kasinosankarit

Kohteita 31310

Avoimet kohteet 21

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Swansea – Bournemouth

Swansea – Bournemouth

Swansea-johto päätti jo toistamiseen tällä kaudella antaa potkut valmentajalleen. Valioliiga-historian ensimmäinen amerikkalaismanageri sai historian toiseksi nopeimmat potkut. Bradley kerkesi luotsata Joutsenia vain vajaan kolmen kuukauden ja 11 ottelun verran.

Sarjapisteillä mitattuna Swansea oli Bradleyn aikakaudella sarjan kolmanneksi huonoin joukkue, eikä peliesityksissä ollut mitään kehitystä Guidolinin aikaiseen Swanseaan verrattuna. Joutsenten puolustuspelaaminen oli niin heikkoa, ettei se tarjonnut menestysmahdollisuuksia, vaikka Swansea tekikin kohtalaisen paljon maaleja. Fanien suosikki Ryan Giggs on myös vedonlyöntikertoimien mukaan yksi todennäköisimmistä vaihtoehdoista walesilaisten uudeksi manageriksi. Meidän mielestämme Giggsiä huomattavasti parempia vaihtoehtoja muista esille nostetuista nimistä olisivat esimerkiksi Roy Hodgson tai Chris Coleman, joilla olisi paljon Giggsiä paremmat edellytykset tukkia Swansean vuotava alakerta.

Swansean maaliverkkoja on pöllytetty kuluneen kauden aikana liigan useimmiten. Syy on helppo löytää, sillä Swansea on päästänyt vastustajan supervaaralliselle maalipaikalle hurjat 50 kertaa, kun muiden joukkueiden keskiarvo Valioliigassa on tasan puolet vähemmän, 25. Joulukuun ruuhkaviikkojen aikana tahti ei ole ollut yhtään sen ruusuisempi, sillä myös tällä ajanjaksolla The Swans on päästänyt liigan eniten maaleja, antanut liigan eniten supervaarallisia maalipaikkoja ja päästänyt vastustajan maalipaikalle Hullin, Burnleyn ja Sunderlandin jälkeen liigan neljänneksi useimmiten.

Hyökkäyspäässä Swansea on ollut huomattavasti terävämpi ja joukkue onkin iskenyt sarjapisteisiin nähden hienot 21 maalia. Joukkueen laukaisutarkkuus on ollut liigan tarkin, sillä lähes 36 % kaikista laukauksista on suuntautunut vastustajan maalikehikkojen väliin. Joukkue luo hyvällä sykkeellä maalipaikkoja ja onnistuu hyvällä prosentilla päättämään hyökkäyksen laukaukseen boksin sisältä.

Bournemouth on Swansean tavoin pelannut läpi kauden yleisöystävällistä jalkapalloa. Hyökkäyspäässä joukkueiden tilastot ovat lähes yhdenmukaiset, sillä Swansea on ollut maalipaikalla keskimäärin 8,3 minuutin välein, kun vastaava luku Bournemouthilla on 8,1 minuuttia. Suurin ero hyökkäyspään tilastoissa löytyy tolppalaukauksista, joita Bournemouth on kuluttanut kuluvalla kaudella useammin kuin kukaan muu. Peräti 12,5 % ”maalia kohti” menneistä laukauksista on kolahtanut tolppaan, kun Swansealla samainen luku 1,3 %.

Myös puolustuspäässä tilastot ovat lähellä toisiaan, sillä myös Bournemouth on antanut vastustajilleen kasoittain maalipaikkoja ja eritoten juuri huippuvaarallisia maalipaikkoja (35). Joulukuun aikana joukkue on päästänyt Swansean jälkeen liigan toisiksi eniten maaleja, kun viidessä ottelussa omissa on soinut keskimäärin 2,4 / ottelu. Aivan näin huonot puolustustilastot ei tältä ajalta ole, vaan joukkue on ollut hieman epäonninen myös tällä osa-alueella.

Molempien joukkueiden loukkaantumistilanne on vuodenaika huomioon ottaen erinomaisessa kunnossa. Isänniltä ainoat kysymysmerkit ovat Neil Taylorin, Sung-Yueng Kin ja Jefferson Monteron yllä, joiden pelikunto tarkistetaan lähempänä ottelua. Bournemouth puolestaan saa otteluun vahvan lisäbuustin, kun Nathan Ake palaa kokoonpanoon ja loukkaantumisista toipuneet Junior Stanislas ja Andrew Surman saivat hieman minuutteja alle jo viime pelissä. Tapaninpäivänä edustuskiellossa ollut Nathan Ake on ollut viime ajat joukkueen parhaita pelaajia ja ottaa varmasti heti paikkansa avauskokoonpanosta itselleen. Myös Junior Stanislas on ollut kuluvan ja viime kauden aikana joukkueen parhaita pistemiehiä, joten paikka avauksesta lienee tuoreilla jaloilla lähellä. Surman pelasi viime kaudella kaikki liigapelit alusta loppuun ja on tärkeässä roolissa Cherriesin keskikentällä katkomassa vastustajan hyökkäyksiä ja käynnistämässä omia. Bournemouthin ainoa poissaolija on 19-vuotias Lewis Cook, jota ei olla nähty pelikentillä sitten kausiavauksen.

Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan peliä pallonhallinnan kautta ja ottelusta on lupa odottaa aaltoilevaa. Swansea ja Bournemouth ovat tehneet joulukuun kaikki maalit boksin sisältä ja toisaalta ovat myös puolustaneet omaa boksiaan läpi kauden kehnosti.

Swansean uusi manageri (jota ei siis vielä ole nimetty) tullee keskittymään Joutsenten repaleisen puolustuksen tilkitsemiseen. Guidolin ja Bradley saivat alkukaudella walesilaisten pelin kuitenkin sellaiseen umpisolmuun, ettei se hetkessä aukea. Runsasmaalisuus ja vierasmenestykset kelpaavat vetoihin.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu