kasinosankarit

Kohteita 32860

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vedonlyönti tietoa

Vedonlyönti: Perusteet

Urheiluvedonlyönnissä veikataan voittajaa, maalimäärää tai jotain muuta pelimuotoa runsaasta tarjonnasta. Mikäli veikkaus eli veto osuu voitat rahaa ja muussa tapauksessa et.

Yleisimmät pelimuodot

1X2 on varmasti yleisin pelimuoto, jossa veikataan kotivoittoa, tasapeliä tai vierasvoittoa. Tarjolla on yleensä myös tuplamahdollisuus eli 1x, x2 tai 12. Dnb (draw no bet) eli tasapeli ei veloita on pelimuoto, jossa voi veikata kotivoittoa tai vierasvoittoa. Tasapelin tullessa ei veloiteta vaan panos palautetaan pelitilillesi.

Tasoitusvedot ovat pelimuotoja, joissa toinen joukkueista/pelaajista saa tasoitusta. Tasoitusta voi saada esim. 1, 2 tai 3 eteen, jolloin peli alkaa ikään kuin tilanteesta 1/2/3-0. Esimerkiksi HJK-Barcelona ottelussa Barcelona -3 tarkoittaa sitä, että jotta Barcelona-veto osuu olisi joukkueen voitettava vähintään neljällä maalilla. Mikäli joukkue voittaa kolmella maalilla on kyseessä tasapeli. Kahden maalin voitto olisi HJK:n voitto kiitos tasoitusvedon.

Yli ja alle ovat vetomuotoja, joissa veikataan tuleeko maaleja/pisteitä yli tai alle valitun määrän.

Tulosveto on pelimuoto, jossa veikataan oikeaa tulosta. Kyseessä voi olla esim. puoliaikatulos tai lopputulos.

Yllä olevat pelimuodot ovat Eurooppalainen tapa lyödä vetoa, mutta ns. asian handicap-vedoissa tarjotaan usein parempia kertoimia ja onkin hyvä ymmärtää myös nämä pelimuodot.

Asian handicap – tasoitusvedot

-0,5 joka vastaa 1X2 vedossa koti tai vierasvoittoa.

-0 joka on sama kuin tasapeli ei veloita.

-1,5 on sama kuin eurooppalaisessa tasoituksessa -1. Eli jotta tämä osuu vaaditaan kahden maalin voittoa.

+0,5 on sama kuin 1X tai X2

+2,5 on sama kuin eurooppalaisessa tasoituksessa +3. Eli jotta tämä veto osuu ei joukkue saa hävitä yli kahdella maalilla.

Haasteellisimpia ovat useat erikoisvedot, joista helpot ja hyödylliset ovat:

-1 jolloin maalin voitolla rahat palautetaan ja suuremmalla voitolla veto osuu. Tasapeli ja tappio ovat huteja.

-2 kahden maalin voitolla rahat palautetaan ja suuremmalla voitolla veto osuu. Maalin voitto, tasapeli tai tappio on huti.

+1 jolloin maalin tappiolla rahat palautetaan ja suuremmalla tappiolla on veto huti. Osumaan vaaditaan voitto tai tasapeli.

Asian handicap – yli ja ali

Yli 1,5 tai 2,5 ovet helppoja, eli 2 tai useampi / 3 tai useampi maalia niin veto osuu. Alle 1,5 ja vastaavat ovat yhtä helppoja ja yksinkertaisesti, eli tässä tapauksessa osuma on mikäli maaleja tulee 0-1.

Myös yli ja alle vedoissa on tarjolla erikoisvetoja, eli yli 1 tarkoittaa että, jos yksi maali/piste tulee palautetaan panoksesi, mutta jos useampi maali tulee on veto osunut.

Sama alle vedoissa esim. alle 3 tarkoittaa että jos maaleja tulee alle 3 osuu vetosi, mutta vielä 3 maalin kohdalla saat panoksesi takaisin.

Yksittäinen veto kupongille vai suurempi rypäs?

Usein voit yhdistellä pelimuotoja ja otteluita, mutta me keskitymme ammattimaisesti tässä lähinnä sinkkujen eli yksittäisten otteluiden pelaamiseen. Myöskään monen kohteen lappuja ei syrjitä ja ne ovatkin usein hyvä pelimuoto hupivedonlyöntiin kun ei haluta panostaa paljoa, mutta toivotaan suurta voittoa.

Miten aloitan, jos haluan voitolliseksi vedonlyöjäksi?

Vedonlyönti on erittäin vaativa sijoitusmuoto mikäli tuotto on tavoitteena. Mikäli itse haluat lyödä omia vetoja on hyvä aloittaa valitsemalla itselleen laji ja sarja, joista on tietoa erittäin paljon ja olet valmis hankkimaan sitä lisää. Kilpailu on kovaa ja vain vankalla asiantuntemuksella voi tehdä voittoa.

Kertoimet

Kun olet valinnut pelit, joita analysoit on sinun löydettävä menetelmät miten arvioida onko kerroin riittävä peliin. Vain riittävällä kertoimella on voitollinen vedonlyönti mahdollista kun vetoja on takana tuhansia.

Kerroin on vedonlyönnissä yksi oleellisimmista asioista. Mikäli arviot että tapahtuma toteutuu 50% todennäköisyydellä on selvää, että haluat kertoimen joka on suurempi kuin 2,00. Laskemalla 1/kerroin saat tietoosi todennäköisyyden, jolla tapahtuman pitää toteutua jotta jäisit omillesi. Esim. 1,5 kertoimen todennäköisyys on 1/1,5=0,645 eli pyöristyksen jälkeen 64,5%. Käytännössä jotta pelaisimme 1,5 kertoimella olisi arvion ylitettävä 64,5%.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”1″]

Kerroinvertailu

Vedonlyönnissä kannattaa aina hyödyntää parhaat mahdolliset kertoimet. Tämän takia on parempi mitä useammalle vedonvälittäjälle (bookkerille) sinulla on tili. Kerroinvertailusivustoja on useampia. Suositeltavia ovat mm. Oddsportal ja BetBrain. Kerroinvertailut ovat harvoin täydellisiä. Joskus ovat kerroinmuutokset myöhässä, joten lopullinen kerroin on aina tarkastettava bookkerin sivuilta. Myös yksittäiset bookkerit saattavat puuttua listoilta kuten usein suomalainen ja luotettava Veikkaus.

Arvion tekeminen

Arvioiden tekeminen on haastavaa ja siinä otetaan huomioon monia asioita kuten kaikki tilastotiedot, pelivire, ottelun tärkeys, sää, otteluruuhka, pelin luonne, motivaatio, kotietu, loukkaantumiset ym.  Löytyy runsaasti mielipiteitä miten mitäkin painotetaan, mikä on oleellista ja mikä ei, mutta absoluuttista totuutta ei kukaan tiedä. Toiset tietävät lajista kaiken, mutta eivät osaa muuntaa tietojaan arvioksi. Loistava matemaatikko osaa paperilla kaiken tarvittavan, mutta urheilutietämyksen yhdistäminen teoriaan ei ole aina helppoa. Arvioita tehdessä kuuluu yleensä perustyökaluihin uutiset, tilastosivut, otteluiden katsominen sekä Excel.

Foorumilta voit ladata excelin, jolla voit kikkailla ja kokeilla arvioiden tekoa jalkapalloon. Mikäli arvioita haluat tehdä tarkemmin ei tämä laskuri toimi edes pohjana vaan työ on aloitettava nollista. Kyseessä onkin täysin hupiin pohjautuva laskuri, mutta Excel tarjoaa myös oikeasti hyödyllisiä työkaluja.

Kassanhallinta ja panostaminen

Kassanhallinta on yksi tärkeimmistä osa-alueista vedonlyönnissä. Mitä parempi kohde sen enemmän panostetaan. Kellyn kaava on yleinen tapa laskea vedolleen panos.

Kellyn kaava on (0,55 kertaa 2,00 miinus 1) jaettuna (2,00 miinus 1) = 0,10 jaettuna 8 = 0,0125

Tässä tapuksessa arviomme on 0,55 eli 55%. Paras tarjolla oleva kerroin on 2,00.

0,0125 on panos prosenteissa eli panos on 0,0125 kertaa kassa. Mikäli kassa on 10 000€ niin panos on 125€.

Kaavassa numero 8 on ns. jakaja, jota on hyvä käyttää. Mitä tarkemmin arvioita teet sen pienempää jakaa voit käyttää. Yleensä jakaja on 4-10.

Toiset arvioivat päässään itselleen sopivan panoksen ja jotkut taas lyövät tasapanoksin. Panoksen koko suhteutettuna pelikassaan kannattaa pitää matalana, jotta kun onni on kääntynyt ja tulee monta hutia putkeen ei kassa kuitenkaan kutistu hetkessä kohtuuttomasti. Suurella pelikassalla ja erittäin ammattimaisella vedonlyönnillä on 2% pelikassasta suuri panos eikä tätä suurempaa suositella. Ammattimainen vedonlyöjä pienellä pelikassalla ei ehkä näin varovaista panostusta halua, mutta silloinkaan ei ainakaan 5% pelikassasta panostusta kannata ylittää. Kun kellyn kaava on käytössä ei sitäkään kannata sokeasti uskoa, joten jos kelly kehoittaa panostamaan esim. 7% pelikassasta lyöt maksimipanoksesi, joka voi olla esim. 2% pelikassasta.

Osa kassanhallintaa on myös kirjanpito ja suosittelemmekin, että kirjaat jokaisen vetosi ja kassan kehityksesi.

Excel on myös tähän loistava ja voit foorumilta ladata itsellesi Vastavedon excel-pohjan vetojen kirjanpitoa varten. Vedonlyönnissä puhutaan usein palautusprosentista, jonka excel myöskin laskee puolestasi. Palautusprosentti kertoo kuinka paljon panoksistasi on palautunut takaisin itsellesi. 100% niin olet omillasi ja 102-105% on jo erittäin hyvä ja voitollinen tulos.

Peesaaminen

Harvalla on riittävää asiantuntemusta moniin lajeihin ja sarjoihin, joten muiden vihjeiden hyödyntäminen on varteenotettava vaihtoehto. Vihjeiden peesaaminen on kuitenkin erittäin vaikeaa, mutta parhaillaan tuottavaa. Peesaa vihjeitä, joiden perustelut vakuuttavat ja kerroin tuntuu olevan kohdillaan. Parhaassa tapauksessa peesataan vedonlyöjää, jonka arvioihin jo luotetaan. Tällöin ei perustelut ole tarpeellisia vaan usein ilmoitetaan prosenttiarvio tai kerroinraja, jotta tiedät miten panostaa ja panostaakko ollenkaan mikäli kerroin on jo pudonnut. Reilusti nousevien ja laskevien kertoimien suhteen kannattaa usein olla varovainen ja onkin hyvä selvittää syy merkittävälle kerroinmuutokselle.

Kuulostaako vedonlyönti raskaalta ja tylsältä?

Kun tähtäimenä ei ole olla vedonlyönnin ammattilainen niin voit ottaa kevyemmin. On kuitenkin hyvä ymmärtää yllä olevat perusasiat, jotta on helpompi tehdä voittoa. Helppoa se ei ole koskaan kuitenkaan, joten miksi tuhlata niin paljon aikaa kaikkeen tutkimiseen kun vedot, mahdollisuus voittaa suuria ja jännitys lähinnä kiinnostaa?

Ei hätää, sillä voit hyvin tehdä mehukkaan vetolapun itsellesi, kasata eteesi hyvät eväät ja laittaa TV:n päälle. Ottelu saa uuden ulottuvuuden, lisäjännitystä, kun on veto ja mahdollisuus voittaa suuria. Tämän tyylinen hupivedonlyönti onkin suosittua ja erittäin mukava harrastus. Toki toivomme, että voitamme sen jättipotin, mutta on hyvä ymmärtää, että 8 kohteen vedonlyöntilappu ei osu kovinkaan usein. Tämän takia on pelattava hupipanoksilla, rahoilla, jotka muuten käyttäisi esim. leffassa käyntiin eikä rahoilla, joita tarvitsee peruselämiseen. Hupivedonlyöjällä ei ole aina pelikassaa ja jos on ei sen osuus omasta varallisuudesta ole merkittävä. Tämän takia panostustaso voi olla erilainen ja suurin panos jopa 10% pelikassasta, jolloin hupia riittää kuitenkin pidemmäksi aikaa ellei 10 vetoa mene putkeen väärin maksimipanoksella. Tälläistä vedonlyöntiä ei toki suositella mikäli tavoitteena on ammattimainen vedonlyönti ja tuotto.

Peliongelmat

Peliongelmia ei tarvitse hävetä, sillä niitä on ollut erittäin monella. Lieviä ongelmia ovat kun veto menee ohi ja päättäkin ottaa toisen vedon heti perään vaikka kohteesta ei tiedä mitään. Suurimmat ongelmat ovat kun panokset ylittävät pelikassan ja pelataan jo käyttörahoilla. Vielä vakavammaksi menee tilanne kun uskotaan, että seuraava veto on varma ja otetaan pikavippi vetoa varten. Varmoja vetoja ei ole olemassa ja se on hyvä muistaa. Älkää pelatko lainarahoilla, älkää pelatko rahoilla, joita teillä ei ole varaa menettää. Panoksen koko on liian suuri silloin kun jännittäminen on tuskaa eikä hauskaa.

Peliongelmista kannattaa ehdottomasti puhua on ne sitten lieviä tai suuria. Vastaveto.com chatissa voit kertoa fiiliksistä ja yhteisössä on monia, jotka kokenut vastaavia ja autamme mielellämme ja tuemme kaikkia kohti voittavaa ja ennen kaikkea järkevää vedonlyöntiä.

Kun ongelmat ovat jo suuret kannattaa hakea ammattilaisten apua. Tätä ei voi koskaan tehdä liian aikaisin, joten jos tunnet että sinulla on peliongelma niin tee asialle jotain nyt. Aloita esim. tekemällä panosrajoitukset pelisivustoille tai sulje jopa tilit. Ammattilaisten apua kannattaa vastaanottaa ja sitä saa mm. Peluuri palvelusta.

Vastaveto auttaa sinua kohti voittoja

Vastaveto tarjoaa upeita vedonlyöntibonuksia, jotka ovat loistava tapa kasvattaa pelikassaasi. Alalla on kova kilpailu ja tämän takia tarjotaan asiakkaille talletusbonuksia, joilla voit tuplata tai parhaassa tapauksessa jopa kolminkertaistaa talletuksia. Myös ilmaisvetoja saattaa olla tarjolla.

Vastaveto excel vedonlyöntiin sisältää yksinkertaisen seurantatyökalun, laskurit kuten prosentit kertoimiksi, kertoimet prosenteiksi, arbitraasi, tee se itse dnb ja kellyn kaava-laskurin.

HUOM! Ladatataksesi tiedoston foorumilta on sinun oltava rekisteröitynyt jäsen. Rekisteröityminen on ilmaista ja tuo mukanaan muitakin etuja.

Mikäli sinulla on ongelmia tiedoston kanssa ota yhteyttä ylläpitoon niin autamme mielellämme. Otamme myös vastaan toiveita, sillä kehitämme Exceliä toiveiden mukaan.

Vastavedon foorumilla on useita pitkään alalla olleita vedonlyöjiä, joiden pitkävetovihjeet ovat tuottavia. Vaikka vihjaaja on alansa huippua ja voitollinen on kuitenkin hyvä muistaa, että kaikilla on myös huonoja kausia ja tappiollisia aikoja, joten myös näissä panostus kannattaa pitää järkevänä.

Kun tavoitteena on voitollinen vedonlyönti on monia auttanut oman blogin perustaminen, sillä julkisesti kun vihjaa ja lyö vetoa ei vaan kehtaa olla huolimaton vaan tekee huolellista työtä. Vastavedon foorumin vihjeosio, blogit ja chat tarjoaa usein voitollisia vihjeitä ja kun lisäksi tarjoamme kilpailuja ilmaiseksi, joista voit voittaa rahaa ja muita palkintoja on Vastaveto monelle mukava yhteisö, jossa voitamme yhdessä. Myös Sinä olet tervetullut joukkoomme.

 

Vastaveto kilpailut & vedonlyönti

Vedonlyönti ja kilpailut Vastavedolta. Veikkausvihjeet löydät foorumilta.