kasinosankarit

Kohteita 31310

Avoimet kohteet 21

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Tottenham – Chelsea

Tottenham – Chelsea

Lontoon paikallisottelu päättää Valioliigan joulunajan otteluruuhkan, kun huikeassa vireessä jatkava Chelsea lähtee White Hart Lanelle hakemaan ennätyksellistä 14:ttä peräkkäisvoittoa. Mikään joukkue koko Valioliigan historiassa ei ole voittanut yhden kauden aikana 14:ää ottelua putkeen.

Joulunajan otteluohjelma on ollut Chelsealle suosiollinen, sillä Siniset sai kolmen ottelun aikajaksolle enemmän välipäiviä (7) kuin mikään muu joukkue. Mestaruustaistossa Chelsean tämän hetkinen päävastustaja, Liverpool, joutuu pelaamaan kolme otteluaan neljällä välipäivällä. Tämän lisäksi Chelsealle kertyi joulunaikana sarjan vähiten matkustamista, sillä joukkueen ei tarvinnut poistua Lontoosta kertaakaan. Keskiviikon vastustaja Tottenham kävi ennen derbyä hakemassa vakuuttavat voitot Southamptonissa ja Watfordissa.

Chelsea on edennyt voitosta voittoon pääasiassa ansaitusti, mutta joukkue on tehnyt kuitenkin aivan liikaa maaleja tuottamaansa maaliodotukseen nähden. Viimeiseen kuuteen otteluun Chelsea on päässyt yhtä monta kertaa (5) vaaralliseen maalipaikkaan kuin Hull, ja kaikista sarjan joukkueista vain Sunderlandilla ja Southamptonilla on kyseisellä ajanjaksolla vähemmän huippupaikkoja kuin Sinisillä. Viimeiseen kuuteen matsiin Chelsea on antanut vastustajilleen kuusi vaarallista maalipaikkaa, joten voittoputkesta huolimatta tässä tilastossa Chelsea on lukemassa -1. Top-6 joukkueista kaikkien muiden lukema on vähintään +2, ja Tottenhamilla ylivoimaisesti koko liigan paras, +9. Chelsean ja Tottenhamin vastustajat ovat kuudessa viime ottelussa olleet suunnilleen saman tasoisia ja muilla kärkijoukkueilla huomattavasti hankalampia.

Viimeiseen kuuteen otteluun viisi voittoa ottanut Tottenham on siis myös kovassa vireessä. Ainoa tappio tuli Old Traffordilla Manchester Unitedin vieraana niukasti 1-0. Puolustajat Kyle Walker ja Jan Vertonghen huilaisivat sunnuntaisen Watford-ottelun pelikieltojen vuoksi, joten pääsevät tuoreilla jaloilla Chelsea vastaan. Niin ikään Spursin ykköspuolustajiin kuuluva Toby Alderweireld on joutunut jättämään joulukuun pelejä väliin sairastelun takia. Nyt Toby on kuitenkin täydessä kunnossa ja pelasikin jo Watfordia vastaan. Chelsea-peliin Spurs saa jalkeille tuoreilla jaloilla varustetun ykköslinjansa puolustukseen.

Chelsean ja Tottenhamin maalivahdit, Courtois ja Lloris, kuuluvat sarjan maalivahtieliittiin ja myös joukkueiden puolustukset ovat liigan parhaimmistoa. Chelsea vastaan on tehty 13 ja Tottenhamia 14 maalia, jotka ovat selvästi vähemmän kuin sarjan muita joukkueita. Myös päästettyjä vaarallisia maalipaikkoja mittaavassa tilastossa kaksikko on sarjan parhaimmistoa.

Molempien joukkueiden kokoonpanotilanteet ovat hyvällä mallilla. Kotijoukkueelta puuttuu ainoastaan nivusvammasta kuntoutuva Erik Lamela, jonka on arvioitu saavuttavan pelikunto tammikuun puoleen väliin mennessä. Chelsealta puuttuvat mahdollisesti viime pelissä nilkkansa loukannut Marcos Alonso sekä pakaravaivainen John Terry. Molempien pelikunto tarkastetaan vielä ottelun alla. Alonson puuttuminen olisi paha isku Chelsealle. Alonso siirtyi Fiorentiinasta Lontooseen elokuun lopulla. Espanjalainen on ollut Sinisten avauskokoonpanossa 13:ssa liigapelissä ja Chelsea on voittanut niistä kaikki. Alonson seuraan liittymisen jälkeen Chelsea on pelannut kolme ottelua ilman, että Alonso on ollut avauksessa, eikä ole voittanut niistä yhtään.

Chelsean tulikuumasta vireestä huolimatta Tottenham lähtee otteluun suosikkina ja kotijoukkueen menestykselle saa peliäkin. Suurin value löytyy kuitenkin vähämaalisuudesta.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu