kasinosankarit

Kohteita 32860

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vetovihjeet ja otteluennakot jalkapalloon 18.7.

Torstaina jalkapalloa pelataan muun muassa miesten Ykkösessä ja Eurooppa-liigan karsinnoissa. Tässä ovat vakiovihjeet torstaille, ja nämä vihjeet vakio 6:seen saa käyttää vapaasti.

TPV – FF Jaro

Jalkapallon miesten Ykkösessä TPV pelaa FF Jaroa vastaan. Kotijoukkue on pelannut kahdella edellisellä kierroksella pistejaon merkeissä AC Oulun kanssa ja tappiollisesti EIFiä vastaan. Vierasjoukkueella on alla voittoisa koitos KTP:tä vastaan ja pettymys viimeksi FC Hakaa vastaan. Isännillä puolustuspelaamisen kanssa on ollut isoja haasteita, sillä kolmeen viimeiseen kamppailuun omissa verkot ovat soineet 10 kertaa. Kotonakin omiin meni viimeksi neljä maalia. Vaikka vastassa on ollut laadukkaita nippuja, alakertaa olisi pakko saada paremmaksi, jotta sarjapaikan säilytys voisi olla realistinen tavoite. Lisäksi maalinteossa on onnistuttu keskimäärin alle kerran peliä kohden. Pietarsaarelaiset ovat tulivoimainen ja perustasoltaan muutaman pykälän tamperelaisia edellä oleva nippu. Vierailijat ovat tehneet viiteen edelliseen kierrokseen neljästi vähintään kolme osumaa. Viimeksi koitos FC Hakaa vastaan ratkesi vasta lopussa. Kakkoseen päädytään noin 50 prosentilla. Kannatus on mennyt hieman yli, mutta poimitaan kakkonen piikiksi saakka.

AC Oulu – MuSa

Jalkapallon miesten Ykkösessä yhteen iskevät AC Oulu ja MuSa. Isäntien vaikeudet jatkuivat edellisellä kierroksella TPS:ää vastaan. Miehistö on perustasoltaan yksi sarjan parhaista nipuista, mutta menestyminen on jäänyt kauttaaltaan vaatimattomaksi. Oululaiset ovat pelanneet edellisellä kymmenellä kierroksella kerran voitollisesti. Lähiaikoina on ehditty muun muassa jäädä turhaan tasapeliin TPV:n kanssa ja olla vielä kotona ilman yhtään voittoa. Kotona on pelattu seitsemän kertaa ja saatu niistä viisi tasapeliä. Vierasjoukkue teki viimeksi voittoisalla kierroksella neljä maalia MYPA:n verkkoon. Sitä edelsi ruma tappio FC Hakalle. Salama on ollut yksi kauden parhaista onnistujista. Viihdyttävillä porilaisilla on ollut enemmän ratkaisuvoimaa, mutta myös heikompaa puolustuspelaamista. Tosin lähiaikoina laivastonsinisilläkin alakerta on ollut epävarma. Ykkönen tulee 60 pinnalla, mutta kannatusta on rastittu noin 67 prosenttia. Oulussa on ollut sen verran vaikeuksien kierrettä, että tehdään rohkea ohitus. Kotijoukkue on ärsytetty ja näyttöhaluinen, mutta paineita on varmasti normaalia enemmän ja vastassa on aidosti hyvinkin yllätysvalmis ja pelaava porukka.

FC Inter – Bröndby

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa toisensa kohtaavat FC Inter ja Bröndby. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen päättyi tanskalaisten voittoon 4-1 lukemin, joten turkulaisten mahdollisuudet tavoitella jatkopaikkaa eivät ole täysin olemattomat, mutta aika lailla ihmettä kaivataan. Sinimustien peliesitys sisälsi Tanskassa aidosti paljon hyviä juttuja, mutta varsinkin muutama nukahdus maksoi kovan hinnan. Isäntien tilanne on se, että maaleja on haettava myös riskillä. Ensimmäiselle jaksolle yksi osuma on aivan minimi. Todellista uskoa on vielä olemassa. Yksi nopea maali tekisi enemmän kuin hyvää. Vierailijat voittivat äskettäin Tanskan Superliigan ensimmäisellä kierroksella heikon Silkeborgin maalein 3-0. Tuolloin kohtaaminen ratkesi hyvissä ajoin. Kööpenhaminalaiset ovat tälläkin kaudella yksi oman sarjansa mestariehdokkaista. Keltasiniset voivat lähteä toiseen kohtaamiseen hyvällä mielellä, mutta toisaalta kilpailullisia otteluita on ehditty pelata vähän. Kakkonen toteutuu noin 56 pinnalla. Lähdetään liikkeelle kuitenkin ykköskakkosen yhdistelmällä. Ykkönen otetaan siksi, että sille on tullut vain 14 prosentin kannatus.

RoPS – Aberdeen

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa vastakkain pelaavat RoPS ja Aberdeen. Nippujen ensimmäinen kohtaaminen päättyi skotlantilaisten voittoon maalein 2-1. Rovaniemeläiset onnistuivat tekemään lopussa yhden osuman. Sen myötä kaikki on toisessa koitoksessa hyvinkin avoinna. Vierasjoukkueella olisi ollut viimeksi mahdollisuus laittaa suomalaiset lähes toivottomaan tilanteeseen, mutta erityisesti mainio maalivahtipelaaminen esti suuret numerot. Isännät ovat tehneet Veikkausliigassa kolmella edellisellä kierroksella vain maalin, mutta kotona omiinkin on mennyt avauskierroksen jälkeen lähes joka kerralla enintään osuma. The Donsilla kausi Skotlannin pääsarjassa ei ole vielä alkanut, joten kilpailullisista otteluista pelituntuma ei ole parhaasta päästä. Tasoero punapaidoille on kuitenkin merkittävä. Viimeksi Skotlannissa ottelu oli jopa dominointia. Siihen nähden oli yllättävän hyvä peliesitys, kun otetaan huomioon heikompi pelituntuma. Heillä tällaisiin koitoksiin on erilaiset valmiudet ja taitotaso on sen verran edellä, että kakkoseen päädytään noin 58 prosentilla. Kannatus on jäänyt pieneksi, joten otetaan kakkonen tolpaksi asti.

FK Vitebsk – KuPS

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsintoja, KuPS matkustaa FK Vitebskin vieraaksi. Kuopiolaisilla on mainio tilaisuus edetä seuraavalle kierrokselle, sillä miehistöjen avauspeli päättyi heille maalein 2-0. Molemmat maalit nähtiin tunnin kohdalla alkaneessa vartin jaksossa. Voitto oli melko ansaittu. Kukkojengin kausi myös Veikkausliigassa on sujunut vahvasti, sillä siellä ollaan kärkikahinoissa. Veikkausliigassa napattiin viimeksi täysi pistepotti FC Honkaa vastaan. Sitä edelsi vähämaalinen tasapeli HJK:n kanssa. Isännät ovat Valko-Venäjän pääsarjassa 14 kierroksen jälkeen sijalla 10. Valkovenäläiset pelasivat siellä viimeksi niukasti tappiollisesti Brestiä vastaan. Sitä edelsi kolmen maalin tappio BATE Borisoville. Sinipaidat ovat pelanneet kolme edellistä kilpailullista otteluaan osumitta, mutta nyt aloitetta on otettava ja esiinnyttävä aktiivisesti. Heillä jatkopaikka on yhä täysin mahdollinen. Haaste on suomalaisittain varmasti ensimmäistä iltaa isompi. Varsinaista tasoeroa on vaikea nähdä. Kotijoukkue lähtee iltaan noin 43 prosentin ennakkosuosikkina, mutta kannatus on 10 pinnaa liian pieni. Keltamustat olivat viimeksi sen verran hyviä, että poimitaan risti kaveriksi.

FC Vaduz – Breidablik

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa FC Vaduz pyrkii voittamaan Breidablikin. Miehistöt kohtasivat toisensa viikko sitten, jolloin taisto päättyi maalittomaan tasapeliin. Numerot eivät olleet varsinaisesti vääryys, mutta myös muutama maali olisi voinut hyvin tulla. Toisaalta monet parhaat maalipaikat viimeisteltiin heikosti. Liechtenstenilaiset ovat pelanneet Challenge Leaguessa edellisen kerran toukokuussa, joten pelituntuma kovista otteluista ei ole erikoinen. Toukokuun jälkeen pelituntumaa on pidetty kuitenkin yllä useiden harjoituspelien avulla. Vierasjoukkue on pelannut Islannin pääsarjassa hyvää kautta ja siellä sijoitus on toisena. Toisaalta alla on muutamia heikompia koitoksia. Viimeksi tuli yllättävä tappio paikallisvastustajalle. Ennakkoon sai ajatella, että tässä puhutaan yhdestä karsintojen tasaisimmasta kaksikosta. Avausosan jälkeen sille saatiin entistä enemmän tukea. Punapaidat saavat olla kuitenkin kotonaan vähän alle 50 prosentin ennakkosuosikkeja. Kannatus on jäänyt noin 15 pinnaa liian pieneksi. Vähän parempi nippu otetaan alipelattuna mukaan, mutta karvan vajaaksi merkattu risti on sopiva kaveri.

Shamrock – Brann

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsintoja, toisensa kohtaavat Shamrock ja Brann. Miehistöjen ensimmäinen koitos päättyi viihdyttävästi tulleeseen tasapeliin, jossa kumpikin nippu onnistui maalinteossa kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen oli norjalaisille pettymys, sillä ryhmä lähti iltaan jopa merkittävänä ennakkosuosikkina. Ensimmäisellä jaksolla ehdittiin nähdä sekä oma maali että rangaistuspotku. Rovers tuli tasoihin aivan viimeisten hetkien aikana. Molempien nippujen omat pääsarjat ovat olleet kesän mittaan käynnissä, joten sekä Irlannissa että Norjassa pelituntuma kilpailullisista otteluista on kunnossa. Punapaidat jäivät viimeksi Norjassa maalittomaan Mjondalenin kanssa, mutta täysi pistepotti olisi ollut hyvinkin saatavilla. Vihreävalkoiset pelasivat viimeksi Irlannin pääsarjassa maalittoman Sligon kanssa, mutta siinäkin voittoon oli hyvä tilaisuus. Kotona on jääty kahdella edellisellä kerralla ilman osumia. Bergeniläiset ovat kokonaisuutena parempi ryhmä ja ansaitsevat olla myös tien päällä minimaalisia ennakkosuosikkeja. Kakkoselle on tullut vain 20 prosentin kannatus, joten kyseessä on yksi kierroksen parhaista peli-ideoista.

FCI Levadia – Stjarnan

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa yhteen iskevät FCI Levadia ja Stjarnan. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen päättyi islantilaisten voittoon maalein 2-1, joten jälkimmäiselle koitokselle jäi vielä paljon pelaamatta. Ensimmäisessä ottelussa voitto meni oikealle nipulle, mutta ei ollut vääryys, että virolaiset pitivät asetelmat vain maalin erona. Numerot olisivat tosin voineet olla isommat, mutta Hilmar Halldorsson epäonnistui tunnin jälkeen tulleessa rankkarissa. Tallinnalaiset ovat olleet Viron pääsarjassa odotetusti mainiossa pelivireessä. Siellä menestystä on tullut vahvalla tavalla. Toki siellä moni vastustaja on vähän köykäistä laatua. Vierasjoukkue löytyy Islannin pääsarjan neljänneltä sijalta, mutta toinen sija on kolmen pisteen päässä. Viimeksi kotona jäätiin odottamattomaan tasapeliin Grindavikin kanssa. Sitä edelsi kaksi voittoa ja seitsemän tehtyä osumaa. Perustasoltaan ryhmät ovat lähellä toisiaan. Varsinkaan isompaa tasoeroa on vaikea nähdä. Vihreäpaidat lähtevät iltaan noin 40 prosentin ennakkosuosikkeina. Kannatus on karannut kuitenkin jopa 70 prosenttiin. Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin tehdä ohitus, sillä pinnat ovat pielessä.

Haugesund – Cliftonville

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa Haugesund kohtaa Cliftonvillen. Norjalaiset nappasivat viikko sitten voiton maalein 0-1, mutta koitos oli yllättävän tukkoista tekemistä. Toisaalta osa jälkimmäisestä jaksosta oltiin miehen vajaalla. Ainokainen syntyi hetkeä ennen puoliaikaa. Kotijoukkue teki viimeksi Norjan pääsarjassa viisi maalia Tromsön verkkoon. Peliesitys oli muutenkin vahvaa suorittamista, joten pelaajiston itseluottamus ennen toista kohtaamista on kunnossa. Norjan pääsarjassa sijoitus on kahdeksantena. Belfastilaisille hyökkäyspelaaminen varsinkin vieraissa on monesti vaikeaa. Miehistö on ehtinyt pelata jo ennen tätä yhden kierroksen Eurooppa-liigan karsinnoissa, kun “alustavissa” karsinnoissa jatkopaikka napattiin Barrya vastaan. Vierasjoukkue on jopa selvästi heikompi nippu ja heidän voitolleen on vaikea antaa juuri 10 prosenttia parempi mahdollisuus. Vuonomaan ylpeys on kokonaisuutena taitavampi, pallovarmempi ja kyvykkäämpi pelaamaan tällaisia otteluita. Araberne lähtee iltaan vajaan 75 prosentin ennakkosuosikkina, joten kannatus on karvan yli. Tasoeroa on sen verran paljon, että otetaan ykkönen ilman ristin yhdistelmää.

IFK Norrköping – St. Patricks

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa IFK Norrköping pelaa St. Patricksia vastaan. Ruotsalaiset voittivat miehistöjen ensimmäisen kohtaamisen maalein 2-0. Tuolloin pelitilanteiden valossa paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, mutta irlantilaisilla on edelleen realistinen mahdollisuus tavoitella jatkopaikkaa. Ensimmäisellä kerralla lopussa tullut oma maali oli kuitenkin henkisesti kova kolaus. Ensimmäinen maali oli tullut vajaan tunnin kohdalla. Kotijoukkue pelasi viimeksi Ruotsin pääsarjassa niukasti tappiollisesti Östersundsia vastaan. Kaveri teki toisen maalinsa viimeisten hetkien aikana. Sitä edelsi täysi pistepotti BK Häckeniä vastaan. Sarjataulukossa kolmanteen sijaan on matkaa viisi pistettä. Vierasjoukkue on ehtinyt pelata lähiaikoina tappiollisesti Shamrockia vastaan ja voitollisesti Waterfordia vastaan. Irlannin pääsarjassa sijoitus on viidentenä. Joitakin päiviä sitten käytiin maalein 0-4 päättynyt tappiollinen ystävyyspeli Chelsean kanssa. Perustasoltaan selvästi edellä oleva Peking ansaitsee noin 75 pinnan voittajasuosikin aseman. Kannatus on mennyt noin viisi prosenttia yli, mutta mennään kuitenkin sillä. Tasoero on kyllä merkittävä.

B36 – Crusaders

B36 ja Crusaders pelaavat vastakkain, kun koitokset jatkuvat jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa. Pohjois-Irlannin nippu voitti miehistöjen ensimmäisen kohtaamisen maalein 2-0. Pelitilanteiden valossa voitto oli melko ansaittu, ja färsaarelaiset eivät saaneet juurikaan laukauksia maalia kohti. Numerot olisivat voineet olla isommatkin, sillä ottelun alussa epäonnistuttiin rangaistuspotkussa. Torshavnilaiset pelaavat kotonaan varmasti rohkeammin ja aktiivisemmin, eikä toisaalta ensimmäisen koitoksen jälkeen muuta vaihtoehtoa olisikaan. Mahdollisuudet jatkopaikan suhteen ovat realistiset, mutta ohjat on otettava omiin käsiin. Perustasoltaan vierasjoukkue on toki edellä, mutta tasoero miehistöjen välillä ei ole mikään suuri. Färsaarten pääsarja on ollut kesän mittaan käynnissä, mutta Pohjois-Irlannissa uutta kautta ei ole ehditty aloittaa. White Tigers on hävinnyt kotonaan viime heinäkuun jälkeen kahdesti, kerran cupissa ja kerran omassa sarjassa. Belfastilaiset kellotetaan vieraissa karvan yli 40 pinnan ennakkosuosikin asemaan. Kannatus on mennyt noin 10 pinnaa yli. Varsinkin ykköstä on pelattu vähän, joten ohitetaan kakkonen.

Hibernians – Shahter

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa toisensa kohtaavat Hibernians ja Shahter. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen päättyi valkovenäläisten voittoon maalein 1-0. Tuolloin pelitilanteiden valossa paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, mutta koitoksessa nähtiin lopulta vain yksi osuma. Se tuli 69. minuutilla. Soligorsk onnistui luomaan lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistelyn kanssa oli selvästi parannettavaa. Maltalaisilla oli kuitenkin myös onnea, sillä jälkimmäiseen otteluun asetelmat voisivat olla selvästi heikommat. Hibs sijoittui viime kaudella Maltan liigan toiseksi, ja toukokuun 8. päivän jälkeen kilpailullisia otteluita on pelattu vain viime torstaina. Vierasjoukkueen kausi Valko-Venäjän pääsarjassa on ehtinyt olla käynnissä hyvän aikaa, sillä siellä on pelattu selvästi päälle 10 kierrosta. Sarjataulukossa ollaan kolmantena. Pelituntuma kovista otteluista on parempi. Perustasoltaan The Miners on luonnollisesti edellä. Kääpiövaltion nippu omaa kotonaan selvästi realistisemmat mahdollisuudet menestyä, mutta kakkonen toteutuu silti noin 55 pinnalla. Tasoeroa löytyy sen verran, että oikein rastitettu kakkonen on kelpo valinta.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu