli). Tanskalaisen ykkösmaalivahdin pelatessa Leicesteriä vastaan on tehty 13 maalia yhtä monessa pelissä (1,0 / peli). Schmeichelin käsi on nyt kuntoutunut ja hän on päässyt palaamaan joukkueharjoituksiin. Ranieri on ollut erittäin vakuuttunut tanskalaisen otteista harjoituskentällä ja ykkösmaalivahti tehneekin paluun tolppien väliin lauantaina. Kanten lähdettyä Chelseaan Danny Drinkwater on noussut Kettujen keskikentän tärkeimmäksi pelaajaksi. Drinkwater on puuttunut pelikiellon ja polvivaivan takia neljästä viimeisestä Valioliiga-pelistä ja on todennäköisesti sivussa vielä Stokea vastaan.

Syyskauden aikana oli selvästi nähtävissä, kuinka Leicesterin ykkösprioriteetti oli vahvasti Mestarien liigan puolella. Lohkovoiton varmistuttua Ranieri peluutti lohkovaiheen viimeisessä ottelussa varamiehistä kokoonpanoa, mutta aikaisempiin otteluihin panostettiin täysillä jopa Valioliigankin kustannuksella. Tämä näkyi myös isonumeroisina tappioina tärkeitä UCL-pelejä edeltävissä otteluissa, kun fokus ei ollut täysin mukana. Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät Kettujen osalta vasta reilun kahden kuukauden kuluttua, joten nyt on aika panostaa täysillä kotimaan sarjaan. Leicesterin sarjasijoitus tuleekin mitä todennäköisemmin nousemaan seuraavien viikkojen aikana. Eikä Leicester tähänkään saakka ole ollut niin huono miltä sijoitus sarjataulukossa näyttää, vaan päinvastoin kuin viime kaudella, nyt Ketut ovat olleet epäonnekkaita pelitilanteisiin nähden.

Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on toiminut viime aikoina hienosti. Marras-joulukuun aikana pelatuilla kuudella kierroksella mitään muita joukkueita vastaan ei ole luotu niin vähää vaarallisia maalipaikkoja, kuin juuri Stokea ja Leicesteriä (3 kpl). Kaksikon jälkeen tilastossa tulevat seuraavina Chelsea (4 kpl), Tottenham (5) ja Liverpool (6).

Pidämme ottelua vähämaalisempana kuin vedonlyöntimarkkina ja underin lisäksi saamme peliä myös Leicesterille.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu