kasinosankarit

Kohteita 32860

Avoimet kohteet 0

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

Western Sydney Wanderers – Sydney FC 21.3. klo 10.30

Jalkapallon Australian A-liigan kiinnostavassa Sydneyn paikallisessa toisensa kohtaavat Western Sydney Wanderers ja Sydney FC. Miehistöt ovat pelanneet vastakkain viimeksi 28. helmikuuta, jolloin vähämaalinen ottelu meni niukasti lauantain kotijoukkueelle. Sarjataulukossa isännät pitävät kahdeksatta sijaa, kun taas loistava vierasjoukkue on ollut selvästi sarjan paras ryhmä ja löytyy kärjen sijoitukselta. Western Sydney Wanderers on voittanut kuluvalla kaudella ryhmien molemmat keskinäiset kohtaamiset. Niistä myös ensimmäinen meni maalilla punamustien eduksi. Edellisessä kohtaamisessa ottelun ainokaisesta vastasi kymmenisen minuuttia ennen päätöstä maalinteossa onnistunut 29-vuotias hyökkäyspään Mitchell Duke.

Western Sydney Wanderersin ja Sydney FC:n kohtaaminen on yksi kuluvan viikon parhaista urheilun tapahtumista. Koronaviruksen vuoksi myös urheilun maailma on lähes kokonaan pysähtynyt, mutta Australian A-liigassa pelattava Sydneyn paikallinen on myös täällä Suomessa jopa kiinnostava ottelu. Kamppailussa mielenkiintoa tuo yllä sanottu juttu, että Sydney FC on ollut sarjan paras miehistö ja menestynyt kiitettävästi, mutta taivaansiniset ovat hävinneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla Western Sydney Wanderersia vastaan. Australian A-liiga tiedotti viikolla, että loput otteluista pelataan ilman yleisöä. Osa peleistä on jo ehditty perua tai siirtää, mutta Sydneyn kamppailu pitäisi olla luvassa normaalisti.

Western Sydney Wanderers

Western Sydney Wanderers on pelannut maaliskuun aikana vähämaalisen tasapelin Melbourne Cityä vastaan ja tappiollisesti kahdella maalilla Brisbane Roaria vastaan. Edellisessä ottelussa pistejakoon venyminen oli onnistuminen, sillä kamppailussa oltiin ehdottomia altavastaajia. Toiseksi edellisellä kierroksella vastustajan voitto oli ansaittu, vaikka ottelu oli ennakkoon lähes tasabuukki. Vastustaja pääsi tauolle kaksi maalia edellä. Western Sydney Wanderers on saanut viidellä edellisellä kierroksella kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion. Kotona viimeisin ottelu on mennyt noin kuukausi sitten selvästi voitollisesti Adelaide Unitedista. Tuolloin maalinteossa onnistuttiin itse viidesti. Siinä välissä oli tullut mainitusti komea voitto Sydney FC:stä.

Western Sydney Wanderers löytyy sarjataulukosta siis kahdeksannelta sijalta, mutta kotijoukkueella on laadukas mahdollisuus nostaa itsensä mukaan Australian A-liigan pudotuspeleihin. Western Sydney Wanderers on pelannut kolme edellistä kierrosta vieraissa, joten nyt pelataan tauon jälkeen kotona. Katsomossa ei ole tosin yleisöä. Viidellä edellisellä kierroksella maalinteossa on onnistuttu neljästi enintään kerran, mutta esimerkiksi Melbourne City ja Sydney FC pidettiin yhteensä vain yhdessä maalissa. Western Sydney Wanderers on saanut kotonaan menestystä kolmesta voitosta ja kolmesta tasapelistä. Tappioita on tullut niin ikään kolmesti. Western Sydney Wanderers on ehtinyt pelata yhden ottelun vähemmän kuin yksi tärkeimmistä vastustajista Adelaide United. Toinen tärkeä kilpailija viivan tuntumassa on Western United.

Western Sydney Wanderersin kausi on ollut kokonaisuutena kelvollinen ja odotettu. Kotijoukkueelta löytyy yllä mainittu Mitchell Duke, joka on viimeistellyt komeat 11 maalia. Western Sydney Wanderers on hyökkäyspäässä paljon juuri Duken maalien varassa, mutta hän ollut varsinkin lähiaikoina hienossa pelivireessä. Edellisellä kierroksella maali jäi tekemättä, mutta muuten maalinteossa on onnistuttu kuudella edellisellä kierroksella viidesti ainakin kerran. Western Sydney Wanderersin toiseksi paras maalintekijä on viisi maalia tehnyt Nicolai Müller, joka nauttii keskikentällä tärkeästä roolista. Punamustilla on muutamia poissaoloja, sillä keskikentän Pirmin Schwegler on pelikiellossa ja alakerran Daniel Wilmering on loukkaantunut. Heistä noin 20-vuotias Wilmering ei ole pelannut lainkaan sitten joulukuun puolen välin.

Sydney FC

Sydney FC on ollut Australian A-liigassa läpi kauden mainio ja on menestynyt hienosti kotona ja vieraissa. Sky Blues on saanut pisteitä kaikilla kierroksilla lukuun ottamatta aiempia otteluita Western Sydney Wanderersia vastaan. Vierasjoukkue pelasi edellisellä kierroksella maalittoman pistejaon Perth Gloryn kanssa. Toiseksi edellisessä ottelussa oli tullut selvä voitto vieraissa Melbourne Victorya vastaan. Sydney FC:llä edellisestä neljästä kilpailullisesta ottelusta ei ole tullut voittoa enempää, mutta vierasjoukkueen tilanne jatkuu kokonaisuutena vahvana. Vieraissa kahdella edellisellä kerralla maaleja on tehty seitsemän kertaa. Viimeksi voitottomuus Perth Glorya vastaan oli ennakkoon lievä yllätys, mutta taistossa ei oltu merkittäviä ennakkosuosikkeja. Vierailla etenkin alakerta on ollut laadukas, mutta se on ollut myös onnekas.

Sydney FC on ehdottomasti sarjan paras miehistö ja saa olla vähintään lievä ennakkosuosikki myös melkein kaikissa vieraissa pelattavilla kierroksilla. Sydney FC ei ole ollut kuitenkaan aivan niin vakuuttava mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Vierasjoukkueelle olisi pitänyt mennä omiin nähtyä enemmän osumia. Toisaalta kyseessä on niin hyvä miehistö, että otteluita voitetaan myös hieman heikommilla peliesityksillä. Sydney FC:ltä löytyy koko sarjan paras maalintekijä, sillä parisen vuotta samoissa maisemissa ollut Adam Le Fondre on viimeistellyt mainiot 16 osumaa. Vierasjoukkueen toiseksi paras maalintekijä on kahdeksan osuman Kosta Barbarouses. Hän oli viime kaudella Melbourne Victoryssa. Sydney FC on tehnyt yhteensä 41 maalia. Se on kolmesti vähemmän pelanneena jaetusti sarjan paras lukema yhdessä Melbourne Cityn kanssa.

Sydney FC on menossa varmasti Australian A-liigan välieriin, mutta vierasjoukkue ei ole varmistanut runkosarjan mestaruutta. Sky Blues on siinä kuitenkin erittäin hyvissä asemissa, sillä toisena majaileva Melbourne City on seitsemän pisteen päässä ja pelannut kolme kertaa enemmän. Pelattavaa silti vielä löytyy. Sydney FC on lauantaina kaksikosta selvästi parempi ja taitavampi nippu, mutta kuten on jo todettu, taivaansinisillä on ollut pikkuveljeään vastaan jopa yllättävän suuria haasteita. Toki esimerkiksi edellisessä kohtaamisessa ottelu oli hyvin tasainen, joten Sydney FC:n venyminen pistejakoon olisi ollut hyvä lopputulos. Vierailla ei löydy poissaoloja. Kokoonpano on esille tuodun Adam Le Fondren johdolla laadukas.

Yhteenveto WS Wanderers vs Sydney FC ja kertoimet

Western Sydney Wanderersin ja Sydney FC:n paikallinen on lämmin, fyysinen ja intensiivinen. Sydney FC on valmiiksi sarjan eliittiä, mutta vierasjoukkue haluaa varmasti menestyä juuri isäntiä vastaan, joka on aiheuttanut Sky Bluesille tämän kauden molemmat tappiot. Miehistöjen edellisissä otteluissa kortteja on jaettu siihen tahtiin, että vastaava ei tulisi yllätyksenä. Molemmat ryhmät ovat saaneet levätä edellisen viikon ja valmistautua otteluun huolella. Sydney FC saa olla vieraissa noin 45 prosentin voittajasuosikki. Kotiedun merkitys on kuitenkin pieni, eikä kaupungin jättiläisen menestyminen vieraissa ole jättänyt kysymyksiä. Koronaviruksen keskellä on syytä puhua hyvästä ottelusta, jota saa jännittää tutusti Unibet TV:n merkeissä.

Seuraa heitä

Western Sydney Wanderersin tunnetuin pelaaja on saksalainen Nicolai Müller, joka pelasi pitkään Saksan Bundesliigassa muun muassa HSV:n, Frankfurtin ja Hannoverin riveissä. Nicolai Müller on tehnyt urallaan Saksan Bundesliigassa reippaat 40 maalia. Saksalainen on Western Sydney Wanderersille erittäin tärkeä pelaaja yhdessä 11 maalia tehneen Mitchell Duken kanssa. Müller on pelannut tällä kaudella 17 kierroksella.

Sydney FC:ltä otetaan esille taas loistava hyökkäyspään Adam Le Fondre, joka pystyy ratkaisemaan otteluita yksin vierasjoukkueen hyväksi. Adam Le Fondre on ollut kuluvalla kaudella mainio ja on varmasti myös tulevissa otteluissa sarjan parhaita hyökkääjiä. Edellinen kausi mukaan lukien kasassa on peräti 34 osumaa.

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu

Jätä vastaus