kasinosankarit

Kohteita 32786

Avoimet kohteet 3

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vetovihjeet ja otteluennakot jalkapalloon 18.1.

Perjantaina jalkapalloa pelataan esimerkiksi Englannissa, Ranskassa ja Italiassa. Tässä ovat vakiovihjeet perjantaille, ja nämä vihjeet vakio 3:seen saa käyttää haluamallaan tyylillä.

Vitesse – Excelsior

Jalkapallon Hollannin Eredivisiessä Vitesse saa vastaansa Excelsiorin. Kotijoukkue lähti tauolle voittamalla kaksi kolmesta viimeisimmästä kilpailullisesta kamppailustaan. Miehistö on hävinnyt marraskuun alun jälkeen vain kertaalleen. Vierasjoukkue on ollut edellistenkin kierrosten aikana heikossa pelivireessä, sillä alla on jälleen monia tappioita. Varsinkin puolustuspelaamisen kanssa on ollut tuskaisaa. Omiin menee liikaa helppoja maaleja. Esimerkiksi edellisellä kierroksella vastustaja onnistui maalinteossa kolmesti. Loppuvuonna heille tehtiin pahimmillaan yhdessä kamppailussa kuuttakin osumaa. Kyseessä on yksi sarjan heikoimmista vierailijoista, sillä tien päällä voittoihin on pystytty muutaman kerran. Loukkaantumiset eivät tee tilanteesta helpompaa, sillä poissaolijoita löytynee. Tosin isännätkään eivät ole liikenteessä poissaoloitta. Ryhmien välillä suuri eroavaisuus löytyy varsinkin puolustuspelaamisesta. Materiaaliltaan keltamustat ovat kaksikosta selvästi laadukkaampi osapuoli ja näillä tiedoilla lähellä menestymistä. Kotonaan nippu on saalistanut kahdeksaan kamppailuunsa viisi voittoa ja kaksi tasapeliä, joten kotietu on ollut merkittävä.

Hoffenheim – Bayern München

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa Hoffenheim isännöi Bayern Münchenia. Kotijoukkue oli ennen taukoa vaatimattomassa pelivireessä, sillä viimeisin voitto saatiin napattua marraskuun alkupuolella. Hyökkäyspelaamisen kanssa oli selviä vaikeuksia, mutta alakerta toimi sen sijaan pääasiassa aivan kelvollisesti. Ennen taukoa matkaan tarttui useita tasapelejä, mutta erittäin tasaisten pelien kääntäminen oman nipun eduksi on ollut vaikeaa. Miehistö haki onnistumisia hyökkäyspelaamisensa suhteen viime viikolla kahden ystävyysottelun muodossa. Tuolloin ryhmä tekikin maaleja kaikkiaan seitsemän kappaletta. Vierasjoukkue on saalistanut kymmenestä edellisestä kilpailullisesta kamppailustaan kahdeksan voittoa, ja myös kuluva vuosi käynnistettiin Telecom Cupin mestaruudella. Punapaidat ovat kärjestä kuuden pisteen päässä, joten mikäli mestaruuden tavoitteleminen aiotaan säilyttää realistisena, notkahduksiin ei ole varaa. Tasoero vierailijoiden eduksi on tietysti kaikilla tavoilla suuri. Molemmilla miehistöillä on edelleen jonkin verran loukkaantumisia. Münchenilaiset ovat olleet vieraissa sarjan paras porukka seitsemällä voitollaan. Joulun alla peliesitykset olivat totutun kokonaisvaltaisia ja vahvoja. Heidän hallinnassaan iltaa edetään.

Getafe – Alaves

Getafe saa vieraakseen Alavesin, kun taistot jatkuvat jalkapallon Espanjan La Ligassa. Isännät pelasivat viikolla Copa del Reyssä vähämaalisen tasapelin Valladolidin kanssa, kun taas sarjassa alla on täysi pistepotti Villarrealin kustannuksella. Pelitapahtumien valossa voitotta jääminen ei olisi ollut kuitenkaan vääryys. Vierasjoukkue pelasi viimeksi vähämaalisen tasapelin Gironan kanssa, jota edelsi komea voitto Valenciaa vastaan. Molemmilla miehistöillä hyökkäyspelaamisen kanssa olisi parantamisen varaa, mutta alakerta toimii hyvin. Omiin menee harvoin maalia enempää. Ratkaisuvoimaa olisi syytä saada lisää, sillä nykyisellään tekeminen on jo liikaa puolustuspelaaminen edellä. Madridilaiset ovat saalistaneet viiteen edelliseen kilpailulliseen kotiotteluunsa neljä voittoa. Kaksi voitoista tuli kuitenkin Copa del Reyssä. Heille on tehty kotona syyskuun jälkeen enemmän kuin maali vain Barcelona-taistossa. Baskimaalaiset ovat voittaneet vieraissa lokakuun jälkeen vain Real Sociedadin. Tien päällä enemmän kuin yhden osuman tekeminen ei ole onnistunut vielä kuin alkukaudesta Vallecanolle. Kummallakin nipulla on muutamia poissaolijoita. Vähämaaliseen suuntaan kamppailu kyllä kallistuu, eikä ratkaisua syntyne maalia suuremmalla erolla. Materiaaleissa suurempaa eroavaisuutta ei ole. Azulones on kotonaan korkeintaan pieni voittajasuosikki.

Norwich – Birmingham

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa yhteen iskevät Norwich ja Birmingham. Kotijoukkue pelasi edellisessä kamppailussaan vähämaalisen tasapelin West Bromwichin kanssa, kun taas vierasjoukkueella alla on niukka tappio Middlesbroughille. Tuolloin täysi pistepotti ei olisi ollut vääryys. Neljään edelliseen kilpailulliseen otteluun matkaan ei ole tarttunut voittoja, mutta peliesitykset eivät ole olleet hälyyttävän huonoja. Muun muassa FA Cupissa West Hamin vieraana luotiin monia hyviä maalintekopaikkoja. Materiaaliltaan Kanarianlintuja on pidettävä sinivalkoisia laadukkaampana, mutta isännät pelasivat pitkään ylisuorittamisen merkeissä. Todellinen taso ei ole ollut niin hyvä mitä sarjataulukko kertoi aiemmin. Tosin on edelleen kärkipaikkakin näkökentässä. Nykyisin miehistö on vajonnut silti alaspäin, sillä viimeisin kilpailullinen voitto on tullut joulun alla. Pelaajiston itseluottamus ei ole enää samanlainen kuin mitä se oli parhaimmillaan. Kyseessä on edelleen tulivoimainen nippu, mutta edelliset viikot eivät ole olleet maalinteon suhteenkaan samanlaista tykitystä. Puolustuspelaamista on saatu raiteilleen, sillä juuri ennen vuodenvaihdetta alakerran kanssa oli ongelmia. Kummallakin ryhmällä on muutamia loukkaantumisia. Tasainen ja tiukka ilta lienee luvassa. Näillä tiedoilla sarjakolmosesta ei saa kuin pienen ennakkosuosikin.

Lille – Amiens

Jalkapallon Ranskan Ligue 1:sessa toisensa kohtaavat Lille ja Amiens. Isännät ovat napanneet viimeiseen neljään kilpailulliseen taistoonsa kolme voittoa. Viimeksi miehistö onnistui maalinteossa kolmesti, kun täysi pistepotti napattiin Caenilta. Marraskuun jälkeen kotijoukkueen ainoa tappio on tullut pelitapahtumien vastaisesti Toulouselle. Tuolloin vastustajan lievä yllätysvoitto olisi hyvin voinut jäädä tulematta. Vierasjoukkue hävisi edellisessä kamppailussaan selvästi PSG:tä vastaan, eikä edellisten viikkojen pelivire ole ollut muutenkaan kummoinen. Angersia vastaan pelattiin maaliton tasapeli, vaikka pelitilanteiden valossa täysi pistepotti olisi ollut otettavissa. Hyökkäyspelaamisen kanssa on edelleen vaikeaa. Maalinteossa on onnistuttu keskimäärin alle kerran ottelua kohden. Nippu taistelee pääasiassa putoamista vastaan, ja varsinkin tien päällä menestyminen on jäänyt kovin vaatimattomaksi. Neljään edelliseen kilpailulliseen taistoon vain PSG on tehnyt heille enemmän kuin kaksi maalia, mutta isommassa kuvassa myös alakerran kanssa on ollut usein hankaluuksia. Selvän ykköshyökkääjän saaminen on edelleen tulematta, kun taas Les Doguesilla on kaksi vähintään kahdeksan maalin pelaajaa. Ratkaisuvoimaa on toki muutenkin ollut hyvin. Vierailijoilla on rasitteenaan myös lukuisia poissaoloja. Punapaidat ovat omanneet yhden sarjan merkittävimmän kotiedun, ja selvästi parempana nippuna heitä on syytä pitää vahvana voittajaehdokkaana.

St. Truiden – Genk

Jalkapallon Belgian Jupiler liigassa toisensa kohtaavat St. Truiden ja Genk. Isännät ovat olleet pitkään heikohkossa pelivireessä, sillä alla on viisi edellistä kilpailullista ottelua ilman voittoja. Hyökkäyspelaaminen tuotti ennen vuodenvaihdetta vaikeuksia, sillä mainituissa taistoissa maalinteossa ei onnistuttu kertaakaan yhtä kertaa enempää. Vierasjoukkue löytyy edelleen sarjataulukon kärkipaikalta ja pelivire on ollut totutun vahva. Voittoja on tullut aika lailla voittojen perään. Kotijoukkue pelasi äskettäin muutaman harjoitusottelun pyrkien parantamaan itseluottamustaan, mutta heille tehtiin kahteen taistoon seitsemän maalia. Sarjassa viimeisin peli päättyi vähämaaliseen tasapeliin, mutta vastustajalla olisi ollut hyvä mahdollisuus napata täysi pistepotti. Kotona sarjassa on voittoon pystytty viimeksi marraskuussa. Blauw-Wit on ollut monella osa-alueella sarjan paras miehistö, sillä isoimman pistesaaliin ohella niin puolustuspelaaminen kuin maalinteko ovat olleet sarjan parhaimmistoa. Materiaalista saadaan irti tehoja kiitettävästi ja pelaajiston itseluottamus on korkealla. Heitä on erittäin vaikeaa kaataa. Toki viimeisimmästä kilpailullisesta kamppailusta on muutamia viikkoja aikaa, joten pelituntuma ei ole parhaimmillaan. Toisaalta tasoero ja monet muutkin tekijät nostavat heidät selväksi ennakkosuosikiksi. Toisenlainen lopputulos kuin vierasvoitto olisi siis yllätys.

Chaves – FC Porto

Jalkapallon Portugalin Primeira liigan ottelussa yhteen iskevät Chaves ja FC Porto. Kotijoukkue nappasi viimeksi täyden pistepotin Tondelasta, kun taas vierasjoukkueella on alla sarjasta maaliton tasapeli Sportingin kanssa ja Portugalin liigacupissa tullut jatkopaikka Leixoesista. Sinivalkoiset ovat olleet monella osa-alueella sarjan paras nippu, sillä heillä on suurimman pistesaaliin ohella myös puolustuspelaaminen ollut timanttista. Omiin on mennyt vain kymmenen maalia. Hyökkäyspelaaminenkin on ollut sarjan parhaimmistoa. Rasitusta on kuitenkin siis viikon pelistä. Isännät ovat olleet hyökkäyspelaamisensa kanssa monta pykälää heikompia, sillä ryhmä on onnistunut maalinteossa keskimäärin alle kerran ottelua kohden. Heidän kotietunsakaan ei ole ollut merkittävä. Flaviensesin alakerta on ollut edellisten viikkojen aikana hyvässä kunnossa, sillä neljään viimeiseen kilpailulliseen otteluun omiin on mennyt yhteensä vain kaksi maalia. Nyt vieraaksi saapuva sarjakärki on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin edellisten viikkojen vastustajat. Lisäksi viimeksi Tondelaa vastaan voitotta jääminen ei olisi ollut vääryys. Molemmat miehistöt omaavat edelleen huolia terveystilanteen suhteen, sillä varsinkin Dragõesilla lienee useampia poissaoloja. Tasoero heille on kuitenkin niin suuri, että vieraissakin kyseessä on iso ennakkosuosikki. Isännille tiedossa on yksi kauden sytyttävimmistä illoista, mutta realistisesti juuri mitkään tekijät eivät puolla heidän yllätystään.

Nacional – Braga

Jalkapallon Portugalin Primeira liigaa, yhteen iskevät Nacional ja Braga. Kotijoukkue hävisi edellisessä ottelussaan hieman pelitilanteiden vastaisesti Belenensesille, kun taas vierasjoukkueella on alla vähämaalinen tasapeli Portimonensen kanssa. Pelitilanteiden valossa täysi pistepotti olisi ollut otettavissa. Suuressa kuvassa punavalkoiset ovat omanneet selvästi enemmän maalintekovoimaa ja laadukkaamman puolustuspelaamisen. Materiaaliltaan miehistö on myös tasokkaampi ja kerännyt vieraissa pisteitä viidenneksi parhaiten. Madeiralaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä kotiottelustaan kolme ja jättäen vastustajansa neljästi nollille, mutta useampi edellisten kierrosten vastustaja on ollut häntäpäästä. Mustavalkoiset kärsivät edelleen loukkaantumisista, mutta vierailijatkaan eivät ole liikenteessä poissaoloitta. Miehistöt ovat kohdanneet edelliseen puoleen vuoteen kahdesti siten, että kummallakin kerralla sarjakolmonen onnistui maalinteossa vähintään neljästi. Nippu on hävinnyt kaikki kilpailut mukaan lukien marraskuun 10. päivän jälkeen vain Benficalle, ja myös tällä kerralla kyseessä on ansaittu voittajaehdokas.

Guimaraes – Benfica

Jalkapallon Portugalin Primeira liigassa Benfica matkustaa Guimaraesin vieraaksi. Miehistöt pelasivat vastakkain äskettäin Portugalin liigacupin puolella, jolloin vierasjoukkue nappasi odotetun voiton. Pelitilanteiden valossa lissabonilaisten peliesitys oli kuitenkin kaukana hohdokkaasta. Isännät ovat Eurooppa-liigaan oikeuttavista sijoituksista vain muutaman voiton päässä, kun taas vierailijoilla ainoana tavoitteena on saavuttaa kärjessä oleva isoin kilpakumppani FC Porto. Suuressa kuvassa nippujen puolustuspelaaminen on ollut samanlaisella tasolla, mutta hyökkäyspelaamisensa suhteen valkomustat ovat olleet selvästi Kotkia jäljessä. The Conquerorsin kotietu on ollut kuitenkin merkittävä. Heille on tehty kotona vain viisi maalia. Maalinteko on kuitenkin sen verran tökkivää, että uutta ratkaisuvoimaa kaivataan. Enemmän kuin maalin tekeminen on onnistunut viimeksi yli kuukausi sitten. Lisäksi nyt vastaan asettuu kuitenkin poikkeuksellisen tulivoimainen ryhmä, joka on kerännyt tien päällä pisteitä parhaalla tahdilla yhdessä FC Porton kanssa. Pelaajiston itseluottamus on muutenkin kunnossa. Molemmilla nipuilla lienee pari poissaoloa. Materiaaliltaan punapaidat ovat tasokkaampi nippu ja vieraissakin lähellä menestymistä.

Palermo – Salernitana

Sarjataulukon kärjessä oleva Palermo isännöi Salernitanaa, kun pelit jatkuvat jalkapallon Italian Serie B:ssä. Kotijoukkue nappasi edellisellä kierroksella täyden pistepotin Cittadellasta, kun taas vierasjoukkueella alla on runsasmaalinen tappio Brescialle. Rosanero on ollut monella osa-alueella sarjan paras porukka, sillä suurimman pistesaaliin ohella varsinkin puolustuspelaaminen on ollut erinomaisella tasolla. Heitä vastaan maalinteossa on onnistuttu vain 13 kertaa. Heillä selvää ykköshyökkääjää ei ole vielä löytynyt, mutta ratkaisuvoimaakin on löytynyt toiseksi parhaiten heti Brescian jälkeen. The Garnets on voittanut marraskuun puolen välin jälkeen vain kertaalleen, ja monesti puolustuspelaamisen kanssa on alkanut olemaan merkittäviä vaikeuksia. Esimerkiksi joulukuun kolmeen ensimmäiseen otteluun omiin meni jokaisella kerralla kolme osumaaa. Lisäksi vieraissa pelaaminen tuottaa hankaluuksia, sillä edelleen ensimmäinen voitto odotuttaa itseään. Materiaaliltaan isännät ovat kaksikosta parempi osapuoli ja kotonaan vahvoilla.

Lorient – GFC Ajaccio

Jalkapallon Ranskan Ligue 2:sessa vastakkain asettuvat Lorient ja GFC Ajaccio. Isännät pääsivät viimeksi takaisin voittojen pariin kaatamalla kotonaan Chateaurouxin. Tuolloin maalinteossa onnistuttiin pitkästä aikaa vähintään kahdesti. Puolustuspelaaminen on toiminut edelleen vahvasti, mutta maalinteon kanssa on ollut hankaluuksia. Kyseessä on vahva ehdokas pelaamaan ensi kaudella maan pääsarjassa, joten paluu voittojen pariin ei tullut yllätyksenä. Vierasjoukkueen asetelmat ovat selvästi heikommat, sillä sijoitus on edelleen alemmassa keskikastissa, hyökkäyspelaaminen on tökkinyt oikeastaan läpi kauden, eikä sarjassa ole vierasvoittoihin pystytty marraskuun alun jälkeen. Viimeksi koettiin ruma neljän maalin tappio Auxerrea vastaan. Miehistö on tehnyt keskimäärin alle maalin ottelua kohden. Oranssimustat ovat nauttineet melko odotetusti hyvästä kotiedusta, sillä nippu ei ole hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan. Varsinkin puolustuspelaamisensa suhteen sarjanelonen on ollut selvästi vierailijoita edellä. Heillä on kokoonpanossaan myös kaksi vähintään seitsemän maalin pelaajaa, kun taas Le Bistrotilla paras maalintekijä on tehnyt vain neljä osumaa. Materiaaliltaan laadukkaampi kotijoukkue lähtee taistoon ehdottomana ennakkosuosikkina.

Metz – Clermont

Jalkapallon Ranskan Ligue 2:sessa toisensa kohtaavat Metz ja Clermont. Kotijoukkue on ollut jälleen mainiossa pelivireessä, sillä alla on kaikki kilpailut mukaan lukien viisi voittoa putkeen. Sarjassa miehistö voitti viimeksi Orleansin. Isäntien vahvuutena on ollut edelleen erinomainen puolustuspelaaminen, sillä heille ei ole tehty vasta kuin 12 maalia. Peliesitykset ovat muutenkin tasapainoisia. Vierasjoukkue on ollut myös viimeisten viikkojen aikana hyvässä pelivireessä, ja edellisessä kamppailussaan miehistö teki kolme maalia voittoisassa illassa Niortista. Vieraissa menestyminen ei ole ollut kuitenkaan samalla tasolla suhteessa kotiotteluihin, ja materiaaliltaan nippu ei ole aivan Les Grenatsin tasoinen. Hyökkäyspelaamisensa suhteen sarjakutosella on ollut myös vähemmän maalintekovoimaa. Viininpunapaidoille on tehty kotona vain kerran enemmän kuin maali, ja kun pelaajiston itseluottamus on kunnossa, kyse on ansaitusta ennakkosuosikista.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu