kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Valiovihje: Watford – Crystal Palace

Watford – Crystal Palace

Legendaarinen Boxing Day käynnistyy Watfordin ja Crystal Palacen välisellä ottelulla Lontoon kupeessa. Vuosi 2016 on ollut vierasjoukkue Palacelle katastrofaalinen, sillä Kotkat on ottanut kalenterivuonna pelaamastaan 36:sta liigaottelusta vain 0,72 pistettä per peli. Ainoastaan viime kauden heittopussi Aston Villalla (0,47) ja surkeasti tämän kauden aloittaneella Hullilla (0,71) on Palacea huonompi saldo. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Kotkat on hävinnyt kahdeksan. Tämä oli liikaa Palacen amerikkalaisomistajille, jotka päättivät erottaa manageri Alan Pardewn torstai-iltapäivänä.

Uutta manageria ei vielä ole nimitetty, mutta Sam Allardyce on todennäköisin vaihtoehto Pardewn korvaajaksi. Watford-otteluun ei Pardewn potkuilla ole suurempia pelitaktisia vaikutuksia, mutta valmentajan potkuilla on usein piristävä vaikutus joukkueen esityksiin. Maanantaina Kotkien väliaikaisvalmentajana toiminee jo vuosia Palacen valmennustiimiin kuulunut Keith Millen.

Crystal Palace on materiaaliltaan sarjan keskitasoa, eikä peliesityksetkään ole ollut aivan niin surkeita, miltä sarjasijoitus näyttää. Vastustaja Watford on sen sijaan napannut useammankin onnekkaan pisteen syyskauden aikana. Varjosarjataulukossamme joukkueet ovat tasapisteissä, vaikka todellisessa taulukossa joukkueilla on eroa kuuden pisteen ja viiden sijan verran.

Ottelun kotietu on reilusti normaalia pienempi: Crystal Palace on tämän ja kahden edellisen kauden otannalla ainoa joukkue Valioliigassa, joka on ottanut enemmän pisteitä vieras- (56) kuin kotikentällään (49). Watford otti viime kauden pisteistään kotikentällä 53,3 %, joka on sarjan keskiarvoa vähemmän.

Alan Pardew muokkasi Crystal Palacea pelaavampaan suuntaan ja nykyään Kotkat ei ole enää lainkaan samanlainen vastaiskujoukkue kuin vielä muutama kausi sitten. Joukkueen pelityylin kehitys näkyy hyvin pallonhallintaprosenteista, jotka ovat kasvaneet kausi kaudelta: Kun Crystal Palace nousi Valioliigaan kaudelle 2013 – 2014 oli se koko liigan vähiten palloa pitänyt joukkue 36,6 % lukemallaan. Seuraavan kauden puolivälissä Pardew otti vetovastuun Kotkista, mutta kauden päätteeksi Palacen hallintaprosentti (38,7 %) oli edelleen sarjan alhaisin. Viime kaudella englantilaisluotsin kädenjälki alkoi jo näkyä selvemmin ja Palace hallitsi kauden aikana palloa keskimäärin 44,7 % peliajasta. Kuluvalla kaudella Palacen hallintaprosentti (48,9 %) on ottanut jälleen harppauksen ylöspäin.

Watfordiin verrattuna Crystal Palace on parempi, mutta ennen kaikkea taitavampi ja pelaavampi joukkue, jota myös seuraavat tilastot tukevat:

Crystal Palacella on ollut isoja ongelmia puolustuspään erikoistilanteissa läpi kauden ja joukkue onkin päästänyt enemmän maaleja erikoistilanteista kuin mikään muu joukkue Valioliigassa. Koko viime kauden aikana Palacea vastaan tehtiin 11 maalia erikoistilanteista, mutta nyt verkko on soinut jo 15 kertaa eikä kausi ole vielä edes puolessa välissä. Palace on kuitenkin onnistunut myös itse tekemään 12 erikoistilannemaalia. Lukema on West Hamin ja Liverpoolin jälkeen suurin, joten hyökkäyspäässä homma toimii myös tällä saralla. Tapaninpäivän vastustaja Watford on puolestaan tehnyt vain viisi erikoistilannemaalia, joka on Sunderlandin jälkeen sarjan vähiten.

Watford on lähes kaikissa hyökkäyspään tilastoissa Palacea heikompi, mutta pärjää puolustuspäässä hieman paremmin. Kun huomioidaan sekä puolustus, että hyökkäys, on Kotkat Hornetseja edellä kaikissa tärkeissä tilastoissa, joista tässä muutama:

Watfordilta puuttuu optimiavauksestaan varmuudella vain monipuolinen keskikenttäpelaaja Roberto Pereyra. Argentiinan maajoukkueessakin esiintynyt Pereyra on kahdella maalillaan Watfordin kolmanneksi paras maalintekijä, jonka lisäksi hän on luonut kanssapelaajilleen maalipaikan 72,6 minuutin välein. Tahti on joukkueen toiseksi kovin Nordin Amrabatin jälkeen. Viime pelissä kovan iskun reiteensä saanut toppari Sebastian Prödlin toipuminen pelikuntoon on vielä epävarmaa. Prödl on joukkueensa ahkerin laukausten blokkaaja ja hänen CBI-arvonsa on joukkueen toiseksi korkein. Myös Okakan pelikunto testataan lähempänä ottelua. Italialaishyökkääjä sai vastuuta neljässä pelissä peräkkäin ennen parin viikon takaista reisivammaansa. Okaka on pelannut tällä kaudella vain 215 minuuttia, mutta on kahdella maalillaan Watfordin kolmanneksi paras maalintekijä Pereyran ohella.

Crystal Palacella ei ole tuoreita avauskokoonpanoon vaikuttavia loukkaantumisia. Chelsea-laina Loic Remy ei kerennyt pelata Palacessa peliäkään ennen pitkäaikaista loukkaantumistaan. Laitapuolustaja Pape Souare joutui auto-onnettomuuteen syyskuun alussa ja on takaisin pelikentillä vasta maalis-huhtikuussa. Maalivahti Mandanda loukkaantui maajoukkueen harjoituksissa marraskuun puolessa välissä ja toppari Tomkins joulukuun alussa. Remyn, Mandandan ja Tomkinsin odotetaan kuntoutuvan tammikuun puoleen väliin mennessä.

Pelin kuva on selvä Watfordin luovuttaessa pallonhallinnan Palacella. Ja sehän sopii nykypäivän kotkaparvelle, joka pääsee ruokkimaan target-pelaaja Bentekeä piikissä. Sarjan parhaimpiin pääpelaajiin kuuluva Benteke aiheuttaa varmasti jatkuvaa uhkaa Hornets-puolustukelle, joka on päästänyt Stoken jälkeen eniten päällä tehtyjä maaleja tällä kaudella. Crystal Palace on sarjan toiseksi ahkerin keskitysten lähettäjä, ja Watfordia vastaan on puolestaan keskitetty Burnleyn ja Sunderlandin jälkeen eniten.

Saamme Crystal Palacelle hyvin peliä. Palace on ollut alkukauden aikana epäonnekas, päinvastoin kuin Watford, joten sarjataulukko vääristää voimasuhteita. Crystal Palace on kaksikosta parempi joukkue ja kun kotietukin on tässä selvästi normaalia alhaisempi, on vierasmenestyksen kertoimet aivan liian korkeita.


Kirjoittajina toimivat Valiovihje.com vihjepalvelun ylläpitäjät Jani ja Jesse Heikkinen. Vastaavia otteluennakoita voimme lukea Vastavedossa viikoittain läpi kauden.

Lisää Valiovihjeet kirjoituksia, näkemyksiä ja ajatuksia:

https://twitter.com/valiovihje

https://twitter.com/sir4lex

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu