kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Swansea – WBA

Swansea – WBA

Kauden viimeisessä pelissä Walesin ylpeys Swansea isännöi heikkovireistä West Bromwichia. Molempien joukkueiden taival jatkuu Englannin pääsarjatasolla myös tulevalla kaudella, joten ottelussa ei ole suurempaa panosta. Swansea voi voitolla nousta maksimissaan kaksi sijaa, kun taas West Bromwich varmistaisi jo tasapelillä sijoittumisen kärkikymmenikköön.

Viime kierroksella Swansea kaatoi Stadium of Lightilla Sunderlandin ja varmisti täten säilymisen Valioliigassa. Swansea siirtyi ottelun alkuhetkillä jo 0-1 johtoon ja tämän jälkeen pyrki suojelemaan johtoaan. Lisäajalla joukkue kasvatti johdon jo kahteen maaliin ja ottelu oli pitkälti taputeltu. Swansea onnistui laukomaan ottelussa vain kolmesti, mutta onnistui toisaalta aikaisen johdon jälkeen pitämään hyvin myös Sunderlandin poissa todellisilta vaarapaikoilta.

West Bromwich vieraili puolestaan tiistaina Etihad Stadiumilla ja tuloksena oli odotettu 3-1 tappio. Tony Pulisin “We need to get to 40 points as quickly as we can, and then we can relax again.” -lausahdus on pitänyt kutinsa myös tällä kaudella, kun WBA on maagisen neljänkymmenen sarjapisteen jälkeen onnistunut voittamaan yhdessätoista pelaamassaan liigaottelussa vain kerran. Kahdeksalla Valioliiga-kaudellaan Pulisin joukkue on sijoittunut aina sijojen 11 – 14 väliin ja kerännyt joka kausi 42 – 47 sarjapistettä. Tällä kaudella sarjapaikan varmistuttua WBA:n hyökkäyspelaaminen on ollut todella köyhää ja joukkue onkin jäänyt yhdessätoista edellisessä ottelussaan maaleitta peräti kahdeksan kertaa.

Molempien joukkueiden kokoonpanotilanne on hyvä. Isänniltä sivussa on varmuudella ainoastaan pitkään sivussa olleet Jefferson Montero ja Nathan Dyer sekä erittäin vähäiselle peliajalle jäänyt Borja Baston. Wayne Routledgen ja Angel Rangelin on puolestaan raportoitu kuntoutuvan kauden päätösotteluun, mutta molempien paikka avauksesta on epätodennäköinen. Vierailija West Bromwichilla ei ole pitkäaikaispotilaita, eikä varmuudella sivussa ole ketään. Gareth McAuleyn, Salomon Rondonin ja Matt Phillipsin pienet vammat vaativat kuitenkin vielä tarkastuksen ennen ottelua.

Kuten sanottua, West Bromwichin hyökkäyspelaaminen on viime aikoina sakannut pahasti. Samaa voi sanoa myös Swanseasta, joka on viimeiseen neljään sarjaotteluun ollut liigan vähiten maalipaikoilla. Sama joukkue nousee hyökkäyspään tilastojen pohjalta esiin, vaikka otantaa ruuvaisi kumpaan suuntaan tahansa. Swansean nykyinen luotsi Paul Clement on ollut Joutsenten peräsimessä 18 ottelun verran ja tänä aikana Swansea on nähty maalipaikoilla Middlesbroughin jälkeen liigan toiseksi vähiten. Huippuvaarallisilla maalipaikoilla joukkue on puolestaan ollut vähemmän kuin mikään muu Valioliigaseura vastaavalla ajanjaksolla. Tästä huolimatta maaleja on Clementin hallintakauden aikana tehty liigan kymmenenneksi eniten, joten voinee hyvällä omatunnolla sanoa Swansean olleen jokseenkin onnekas. Toisaalta myös vastustajilla on ollut vaikeaa, sillä Swansea on päästänyt Clementin aikana vastustajan maalipaikalle Chelsean, Manchester Cityn, Manchester Unitedin, Tottenhamin, Liverpoolin ja Evertonin jälkeen liigan seitsemänneksi vähiten.

Swansea ottaa ottelussa pallonhallinnan ja West Bromwich tavoilleen uskollisena vetäytyy ottamaan vastaan. Swansea ei Clementin aikana ole tullut tutuksi palloa pitävänä joukkueena ja joukkue onkin ollut kevään aikana pallossa kiinni sarjan viidenneksi vähiten. Tony Pulisin ja West Bromwichin hyvin organisoitua puolustuslinjaa vastaan on aina hankala tehdä maaleja, eikä tehtävää ainakaan helpota omat ongelmat hyökkäyspäässä ja normaalista poikkeava pelisuunnitelma. Swansea on tehnyt Clementin aikana erikoistilannemaaleja sarjan toiseksi eniten, kun taas Weba löytyy samaiselta sijalta, kun otanta kasvatetaan koko kauden mittaiseksi. Myös puolustuspäässä molemmat joukkueet ovat kunnostautuneet erikoistilanteissa ja vastustajilla on usein ollut vaikeuksia päästä vapareista/kulmista potentiaalisille maalipaikoille.

Viime viikkojen tapaan markkina pitää Swanseaa turhan maalirikkaana joukkueena ja vähämaalisuudesta tarjotut kertoimet riittävät helposti lapulle. Myös kotijoukkueen menestys kiinnostaa vedoissa.


Kirjoittajina toimivat Valioliigaennakko vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu