kasinosankarit

Kohteita 32850

Avoimet kohteet 1

Ajankohtaista

Kaupallinen sisältö | 18 + | Säännöt & ehdot voimassa

WTA Madrid ja ensimmäinen kolmannes kaudesta

WTA-kiertue on ylittänyt ensimmäisen kolmanneksensa vuoden 2016 kiertueella ja seuraava pysäkki on kauden kolmas Premier Mandatory -tason turnaus ja henkilökohtaisesti tähänastisista kaikkein kiinnostavin.

Madridin Manzanares Park Tennis Centerilla pelataan tutun käytännön mukaan kohtalaisen nopealla punaisella massalla, joka itsessään on mielenkiintoisempi alusta kuin IW:n ja Miamin jopa liioitellun hitaat kovat kentät. Alueen pääkenttä on ulkonäöllisesti lienee kiertueen rumimmasta päästä ja yleinen vitsinaihe, mutta keitä pelaajien sinne hirvitykselle sitten voisi povata toukokuun toisen viikonlopun finaaliotteluun?

Vaikka Victoria Azarenka ei olekaan mikään massakenttien valtias, niin Serena Williamsin jätettyä vähemmän yllättäen viime tingassa Madridin reissun väliin on Vika viikon seuratuin pelaaja ja pystyy korjaamaan voiton ilman murheita, mutta tietysti se on kaikkea muuta kuin helppo urakka enkä näkisikään häntä aivan niin suurena suosikkina. Ollaan siitä siis hieman eri mieltä kertoimien kanssa.

Taannoinen Fed Cup-viikonloppu Venäjän ja Valko-Venäjän välillä ratkottiin hallin massalla, joten Azarenkan ei tarvitse hypätä suoraan Laykoldilta kenkiään likaamaan. Tämä viikonloppu ei ollut vahvinta Azarenkaa, mutta täytyy muistaa, että esimerkiksi Kasatkinaa vastaan käyty ottelu oli lopulta kuitenkin hyvä esitys, sillä venäläinen on joka alustan taitajana erityisen hyvä massalla ja pelasi hyvä ottelun Azarenkaa vastaan.

Azarenkan suurin uhkaaja on näillä näkymin Angelique Kerber, joka korjasi viikko takaperin Stuttgartista voiton jälleen kerran. Saksan puolalainen pelasi jopa huolestuttavan huonosti Melbournen voittonsa jälkeen aina Charlestoniin saakka – välillä jopa loukkaantuneena, mutta heräsi jälleen massakentillä normaalille tasolleen. Pidetään mielessä, että takana on raskas viikko.

Puolan Agnieszka Radwanska on myös joutunut huilaamaan eikä olisi varmastikaan jättänyt Katowicen turnausta väliin ilman oikeaa loukkaantumista. Stuttgartissa kuitenkin nähtiin jo kohtalaisen hyvä esitys ja vaikka Radwanskakin odottanee enemmän nurmikauden avausta, niin pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa turnaukseen osallistuvista. Otteluiden vaikeat alut ovat olleet puolalaisen kiusana alkaneella kaudella, eikä meno ole lopulta ollut aivan niin hurjaa kuin syksyllä.

Sitten kaksikkoon Garbine Muguruza –  ja puolustava mestari Petra Kvitova. Molempia yhdistää se asia, että kaudenaloitukset olivat surkeat ja tämä surkeus jatkui parin kuukauden ajan, mutta molemmat myös alkoivat pelaamaan parempaa tennistä käytännössä samaan aikaan – Muguruza jo Fed Cupissa ja Kvitova tästä pari päivää myöhemmin Saksassa.

Muguruza ja Kvitova ovat lopulta niitä harvoja pelaajia, jotka pystyvät vastaamaan lähes kaikilla osa-alueilla jopa hyvin pelaavaa Serena Wiliamsia vastaan, joten kiertue tarvitsisi näiltä kahdelta hyviä otteita koko loppukauden ajaksi.

Simona Halepin osalta on vaikea sanoa juuri mitään. Alkukausi oli erinäisten ongelmien vuoksi vaikea ja esimerkiksi Zhang-tappiosta tuli turhankin paljon kritisointia, sillä kiinalainen vaan pelasi järjetöntä brainless ballbasher-peliään onnistuneesti ja elämänsä turnausta muutenkin. Ainakin kaavio olisi romanialaisen kohdalla suotuista puolivälieriin saakka.

Muut:

– Karolina Pliskova – syöttö kulkee, mutta kulkeeko muuten? Kotiturnauksen perusteella lupa odottaa menestystä, jos jalka ei paina liikaa.

– Lucie Safarova – loistava paluu huipulle Prahassa suurien vaikeuksien jälkeen ja vihdoinkin voittojen makuun. Kunhan saa liikkeen paremmaksi, niin voi haastaa hyvänä päivänä kenet tahansa, mutta pidetään mielessä, että takana vasta yksi onnistunut turnaus sitten viime kesän!

– Carla Suarez Navarro – olisi voinut odottaa enemmänkin Stuttgartista, mutta toisaalta turnaus päättyi Kerberia vastaan, niin minkäs teet. Taso ailahtelee, mutta pelaa nyt kauden tärkeimpiä viikkojaan.

– Svetlana Kuznetsova – Svetalta kokonaisuutena hieno kausi, mutta välillä on mennyt riman alitse ja pahasti. Viihtyy hyvin massalla, mutta ei kuulu edes aivan top-10 voittajasuosikkeihin. Prahan turnaus päättyi vapaataipaleen antamiseen välierissä.

– Errani – Vinci – italialaiset ovat hieman kysymysmerkkejä, sillä Erranista ei ole juuri kuulunut viime päivinä ja Vinci tuntui polttaneensa itsensä melkein jo loppuun huikealla alkukaudellaan.

– Konta – Stephens – kaksi alkukauden onnistujaa, joilta odotan nousua top-10:een ennemmin tai myöhemmin. Stephens pieni arvoitus massalla. Konta ei ole massalla parhaimmillaan ja Stuttgartin Friedsam-tappio antoi vaisuhkon kuvan sitten alkukauden ja Charlestonin huippunopean vihreän massan.

Muita nimiä kirkkaimman kärjen takaa on vaikea löytää menestystä ajatellen, vaikka Siegemundin ja kai Vesninankin voi laskea hyviksi esimerkeiksi viime viikoilta.

  • Timea Bacsinszky esittää otteluiden sisällä näyttäviä lyöntejä ja jaksoja, mutta ei ole vielä viime vuoden tasolla hyvästä Rabatin viikosta huolimatta.
  • Elina Svitolina floppasi Kolumbiassa pahemman kerran eikä Justin Heninin tuesta vaikuta ainakaan vielä irtoavan mitään hyötyä.
  • Madison Keys ei tunnu saavan kahta hyvää peliä perätysten. Lisäksi valmentasotkuja jatkuvasti, joista uusimpana kokeiluun Thomas Högstedt ruotsalaisteemalla jatkaen.
  • Ana Ivanovicin kenties viimeinen kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Niin liikkeen kuin syötönkin kanssa on jälleen vaikeuksia.
  • Caroline Garcia on pelannut hyvin ailahtelavan kauden ja kärsinyt selkäongelmista.
  • Yulia Putintseva pelaa tasaisen hyvin, mutta ei uhkaa kärkeä.
  • Timea Babos on pelannut hyvän alkukauden ja kivasti myös menneellä viikolla Marokossa, mutta live racen 10-sijasta huolimatta taso ei riitä vielä ja on aivan liian virheherkkä.
  • Sam Stosur väläytti myös Prahassa, mutta kokemuksesta huolimatta henkinen kantti ei ole parhaalla mallilla ja rysty tuntuu edelleen tappavan oman pelin. Ehkä hieman aliarvioin, mutta ei ole liiemmin luottoa.
  • Eugenie Bourchard on aivan eri planeetalta kuin vuonna 2015, mutta ehkä vieläkään ei voida asettaa juurikaan ennakko-odotuksia.

Poissaolojoista Maria Sharapovalla ei ole tässä vaiheessa asiaa kentille ja Sveitsin Belinda Bencic parantelee vielä selkäänsä, sillä nurmikentiltä on pisteitä iso kasa puolustettavana. Venus Williams tiedotti aiemmin palaavansa kilpakentille Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Serena Williams siis vetäytyi Madridista kuten aiemmin tuli todettua. Rooman suhteen tilanne on auki, mutta jos historia toistaa itseään niin pelannee siellä ottelun tai pari vähän kuin lämmittelynä Pariisia varten ja vetäytyy sitten, mikäli ei tappioa korjaa jo sitä ennen pihalle. Tai sitten päinvastoin pelaa Roomassa pidemmän kaavan mukaan Madridista menetettyjä pisteitä korvaten.

kuavio

madridin kertoimet

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi. Kirjaudu