kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Vetovihjeet ja otteluennakot jalkapalloon 7.11.

Keskiviikkona jalkapalloa pelataan Mestarien liigassa. Tässä ovat vakiovihjeet keskiviikolle, ja nämä vihjeet vakio 6:seen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Juventus – Manchester United

Jalkapallon Mestarien liigassa Manchester United matkustaa Juventuksen vieraaksi. Kotijoukkueen lähtökohdat ovat melkeinpä parhaimmat mahdolliset, sillä alla on kolmesta ensimmäisestä ottelusta yhtä monta voittoa. Tekeminen on ollut kokonaisvaltaisesti erittäin vahvaa ja vakuuttavaa, eikä omiin ole mennyt vielä maaliakaan. Vierasjoukkue löytyy lohkon toiselta sijalta, mutta kaukana Vanhasta Rouvasta, sillä punapaidat ovat saalistaneet taistoistaan yhden voiton, tasapelin ja tappion. Miehistöjen aiempi kohtaaminen päättyi italialaisten maalin vierasvoittoon, eikä pelitilanteiden valossa paremmuudesta jäänyt juurikaan epäselvyyttä. Kamppailu eteni loppuun saakka hyvässä mustavalkoisten kontrollissa.

Juventus voitti viikonloppuna kotonaan Cagliarin maalein 3-1. Italialaiset ovat hävinneet edellisen kerran missä tahansa kilpailussa viime kaudella. Puolustuspelaaminen on ollut jälleen timanttisen vahvaa, ja kotonaan torinolaiset ovat olleet aika lailla mahdoton pysäytettäväksi. Emre Can on loukkaantuneena, ja muutaman muunkin pelaajan pelikunto on arvoitus. Manchester United on voittanut Valioliigassa kaksi edellistä otteluaan, mutta peliesityksissä on edelleen selvästi parantamisen varaa. Vierasjoukkueen materiaali olisi niin paljon parempi mitä peliesitykset ja tulokset antavat ymmärtää. Jose Mourinhon asema päävalmentajan tehtävissä on edelleen vaikea, mutta suunta on menossa kohti parempaa. Manchesterilaisilta ainakin Marouane Fellaini lienee sivussa. Romelu Lukaku ei pelannut viimeksi Bournemouthia vastaan.

Odotettavissa on, että Juventus ottaa pelitapahtumien hallinnan itselleen. Italialaisten pelivire on jokaisella osa-alueella niin hyvä, että ennakkosuosikin asemasta ei ole mitään epäselvyyttä. Materiaaliltaan Manchester United voisi parhaimmillaan olla Torinon illassa erittäin vaikeasti kaadettavissa, mutta kokoonpanosta ei saada vieläkään revittyä irti lähimainkaan kaikkea osaamista. Pahimmat riitelyt ja erimielisyydet taitavat olla selätettynä, mutta ei ilmapiiri liene seurassa silti kummoinen. Punapaidat ovat tehneet kolmeen edelliseen matkaotteluunsa yhteensä viisi osumaa, mutta nyt vastustaja on aivan toisesta maailmasta kuin West Hamit ja Bournemouthit. Kamppailusta tuskin on luvassa maalijuhlia, vaan vähämaalinen isäntien voitto on lähellä.

Manchester City – Shahtar Donetsk

Jalkapallon Mestarien liigassa yhteen iskevät Manchester City ja Shahtar Donetsk. Kotijoukkue lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Taivaansiniset ovat lohkon kärkipaikalla, mutta samanlaista dominointia ei ole nähty kuin Englannin rajojen sisäpuolella. Isännät hävisivät aiemmin yllättäen Lyonia vastaan, mutta paluu voittojen pariin tapahtui heti seuraavalla kierroksella Shahtar Donetskia vastaan. Vierasjoukkue löytyy lohkon kolmannelta sijalta, mutta voitolla heillä voisi olla sauma nousta tasapisteisiin toisena olevan Lyonin kanssa. Lohkovaiheessa puolustuspelaaminen on ollut kaikkea muuta kuin vahvuus, sillä omissa verkot ovat soineet seitsemän kertaa. Ryhmien avaustaisto päättyi englantilaisten juhliin.

Manchester City murskasi viikonloppuna Southamptonin hurjin 6-1 lukemin. Kaikki kilpailut mukaan lukien alla on kymmenestä edellisestä ottelusta yhdeksän voittoa. Vaikka kyseessä on yksi Euroopan tulivoimaisimmista miehistöistä, myös puolustuspelaaminen on ollut mainiossa iskussa. Lokakuun toisen päivän jälkeen heille on tehty vain yksi maali. Myös Shahtar Donetsk on ollut hyvässä pelivireessä, sillä viidestä edellisestä kilpailullisesta ottelussta alla on neljä voittoa. Ukrainalaiset pelasivat viikonloppuna päivää Sky Bluesia aikaisemmin, joten vierailijat ovat päässeet valmistautumaan hieman pidemmän lepoajan kanssa. Nyt heillä asetelmat ovat siinä mielessä varsin selvät, että menestymistä olisi pakko tulla.

Ottelusta on lupa odottaa yhtä illan viihdyttävintä ja vauhdikkainta välienselvittelyä. Manchester City ottaa pelitapahtumien hallinnan itselleen. Kotijoukkueen materiaali on niin selvästi Shahtar Donetskia edellä, että pahimmillaan loppulukemat voivat muodostua rajuiksi. Vierasjoukkueen on periaatteessa riskilläkin haettava onnistumisia, sillä tasapelillä ei tässä vaiheessa tee oikein mitään. Toisaalta mikäli heille tehdään nopea avausmaali, se voisi tehdä urakasta mahdottoman, joten riskejä ei voi ottaa holtittomasti ja väärissä paikoissa. Taivaansinisiltä ainakin Kevin de Bruyne ja Nicolas Otamendi lienevät sivussa, mutta donetskilaisillakin on omat terveyshuolensa Taisonin johdolla. Vierailijoiden epävarma alakerta joutuu nyt valtavan urakan eteen, ja näillä tiedoilla on hankalaa nähdä jättiläisen olevan kotonaan yllätettävissä.

Viktoria Plzen – Real Madrid

Jalkapallon Mestarien liigaa, Viktoria Plzen isännöi paluuta omalle tasolleen pyrkivää Real Madridia. Kotijoukkue on saalistanut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden pisteen, joten tshekkiläisten mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin ovat jo menneet. Isännät voivat lähestyä kamppailua vapautuneesti ja ilman sen suurempia paineita. Miehistön päävalmentaja teki selväksi ennen lohkovaiheen käynnistymistä, että taistoihin ei lähdetä vain pelaamaan puolustusvoittoisesti. Vierasjoukkueella lohkovaiheessa alla on kaksi voittoa ja yksi tappio. Kolmantena oleva TsSKA Moskova on vain kahden pisteen päässä, joten lohkovaiheen kanssa on vielä tehtävää. Kaikki ovat omissa käsissä, kunhan räikeä alisuorittaminen ei nouse esille. Kilpailullisissa taistoissa alla on kaksi voittoa, joten ilmapiiri lienee parempi.

Viktoria Plzenin suurimpana ongelmana on ollut puolustuspelaaminen, sillä kotijoukkueen verkkoon on tehty jo lähes toistakymmentä osumaa. Toisaalta hyökkäyspelaamisessaankaan tshekkiläiset eivät ole onnistuneet, eikä tilannetta ainakaan paremmaksi tee Michael Krmencikin loukkaantuminen. Hänelle olisi hyökkäyspäässä paljon käyttöä. Real Madridillakin on omat terveyshuolensa, mutta tasoero isäntiin on valtava. Valkopaitojen tekeminen on sakannut pahimmillaan pahasti, mutta suunta lienee kohti oikeaa. Viikonloppuna kaadettiin Valladolid, joskaan ei erikoisen peliesityksen päätteeksi. Vaikka sitä edeltänyt Copa del Reyn ottelu ei ollut mikään mittari, neljän maalin vierasvoitto ei varmasti tehnyt pelaajiston itseluottamukselle huonoa. Nyt kun Julien Lopeteguin urakka madridilaisten päävalmentajana on mennyttä elämää, se voi parhaimmillaan avata monta lukkoa. Toisenlainen lopputulos kuin vierasvoitto olisi iso yllätys.

Lyon – Hoffenheim

Lyon ja Hoffenheim kohtaavat toisensa jalkapallon Mestarien liigassa. Ranskalaiset ovat napanneet kolmesta ensimmäisestä kamppailustaan viisi pistettä, kun taas vierasjoukkue on onnistunut keräämään vasta kaksi pistettä. Lohkon tilanne on kuitenkin todella jännittävä, sillä kärkipaikalla oleva Manchester Citykään ei ole turvassa. Isäntien ja vierailijoiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vauhdikkaitten tapahtumien jälkeen runsasmaaliseen tasapeliin. Tuolloin maaleja viimeisteltiin peräti kuusi kappaletta. Pelitilanteiden valossa saksalaisilla olisi ollut hyvä mahdollisuus napata täysi pistepotti, mutta lopulta heille pisteenkin saaminen oli jonkinlainen voitto, sillä tasapeliin oikeuttava maali syntyi lisäajalla. Nyt kuitenkin tilanne on se, että olisi saatava menestymistä, sillä muuten jatkopaikka ei ole omissa käsissä. Paineet ovat todennäköisesti suuret.

Lyon pelasi viikonloppuna Ranskan liigassa vähämaalisen tasapelin Bordeauxin kanssa. Syyskuun jälkeen kotijoukkueen pelivire on ollut pahimmillaan todella ailahtelevainen. Matkalle on mahtunut muun muassa murskatappio PSG:tä vastaan, mutta parhaimmillaan erinomaisia peliesityksiä. Kyseessä on yksi Ranskan tulivoimaisimmista nipuista, mutta ajoittain hyökkäyspelaamista on tehty myös puolustuspelaamisen kustannuksella. Alakerran kanssa oli haasteita myös edellisessä Mestarien liigan taistossa juuri Hoffenheimia vastaan. Vierasjoukkue murskasi viikonloppuna Saksassa Leverkusenin, mutta heidänkin tekemisensä on ollut kovin epätasaista. Edellisessä Lyon-pelissä puolustuspelaamisen virheet maksoivat lopulta täyden pistepotin, mutta pelitilanteiden valossa miehistö oli kyllä parempi osapuoli. Neljään edelliseen kilpailulliseen matkaotteluunsa sinipaidat ovat saalistaneet kolme voittoa.

Odotettavissa on vauhdikas ja viihdyttävä välienselvittely, johon Lyon lähtee pienenä ennakkosuosikkina kotietunsa turvin. Molemmilla miehistöillä on omat ongelmansa loukkaantumisten suhteen, ja varsinkin vierasjoukkueen terveystilanne kannattaa tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä. Mikäli kamppailu etenee pitkään tasatilanteessa, saksalaisten on oltava valmiina ottamaan riskejä ja avaamaan peliään, mutta ei kuitenkaan väärissä paikoissa ja liian rohkeasti, sillä se kostautuu nopeasti. Olisi yllätys, jos molemmat miehistöt eivät onnistuisi maalinteossa vähintään kertaalleen. Vaikka ranskalaiset ovat voittaneet kotonaan syyskuun 23. päivän jälkeen vain kertaalleen, edellisestä tappiostakin on aikaa reilu pari kuukautta. Vaikeasti ennustettavaan kamppailuun kotivoitosta lienee syytä lähteä liikenteeseen.

Benfica – Ajax

Jalkapallon Mestarien liigaa, Benfica saa vastaansa Ajaxin. Kotijoukkue on napannut kolmeen edelliseen otteluunsa yhden voiton ja kaksi tappiota, kun taas vierasjoukkue löytyy lohkon kärkipaikalta kahdella voitollaan ja yhdellä tasapelillään. Miehistöjen edellinen kohtaaminen päättyi amsterdamilaisten voittoon, mutta ratkaisua saatiin odotella lisäajan toiselle minuutille saakka. Suuremmat paineet ovat portugalilaisilla, sillä samaan aikaan Bayern München tuskin antaa mahdollisuuksia A.E.K:lle, joten isäntien olisi pystyttävä venymään pisteille. Suurin eroavaisuus ryhmien välillä on löytynyt puolustuspelaamisesta, sillä vierailijoiden verkkoon on tehty vain yksi osuma. Sekin tapahtui suurseura Bayern Münchenin vieraana.

Benfica on ollut viime viikkoina yllättävän heikossa pelivireessä. Kotijoukkue hävisi viikonloppuna Portugalin sarjassa Moreirensea vastaan maalein 1-3. Sitä edelsi tappio Belenensesille. Portugalilaiset ovat pelanneet nyt siis kolme edellistä kilpailullista otteluaan ilman onnistumisia, joten pelaajiston itseluottamus ei ole varmasti parhaimmillaan. Terveystilannekaan ei ole täysin kunnossa, sillä ainakin Haris Seferovicin pelikunto on arvoitus. Vierasjoukkue on puolestaan hurjassa pelivireessä, sillä kymmenestä edellisestä kilpailullisesta taistosta alla on yhdeksän voittoa. Amsterdamilaiset ovat päässeet pelaamaan pitkään vain kotonaan, mutta toisaalta vieraissakin miehistö on ollut erinomaisessa pelivireessä. Viimeisin matkaottelu päättyi murskavoittoon Heerenveenistä. Miehistölle ei ole tehty maaliakaan sitten Bayern München -tasapelin. Myös Hollannin ylpeydellä on omat terveyshuolensa, mutta sivussa on lähinnä pitkäaikaispotilaita.

Tiedossa on ehdottomasti yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista. Benfica ottanee kotonaan pelitapahtumien hallintaa itselleen, mutta kotijoukkueen pelivire ja itseluottamus herättävät selviä kysymysmerkkejä todellisesta iskukyvystä. Tehottomuus on ollut läsnä. Vierasjoukkueen pelivire on erinomainen, mutta toisaalta pitkästä aikaa amsterdamilaiset joutuvat pelaamaan oman kotikenttänsä ulkopuolella. Tekeminen on ollut kylläkin kokonaisvaltaisesti hyvin vakuuttavaa, mutta viimeistenkin viikkojen vastustajat ovat olleet pientä suhteessa portugalilaisten antamaan haasteeseen. Isännät ovat päässeet valmistautumaan hieman paremmalla ajalla, sillä heillä edellinen ottelu pelattiin jo perjantaina. Vierailijat pelasivat viimeksi lauantaina. Näillä tiedoilla lievänkin voittajasuosikin löytäminen on aidosti vaikeaa, sillä lähtökohdat ovat kaikki tekijät huomioiden erittäin tasaiset. Marginaalit ovat pienet.

TsSKA Moskova – AS Roma

Jalkapallon Mestarien liigassa vastakkain asettuvat TsSKA Moskova ja AS Roma. Isännät ovat kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen neljässä pisteessä, kun taas vierasjoukkue on lohkon kärkipaikalla, mutta vain kaksi pistettä moskovalaisia edellä. Siinä välissä on Real Madrid, joka on kerännyt saman määrän pisteitä roomalaisiin nähden. Lohkon tilanne on siis todella tasainen ja mielenkiintoinen. Isäntien ja vierailijoiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi saapasmaan jättiläisen selvään voittoon, eikä tuolloin pelitilanteiden valossa paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä, vaikka myös venäläiset pystyivät rakentamaan monia hyviä maalintekopaikkoja. Seurojen välillä suurin eroavaisuus on löytynyt hyökkäyspelaamisesta, sillä kotijoukkue on onnistunut maalinteossa viisi kertaa lohkokärkeä vähemmän.

TsSKA Moskovan pelivire ottelun alla on kaikkea muuta kuin hyvä. Viidestä edellisestä kilpailullisesta kamppailustaan isännät ovat saalistaneet vain yhden voiton. Viikonloppuna moskovalaiset jäivät maalittomaan tasapeliin Dynamo Moskovaa vastaan, eikä tuolloin hyökkäyspelaaminen ollut lainkaan terävimmillään. Kotijoukkue ei ole ollut omien kannattajiensakaan edessä kummoinen, sillä syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen alla on vain yksi voitto. Se tuli toisaalta Mestarien liigassa Real Madridia vastaan. Pelaajiston itseluottamukselle se oli pitkään aikaan yksi parhaimmista yksittäisistä onnistumisista. AS Romakaan ei ole ollut viime viikkoina parhaimmillaan, ja viikonloppuna vierasjoukkue jäi vähämaaliseen tasapeliin Fiorentinan kanssa. Puolustuspelaaminen on ollut edelleen vahvaa, mutta useammassa taistossa hyökkäystehojen löytäminen on ollut haastavaa. Elokuun jälkeen vieraissa voittoon on pystytty kerran.

TsSKA Moskovan kotietu kaventaa AS Roman ennakkosuosikin asemaa, mutta vierasjoukkue lähtee kuitenkin otteluun selvänä voittajaehdokkaana. Miehistöjen välinen tasoero on suuri, mutta kummankin nipun terveystilanteet kannattaa tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä. Molemmalla ryhmällä paineet menestymiselle ovat suuret, sillä lohkon tilanne huomioiden ei roomalaisillakaan ole varaa kokea tappiota. Mikäli he häviäisivät, sijoitus voisi tippua illan päätteeksi ulos kahden joukosta. Vaikka edellisten viikkojen aikana tehottomuus on ollut esillä, moskovalaisilla maalinteko ei ole ollut yhtään sen helpompaa. Paremman perustasonsa ja hyökkäyskalustonsa ansiosta saapasmaan ylpeys on lähellä täyttä pistepottia.

Valencia – Young Boys

Valencia kohtaa Young Boysin, kun taistot jatkuvat jalkapallon Mestarien liigassa. Espanjalaiset ovat saalistaneet kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi tasapeliä ja yhden tappion, joten avausvoitto on edelleen tulematta. Matkaa lohkon toisena olevaan Manchester Unitediin on kaksi pistettä, mutta punapaidat tuskin saavat Juventuksen vieraana ainakaan täyttä pistepottia. Vierasjoukkue on onnistunut keräämään vasta yhden pisteen, joten sveitsiläisten urakka ei tule jatkumaan pudotuspelien parissa. Kotijoukkueen on saatava ottelusta pisteitä, jotta heillä olisi hyvät mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin. Tasapeli on ihan minimi, mutta ilman muuta tällaisesta kamppailusta tavoitellaan vain voittoa. Miehistöjen aikaisempi kohtaaminen päättyi vähämaaliseen tasapeliin, eikä pelitilanteiden valossa loppulukemat olleet suuri vääryys. Pallonhallinta oli Lepakoilla, mutta keltamustat loivat kaksikosta enemmän maalintekoyrityksiä.

Valencian suurin ongelma on löytynyt hyökkäyspelaamisesta, sillä kotijoukkue on onnistunut maalinteossa vasta kertaalleen. Puolustuspelaaminen on ollut voittavalla tasolla, mutta tehottomuuden vahva läsnäolo on aiheuttanut suurta harmia. Vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut yhtä lailla vaatimatonta, mutta sillä eroavaisuudella, että sveitsiläisten puolustuspelaaminen on ollut kaikkea muuta kuin hyvää. Omissa verkot ovat soineet jo seitsemän kertaa. Heidän alakertansa on ollut lohkon selvästi heikoin. Sveitsin rajojen sisäpuolella alla on kolme voittoa putkeen, joten pelaajiston itseluottamus on varmasti jo vähän parempi. Isäntien vaikeudet jatkuivat viikonloppuna Gironaa vastaan, kun maalinteossa ei onnistuttu kertaakaan. Espanjalaiset ovat voittaneet syyskuun jälkeen ainoastaan kerran, eikä sekään tullut kuin Ebroa vastaan.

Mikäli Valencia ei Young Boysin isäntänä pysty menestymään, silloin pudotuspeleihin pääseminen tuntuu kaukaa haetulta. Kotijoukkueella materiaali on huomattavasti sveitsiläisiä laadukkaampi, mutta isäntien olisi löydettävä nopeasti lisää maalintekovoimaa. Aitoa osaamista olisi niin paljon parempiin suorituksiin. Kotietukin on ollut kaikkea muuta kuin hohdokas, sillä elokuun jälkeen alla ei ole yhtään voittoa. Toisaalta täysin onnettomasta kotiedusta ei voi puhua, sillä matkalle ovat mahtuneet sentään vähämaaliset tasapelit Barcelonaa ja Atletico Madridia vastaan. Puolustuspelaaminen toimi suurseuroja vastaan hienosti, mutta onnistumisia ei tunnuta saamaan kuin alakerrassa. Terveystilanne ei ole täysin kunnossa, mutta suurempia poissaoloja ei pitäisi olla. Vaikeuksista huolimatta valkopaitojen pitäisi olla vahvoja voittajasuosikeita.

Bayern München – A.E.K.

Jalkapallon Mestarien liigan ottelutarjontaa, A.E.K. matkustaa Bayern Münchenin vieraaksi metsästämään jättiyllätystä. Saksalaiset ovat saalistaneet kolmesta ensimmäisestä kamppailustaan kaksi voittoa ja yhden tasapelin, kun taas vierasjoukkue on kulkenut tappiosta toiseen. Kreikkalaiset eivät omaa enää mahdollisuutta päästä mukaan pudotuspeleihin, joten miehistö voi lähteä taistoon vapautuneesti ja ilman sen suurempia paineita. Heidän materiaalinsa ei riitä tällaisiin peleihin, ja niin hyökkäyspelaaminen kuin alakerta ovat olleet kaukana toimivuudesta. Münchenilaiset voittivat seurojen edellisen kohtaamisen kahden maalin erolla, mutta hieman paremmalla viimeistelyllä loppulukemat olisivat voineet olla selvästi isommat.

Bayern München jäi viikonloppuna vähämaaliseen tasapeliin Freiburgin kanssa, mutta kotijoukkue on ollut muuten erinomaisessa pelivireessä. Punapaidat ovat pääsemässä takaisin omalle tasolleen, sillä viidestä edellisestä kilpailullisesta taistosta alla on neljä voittoa. Edelliset kuukaudet ovat pitäneet sisällään outoja ja erikoisia pistemenetyksiä, mutta nyt pelivire on ollut siis mainio lukuun ottamatta viikonlopun yllättävää tasapeliä. Terveystilanne ei ole vieläkään parhaassa kunnossa, mutta suurempia poissaolomurheita ei pitäisi olla. A.E.K. pelasi viikonloppuna pettymyksenä maalittoman tasapelin Panathinaikosta vastaan, jota edelsi kuitenkin Kreikan cupissa tullut selvä voitto Apollon Larissasta. Vierailijat ovat voittaneet neljästä edellisestä kilpailullisesta matkaottelustaan kolme, mutta nyt vastustajan taso on täysin toisesta maailmasta. Terveysmurheet ja pelikielto-ongelmat ovat läsnä, sillä esimerkiksi Marko Livaja on sivussa tositoimista.

Ottelun kulku on todennäköisesti suurta Bayern Münchenin hallintaa, ja nyt kun miehistö on saamassa itseluottamuksensa takaisin, A.E.K:lle ei voi lupailla paljoa. Tasoero ryhmien välillä on valtava, ja vaikka vierasjoukkue pääsee pelaamaan vapautuneesti, motivaatiotekijät ovat vahvasti saksalaisten puolella. Heille tasapeliin jääminen ei olisi katastrofi, mutta se voisi mahdollistaa lohkon kolmantena olevan Benfican pääsemisen jo aivan iskuetäisyydelle. Mikäli punapaidat onnistuvat nopean avausmaalin tekemisessä, loppulukemat voivat muodostua suuriksi. Montaa hyvää maalintekopaikkaa vierailijoille tuskin on luvassa. Olisi varmasti yksi kierroksen suurimmista yllätyksistä, jos kreikkalaiset voisivat välttää tappion.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu