kasinosankarit

Kohteita 32750

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vetovihjeet ja otteluennakot jalkapalloon 12.10

Jalkapallon otteluennakot ovat Unibet Supertotoon.

Kroatia – Englanti

Jalkapallon Kansojen Liigan huippuottelussa vastakkain asettuvat MM-kisoissa komeasti menestynyt Kroatia ja Englanti. Tiedossa on loppuviikon yksi mielenkiintoisimmista välienselvittelyistä. Kumpikin ryhmä sai urakalleen heikon aloituksen, sillä kotijoukkue koki ruman murskatappion Espanjaa vastaan ja vierailijat hävisivät samalle maalle maalin erolla. Muutamaa päivää myöhemmin saatiin itseluottamusta nostattava ystävyyspelin voitto Sveitsistä. Kroatia ja Englanti pelasivat odotetusti MM-kisoissa, ja kotijoukkue selvisi turnauksessa peräti aina loppuotteluun saakka. Vaikka maan jalkapallossa on ollut paljon ristiriitoja ja erimielisyyksiä, kesällä materiaalista saatiin aidosti irti se mitä haettiin. Semifinaalissa vastakkain olivat juuri Kroatia ja Englanti, eikä tuolloin valkopaitojen peliesitys ollut lainkaan odotetun vahvaa. Näyttöhalut ovat varmasti erittäin korkealla. Ruutupaidoilla Espanjaa vastaan koettu murskatappio oli toki vain yksi ottelu muiden joukossa, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat eivät olleet millään tavalla vääryys. Vastustaja oli kaksikosta rajusti parempi osapuoli. Jälleen on myös hieman terveyshuolia, mutta Three Lionsillakin on omat huolensa loukkaantumisten suhteen. Kroatian kotietu tekee lähtökohdat erittäin tasaisiksi, eikä näillä tiedoilla ennakkosuosikin määrittäminen ole helppoa.

Belgia – Sveitsi

Jalkapallon Kansojen Liigassa huippuvahva Belgia testaa Sveitsin päivän pelivireen. Molemmat miehistöt saivat urakalleen parhaimman mahdollisen aloituksen, sillä isännät nappasivat selvän voiton Islannista ja vierailijat voittivat niin ikään saman maan. Kotijoukkue lähtee kamppailuun selvänä voittajasuosikkina, sillä tasoero ryhmän eduksi on suuri. Kesällä MM-kisoissa mentiin aina mitalipeleihin saakka, ja vaikka alppimaa esiintyi niin ikään MM-kisoissa, matka tuli päätökseensä aiemmin. Heidän peliesityksensä ovat järjestäen hyvin tasapainoisia, eikä sovi unohtaa edellisen vuoden sisällä tulleita tasapelejä Espanjaa ja Brasiliaa vastaan. Punapaidat ovat pystyneet pitämään monta Belgian tyyppistä todellista huippumaata pienissä maalimäärissä, mutta vierailijoiden omaa ratkaisuvoimaa olisi syytä saada lisää. Myöskään heidän yksilötaitonsa ei ole verrattavissa De Rode Duivelsiin maailmanluokan osaamiseen. Sveitsiläiset saivat Islantia vastaan paljon hyökkäyspelaamisen onnistumisia, mutta nyt vastustaja on aivan toista luokkaa. Kotietunsa ja timanttisen materiaalinsa vuoksi kotiyleisön suosikit ovat lähellä täyttä pistepottia. Heillä on toki edelleen muutamia merkittäviä poissaolijoita, mutta tasokkaat korvaajat ovat löydettävissä ongelmitta.

Itävalta – Pohjois-Irlanti

Itävalta ja Pohjois-Irlanti kohtaavat toisensa jalkapallon Kansojen Liigan taistossa. Kotijoukkue hävisi ensimmäisessä ottelussaan niukasti Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan, mutta pelitilanteiden valossa täysikin pistepotti olisi ollut napattavissa. Kuluva vuosi on mennyt punapaidoilta muuten erinomaisesti, joten pelaajiston itseluottamus on yhdestä tappiosta huolimatta varmasti kunnossa. Viimeiseen vuoteen alla ovat muun muassa voitot Uruguaysta ja Saksasta. MM-kisoihin ei selvitty, mutta lohkossa tehtiin maaleja toiseksi eniten. Vierasjoukkue hävisi omassa avauksessaan niin ikään Bosnia ja Hertsegovinalle, mutta vastustaja oli pelitilanteiden valossa onnekas eikä muutenkaan parempi osapuoli. Hetkeä myöhemmin saatiin ystävyysottelussa selvä voitto Israelista. Materiaaliltaan Itävalta on Pohjois-Irlantia laadukkaampi kokonaisuus, mutta kotijoukkueelta Julian Baumgartlingerin puuttuminen on huono juttu. Hän pelasi edellisen kerran kesällä Brasiliaa vastaan. Marko Arnautović kantaa jälleen hyökkäyspäässä suurta roolia. Vierailijoilta Gareth McAuley oli mukana Israel-voitossa, mutta nyt hän on sivussa. Conor Washingtonin tilanne on samanlainen. Isännät hallitsevat isolla todennäköisyydellä pelitapahtumia, kun taas pohjoisirlantilaiset varmasti vetäytyvät. Heille vieraissa maalinteko on tuottanut monesti paljon vaikeuksia. Punapaitojen kotietu on ollut sen sijaan vahva. Heidän voitostaan lähdetään siis liikenteeseen.

Kreikka – Unkari

Jalkapallon Kansojen Liigassa Kreikka saa vieraakseen Unkarin. Miehistöt pelasivat vastakkain syyskuussa, jolloin kohtaaminen päättyi punapaitojen niukkaan voittoon. Tuolloin pallonhallinta oli selvästi kreikkalaisten eduksi, mutta maalintekoyritykset menivät lähes tasan. Viimeksi kaikki osumat tehtiin ensimmäisen puoliajan aikana. Suomen kuudesta pisteestä johtuen nyt ei olisi varaa ainakaan tappioon. Materiaaliltaan isännät ovat kaksikosta laadukkaampi ryhmä, mutta tärkeitä poissaolijoitakin löytyy. Vasilis Torosidis oli mukana edellisessä kamppailussa, mutta nyt hän on loukkaantuneena. Tasos Donisin tilanne on samanlainen. Hyökkäyspäässä suurinta vastuuta kantaa jälleen Kostas Mitroglou, joka on viimeistellyt maansa väreissä 16 osumaa. Vierasjoukkue on ollut vasta hetken aikaa uuden päävalmentajansa alaisuudessa, mutta edelleen säännöllisen maalintekovoiman puuttuminen on selvä ongelma. Balázs Dzsudzsák ei ole kokoonpanossa, ja Ádám Szalai on ollut monesti liian yksin hyökkäystehojen löytymisessä. Viimeksi tullut voitto oli ensimmäinen noin vuoteen. Kreikka todennäköisesti hallitsee kotonaan pelitapahtumia, mutta montaa maalia tuskin on luvassa. Niukka kotivoitto lienee lähellä.

Viro – Suomi

Jalkapallon Kansojen Liigassa Viro isännöi selvästi parempaan suuntaan matkalla olevaa Suomea. Maiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin syyskuussa, jolloin Huuhkajat pääsivät juhlimaan omien kannattajiensa edessä. Isännät ovat voittaneet koko vuoden aikana ainoastaan kertaalleen, kun taas vierasjoukkue on ollut Markku Kanervan alaisuudessa jo pidempään vahvassa pelivireessä. Pitkästä aikaa on jo realistista saavuttaa jonkinlaisia tuloksia. Pelaajisto uskookin jo itseensä toisella tavalla. Vaikka ryhmien ensimmäinen kohtaaminen päättyikin sinivalkoisten voittoon, pelitilanteiden valossa myös virolaisille tarjottiin hyviä mahdollisuuksia päästä pisteille. Varsinkin ensimmäinen jakso oli heiltä odotettua pirteämpi. Kotijoukkue joutuu tulemaan toimeen ainakin ilman yhtä tärkeää pelaajaansa, sillä kapteeni Ragnar Klavan on kärsinyt loukkaantumisista. Enar Jaager on niin ikään kärsinyt terveyshuolista. Materiaaliltaan suomalaiset ovat kaksikosta toki selvästi laadukkaampi nippu, mutta hyökkäyspelaamiseen olisi saatava vielä lisää ratkaisuvoimaa ja parempaa viimeistelyä. Monet lähikuukausien voitot ovat tulleet vahvan puolustuspelaamisen johdolla. Montaa maalia tuskin on luvassa, joten pienillä muutoksilla operoivan Suomen niukasta voitosta on syytä lähteä liikenteeseen. Taisto etenee kuitenkin Huuhkajien komennossa.

Valko-Venäjä – Luxemburg

Jalkapallon Kansojen Liigassa Valko-Venäjä saa vastaansa Luxemburgin. Molemmat miehistöt aloittivat oman urakkansa erinomaisesti, vaikka isännät jäivät viimeksi maalittomaan tasapeliin Moldovan kanssa. Ensimmäisellä kierroksella San Marino sai kyytiä viiden maalin erolla. Moldovaakin vastaan luotiin aivan tarpeeksi maalintekoyrityksiä, mutta niiden viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Vierasjoukkueella on alla kaksi selvää voittoa San Marinosta ja Moldovasta, joten selvän altavastaajan itseluottamus on ainakin kunnossa. Tasoero miehistöjen välillä on selvä, mutta vierailijat ovat menneet selvästi parempaan suuntaan. Viimeiseen reiluun vuoteen parhaimmat tulokset ovat tulleet maalittomasta tasapelistä Ranskaa vastaan ja niukasta voitosta ystävyysottelussa Unkarin kustannuksella. Ryhmät kohtasivat toisensa edellisissä MM-karsinnoissa, eikä kummallakaan kerralla osumia viimeistelty kahta kappaletta enempää. Molemmilla kerroilla valko-venäläiset olivat kuitenkin hallitsevampi osapuoli. Mikhail Gordeichukille olisi isäntien hyökkäyspelaamisessa käyttöä, mutta hän on kärsinyt lähiaikoina loukkaantumisista. Syarhey Balanovich on niin ikään poissa kokoonpanosta. The Red Lionsin pelaajisto tuntee toisensa hyvin, mutta kansainvälisen tason laadukkaat pelaajat loistavat poissaolollaan. Mario Mutsch on kokemukseltaan joukkojensa isoimpia johtajia. Aurélien Joachim on maansa parhaimpia maalintekijöitä, mutta ei hänkään mikään sateentekijä ole. Minskin illassa on yksi voittajasuosikki, mutta vierailijoiden aitoa yllätysmahdollisuutta ei pidä aliarvioida.

Moldova – San Marino

Moldova ja pisteautomaatti San Marino taistelevat paremmuudestaan, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Kansojen Liigassa. Isännät hävisivät ensimmäisellä kierroksella rumasti Luxemburgia vastaan, mutta viimeksi pisteet sentään tasattiin Valko-Venäjän kanssa. Vierasjoukkueella on odotetusti alla pelkkiä selviä tappioita, eikä nytkään tappion välttäminen ole millään tavalla uskottava ajatus. Miehistöjen välinen tasoero on luonnollisesti valtava, vaikka kotijoukkueenkin materiaali on kaukana tasokkaasta. Heille maalinteko on ollut pitkään tuskaisaa, mutta nyt luvassa on runsaasti hyviä maalintekopaikkoja ja pelitilanteiden täydellistä hallintaa. Kääpiövaltio keskittyy vain oman maalinsa suojelemiseen, mutta kun puolustuspelaamisessaankin nippu ei ole tarpeeksi organisoitu, loppulukemat lienevät taas sen mukaiset. Heille on tehty kahdella kierroksella kahdeksan osumaa, mutta hieman paremmalla viimeistelyllä vastustajat olisivat voineet tehdä toistakymmentä maalia. Pelaajisto tuntee toki toisensa hyvin, mutta monet tärkeimmät pelaajat alkavat jo ikääntyä. Terveyhuoliakin lienee yhä. Edes satunnaisen ratkaisuvoiman löytäminen on täyttä tuskaa, vaikka viimeksikin hyökkäyspelaamiseen panostettiin yllättävän paljon. Pelaajisto tuskin uskoo itsekään omiin minimaalisiin mahdollisuuksiinsa. Isäntien voitto on koko kierroksen todennäköisimpiä lopputuloksia.

Tranmere – Macclesfield

Jalkapallon Englannin Kakkosliigassa yhteen iskevät Tranmere ja Macclesfield. Kotijoukkueen alkukausi on sujunut onnistuneesti, mutta vierasjoukkueen lähtökohdat ovat sen sijaan täysin päinvastaiset. Alla ei ole vielä voittoakaan, ja pelaajiston itseluottamus on odotetusti matalalla. Suurimmat ongelmat ovat löytyneet puolustuspelaamisesta, sillä omissa verkot ovat soineet 23 kertaa. Alakertansa suhteen sarjajumbo on ollut kaukana kotijoukkueen puolustustyöskentelystä. Englannin Liigacupissa koettiin käsittämättömästi kahdeksan maalin tappio West Hamille. Materiaaliltaan Tranmere on ylemmän keskikastin porukoita, joten nousukarsintoihin pääseminen on ensisijaisena tavoitteena. James Norwood on tehnyt jo komeat kahdeksan maalia. Macclesfield on materiaaliltaan heikko, mutta sentään näin heikosta ryhmästä ei ole kysymys. Toisaalta hyökkäyspelaamisenkin kanssa vierailijat kaipaavat selvästi lisää maalintekovoimaa, sillä heillä ei ole yhtään kolmenkaan maalin pelaajaa. Mitä pidemmälle ensimmäinen voitto odotuttaa itseään, sen suurempi este siitä on tulossa. Näillä tiedoilla isännät lähtevät iltaan ehdottomana voittajaehdokkaana.

Deportivo – Elche

Jalkapallon Espanjan Segunda Divisionissa Elche matkustaa Deportivon vieraaksi. Kotijoukkueen alkukausi on ollut odotetusti mainio, kun taas vierasjoukkue on onnistunut voittamaan vasta kertaalleen. La Coruna pelasi edellisellä kierroksella vähämaalisen tasapelin sarjan suurinta mestarisuosikkia Malagaa vastaan. Ainoa tappio on tullut useampia kierroksia sitten niukasti Alcorconia vastaan. Materiaaliltaan miehistö on selvästi vierailijoita laadukkaampi nippu. Vihreävalkoisten tärkeimpänä tehtävänä on sarjapaikan säilyttäminen. Hyökkäyspäässä ollaan oltu aivan liikaa yhden pelaajan varassa. Isännät putosivat viime kauden päätteeksi La Ligasta, mutta paluuta sinne tehdään tämän tai viimeistään ensi kauden aikana. Kotonaan ryhmä on jättänyt vastustajansa jatkuvasti olemattomiin maalimääriin. Malagaa vastaan jouduttiin pelaamaan vähän aikaa miehen alivoimalla, mutta ollen kaksikosta silti parempi osapuoli. Vain Malaga on raitapaitoja parempi porukka, joten etenkin kotikentällä tasaista menestymistä on syytä odotella. Sinivalkoiset lähtevät myös tulevaan kamppailuunsa voittajasuosikkina.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu