kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

WTA-finaalit Singaporessa

 

WTA-finaalit 2016

Vuoden 2016 WTA-kiertueen niin sanottu finaaliturnaus käydään 23.-30.10. Singaporessa. Turnauksen järjestämaa vaihtuu tavallisesti kolmen vuoden välein, mutta Singapore jatkaa myös vuoden päästä finaalien järjestänä, vaikka tällöin finaalit ovat jo neljäs kerta tälle kyseiselle pienelle kaupunkivaltiolle.

Kauden mittaan saamme seurata Road to Singapore -rankingia, joka tarkoittaa teoriassa kahdeksaa parasta pelaajaa. Käytännössä näemme kuitenkin usein eri pelaajia lopulta WTA-finaaleissa, sillä esimerkiksi loukkaantumiset ovat pakottaneet Serena Williamsin jättämään turnauksen välistä niin viime kuin tänäkin vuonna. Tilanne on auki myös Espanjan Garbine Muguruzan kohdalta. Muguruza on oikeutettu pelaamaan Singaporessa, mutta hänen esiintymisensä Kallangin 12 000 katsojaa vetävällä sisäkentällä on vielä hieman epävarmalla pohjalla.

Jos Muguruza lasketaan mukaan ja unohdetaan Williams, niin osallistujaluettelo tulee näyttämään tällaiselta kaksinpelin osalta: Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska, Simona Halep, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Madison Keys ja Dominika Cibulkova. Kuten näkyy, niin tässä on seitsemän nimeä ja vielä tätä kirjoittaessa on peli auki kahdeksannen sijan kohdalla. Viimeisestä paikasta taistelevat venäjän kokenut Svetlana Kuznetsova sekä Espanjan – ja samalla Muguruzan tuttu neluripari Carla Suarez Navarro. Britanniaa nykyisin edustava Johanna Konta ei ole viimeisimpien uutisten perusteella enää tässä taistelussa mukana terveystilanteensa vuoksi. Kohtalaisen erikoinen lista siihen nähden mitä vielä Australian avoimen tennisturnauksen aikaan saattoi olettaa. Tuolloin ehdolla olivat Williamsin lisäksi muun muassa Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Venus Williams ja vasta loppukaudesta hurjan vireen löytänyt Petra Kvitova. Myös Timea Bacsinszkyn loppukausi oli suuri pettymys.

Pelin tason voisi kuvitella tässä vaiheessa kautta hyytyvän melkoisen pahasti, mutta vaikea sanoa niinkään varsinkaan näin kovatasoisen turnauksen osalta. Mukana ovat lähes parhaimmat pelaajat ja kaikille heistä tämä on yksi kauden tärkeimmistä hetkistä. Tarjolla on finaalien tapaan hyvät rahapalkinnot parhaiten menestyneille, mutta myös kivat kasat pisteitä rankingiin. Voittajalle on luvassa vähintään 1500 pistettä, joka vastaa lähes Grand Slam-turnauksen ykköseksi sijoittuneen pistesaalista. Näin on hyvinkin mahdollista, että finaaleiden jälkeen tullaan näkemään suuriakin muutoksia top-10:n sijoituksissa.

Alustana Singaporessa toimii tietysti kovat kentät, kuten äsken mainitusta pelipaikasta (halli) voikin vetää johtopäätöksiä. Pelaajilla voi olla suuri etu massalla tai nurmikentillä, mutta kovalla osaavat pelata kaikki – varsinkin tämän tason pelaajista. Eroja voi tulla sitten siitä, että minkä valmistajan kovalla kentällä pelataan. Pelin nopeus voi muuttua huomattavasti alustan valmistajasta riippuen. Lisäksi hallipelaaminen on aina erilaista ulkokenttiin verrattuna ja näinkin saadaan pieniä eroja. Jos katsotaan tämän vuoden turnauksen kaksinpeliin osallistuvia tai sinne päässeitä, niin on hyvin vaikea sanoa kenenkään varsinaisesti hyötyvän tai menettävän mahdollisuuksiaan olosuhteiden vuoksi. Muguruza varmastikin ottaisi massakentät mielihyvin vastaan, mutta ei kovat kentät ole mikään painajainenkaan hänelle.

Käydään seuraavassa läpi turnaukseen osallistuvien mennyttä kautta ja nykyvirettä.

Angelique Kerber

  • Kerber on vuoden paras pelaaja, sitä ei käy kiistäminen. Saksan puolalainen tulee myös päättämään vuotensa ranking ykkösenä. Mikäli ensi vuosi ei ole tämänkaltainen, niin listalla tullee tapahtumaan rajukin pudotus. Kerber on suurin suosikki voittamaan tämän turnauksen, mutta toisaalta ei missään tapauksessa olisi yllätys, mikäli Kerber ei voittoa juhlisi. Olemme nähneet läpi vuoden hyvin vaisuja otteluita häneltä ja varsinkin US Openin jälkeen. Se on ymmärrettävää, että takki alkaa olla tyhjä, mutta parin edellisen turnauksen otteilla ei Singaporesta voittoa tule.

Agnieszka Radwanska

  • Radwanska on puolustava voittaja. Vuosi sitten Radwanska oli syksyn ylivoimaisesti paras pelaaja, mutta finaalien voitto oli siitä huolimatta yllätys. Radwanska esitti läpi turnauksen loistavia otteita tarjoten samalla vuoden näyttävimpiä pisteitä. Tämä vuosi ei ole ollut samanlaista lentoa, mutta ehdottomasti yksi voittajasuosikeista. Otteluiden heikot alut ovat vaivanneet puolalaista, joten sen on muututtava.

Simona Halep

  • Halepin alkukausi oli loukkaantumisten sävyttämä, mutta sen jälkeen romanialainen on löytänyt oman tutun tasonsa heti kirkkaimman kärjen takaa. Tasaista puurtamista, mutta suurimmat voitot ovat vielä saavuttamatta. Vähän samanlainen tilanne kuin Radwanskalla. Turnauksessa ei ole Serena Williamsin kaltaista pelotetta, joka yleensä päihittää Halepin jopa helpohkosti, vaan kaikki ovat voitettavissa.

Karolina Pliskova

  • Pliskovaa pidettiin yhtenä Grand Slam-turnausten suurimpana floppina kunnes US Openista irtosi finaalipaikka. Pliskova päihitti matkalla muun muassa Serena Williamsin ja jossain vaiheessa finaalia US Openin voitto oli ikään kuin jo hänen käsissään, mutta sitten tapahtui kokeneemman Kerberin nousu. Silloin kun sattuu mahdollisimman virheetön päivä, niin kaikki on voitettavissa, mutta niitä sattuu kohdalle vielä turhan harvoin. On kuitenkin osoittanut kauden mittaan, että pärjää erilaisia vastustajia vastaan – niin puolustavampia kuin hyökkäävämpiäkin.

Garbine Muguruza

  • Muguruzan kauden ehdoton huippuhetki oli Ranskan avointen voitto. Kausi tätä ennen, eikä sen jälkeen ole herättänyt hehkuttamisen aihetta, mutta siitä huolimatta espanjalainen lukeutuu turnauksen ennakkosuosikkeihin. Muguruzasta odotellaan maailmanlistan uutta ykköstä, mutta nyt vaikuttaisi pikkuisen siltä, että suurimmat menestysodotukset voidaan ladata vuodesta toiseen kauden toisen neljänneksen massakentille.

Madison Keys

  • Madison Keysin alkukausi oli sekava kaikkineen valmentajasotkuineen, mutta nyt nuori jenkki on vakiinnuttanut paikkansa WTA-rankingin top-10:ssä. Kiertueen ehkä hurjin kämmenlyönti ja yksi parhaista syötöistä aiheuttavat päänvaivaa hyvänä päivänä vastustajalle kuin vastustajalle, mutta epätasaisuus vaivaa vieläkin. Ei voida laskea ulos kamppailusta, mutta epäjohdonmukaisuus ja heikompi henkinen kantti eivät puhu vielä menestyksen puolesta.

Dominika Cibulkova

  • Cibulkova on pelannut elämänsä vuoden, vaikka Australian avoimien finaalipaikka löytyykin jonkun vuoden takaa. Slovakialainen on hurja taistelija ja yksi kiertueen nopeimmista pelaajista. Aiheuttaa vastustajalle kuin vastustajalle ongelmia, tämän on saanut huomata varsinkin Radwanska kauden mittaan. Potentiaalinen yllättäjä, joten ei voi nykyvireessä laskea pois edes voittotaistelusta.

Svetlana Kuznetsova / Carla Suarez Navarro

  • Aikanaan Espoosta uransa ensimmäisen WTA-turnausvoittonsa ottanut Kuznetsova on pysynyt huipulla jo lähemmäs 15 vuotta. Jossain vaiheessa oli havaittavissa taantumisen merkkejä, mutta venäläinen jaksaa yhä. Kova taistelija, jolla on myös aseet kaataa itseään parempia pelaajia. Tuskin menestysmahdollisuuksia näin tiiviissä ja kovatasoisessa turnauksessa, mutta on Singaporessa paikkansa ansainnut, jos paikka sieltä irtoaa. Voitti kauden alussa Sydneyn turnauksen ja eteni Miami Premierissa peräti finaaliin saakka, jossa hävisi alkukauden parhaalle naistennispelaajalle Azarenkalle.
  • Suarez Navarro tunnetaan taas enemmänkin sellaisena pelaajana, joka päihittää itseään huonommat helpohkosti, mutta paremmilta ja varsinkin kovempaa lyöviltä pelaajilta tulee armottomasti turpaan. Harvoja yhden käden rystylyöntiä esittäviä naisia ja varsinkin sellaisia, jotka tekevät sillä muutakin kuin alakierrettä. Tällä aseella ei kuitenkaan mahdollisessa Singaporen turnauksessa juhlita.

Pelisysteemi

Pelaajat ovat jaettuina kahteen neljän pelaajan ryhmään. Kaikki kohtaavat toisensa kerran lohkojen sisällä ja kaksi parasta etenevät välieriin. Välierät pelataan lohkojen välillä niin, että ensimmäiseksi sijoittuneet kohtaavat toisen lohkon kakkoset ja päinvastoin. Näin siis lohkoissa toiseksi sijoittuneet ovat väkisinkin saaneet maistaa ainakin kerran tappiota, mutta tie on yhä auki koko turnauksen voittoon.

Punainen lohko: Kerber, Halep, Keys, Cibulkova

Valkoinen lohko: Radwanska, Pliskova, Muguruza, Kuznetsova / Suarez Navarro / Konta

Nelinpeliin osallistuvat ja tarkempi otteluohjelma löytyvät tämän linkin takaa.

Muistutetaan vielä, että kausi ei ole ollenkaan ohi naistenniksen osalta finaalien jälkeenkään. Vuorossa ovat vielä muun muassa Fed Cupin finaali Tshekin ja Ranskan välillä, sekä WTA Elite Trophy Kiinan Zhuhaissa.

 

 

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu