kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Tottenham – Southampton

Tottenham – Southampton

Tottenham Hotspur isännöi kotonaan kahden ottelun voittoputkessa matkaavaa Southamptonia. Myös kotijoukkue Tottenham on mukavassa kevätvireessä, sillä alla on niin ikään kahden ottelun voittoputki hyvillä peliesityksillä.

Kotistadionillaan White Hart Lanella Tottenham on saalistanut 14:sta pelaamassaan ottelussa hurmiolliset 38 pistettä ja on ainoa joukkue liigassa, joka on kotonaan vielä tappioitta. Viimeisintä tasapeliäkin joudumme kelaamaan aina lokakuun loppuun asti. Vieraissa on ollut selvästi haastavampaa ja reissupelien johdosta Tottenhamin välimatka sarjajohtajaan alkaakin olla jo kiinni kuromattoman tuntuinen. Tuloksen ohella myös pelillisesti Spursin esityksissä on ollut valtava ero, kun vertailuun otetaan koti- ja vierasottelut. Palloa on hallittu kotona ja vieraissa identtinen 60,2 prosenttia, mutta kotona hallinta on ollut selvästi painostavampaa ja tapahtunut lähempänä vastustajan maalia. Maalipaikkoja on nähty kotona enemmän kuin millään muulla seuralla Valioliigassa ja keskimäärin lähes kolmannes enemmän kuin Spursin vierasotteluissa. Huippupaikalla joukkue on ollut kotona 42 minuutin välein, kun vieraissa aikaa on kulunut reippaat 72 minuuttia. Myös puolustuspäässä ero on vastaavan suuri, joten tulokset eivät saa ihmetyttää.

Southampton ei ole ollut Spursin kaltaisessa iskussa kotonaan St Mary’s stadionilla ja löytyy kotisarjataulukosta vasta viidenneltätoista sijalta. Sarjasijoituksen ohella on hyvä muistaa, että joukkue on pelannut 1-2 ottelua muita vähemmän, mutta on siitä huolimatta ollut viime kausiin verraten kotonaan iso pettymys. Viime kaudella Sotonin kotiotteluiden pistekeskiarvo oli 1,9, kun se tällä kaudella on lähes puolipistettä heikompi, 1,5p/ottelu. Vieraissa peli on kulkenut paremmin ja edellä mainittu kahden ottelun voittoputkikin on raavittu juuri kahdesta edellisestä vierasottelusta.

Southampton sai levätä viime viikonlopun, sillä FA Cupissa tie nousi viime kierrosta edeltäneellä rundilla pystyyn ja liigan puolella otteluohjelmassa piti olla Manchester United, joka kuitenkin on vielä FA Cupissa mukana. EFL Cupin puolella Soton eteni aina finaaliin asti, joten otteluohjelman puolesta väliviikonloppu tuli varmasti mukavaan rakoon ennen kevään loppurykäisyä.

Spursilla pelit FA Cupissa sen sijaan jatkuvat, kun joukkue kaatoi kotonaan divarijoukkue Millwallin puhtaalla esityksellä 6-0. Joukkue tuli otteluun vahvalla kokoonpanolla ja joutui maksamaan satsauksesta kalliin hinnan, sillä joukkueen ehdoton ykköstähti Harry Kane loukkasi pahasti nilkkaansa ja loppukausi on vaarassa mennä sairasvuoteen puolella.

Kane on Spursin tärkein yksittäinen palanen. Englantilainen jakaa Romelu Lukakun kanssa Valioliigan maalipörssin ykköstilan ja oli myös viime kaudella liigan maalikunkku. Pari vuotta sitten läpimurtokaudellaankin vain Sergio Aguero onnistui laukomaan enemmän maaleja kuin Kane. Kuluvalla kaudella yli tuhat minuuttia kellottaneista pelaajista Harry Kane on ollut liigan tehokkain, sillä keskimäärin joka 3,6 laukaus on uponnut vastustajan maaliin. Luku on hurja, sillä esimerkiksi viime kaudella maalipörssin voitettuaan Kane tarvitsi keskimäärin yli kuusi (6,4) laukausta maalia kohde. Maalinteon ohella Kane myös järjestää joukkuetovereilleen verrattain paljon maalipaikkoja, sillä kuluvan ja viime kauden osalta maalipaikkoja on luotu joukkuetovereille Spursin neljänneksi eniten.

Southampton on intoutunut viime viikkoina joukkueelle epätyypillisiin maali-iloitteluihin. Edelliseen kuuteen otteluun maaliverkot ovat pölisseet peräti 28 kertaa, joka tekee keskimäärin lähes 4,7 maalia per ottelu! Numerot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä samaisella ajanjaksolla joukkue on ollut maalipaikoissaan Chelsean jälkeen liigan toiseksi tehokkain. Myös puolustuspäässä luvut hämäävät, sillä todellisuudessa Soton on jatkanut syyskaudelta tuttua vahvaa puolustuspelaamista ja vastustajilla on usein ollut suuria vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille. Koko kauden pelit kattavassa tilastopankissa Southampton on antanut vastustajilleen liigan vähiten supervaarallisia maalipaikkoja. Mikäli otannan supistaa viimeiseen kuuteen otteluun, löytyy Southampton edelleen liigan kärkipaikalta.

Spursilta on sivussa Danny Rose, Erik Lamela ja edellä mainittu Harry Kane. Kanen poissaolo on valtava lovi joukkueen viimeistelytyöskentelyyn, mutta myös Danny Rosen poissaolo heikentää Spursin hyökkäyspelaamista. Rose on kuluvan kauden aikana päässyt maalipaikalle keskimäärin hieman alle 70 minuutin välein, kun taas Rosea paikkaavalla Ben Daviesillä vastaava luku on yli 90. Rose on puolestaan luonut maalipaikan joukkuetovereille keskimäärin 62 minuutin välein, kun Davies 74 minuutin. Erik Lamelan kausi on ollut hyvin rikkonainen ja viimeisimmät peliminuutit löytyvät lokakuulta, näin ollen poissaolosta ei voi suuremmin rokottaa.

Southamptonilla tilanne on hieman parempi, sillä avauskokoonpanon miehistä poissa on ainoastaan Virgil Van Dijk. Van Dijk on liigan parhaita toppareita ja poissaolo on eittämättä suuri. Hollantilainen on kuitenkin ollut sivussa jo tammikuusta lähtien ja nuori topparipari YoshidaStephens on paikannut poissaoloa hienosti. Tilastollisesti Sotonin puolustuspelaaminen on jopa parantunut Van Dijkin poissa ollessa, sillä joukkueen boksiin on ollut nyt vaikeampaa murtautua. Samalla myös huippuvaarallisen maalipaikkojen määrä on vähentynyt jo ennestään hyvästä lukemasta selvästi (0,9/peli -> 0,6/peli). On kuitenkin hyvä muistaa, että tuoreen toppariparin edesottamuksista on näyttöjä vain parin viime kuukauden ajalta, jonka aikana myös otteluohjelma on ollut jokseenkin helppo. Joka tapauksessa luvut ovat kyseiseltä ajanjaksolta komeaa luettavaa.

Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on erinomaisella tasolla, kun taas molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen aiheuttaa tällä hetkellä pienoista päänvaivaa. Spurs on vahvan kotiedun turvin oikeutetusti selkeä suosikki, mutta hyvien maalipaikkojen luominen saattaa tuottaa vahvasti boksiaan puolustavaa Sotonia vastaan vaikeuksia. Kanen poissaolon myötä Spurs tarvinnee nyt maalia kohden myös enemmän paikkoja, joten loppunumerot voivat hyvinkin jäädä laihoiksi.

Pelimielessä ottelussa maistuukin vähämaalisuus.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu