kasinosankarit

Kohteita 32721

Avoimet kohteet 4

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vetovihjeet ja otteluennakot jalkapalloon 15.11.

Torstaina jalkapalloa pelataan Kansojen Liigassa ja kansainvälisissä ystävyysotteluissa. Tässä ovat vakiovihjeet torstaille, ja nämä vihjeet vakio 7:seen voi käyttää haluamallaan tyylillä.

Kreikka – Suomi

Jalkapallon Kansojen Liigassa Kreikka isännöi Suomea. Kotijoukkue on saalistanut neljään ensimmäiseen kamppailuunsa kaksi voittoa ja kaksi tappiota, kun taas Huuhkajat ovat kulkeneet upeasti voitosta voittoon. Suurena vahvuutena on toiminut puolustuspelaaminen, sillä vastustajat eivät ole onnistuneet maalinteossa kertaakaan. Miehistöjen edellinen kohtaaminen päättyi suomalaisten voittoon, ja vaikka tuolloin pallonhallinta oli kreikkalaisten eduksi, pelitapahtumien valossa voitto meni oikeaan osoitteeseen. Markku Kanerva muun valmennuksen kanssa on saanut vierailijoiden materiaalista irti kiitettävästi ja ennen kaikkea pelaajiston uskomaan omaan tekemiseensä. Lähestymistapa tuskin muuttuu oleellisesti. Montaa muutosta ei tule kokoonpanoonkaan. Suuremmat paineet ovat isännillä, jotka tulevat olemaan varmasti kotonaan aggressiivisia. Tärkeimmistä pelaajista Alexandros Tziolis, Giannis Fetfatzidis ja Lazaros Christodoulopoulos ovat kärsineet loukkaantumisista. Michael Skibbe uudisti päävalmentajakaudellaan miehistöä reilulla kädellä ja nyt uusin valmennus on ollut tehtävässään vasta hetken. Paineista hyvänä osoituksena Arsenalin Sokratis Papastathopoulos sanoi aiemmin lopettavansa maajoukkueuransa, mikäli paikkaa seuraaviin EM-kisoihin ei aukea. Uuden valmentajan tuleminen on toisaalta jo näkynyt ainakin siinä, että muutama pelaaja palasi maajoukkueen pariin. Kreikassa kotietu on aidosti merkittävä, mutta toisaalta mikäli menestymistä ei tule, kotietu ja fanaattinen kotiyleisö kääntyy vastaan. Ennusmerkeiltään luvassa on tiukka ja vähämaalinen taisto, jossa maalipaikoilla tuskin juhlitaan.

Kroatia – Espanja

Kroatia saa vastaansa Espanjan, kun pelit jatkuvat jalkapallon Kansojen Liigassa. Tiedossa on yksi kierroksen mielenkiintoisimmista välienselvittelyistä. Isännät ovat saalistaneet kahdesta ensimmäisestä kamppailustaan pisteen, kun taas vierasjoukkue löytyy lohkon ykkössijalta kuudella pisteellään, mutta yhden taiston kotijoukkuetta enemmän pelanneena. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen oli yhteen maaliin pelaamista, sillä punapaidat onnistuivat maalinteossa vaatimattomasti kuuteen otteseen. Pelitilanteiden valossa loppulukemat olivat kovat, mutta eivät kuitenkaan vääryys. MM-kisojen hopeamitalistilta kaikki meni pieleen. Nyt ollaan varmasti poikkeuksellisen näyttöhaluisia. Ruutupaidoilta lähti valtavasti maalintekovoimaa, kun MM-kisat tulivat päätökseensä, sillä esimerkiksi Mario Mandžukić ei ole ollut enää ryhmän käytettävissä. Ainakin Ukrainassa leipänsä tienaava Josip Pivarić on uusimpia loukkaantuneita pelaajia, sillä hänen piti olla alun perin miehistön mukana. MM-kisat toivat kuitenkin valtavasti itseluottamusta ryhmän tekemiseen. Lisäksi vielä on pieni mahdollisuus nousta lohkossa. La Furia Rojalla on varsinkin alakerrassaan muutamia poissaolijoita, mutta heikosti menneiden MM-kisojen jälkeen kilpailu pelipaikoista on valtavan kovaa. Materiaali on edelleen timanttisen hyvä. Toki MM-kisojen jälkeen runsaasti kokemusta siirtyi sivuun, joten uusia pitkäaikaisia vastuunkantajia odotetaan. Viimeksi vierailijat hävisivät kotonaan Englannolle maalein 2-3, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olivat rajut. Espanjalaisilla uusin valmennus on ollut tehtävässään vasta hetken, joten muutokset pelitapaan ottavat oman aikansa. Luvassa on pienten marginaalien kamppailu, johon lievänkin voittajasuosikin löytäminen on hankalaa.

Saksa – Venäjä

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa toisensa kohtaavat paluuta omalle tasolleen tavoitteleva Saksa ja Venäjä. Isäntien lähtökohdat ovat hyvin mielenkiintoiset, sillä viidestä edellisestä kamppailustaan miehistö on saalistanut ainoastaan yhden voiton. Kesällä MM-kisat päättyivät suureen pettymykseen ja jopa järkytykseen, mutta MM-kisojen jälkeenkään menestymistä ei ole tullut lainkaan totutulla tavalla. Kotijoukkue hävisi viimeksi Kansojen Liigan taistossaan Ranskan vieraana maalein 2-1, eikä sitä edeltänyt selvä tappio Hollantia vastaan ollut näin valtavan hyvälle materiaalille mistään kotoisin, vaikka pelitilanteiden valossa loppulukemat olivat kyllä rajut. Nyt paluuta menestymisen pariin lienee syytä odotella, sillä heikoista suorituksista huolimatta tasoero vierasjoukkueeseen on valtava. Jérôme Boateng kärsii tosin loukkaantumisista Julian Draxlerin ja Marco Reusin tavoin. Punapaidat ovat antaneet kolmeen edelliseen kamppailuunsa vastustajilleen yhteensä vain yhden maalin, mutta esimerkiksi edellinen voittoisa ottelu Turkkia vastaan jätti paljon parantamisen varaa. Vuoden 2015 jälkeen vieraissa alla on vain kaksi voittoa. Terveyshuolet ovat vaikeuttamassa lähtökohtia, sillä ainakin Artem Dzyuba, Alan Dzagoev ja Igor Smolnikov ovat kärsineet loukkaantumisista. Varsinkin Dzyuban loukkaantuminen on hyökkäyspelaamisen kannalta suuri ongelma, sillä hän on ollut maansa parhaimpia maalintekijöitä. Die Mannschaft ottaa varmasti pelitapahtumien hallinnan itselleen ja toisenlainen lopputulos kuin kotivoitto olisi suuri yllätys.

Englanti – USA

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa yhteen iskevät Englanti ja USA. Kotijoukkue saalisti edellisessä Kansojen Liigan kamppailussaan täyden pistepotin Espanjan vieraana, ja kun kesällä MM-kisoissakin päästiin pelaamaan lopulta aina mitaleista, valkopaitojen lähtökohdat ovat hyvät. Isännät nollasivat ennen Espanja-kohtaamistaan MM-finaalissa esiintyneen Kroatian. Kyseessä on edelleen erinomainen kotijoukkue, josta hyvänä osoituksena edellisissä MM-karsinnoissa viisi kotiottelua tuotti yhtä monta voittoa. Hyökkäyspäässä on jälleen valtavasti maalintekovoimaa Harry Kanen johdolla. Vierasjoukkueella on alla runsasmaalinen tappio Kolumbiaa vastaan ja vähämaalinen tasapeli Perun kanssa. Yhdysvaltojen puolustuspelaaminen ei ole ollut yhtä kertaa lukuun ottamatta yhtä epävarmaa, mutta toisaalta omaan hyökkäyspelaamisensa miehistö kaipaisi lisää maalintekovoimaa. Reissussa edellisen kerran maalinteko on onnistunut enemmän kuin kertaalleen vajaa puolitoista vuotta sitten. Materiaaliltaan The Three Lions on kaksikosta suuresti laadukkaampi porukka, eikä näillä tiedoilla ennakkosuosikin asemasta ole epäselvyyttä. Pienenä lisämausteena Wayne Rooney pääsee pelaamaan vielä kerran oman maansa väreissä, joten kokeneelle hyökkäyspään pelaajalle halutaan varmasti antaa onnistunut viimeinen ilta. Toisaalta Väinön tapaus on herättänyt myös suurta kohua niin puolesta kuin vastaan. Kotiyleisön suosikit saanevat hallita ja kontrolloida pelitapahtumia todennäköisesti mielin määrin. Selväkään kotivoitto ei ole kaukana.

Unkari – Viro

Jalkapallon Kansojen Liigassa paremmuudestaan taistelevat Unkari ja Viro. Ryhmien edellinen kohtaaminen päättyi vauhdikkaitten tapahtumien jälkeen runsasmaaliseen tasapeliin. Tuolloin kumpikin nippu onnistui maalinteossa kolmesti. Kotijoukkueella on menossa yhä muutoksen tuulia, sillä uusi valmennus on ollut tehtävässään vasta hetken aikaa, eikä muutama maajoukkueen tärkeä avainpelaaja ole ollut enää käytettävissä. Vierasjoukkue on kärsinyt pitkään maalintekovaikeuksista, sillä edellistä kamppailua lukuun ottamatta yhdenkin osuman tekeminen on tuottanut tuskaa. Materiaaliltaan punapaidat ovat kaksikosta selvästi laadukkaampi osapuoli ja kotonaan toki voittajasuosikki, mutta isännät ovat kuluvan vuoden aikana voittaneet kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Voitolla olisi mahdollisuus nousta lohkossa Kreikan ohi. Krisztián Németh on hyökkäyspäästä loukkaantuneena. Ádám Gyurcsó ei ole myöskään terveenä. Pelaajiston itseluottamus ei ole pienten terveyshuolienkaan kanssa parhaimmillaan. Toisaalta nyt olisi oiva mahdollisuus parantaa omaa pallollista tekemistä ja luoda säännöllistä maalintekouhkaa, sillä vierailijat vetäytynevät ja iskevät vastaan. Etenkin tien päällä sinimustien hyökkäyspelaaminen on ollut onnetonta. Lisäksi Sinisärgidin alakerrassa on poissaolijoita, ja parin puolustajan terveyshuolien takia kentältä puuttuu isosti kokemusta.

Irlanti – P-Irlanti

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyystaistossa kohtaavat Irlanti ja P-Irlanti. Molemmat miehistöt ovat saalistaneet viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden voiton. Kotijoukkueelle hyökkäyspelaaminen on tuottanut pitkään tuskaa, josta hyvä esimerkki saatiin viimeksi Walesia vastaan. Isännät ovat pelanneet Kansojen Liigassa kolme kierrosta, mutta onnistuen maalinteossa vasta kertaalleen. Viimeksi niukka tappio koettiin Walesia vastaan, mutta pelitilanteiden valossa enemmän olisi ollut otettavissa. Irlantilaiset pääsivät viime vuoden loppupuolella MM-kisoissa jatkokarsintoihin asti, mutta siellä tuli lopulta tappio Tanskaa vastaan. Vierasjoukkue on kärsinyt yhtä lailla tehottomuudesta, sillä alla on kaksi edellistä taistoa ilman osumia. Viimeksi miehistö hävisi kahdella maalilla Bosnia ja Hertsegovinalle. Kyseessä on kaikkea muuta kuin kummoinen vierailija, sillä viimeisin matkaottelun voitto on tullut viime vuoden syyskuussa San Marinoa vastaan. The Green Armyllä on edelleen hieman loukkaantumishuolia, sillä esimerkiksi hyökkäyspäästä Shane Long on sivussa. Jonathan Walters kärsii myös loukkaantumisista. Vierailijoiden tärkein poissaolija lienee keskikentän Oliver Norwood. Odotettavissa on erittäin tasainen ja vähämaalinen kohtaaminen, johon irlantilaisia voitaneen asettaa pieneksi ennakkosuosikiksi kotietunsa turvin. Todennäköisesti ratkaisua ei synny kuitenkaan maalia suuremmalla marginaalilla. Materiaalissa ei ole suurempaa eroavaisuutta. Isännillekin hyökkäyspelaaminen on ollut pitkään kuitenkin vaikeaa, eikä muutaman tärkeän pelaajan loukkaantuminen tee tehottomuusongelman ratkaisusta sen helpompaa.

Belgia – Islanti

Jalkapallon Kansojen Liigaa, huippuvahva Belgia isännöi pitkään vaatimattomassa pelivireessä ollutta Islantia. Ryhmien ensimmäinen kohtaaminen oli odotetusti De Rode Duivelsin hallintaa, joka onnistui maalinteossa kolmeen otteeseen. Tuolloin hieman paremmalla viimeistelyllä maalinteossa olisi voitu onnistua viidesti tai kuudesti. Punapaidat ovat myös tällä kerralla suuria ennakkosuosikeita. Miehistöjen välinen tasoero on valtava, eikä vierasjoukkue ole ollut enää moneen kuukauteen edes välttävässä pelivireessä. Yhtään voittoa ei ole tullut tammikuun jälkeen. Pelaajiston itseluottamus ei ole varmasti kunnossa. Vaikka sinipaidat tunnetaan poikkeuksellisesta venymiskyvystään ja yllätysvalmiudestaan, kuluva vuosi on ollut todella vaikeaa aikaa. Varsinkin puolustuspelaaminen on ollut kaukana toimivasta, sillä omiin on mennyt aivan liikaa osumia. On mukaan mahtunut sentään ainakin yksi onnistuminen, sillä viime kuussa pelattiin runsasmaalinen tasapeli ystävyysottelussa Ranskaa vastaan. Toisaalta sitä edelsi muun muassa maalein 6-0 tullut tappio Sveitsille. Isänniltä esimerkiksi Mousa Dembélé ja Jan Vertonghen ovat loukkaantumisten takia sivussa, mutta materiaali on niin tasokas, että suurta miinusta muutamasta loukkaantumisesta ei voi antaa. Vierailijoilta varsinkin Jóhann Berg Guðmundssonin, Jón Daði Böðvarssonin ja Ragnar Sigurðssonin paluuta kentälle odotellaan. Toisenlainen lopputulos kuin kotivoitto olisi iso yllätys.

Itävalta – Bosnia-H.

Jalkapallon Kansojen Liigassa Itävalta testaa hyvässä pelivireessä olevan Bosnia ja Hertsegovinan päivän iskukyvyn. Vierasjoukkue on saalistanut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan yhtä monta voittoa, kun taas kotijoukkue on onnistunut keräämään kahdelta kierrokselta kolme pistettä. Lohkokärjelle kerran pisteittä jääminen ei olisi suuri ongelma, kun taas punapaitojen olisi pystyttävä pitämään ainakin lohkossa viimeisenä oleva Pohjois-Irlanti takanaan. Motivaatio menestymiseen on siis korkealla. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen päättyi vierailijoiden niukkaan voittoon, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla toisenlaiset. Punapaidat olivat nimittäin kaksikosta parempi osapuoli, mutta tehottomuus oli taas vahvasti esillä. Isännät ovat onnistuneet lohkossa tekemään vasta yhden maalin, eikä edeltänyt ystävyysottelu Tanskaakaan vastaan mennyt hyökkäyspelaamisen osalta sen paremmin. Hyökkäyspäästä Marc Janko lienee sivussa loukkaantumisen takia. Sebastian Prödl on tuskin parhaassa pelikunnossa. The Dragonsilta ainakin Ognjen Vranjes ja Asmir Begovic lienevät loukkaantuneina. Kotiyleisön suosikit tarvitsevat ottelusta pisteitä huomattavasti tummapaitoja enemmän, mutta itävaltalaisille yhdenkin maalin tekeminen on todennäköisesti vaikeaa. Vastassa on vastustajan erittäin tiivis ja vähän virhealtis alakerta. Luvassa on vähämaalinen ja pienten marginaalien ilta, mutta niukka kotivoitto lienee lähellä.

Andorra – Georgia

Jalkapallon Kansojen Liigan ottelussa Georgia matkustaa Andorran vieraaksi. Kotijoukkue on saalistanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota, joten isäntien urakka on ollut ehdottomasti positiivinen yllätys. Kyseessä on edelleen yksi Euroopan heikoimmista jalkapallomaista, joten minimaalinenkin menestys on tervetullutta. Viimeksi koettiin tosin murskatappio Kazakstania vastaan. Vierasjoukkue on ollut puolestaan loistavassa pelivireessä, sillä alla on neljästä ensimmäisestä kamppailusta yhtä monta voittoa. Miehistö on onnistunut maalinteossa yhdeksään otteeseen, mutta suurimpana vahvuutena on toiminut kiitettävä puolustustyöskentely, sillä omiin ei ole mennyt maaliakaan. Ryhmien aiempi kohtaaminen päättyi lohkokärjen selvään voittoon, eikä tuolloin pelitilanteiden valossa paremmuudesta jäänyt odotetusti mitään epäselvyyttä. Tälläkin kerralla punavalkoiset ovat suuren ennakkosuosikin asemassa, vaikka heillä ei ole suurta pistetarvetta. Lohkon toisena oleva Kazakstan on jo seitsemän pisteen päässä. Pelaajiston itseluottamus on kuitenkin korkealla, joten mitään puolivaloilla pelaamista tuskin on odotettavissa. Välttämättä motivoituminen tällaiseen kamppailuun ei ole kuitenkaan helpoimmasta päästä. Vladimir Dvalishvilia ja Jano Ananidzea lukuun ottamatta avainpelaajien terveystilannekin on ollut hyvä, joten näillä tiedoilla toisenlainen lopputulos kuin vierasvoitto olisi selvä yllätys.

Luxemburg – Valko-Venäjä

Jalkapallon Kansojen Liigassa vastakkain asettuvat hyvässä pelivireessä oleva Luxemburg ja Valko-Venäjä. Isännät ovat saaneet neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme voittoa ja yhden tappion, kun taas vierasjoukkueella on alla kaksi voittoa ja yhtä monta tasapeliä. Molempien miehistöjen tilanne lohkossa on mainio. Kotijoukkue on onnistunut maalinteossa jo peräti kymmeneen otteeseen, mutta toisaalta yhtä lailla puolustuspelaaminen on ollut suurena vahvuutena. Omiin on mennyt vasta yksi osuma. Juurikaan terveyshuolia ei pitäisi olla. Punapaidoilla itseluottamus on varmasti korkealla, sillä vaikka materiaali on todella rajallinen ja köykäinen, valmennus on saanut pelaajistosta irti kiitettävästi. Viimeksi voitettiin selvästi onneton San Marino, ja nyt vastustajan taso on luonnollisesti aivan toista luokkaa. White Wings on tehnyt kolmeen edelliseen otteluunsa vain yhden maalin, mutta toisaalta heilläkin alakerta on toiminut vahvalla tavalla. Yli vuoteen vain Suomi on onnistunut tekemään heille enemmän kuin yhden osuman. Jo pitkään säännöllisten hyökkäystehojen löytäminen vieraissa on ollut vaikeaa. Lisäksi hyökkäyspäästä ainakin Mikhail Gordeichuk on ollut loukkaantuneena. Tiedossa on näillä tiedoilla yksi kierroksen tasaisimmista otteluista, eikä illassa montaa maalia tulla näkemään. Nippujen ensimmäinen kohtaaminen oli valkovenäläisten voitosta huolimatta erittäin tasainen, vaikka jälkimmäisellä jaksolla hallintaa oli enemmän The Red Lionsilla. Miehistöjen molemmat välienselvittelyt olivat edellisissä MM-karsinnoissakin hyvin samantyyppisiä taistoja.

San Marino – Moldova

San Marino isännöi Moldovaa, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Kansojen Liigassa. Kotijoukkue on saalistanut neljästä ensimmäisestä kamppailustaan odotetusti yhtä monta tappiota, eikä nytkään pistettäkään ole odotettavissa. Turkoosipaidat ovat onnistuneet maalinteossa edellisen kerran kotonaan reilut viisi vuotta sitten. Vierasjoukkue on hävinnyt vasta kertaalleen, mutta toisaalta matkalle on mahtunut vasta yksi voitto ja sekin San Marinoa vastaan. Tuolloin taisto oli täysin yhteen maaliin pelaamista, sillä hieman paremmalla viimeistelyllä loppulukemat olisivat voineet olla huomattavasti nähtyä suuremmat. Edellisessä kamppailussaan moldovalaiset pelasivat maalittoman tasapelin Valko-Venäjän vieraana, mutta pelitilanteiden valossa jopa täysi pistepotti olisi ollut otettavissa. Kevään jälkeen vierailijoiden puolustuspelaaminen on ollut yhtä kertaa lukuun ottamatta kunnossa, mutta hyökkäystehoja olisi löydettävä lisää. Kokenut Eugeniu Cebotaru ei ole ollut maansa käytettävissä kesäkuun jälkeen. Kuten odottaa sopii, isännät ottavat vastaan ja pyrkivät selviytymään mahdollisimman pienillä vahingoilla. Olisi yksi kierroksen suurimmista yllätyksistä, mikäli kääpiövaltio olisi tunnin jälkeen kiinni pisteessä. Tasoero nippujen välillä on karmea, vaikka vierailijoidenkaan materiaali tai hyökkäyspelaaminen ei ole hohdokasta nähnytkään. Pisteautomaatti tuskin kykenee laittamaan kotonaankaan kampoihin juurikaan millään osa-alueella.

Peru – Ecuador

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa Peru ja Ecuador taistelevat paremmuudestaan. Isännät ovat pelanneet edellisen kerran lokakuun puolessa välissä vähämaalisen tasapelin Yhdysvaltoja vastaan, kun taas vierasjoukkueella on alla edelliseltä kuukaudelta maaliton tasapeli Omania vastaan. Se oli heikko suoritus. Miehistö on tehnyt neljään edelliseen taistoonsa kolmesti vähintään kaksi osumaa, mutta toisaalta yksi syistä on löytynyt vastustajien heikkoudesta. Kotijoukkue pelasi kesällä MM-kisoissa, mutta siellä jatkopaikka jäi saavuttamatta. Ryhmä pystyi pitämään kuitenkin parhaimmillaan Ranskan vain yhdessä maalissa. Keltapaidat saalistivat edellisissä karsinnoissa vieraissa vain muutaman voiton, eikä kyse ole muutenkaan laadukkaasta vierailijasta. Siitä osoituksena edellinen matkapelin voitto on tullut melkein tasan kolme vuotta sitten. Siellä puolustuspelaamisen kanssa on ollut säännöllisesti vaikeuksia. Materiaaliltaan La Blanquirrojaa voidaan arvostaa kaksikosta laadukkaammaksi osapuoleksi. Miehistö onnistui tekemään edellisissä karsinnoissa lohkossaan kolmanneksi eniten maaleja, ja vaikka MM-kisojen jälkeen menestyminen on jäänyt vaisuksi, kotiyleisön suosikit pystyivät pitämään taistot Saksaa ja Hollantia vastaan tiukkoina loppuun asti.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu