kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vetovihjeet ja otteluennakot jalkapalloon 26.3.

Tiistaina jalkapalloa pelataan EM-karsinnoissa ja kansainvälisissä ystävyysotteluissa. Tässä ovat vakiovihjeet tiistaille, ja nämä vihjeet vakio 5:seen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Norja – Ruotsi

Jalkapallon EM-karsinnoissa toisensa kohtaavat Norja ja Ruotsi. Kotijoukkue hävisi EM-karsintojen avausottelunsa Espanjalle, mutta pisteeseen venymisestä taisteltiin loppuun saakka. Viimeksi noin tunnin kohdalla päästiin rangaistuspotkulla tasoihin, mutta hetkeä myöhemmin suursuosikki meni takaisin edelle. Isännät ovat olleet jo pitkään hyvässä pelivireessä, sillä Kansojen Liigassa voitettiin kuuteen kamppailuun neljästi. Päätöspelissä kaadettiin Kypros. Vuonomaan puolustuspelaaminen on toiminut laadukkaasti, mutta maalinteko on usein kapealla pohjalla. Kansojen Liigassa neljästi jäätiin korkeintaan maaliin. Kotona on hävitty viimeksi syyskuussa vuonna 2016 Saksalle. Vierasjoukkue voitti EM-karsintojen avauksessaan Romanian, vaikka liikenteessä oltiin varsinkin alakerran osalta terveyshuolien kanssa. Romaniaa vastaan molemmat maalit syntyivät avausjakson viimeisellä vartilla. Tasapeli ei olisi ollut suuri vääryys. Pelissä tuli lisää terveyshuolia. Kansojen Liigassa voitettiin oma lohko ennen tasapisteisiin tullutta Venäjää. Avauspelin sekoilu Turkkia vastaan ei jäänyt häiritsemään. Alakerta on normaalisti vahvuus. Materiaaliltaan miehistöt ovat melko lähellä toisiaan. Tiedossa on tiukka koitos. Iltaan on vaikeaa saada pientäkään ennakkosuosikkia.

Sveitsi – Tanska

Sveitsi saa vieraakseen Tanskan, kun ottelut jatkuvat jalkapallon EM-karsinnoissa. Kotijoukkue nappasi EM-karsintojen alkajaisiksi voiton Georgiasta, kun taas vierasjoukkue ei ole vielä käynnistänyt omaa urakkaansa. Miehistö pelasi äskettäin vauhdikkaan tasapelin ystävyyspelissä Kosovon kanssa. Isäntien peliesitys Georgia-ottelussa oli pääasiassa laadukas. Kansojen Liigassa alppimaa menestyi hienosti, sillä nippu venyi oman lohkonsa voittoon. Viimeisellä kierroksella mätettiin jopa viisi maalia Belgialle. Se teki itseluottamukselle varmasti hyvää. Rossocrociati on hävinnyt kotonaan vuoden 2016 jälkeen vain kerran. Muutama merkittävä loukkaantuminen on rasitteena. Juutit ovat pelanneet kaikkiaan kuusi edellistä otteluaan ilman tappioita, mutta esimerkiksi Kansojen Liigan päätöspeli Irlantia vastaan oli pettymys. Lohkossaan miehistö venyi kyllä kärkisijalle ja antaen vastustajilleen yhden osuman. Danish Dynamitesilla on myös hieman terveyshuolia. Lisäksi Yussuf Poulsenin pelaaminen on epävarmaa. Materiaaliltaan miehistöt ovat melko lähellä toisiaan, joskin Nati on pikkuisen kyllä edellä. Vierailijoille Kosovo-peli toi alakerran osalta hieman kysymysmerkkejä, mutta muuten se on siis toiminut hyvin. Tiedossa on tiukka, tasainen ja todennäköisesti vähämaalinen ottelu.

Italia – Liechtenstein

Jalkapallon EM-karsinnoissa Liechtenstein matkustaa Italian vieraaksi. Saapasmaa voitti EM-karsinnoissa Suomen, kun taas vierasjoukkueen ensimmäinen kamppailu päättyi kahden maalin tappioon Kreikalle. Kotijoukkue on ollut peliesitystensä kanssa kriisissä, mutta pitkästä aikaa maalinteossa onnistuttiin kuitenkin vähintään kahdesti. Sinipaidoilla puolustuspelaaminen toimii hyvin, mutta maalinteko on turhan kapealla pohjalla. Ryhmää on viety aktiivisempaan suuntaan ja haettu myös nuorennusleikkausta. Suomea vastaan hyville maalintekopaikoille pääseminen oli taas usein vaikeaa. Kansojen Liigassa jäätiin yhteen voittoon, mutta esimerkiksi Portugali jätettiin kahdessa pelissä yhteen osumaan. Nyt vastustajaksi saapuva kääpiövaltio on voittanut vuoden 2017 jälkeen kerran ja silloinkin Gibraltarin. Miehistö pelasi Kansojen Liigassa pistejaon Armenian kanssa, mutta materiaali ja yksilötaito ovat vaatimattomia. Lisäksi varsinkin vieraissa hyökkäysuhka on kovin olematonta. Esimerkiksi Armenialle hävittiin vieraissa maalilla, mutta loppulukemat olisivat voineet olla paljon suuremmat. Jättisuosikki voi hyvin takoa taululle rumat lukemat.

Malta – Espanja

Jalkapallon EM-karsinnoissa yhteen iskevät Malta ja Espanja. Kotijoukkue voitti EM-karsintojen avauspelissään Färsaaret ja se oli ensimmäinen voitto sitten toissa vuoden kesäkuun. Isäntien voittomaali syntyi noin vartti ennen loppua. Pelitilanteiden valossa vastustajalla olisi ollut hyvä mahdollisuus tasapeliin. Voitto oli jopa melko onnekas. Ennen edellistä kamppailua kotona oltiin voitettu viimeksi vuonna 2015. Kansojen Liigassa kuusi ottelua tuotti kolme tasapeliä, mutta voittoon ei venytty kertaakaan. Varsinkin hyökkäyspelaaminen oli taas erittäin vaikeaa. Muutama merkittävä poissaolo on taustalla. Vierasjoukkue voitti viimeksi EM-karsinnoissa Norjan, mutta täyttä pistepottia saatiin jännittää ihan loppuhetkille saakka. Miehistöllä on paljon näytettävää ja todistettavaa, sillä varsinkin MM-kisojen jälkeen muutoksia tarvitaan. Kansojen Liigassa lohkon kärkipaikka meni Englannille, eikä varsinkaan kahdessa viimeiseksi jääneessä pelissä alakerta toiminut vahvasti. Muutamia tärkeitä pelaajia jäi nyt kotiin. Kyseessä on kuitenkin täysin toisen tason nippu kuin kääpiövaltio, jonka ohuet mahdollisuudet ovat olemattomat. Yhtä maalia on edessä.

Bosnia-Hertsegovina – Kreikka

Jalkapallon EM-karsinnoissa vastakkain asettuvat Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka. Isäntien urakka käynnistyi EM-karsinnoissa voitolla Armeniasta, kun taas vierasjoukkueella on alla täysi pistepotti onnettomasta Liechtensteinista. Kotijoukkue voitti Kansojen Liigassa oman lohkonsa ja on muutenkin hyvässä pelivireessä. Miehistön puolustuspelaaminen on erinomaista, mutta yhtä lailla maalintekoon löytyy erittäin tasokkaita pelaajia. Edin Dzekon ja Miralem Pjanicin kaltaiset pelaajat mahtuisivat moneen muuhunkin kokoonpanoon. Vaikka Armenia kaatui vain maalilla, loppulukemat olisivat voineet olla isommatkin. Kamppailu oli vahvasti Dragonsin hallinnassa. Ethniki omaa myös laadukkaan puolustuspelaamisen, mutta maalinteko on ollut pitkään kapealla pohjalla. Liechtenstein-ottelua lukuun ottamatta maalinteossa on onnistuttu edellisen kerran vähintään kahdesti loppuvuodesta 2017. Liechtenstein kaatui jo ihan rutiinilla ja paremmalla pelivalmiudella, mutta siinäkin lopullinen ratkaisu tuli vasta 80 minuutilla. Kotona alla on hyvin yllättävä tappio Virolle. Terveystilanne ei ole myöskään ihanteellinen, sillä muutamia merkittäviä loukkaantumisia on rasitteena. Zmajevilla merkittävin poissaolija on Asmir Begovic. Materiaaliltaan tummapaidat ovat tasokkaampia ja hyvän kotiedun omaavana nippuna ansaitusti vahvoilla.

Irlanti – Georgia

Jalkapallon EM-karsinnoissa Irlanti isännöi Georgiaa. Kotijoukkue voitti EM-karsintojen ensimmäisellä kierroksella heikon Gibraltarin, mutta sitä edelsi kaikkiaan kuusi kamppailua voitoitta. Gibraltarin illassa jouduttiin jännittämään voittoa loppuun saakka. Se oli ensimmäinen taisto uudella päävalmentajalla. Isäntien puolustuspelaaminen on toiminut laadukkaasti, mutta maalinteon kanssa on vaikeaa. Hyökkäyspelaamiseen olisi löydyttävä lisää ratkaisuvoimaa. Enemmän kuin yksi maali on tehty viimeksi vajaa vuosi sitten Yhdysvaltoja vastaan. Kotona kolmeen edelliseen taistoon on jääty itse nollille. Kansojen Liigassa jäätiin ilman voittoja, mutta esimerkiksi Tanskan pitäminen vieraissa nollilla oli hyvä juttu. Kamppailu oli kuitenkin monella tavalla vaikea. Vierasjoukkue hävisi EM-karsintojen avauksessaan parilla maalilla Sveitsille. Kansojen Liigassa nippu nappasi oman lohkonsa ykköspaikan. Siellä ainoa pistemenetys tuli Andorrassa. Kuuteen otteluun viisi voittoa teki itseluottamukselle hyvää. Alakerta toimi odotetusti heikossa lohkossa hyvin, mutta se oli myös vastustajien huonoutta. Materiaaliltaan Crusaders on selvästi jäljessä ja isossa kuvassa heitä ei tunneta hyvänä vierailijana. Vähämaalinen ja tiukka koitos on edessä. Vihreäpaidat ovat ansaitusti ennakkosuosikin roolissa, mutta kyllä niukassakin kotivoitossa on tekemistä.

Romania – Färsaaret

Jalkapallon EM-karsinnoissa Romania saa vastaansa Färsaaret. Kotijoukkue saalisti Kansojen Liigan lohkossaan kuuteen kierrokseen pelkkiä voittoja ja tasapelejä. EM-karsinnat käynnistettiin niukalla tappiolla Ruotsille, mutta pelitilanteiden valossa tasapeli ei olisi ollut suuri vääryys. Isäntien puolustuspelaaminen toimii laadukkaasti, mutta Kansojen Liigassa saatiin myös hyökkäyspelaamisen osalta monessa ottelussa mukavasti onnistumisia. Esimerkiksi Serbian vieraana tehtiin kaksi osumaa. Viimeiseksi jääneessä kotipelissä voitettiin selvästi Liettua. Vierasjoukkue hävisi EM-karsintojen avauksessaan Maltalle ja se oli kaikkiaan kuudes voitoton peli putkeen. Viimeksi voittoon on venytty syyskuussa juuri Maltaa vastaan. Kansojen Liigassa kuuteen peliin voitettiin kerran, vaikka lohkon taso oli mitä oli. Ratkaisuvoimaa on niukasti. Landsliðiðn kokoonpano ei ole täysin onneton, mutta taitotaso ja pallollinen pelaaminen on heikkoa. Lisäksi tasoero Tricolorille on muutenkin selvä. Muutama loukkaantuminen on kuitenkin taustalla. Kyseessä on vahvan kotiedun omaava miehistö, sillä kotona on hävitty vuoden 2016 jälkeen kertaalleen.

Tshekki – Brasilia

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa vastakkain asettuvat Tshekki ja Brasilia. Isännät hävisivät EM-karsintojen avauskierroksella rumasti Englannille. Kamppailu ratkesi käytännössä jo ensimmäisen puoliajan lopussa tulleeseen toiseen osumaan. Kansojen Liigassa neljään otteluun saalistettiin kaksi voittoa, mutta varsinkin Puolassa voitotta jääminen ei olisi ollut väärin. Puolustuspelaaminen on toiminut aivan kelvollisesti lukuun ottamatta Englanti-ottelua, mutta maalintekovoima on kapealla pohjalla. Vierasjoukkue jäi äskettäin vähämaaliseen tasapeliin Panaman kanssa, vaikka ottelu oli pääasiassa yhteen maaliin pelaamista. Sinänsä panoksettomasta illasta huolimatta se oli ehdottomasti pettymys. Keltapaidat ovat perustasoltaan ja materiaaliltaan tietysti useita pykäliä edellä. Kilpailu pelipaikoista on myös erittäin kovaa. Alakerta toimii erinomaisesti, mutta myös hyökkäyspelaamiseen on laittaa muutamista loukkaantumisista huolimatta hurjasti maalintekovoimaa. Edelliseen seitsemään peliin omiin on mennyt yksi maali. Loppuvuonna jätettiin Argentiina ja Uruguay nollille. Näyttöhalut ovat jo MM-kisojen pettymyksenkin takia korkeat. Punaisilla on myös merkittäviä poissaoloja. Prahassakin vahvasta Seleçãon komennosta on kysymys.

Gibraltar – Viro

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa yhteen iskevät Gibraltar ja Viro. Kotijoukkue hävisi EM-karsinnoissa maalilla Irlannille, kun taas vierasjoukkueella ensimmäinen ottelu päättyi kahden maalin tappioon Pohjois-Irlannille. Isäntien Kansojen Liigan lohko sujui yllättävän hyvin, sillä kuuteen kamppailuun irtosi kaksi voittoa. Materiaaliltaan punapaidat ovat yksi Euroopan heikoimmista ryhmistä, mutta miehistö on venynyt edelliseen noin vuoteen kuitenkin kolmeen voittoon. Perustason heikkoudesta huolimatta pelaajat tuntevat hyvin toisensa. Toisaalta Kansojen Liigan kahdessa päätöspelissä omiin meni kymmenen osumaa. Muutama loukkaantuminen on taustalla. Vierasjoukkue saalisti Kansojen Liigan lohkossaan kuuteen kierrokseen yhden voiton, mutta mistään suuresta epäonnistumisesta ei ollut kokonaisuutena kysymys. Miehistö venyi voittoon Kreikasta ja tasapeliin Unkarin kanssa. Pohjois-Irlantia vastaan hyökkäyspelaaminen oli vaikeaa, mutta nyt luvassa on hyvin toisentyyppinen ottelu. Sinisärgidilla on myös muutamia tärkeitä poissaoloja, mutta materiaali, yksilötaito ja ylipäätänsä pallollinen osaaminen ovat selvästi edellä. Sinimustavalkoiset ovat kääpiövaltion yksittäisistä onnistumisista huolimatta vahvoilla.

Costa Rica – Jamaika

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa Costa Rica pelaa Jamaikaa vastaan. Kotijoukkue hävisi viimeksi yllättäen heikolle Guatemalalle, kun taas vierasjoukkueella on alla niin ikään tappion kokeminen El Salvadorille. Isännät ovat jääneet alkuvuoden kummassakin ottelussaan maaleitta, mutta Guatemalaa vastaan tasapeliin olisi ollut hyvä mahdollisuus. Loppuvuodesta tehtiin Chilelle ja Perulle kahteen peliin kuusi osumaa. Reggae Boyzin edellinen ottelu oli loppua kohden melko dramaattinen, sillä se sisälsi sekä punaisen kortin että oman maalin. Miehistö on pelannut neljä kierrosta Pohjois- ja Keski-Amerikan Nations Leaguessa, jossa kasassa on kolme voittoa. Vastustajat ovat olleet kuitenkin erittäin heikkoa tasoa. Hyökkäyspelaamiselle onnistumiset ovat tehneet hyvää, mutta nyt vastustajan taso on aivan toista luokkaa. Materiaaliltaan Los Ticos on ehdottomasti laadukkaampi ja nyt heillä on myös kotietu. Miehistö pelasi myös MM-kisoissa ja vaikka voitotta jäätiin, päätöspelissä saatiin tasapeli Sveitsistä. Kummallakin ryhmällä on muutamia merkittäviä poissaoloja. Punasinisille avautuu nyt hyvä mahdollisuus palata voittojen pariin.

USA – Chile

USA ja Chile kohtaavat toisensa jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa. Kotijoukkue on pelannut alkuvuodesta kolme kertaa ja voittanut niistä jokaisen. Viimeksi voitto irtosi loppuhetkien osumalla Ecuadorista. Alkuvuodesta ilonaiheita on tarjonnut varsinkin laadukas puolustuspelaaminen. Vierasjoukkue hävisi äskettäin viihdyttävän ottelun Meksikolle, mutta pelitilanteiden valossa tasapeli ei olisi ollut iso vääryys. Kamppailun kaikki osumat syntyivät toisen puoliajan ensimmäisellä 20 minuutilla. Toiseksi edellisessä ottelussa murskattiin Honduras. Punapaitojen huolenaiheena on ollut ailahtelu ja epätasaisuus, sillä peliesitykset vaihtelevat liikaa. Lisäksi varsinkin puolustuspelaamisen kanssa on ollut paikoitellen selvääkin haavoittuvaisuutta. Toisaalta alakerrassa on paljon kokemusta ja pitkään mukana olleita pelaajia. Kummallakin nipulla on muutamia merkittäviä poissaoloja. Etenkin vierailijoilta on maalintekovoimaa sivussa. Materiaaliltaan La Roja on kuitenkin yhdysvaltalaisia laadukkaampi. Isännillä on päivän pidempi lepoaika ja kotietu. Tasokkaita nippuja vastaan todellinen iskukyky on yhä pieni arvoitus. Hankalasti ennakoitava ympäripyöreä ilta on edessä. Otteluun on vaikeaa nähdä oikein pientäkään ennakkosuosikkia.

Meksiko – Paraguay

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa toisistaan mittaa ottavat Meksiko ja Paraguay. Tricolor nappasi edellisessä kamppailussaan voiton Chilestä. Tuolloin kaikki maalit viimeisteltiin toisen puoliajan ensimmäisellä parikymppisellä. Miehistö on ollut liikenteessä vasta hetken uuden päävalmentajan alaisuudessa. Kolme aiempaa taistoa päättyi tappioihin kahdesti Argentiinalle ja kerran uudelleen Chilelle. Viimeksi voittoisassa ottelussa varsinkin hyökkäyspelaamisen onnistumiset tulivat tarpeeseen. Mainituissa kolmessa pelissä jäätiin itse nollille. Los Guaraníes hävisi äskettäin Perulle ja se oli putkeen viides voitoton kamppailu. Maalinteon kanssa on ollut vaikeaa. Puolustuspelaaminen on toiminut aivan kelvollisesti, mutta ratkaisuvoimaa on vähän. Viimeksi tasapeli ei olisi ollut iso vääryys. Miehistö jäi viimeksi MM-karsinnoissa nousukarsinnoista vain muutaman pisteen päähän. Nippu on niin ikään vaihtanut äskettäin valmennustaan. Kamppailu pelataan Yhdysvalloissa. Materiaaliltaan tummapaidat ovat ehdottomasti tasokkaampia. Heiltä löytyy myös enemmän yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa. Lisäksi MM-kisoissa voitettiin kuitenkin kahteen avauspeliin Saksa ja Etelä-Korea. Kyseessä on ansaitusti jopa selvähkö ennakkosuosikki.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu